Nebi bilo lose da ovde napisemo ako imamo neki predlog kako da poboljsamo rad MAS-a
Evo jednog od mojih predloga
Mnogo puta smo pricali o bini,kako je dobro da je MAS kupi,i tako smanji veliki trosak klubova koji prave skupove,mada realno,ja mislim da je to jako tesko izvodljivo,a skoro i ne moguce,Razlozi su jasni,kad bi kupili binu,trebali bi da uvedemo jedan vikend,jedan skup,zasta cisto sumljam da se moze ostvariti,Mi imamo 2,3 pa i 4 skupa za jedan vikend,plus ostali klubovi koji nisu clanovi MAS-a,pa bi onda trebalo kupiti jos jednu binu, a i to bi bilo malo.Zatim tu postoje troskovi odrzavanja,pa troskovi prevoza bine sa skupa na skup,pa odgovorno lice za ispravno koriscenje opreme,i td,i td.Zato mislim da imam bolju ideju,a vi recite vase misljenje
Moja ideja je da na jednoj od sednica sakupimo sve brojeve telefona,od ljudi koji se bave izdavanjem bina i pratece opreme.Zatim,pretsednik MAS-a,da pozove jednog po jednogvlasnika bine ,i ponudi mu posao.Dobar dan,dobar dan,ja sam taj i taj,i interesuje me kolko ti bajo trazis,da radis na 20 do 25 moto skupa,znaci pravimo ugovor,da smo mi duzni da ti obezbedimo tezgu za najmanje 20 skupa godisnje(to je bukvalno svaki vikend)Onaj ko je pametan,napravice dosta nizu cenu nego inace,jer pre mu je bilo,dal ce da radi ovde ili nece,dal ce da me pozovu,ili ce da pozovu nekog drugog,i onda je logicno da uzima vecu cenu od realne,jer ne zna koliko ce svirki imati te godine,a covek mozda od toga zivi.Ovako je svima bolje,jer on kada bude znao,da ce imati 20 skupa zagarantovanih godisnje,njemu ce se isplatiti i za trecinu da spusti cenu.
E takvih izaberemo dvoje ili troje,koji su raspolozeni za takav rad,i blago nama,a i njima
Sa druge strane,oni koji nisu hteli da spuste cenu,nece imati kome da izdaju svoju opremu,odnosno izdavace onima koji nisu clanovi MAS-a,pa ce zbog nedostatka potraznje,morati drasticno da povecaju svoje cene,da bi zaradili neku paru,jer nece raditi na desetak skupova kao do sad nego na jedva 2,3 skupa
Samim tim klubovi u MAS-u ce najzad imati neke privilegije u odnosu na druge klubove.
Voleo bih da cujem vase misljenje povodom ovoga