Ona je misica, bajkerka i bezbednjak (i nema dečka:)Prelazak iz moto opreme u štikle za Zorjanu Kanjugu je stvar dnevne rutine,
jer takav je život kada ste bajkerka i misica, a u stvari diplomirani bezbednjak.

Sa temom „Trgovina ženama“ diplomirala je na smeru poslovno-civilne bezbednost sa samo jednom devetkom, uz prosek od 9,97.
Kada nije na motoru i prašnjavim putevima bavi se modelingom pa se tako kako mis Srbije nadmetala na nedavno održanom “Best Model International” takmičenju u Albaniji. Nesreća je bila što se baš u tih desetak dana takmičenja desila već epska fudbalska utakmica koja je odnose dve zemlje ponovo dovela do stanja usijanja.

- Nisu bili baš prijateljski nastrojen prema meni. U toku tih 10 dana obilazili smo razne gradove Albanije i sve vreme smo nosile lente sa nazivima država koje predstavljamo. Na mojoj lenti je naravno pisalo Srbija. Bilo je ljudi koji su me mrko su me gledali, provocirali i uzvikivali „odlazi”. No sve sam to stoički izdržala - kaže Kanjuga.
Iako je dodaje malo strahovala za bezbednost jer nije znala da li će pretnje prerasti u fizički nasrtaj,
organizatori su se kaže trudili da se oseća maksimalno bezbedno.

No, uplašiti Kanjugu nije lako, pola Evrope prošpartala je na svojoj Hondi koju je kupila od srednjoškolske ušteđevine. Ni padovi zbog kojih joj je jedno vreme gornja polovina tela od vrata do kukova bila u gipsu, nisu je zaustavili...

Kako kaže bajkeri se dele na one koji su pali i na one koji će pasti.
„Kad imaš motor ne treba ti dečko“ njen je odgovor na pitanje da li stigne da uklopi i ljubav u takav adrenalinski život.

- Kada bi motor išao na vodu sigurno da ne bih radila nego bih se čitavo vreme vozala. Mojom Hondom obišla sam čitavu teritoriju bivše Jugoslavije i region. Dok sam uz posao modelinga živela od Slovenije i Pariza do daleke Indije - nastavlja ona.
Studiranje bezbednosti kaže dodatno joj je otvorilo oči i omogućilo da bude dosta opreznija na svojim putešetvijama. Kanjuga od 13 godine sama dizajnira garderobu koju nosi, iz hobija se bavi fotografijom, jogom, biciklizmom, ronjenjem i planinarenjem, a poznata srpska bajkerka pored moto skupova koje redovno posećuje ide i na pecanje...
Izvor:http://www.24sata.rs