Mart 28, 2026, 06:14:20 posle podne

Autor Tema: PAS  (Pročitano 6770 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže VICTORY

• Totalni Moto Manijak
  • Pol: Žena
PAS
« poslato: Maj 24, 2008, 02:23:41 posle podne »
Danas oko podne u Sd pao je motorista iz Skorenovca
Kis Tibor 1974
udarivsi u jednog psa.
Uslovno receno,dobro je prosao,
prelom skocnog zgloba,motor-videla sam da je iscurelo ulje
Onako,sav oguljen,pod bolovima, ali svestan,
kiselo se nasmejao i poceo da mi prica:
<<Vec godinu dana pitam prijatelje, motoriste,
sta da radim ako mi naleti pas?
Da li postoji tehnika pada ili izbegavanja istog?
Niko nije znao da mi kaze i eto,dogodilo mi se ono cega sam se bojao.>>
Neznam ni sama,
razmisljam,da li je moglo drugacije?
Kakva su vasa iskustva?

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: PAS
« Odgovor #1 poslato: Maj 24, 2008, 02:26:40 posle podne »
Eh te zivotinje na putu!!!
Moj skolski je zgazio macku i jedva ostao ziv. Imao nekoliko preloma i unutrasnje krvarenje. A od motora nista nije ostalo.

Van mreže VICTORY

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #2 poslato: Maj 24, 2008, 02:32:38 posle podne »
A OD MACKE?

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #3 poslato: Maj 24, 2008, 03:12:13 posle podne »
 Sta mozes da uradis?
 Ako stignes da se pomolis Bogu!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Brrka

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #4 poslato: Maj 24, 2008, 09:29:39 posle podne »

A jel znate koja je tehnika izbeci coveka koji na nekoliko metara od vas krene da pretrcava put a pritom je gluvonem i retardiran?

Nema je.

Po meni isto je i za bilo koju zivotinju.
KOREKTNOST NA PRVOM MESTU!

Van mreže Vladan_BC

• Moto Manijak
  • Bela Crkva
« Odgovor #5 poslato: Jun 03, 2008, 01:25:43 posle podne »
Mislim da imam delimican odgovor na ovo pitanje.

1. Ukoliko je pas velicine do vrha gornjeg dela prednje gume, bez problema tocak ( motocikl )  prelazi preko psa, a ukoliko je pas veci od visine tocka, onda ga prebacujes preko prednjeg tocka i to je onda veci problem.

2. Kad nailazis na psa, gledas da prikocis sto vise mozes i ides pravolinijski na njega i ne pokusavati da ga izbegnas, jer je zivotinja okretnija i brza od bilo kog motocikliste i refleksno gleda da zbrise iz tvoje putanje, ukoliko i ti pokusavas da je izbegnes, onda je velika verovartnoca da cete se sresti u nekoj tacki.

3. tako da ako vec ne mozes da ga izbegnes koci maksimalno do trenutka udara, a pre samog udara u psa pusti kocnicu da bi eventualno mogao da ga pregazis, a ne padnes i iskrivis vilu.

Ovo nije moja teorija, vec sam cuo od par sedih bajkerskih glava.

Van mreže SILJA ORLOVI

• Profi Vozac
  • **
  • ....::::Sve u svoje vreme::::....
« Odgovor #6 poslato: Jun 03, 2008, 02:02:07 posle podne »
Ovo je mozda dobra teorija ali samo kad ti imas vremena da mislis o svemu ovom,da li je veci od gume,da li nije,da li da kocis da li da ne kocis.
Covek vecinu iznenadnih stvari radi refleksno pa tek onda razmislja.
Kad vozis ti u trenutku vidis da ti pas pretrcava,ti mahinalno kocis i pokusavas da izbegnes i ne razmisljas nista o gore navedenom.I tek posle kad ga izbegnes ili pregazis ili padnes razmisljas o tome,da li sam trebao ovako ili onako................

Ne znam da li sam dobro objasnijo?Ovo je moje misljenje ako neko misli drugacije neka kaze.
A da slazem se sa Brkom nema tehnike u tom trenutku samo sreca.

Van mreže Brrka

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #7 poslato: Jun 03, 2008, 02:35:58 posle podne »
Samo sreca ili nesreca, kazem iz licnog iskustva.

Ljudi koji me poznaju znaju zasto kazem.
KOREKTNOST NA PRVOM MESTU!

Van mreže markoni

• Moto manijak u usponu
  • live to ride, ride to live BMW :)
    • www.www.mkcivija.com
« Odgovor #8 poslato: Jun 04, 2008, 10:37:52 posle podne »
meni je u krivini pri 90km/h izletela seoska kalamunja iz groblja,poprilicnih gabarita.nakon upoznavanja zavrsio sam u kanalu,tj motor u kanalu a ja 20-ak metara dalje sa doskokom na glavu.hvala bogu nista nije bilo,polomio sam migavac,ukrenuo retrovizor i zadobio upalu svih misica.oprema je odradila svoje,a sto se kuceta tice......otisao je svojim putem

Van mreže markoni

• Moto manijak u usponu
  • live to ride, ride to live BMW :)
    • www.www.mkcivija.com
« Odgovor #9 poslato: Jun 04, 2008, 10:42:56 posle podne »
ja sam ga jedva i primetio posto je istrcao iz mrtvog ugla.pregazio sam ga prednjim tockom i onda je guvernala pocela da mi se trese,izgubila je trenje sa podlogom,zavrnuo sam jos gas u nadi da prodjem i sve bi bilo super,izasao bih bez problema da zadnji tocak nije naleteo na istog psa,sve se odigralo u sekundi.pocelo je da trese ja sam dao gas i zadnji kraj je poskocio i proklizao (moguce da je naleteo na psa) i onda......jbg

Eks4toN

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Jun 12, 2008, 11:11:29 posle podne »
Ja kada sam išao sa ćaletom na skup u Petrovac Na Mlavi, išli smo kroz neke male uličice, i sasvim slučajno izleti neko malo kuče, stisne prednju kočnicu, za malo da popadamo ali je srećom na vreme pustio i nekako izbegao...

