Mart 28, 2026, 02:18:21 posle podne

Anketa

Da li clanstvo u moto klubu ima znacaja na bezbednost i sigurnost voznje motora?

Da
Ne
Nema znacaja

Autor Tema: Clanstvo u moto klubu  (Pročitano 13655 puta)

0 Članovi i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
  • YAMAHA FJR 1300A
Clanstvo u moto klubu
« poslato: Oktobar 13, 2008, 12:09:19 pre podne »
 Da li zbog postojanja Pravilnika i Statuta klubova,kao i nekih nepisanih pravila i dogovora,clanovi moto klubova,u principu,vise postuju neka pravila sigurne i bezbedne voznje,od nezavisnih bajkera?
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
Odg: Clanstvo u moto klubu
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 13, 2008, 07:22:47 pre podne »
U sustini trebalo bi da postuju pravila. I trebali bi da budu uzor svima koji to ne rade. Mada da se nelazemo vecina ih ne postuje. Ja znam sigurno da vecina u mom klubu postuje propise i daje uzor drugima.

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 13, 2008, 08:03:14 pre podne »
mislim da se postuje kad je neka grupna voznja u pitanju
ali kao pojedinci ,ne da se toliko postuje nebi bilo toliko nesrece
inace ima toliko sitnih propisa koji svi krsimo nema savrsenih
drugo tu i alkohol uzima danak.(kao clanu kluba mozes da zabranis da pije).....
mislim da to iskljucivo zavisi od coveka pojedinacno ,ne kluba
klub nema neki uticaj na starije clanove, vec samo na nove
to svi znamo :D
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže klan

• Totalni Moto Manijak
  • NAJJACI SAMO OPSTAJU
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 13, 2008, 09:24:43 pre podne »
mislim da se postuje kad je neka grupna voznja u pitanju
ali kao pojedinci ,ne da se toliko postuje nebi bilo toliko nesrece
inace ima toliko sitnih propisa koji svi krsimo nema savrsenih
drugo tu i alkohol uzima danak.(kao clanu kluba mozes da zabranis da pije).....
mislim da to iskljucivo zavisi od coveka pojedinacno ,ne kluba
klub nema neki uticaj na starije clanove, vec samo na nove
to svi znamo :D

>:D >:D >:D

paperinos

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 28, 2008, 02:03:32 pre podne »
Najsigurniji sam kada vozim solo.

U grupi uvek neko ima visak zivota i izaziva sudbinu.

Ovako solo krenem pa kud me put odvede.

Stanem kad hocu, vozim tempom koj meni odgovara, krivudam, kuliram majmunisem se......ma nema nikakvih ogranicenja.
Stizem kad meni odgovara, odlazim takodje, a cesto odem tamo gde i nisam planirao.
Dakle dzumle voznja u grupi ne dolazi u obzir, ja sam usamljeni jahac. ;D

Van mreže flstf

• Suvozac
  • *
  • LIVE & RIDE RIDE & LIVE
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 28, 2008, 03:39:14 posle podne »
vozim sam a i sa ljudima iz raznih klubova , clan sam HOG asocijacije ,  nisam clan nijednog kluba jer nepodrzavam klubove cije rukovodstvo gleda sopstveni interes. izvinjavam se svima kod kojih to ide drugacije.
svako ko zeli treba bez problema da postane clan,dobije prisivak a boje dobija , tek kad pokaze i sebe dokaze kroz zajednistvo u klubu. samo takva bratstva po meni mogu imati oznaku kluba,

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 29, 2008, 12:37:11 posle podne »
Najsigurniji sam kada vozim solo.

U grupi uvek neko ima visak zivota i izaziva sudbinu.

Ovako solo krenem pa kud me put odvede.

Stanem kad hocu, vozim tempom koj meni odgovara, krivudam, kuliram majmunisem se......ma nema nikakvih ogranicenja.
Stizem kad meni odgovara, odlazim takodje, a cesto odem tamo gde i nisam planirao.
Dakle dzumle voznja u grupi ne dolazi u obzir, ja sam usamljeni jahac. ;D
ima tu istine,ali u džumle vožnji su motociklisti mnogo uočljiviji,a koliko sam ja primetio,najviše udesa motociklista se dogadja baš zbog toga jer "nisam ga ni video",a to što neko ima višak života,to bi trebalo organizovati unutar kluba,ili "grupe"koja uopšte i polazi u grupnu vožnju...uostalom,koliko ja znam,brzina se uvek dogovori unapred,jer uvek ima neko ko ne može da "postigne"...naravno odstojanje se podrazumeva,i kada se sve to ispoštuje...bude lepa vožnja sa manjom verovatnoćom da dođe do neke "gluposti",nego u solo vožnji...
a jednostavno je...onaj što ima višak "života"...sledeći put je "solo"vozač...
jednom rečju u grupnoj vožnji se moraju poštovati osnovna pravila saobraćaja,a ta osnovna pravila je smislio neko pametniji od sviju nas,i vožnja po tim pravilima je najbezbednija...da postoji bezbedniji način,i taj način bi već postao osnovno pravilo...

paperinos

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Novembar 01, 2008, 09:24:18 posle podne »
Eh lepo je to reci, ali u praksi nista od toga ne bude kao sto se dogovorimo pred put.

Sto puta sam fasovao nerviranje i kidanje tankih zivaca zbog pojedinaca.

Jednom prilikom dok smo u grupi vozili od Sremske Mitrovice prema Jarku covek je pozeleo da nas uplasi.

Lik  se na pravcu zaleteo sa dvesta sedamdeset i kusur na sat i prosisao pored mene na par santima.

Meni je retrovizor od siline udara vazduha otisao u majcinu, a ja za malo nisam pao sa motora.

Otkinuo sam se od straha.

Vozio sam laganeze..... nekih sedamdeset na sat.

Od tad.... rekao sam sebi dizi ruke od gomile. ;D...dzaba im bilo  svega.

Kazem vam uvek neko bas taj dan dobije manijacki impuls.

Neko se napije kao majka, neko se uduva kao snajka na parastosu, neko opet bude kao pas pusten s lanca.... ???

I sta onda da ja sebe mucim i bacam koske ko ce tog dana da bude po dogovoru, a ko bas i nece.

Zmajcek79

• Gost
« Odgovor #8 poslato: Novembar 02, 2008, 06:29:23 posle podne »
 NIsam clan ni jednog kluba, ali mislim da to nema nikakve veze sa tim kako vozis. Ili se pazis ili ne, jer niko to nece uraditi umesto tebe. Doduse i ako pazis ima nepredviljenih situacija, ali su redje. Uvek i svugde ima budala koje hoce nesto da pokazu.
 Svi smo izgleda postali malo nervozniji proteklih godina. Nesto se desila ali mi nije jasno sta!? Svi se nesto negde zure. Strasno je kako su ljudi poceli da voze. Samo mi nije jasno gde to zure i jure?

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #9 poslato: Novembar 03, 2008, 11:13:32 pre podne »
 Ja sam timski igrac!

Uvek sam za klubsku pricu.

Kao grupa smo uocljiviji.

Puno zavisi ko predvodi grupu i dali on zna ko vozi iza njega.

Moji momci , bili oni clanovi ili ne moto kluba , moraju da postuju nasa pravila voznje u grupi. Daleko od toga da im ja (ili covek iz kluba zaduzen da vodi kolonu) drzimo neka predavanja ili nesto pometujemo...
Naprosto ko ne postuje pravila na prvoj sledecoj pumpi dobija upozorenje ili postovanje ili srecan put pa se vidimo na odredistu. Bogu hvala za sve ove godine u grupnoj voznji smo imali samo jedan mali pad i nista vise....

Jedno pitanje: Koliko je nase brace poginulo u koloni i klubskoj voznji, a koliko vozeci se samostalno?

Jedna konstatacija: Na zadnjoj skupstini MK-a ja sam podneo ostavku na mesto predsednika i nastao je problem od 50 aktivnih clanova niko ne zeli da prihvati obavezu da vodi MK. Toliko o tome sta se kod nas maznjava i prisvaja lova itd.

I na kraju: Moto reli kroz Srbiju u organizaciji MAS-a. Krenulo nas je 42, presli 1000 km po planinama, ravnicama, suncu , kisi (samo sto sneg nije padao) uz malo piva i dosta umora i samo nam je cika Paja iz Vrsca u svoje 62 godine ima dva laksa proklizavanja od umora , a zavrsilo nas je 99 motora u Beogradu.

Klub,dobro organizovan, voznja u koloni, disciplinovana i druzenje su zakon!!!

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #10 poslato: Novembar 03, 2008, 11:48:31 pre podne »
Ja sam timski igrac!

Uvek sam za klubsku pricu.

Kao grupa smo uocljiviji.

Puno zavisi ko predvodi grupu i dali on zna ko vozi iza njega.