Van mreže acim

• Profi Vozac
  • **
  • BMW K1300R
    • Aćim
« Odgovor #11 poslato: Jun 13, 2008, 12:41:56 pre podne »
seoska kalamunja ... poprilicnih gabarita

To se zove i džumara ;D

U Požarevcu je tek krajem prošlog leta proradila šinterska služba, tako da je sada malo bolje, ali je pre toga bio haos. U samom centru grada je bio čopor koji je napadao svaki mogući motor. Staneš na semafor, a oni se skupe na par metara i čekaju da kreneš. Kako kreneš, oni laju, trče i pikiraju noge. Jednom sam tako kretao, kočio, provocirao ih jer su mi se smučili, kada je jednog, najgoreg (očigledno dominantnog-alfa mužjaka), udario auto iz suprotnog smera. Odteturao se i više ga nisam viđao tu, mada ne bih rekao da je uginuo, bar ne tada. Od kada rade šinteri, više ih nema toliko.

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #12 poslato: Jun 13, 2008, 09:55:12 pre podne »
iako sam skoro citao ovaj post i imao ga u glavi.........juce mi je izleteo pas iza nekih parkiranih kola i odjednom se stvorio ispred prednjeg tocka...reagovao sam katastrofa ali nisam pao niti udario psa...jednostavno nije bilo vremena za razmisljanje...delovao sam instiktivno i imao mnogo srece!!

Van mreže proki

• Suvozac
  • *
  • Z500
« Odgovor #13 poslato: Jun 15, 2008, 11:06:56 posle podne »
iako sam skoro citao ovaj post i imao ga u glavi.........juce mi je izleteo pas iza nekih parkiranih kola i odjednom se stvorio ispred prednjeg tocka...reagovao sam katastrofa ali nisam pao niti udario psa...jednostavno nije bilo vremena za razmisljanje...delovao sam instiktivno i imao mnogo srece!!

Pa svi su napisali kako su reagovali, napisi i ti. Instiktivno svi reaguju,ali daj malo opisa!!!

paperinos

• Gost
« Odgovor #14 poslato: Jun 30, 2008, 10:35:22 posle podne »
Mene je u kacigu udarila sova... ???
Znaci u mrklom mraku raspalio sam je sa kacigom.

Bogu hvala vizir na kacigi sam  tad nosio u spustenom polozaju.

Znaci ono iz cista mira na ravnom putu u mrkloj noci.... odjednom pljas.

Glava mi je od udarca poletela unazad, sva sreca pa sam se drzao cvrsto.

Nema pravila osim onog da uvek budes koncentrisan dok vozis, motor trazi daleko vise koncentracije od automobila.

Ovde stalno drzis ravnotezu i procenjujes put, a to angazuje dosta vise koncentracije na ustrb drugih opasnosti koje stalno vrebaju.

Van mreže top warriors

• Moto Manijak
« Odgovor #15 poslato: Jul 01, 2008, 05:51:16 posle podne »
Pre jedno mesec dana vracam se kuci od Gojka peglam obrenovackim kako sam prosao Ostruznicu ka Bgd put se siri u dve dobre trake za peglanje tu sam izmedju 160-180 km/h odjednom na 2  metra ispred sebe vidim psa u punom trku  kako ga nisam opalio sam Bog zna, stao iskulirao se i nastavio kuci ali 60 km/h

nije bas prica kako ih izbeci na putu ali nebih voleo da ga opet sretnem
MK WARRIORS SERBIA

Van mreže Sandra_EXTREM

• Moto Manijak
  • moto psycho
    • www.extrem-mk.com
« Odgovor #16 poslato: Jul 01, 2008, 10:02:19 posle podne »
meni izletela kucka sa 5 malih na putu i to iznenada,a oni stali pa ni levo ni desno...srecom sam uletela u suprotnu traku,panika ,m uhvtaila.a danas mi bio vizir podignut i upale mi bube i oba oka i za to sam ja kriva,i jos kad poce da suzi pa maskara da se sliva,a put na sljunkaru dole....strasno nekako sam iskulirala
>>>Live to ride,ride to live<<<

adega

• Gost
« Odgovor #17 poslato: Jul 06, 2008, 08:44:53 posle podne »
E zato se ugledajte na mene meni ne moze da izleti pas maximalna brzina bicikle i mene je 40 km ;D ;D ;D......p.s. motor mi u kvaru :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Van mreže shorty

• Moto Manijak
« Odgovor #18 poslato: Jul 08, 2008, 01:04:49 posle podne »
stegnite guvernalu tako da vam otisci ostanu u njoj pa shta vam bog da....
ili zivish rock `n` roll ili ne znah shta je to

Van mreže Clive Burr

• Suvozac
  • *
« Odgovor #19 poslato: Jul 08, 2008, 06:00:34 posle podne »
Ja, kao i neki pre mene, mislim da izbegavanja nema. Što se tiče pasa koji trče i laju dok je vozilo u pokretu, provereno je da treba usporiti, što ovu pseću bratiju zbuni na momenat, a zatim dati gas i nestati... Jednostavno je i uvek pali.