Moji momci , bili oni clanovi ili ne moto kluba , moraju da postuju nasa pravila voznje u grupi. Daleko od toga da im ja (ili covek iz kluba zaduzen da vodi kolonu) drzimo neka predavanja ili nesto pometujemo...
Naprosto ko ne postuje pravila na prvoj sledecoj pumpi dobija upozorenje ili postovanje ili srecan put pa se vidimo na odredistu. Bogu hvala za sve ove godine u grupnoj voznji smo imali samo jedan mali pad i nista vise....

Jedno pitanje: Koliko je nase brace poginulo u koloni i klubskoj voznji, a koliko vozeci se samostalno?

Jedna konstatacija: Na zadnjoj skupstini MK-a ja sam podneo ostavku na mesto predsednika i nastao je problem od 50 aktivnih clanova niko ne zeli da prihvati obavezu da vodi MK. Toliko o tome sta se kod nas maznjava i prisvaja lova itd.

I na kraju: Moto reli kroz Srbiju u organizaciji MAS-a. Krenulo nas je 42, presli 1000 km po planinama, ravnicama, suncu , kisi (samo sto sneg nije padao) uz malo piva i dosta umora i samo nam je cika Paja iz Vrsca u svoje 62 godine ima dva laksa proklizavanja od umora , a zavrsilo nas je 99 motora u Beogradu.

Klub,dobro organizovan, voznja u koloni, disciplinovana i druzenje su zakon!!!

*20 *20 *64 *556

Van mreže Gnjat - MK La Moto

• Predstavnik Kluba
  • Bajker Bez Granica
  • **
« Odgovor #11 poslato: Novembar 03, 2008, 12:36:34 posle podne »
Meni koji uglavnom predvodi  kolonu bi bilo mnogo lakse da vozim solo. Uvek moram da pratim kolonu iza sebe, jesu li svi na broju jesu li obisli kamione i sl. Mnogo vise volim kad kolonu predvodi Senko ili Miki, stariji iskusni vozaci. A ja vozim opustenije negde u koloni ili obicno na zacelju. Ove godine smo presli mnogo kilometara i nismo imali ni jedan problem u grupnoj voznji. U solo "izletima" na zalost jednu tragediju jedan ozbiljniji pad i vise bezazlenih padova i sve iz razloga sto ih vozaci kamiona ili kola nisu videli. U svakom slucaju ja sam pre za grupnu i koliko toliko disciplinovanu voznju. Ko nece da postuje pravila Kluba i grupne voznje - srecan mu put i vidimo se!

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #12 poslato: Novembar 03, 2008, 01:44:52 posle podne »
 I MK Valjevo ima pravilnikom strogo odredjena pravila koja izmedju ostalog zabranjuju voznju bez zastitne opreme,"nasilnicku" voznju pogotovo u gradu,zabranu upotrebe bilo kojih psihoaktivnih supstanci.Na skupovima i voznjama,clanovi koji se malo vise druze sa casicom su duzni da Predsedniku ili bilo kojem drugom clanu na zahtev predaju kljuceve motora!Do sada nismo imali potrebe da kljuceve uzimamo na neki drugi nacin ;)
 Sto rece Lagnjat,i meni oci ispadose gledajuci u retrovizor ako predvodim kolonu,ali to nije nista prema lepoti koje pruzaju zajednicke voznje i druzenje!Mada postoji i dogovor da,clanovi koji imaju R-ove,mogu da se jave,napuste grupu i kad se malo izduvaju,sacekaju grupu!!!
 Za sada,hvala Bogu,nismo imali ni jedan incident!!!
 Zato,licno mislim,da kada se postave jasna klupska pravila i vodi racuna pri prijemu clanova u klub,da je klupska voznja sigurnija i bezbednija.Postepeno,takav stil voznje postaje i stil voznje pojedinca u solo voznjama!
 Takodje,postujem sve razloge koje neki bajkeri iznose u korist solo voznje!!!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Sale Japan

• Nedostizni Vozac
  • ARHANGEL ZAUVEK ! ! !
« Odgovor #13 poslato: Novembar 10, 2008, 07:30:21 pre podne »
Sam prijem novajlije u klub podrazumeva da su stariji chlanovi vec razmotrili kvalitete novopridoshlog . a to bi trebalo da podrazumeva da iza sebe ima odredjeno iskustvo , da poseduje ozbiljnost ponashanja , kako na drumu , tako i van njega .
samim tim , po inerciji stvari , rizik bi trebao da je znatno manji u odnosu na gore pomenute .

takodje , jedan od zadataka kluba je da edukuje ljude oko sebe kako se zapravo motor vozi /bez uvrede/ , chemu sluzhe moto skupovi , i ako je novom chlanu stalo da bude u odredjenom klubu , dovoljno je da se ponasha po nama vec dobro znanim pravilima / pisanim i nepisanim /, tako da je samo stazhiranje dovoljno da se rizk od pada znatno smanjuje . . . . .

Van mreže ssaallee

• Profi Vozac
  • **
  • night wolves mc
« Odgovor #14 poslato: Novembar 10, 2008, 10:38:15 pre podne »
Uvek sam za klupsku pricu,..iz vise razloga!!
Smatram da je referendum pogresno postavljen, jer se odgovori o negativnom izjasnjavanju bespotrebno rasipaju na  dve strane.
Na osnovu licnog iskustva, misljenja sam da klupsko organizovanje se previse ne odrazava na bezbednost u saobracaju! (Ali ne kazem da bi tako trebalo biti,..naprotiv)
 :icon_scratch:
''...Krim - Rusija, Ukrajina - Rusija, Aljaska - Rusija, Sve - Rusija, osim Kosova, Kosovo je Srbija...''

Van mreže WARU

• Bajker Bez Granica
  • SLOVENIJA
« Odgovor #15 poslato: Novembar 10, 2008, 06:56:03 posle podne »
PA MOŽE ČOVJEK DA NUSI SVAŠTA I SVEGA NA PRSLUKU, ALI AKO NEMA U GLAVI RAŠČIŠČENU ONDA MU NIŠTA NE POMAŽE. ŠTO MU POMAŽE KLUB KAD SAM NEČE DA POŠTUJE OLIKANU I VARNU VOŽNJU I PONAŠANJE DO DRUGIH ČLANOVA I MOTORISTA. TAKE BI TREBALI IZBACITI SA SVAKOG SUSRETA I KLUBA, ALI LJUDI ZBOG ŠTEVILA ČLANOVA ( DA SE MOGU HVALITI) I ZBOG PARA (SVAKO PLATI ČLANARINU) OVO NE RADU I ZATO IMAMO STANJE KAKVO IMAMO. AOBRATNO NETREBA TI NIKAKAV KLUB DA NOSIŠ AKO SE LJEPO PONAŠAŠ, SIGURNO TE NEKO SAM ZAMOLI DA DO
:police: come in peace or stay at home *3

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #16 poslato: Novembar 11, 2008, 12:18:26 posle podne »
PA MOŽE ČOVJEK DA NUSI SVAŠTA I SVEGA NA PRSLUKU, ALI AKO NEMA U GLAVI RAŠČIŠČENU ONDA MU NIŠTA NE POMAŽE. ŠTO MU POMAŽE KLUB KAD SAM NEČE DA POŠTUJE OLIKANU I VARNU VOŽNJU I PONAŠANJE DO DRUGIH ČLANOVA I MOTORISTA. TAKE BI TREBALI IZBACITI SA SVAKOG SUSRETA I KLUBA, ALI LJUDI ZBOG ŠTEVILA ČLANOVA ( DA SE MOGU HVALITI) I ZBOG PARA (SVAKO PLATI ČLANARINU) OVO NE RADU I ZATO IMAMO STANJE KAKVO IMAMO. AOBRATNO NETREBA TI NIKAKAV KLUB DA NOSIŠ AKO SE LJEPO PONAŠAŠ, SIGURNO TE NEKO SAM ZAMOLI DA DO

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #17 poslato: Novembar 11, 2008, 12:51:46 posle podne »
I ja se slazem sa onima koji su za grupnu voznju...uvek mi je lepse i vise uzivam u voznji kada nas je vise i kad je kolona sto duza....naravno treba malo discipline ali to je onda pravi dozivljaj za mene licno kada vidim ispred sebe 10-15 motora ili vise....a i definitivno se vise nesreca desava kada se solira mislim da je to nepobitna cinjenica!

adega

• Gost
« Odgovor #18 poslato: Novembar 11, 2008, 01:18:18 posle podne »
I ja se slazem .....

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #19 poslato: Novembar 11, 2008, 03:31:55 posle podne »
Braco, ja volim drustvo, sam vrlo retko vozim motor. I ponosan sam koliko imam i koliko sam upoznao drugara i prijatelja - brace tokom voznje i druzenja po moto skupovima,