Mart 28, 2026, 04:35:28 posle podne

Autor Tema: krediti i vasa iskustva  (Pročitano 2021 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže darko dav

• Totalni Moto Manijak
krediti i vasa iskustva
« poslato: Decembar 05, 2008, 11:40:23 pre podne »
Zanima me da li mi neko moze pomoci,savetom,iskustvom,ili kako vec,sta mi je ciniti.Posto sam autofarbar,i autolimar,radim 10god,kod privatnika,i imam u planu da se odvojim,i pocnem ozbiljno da se bavim ovim poslom,da kod mene kuci krenem samostalno,i vremenom da stvorim jedan kvalitetan i ozbiljan servis.Problem kao i uvek je novac.E sad me interesuje koji kredit je najbolji za mene,za pocetak bi mi trebali nekih 20000€,i to bi mi bilo najbolje sa rokom otplate na nekih 5-10 godina,u zavisnosti od kamate.Da odmah napomenem,da sam jedan od retkih koji nema rodjake ili jako dobre prijatelje u inostranstvu,tako da pomoc od rodbine ne postoji.Ja bi iskreno,najvise voleo da novac pozajmim od prijatelja,naravno,napravili bi ugovor,gde bi dao i hipoteku na kucu,jer sam krajnje ozbiljan u ovome.Naravno i njemu bi placao kamatu,na primer za 10000€,vracajuci svakog meseca po 300€,na 5 godina,vrati bih mu18000€
Cuo sam da su prosle godine postojali i krediti za mlade,koji planiraju da otvore neku svoju firmicu,drzava je davala,od 5000-15000€,sa rokom otplate na 6 meseci i kamatom od 1%,sto bi bilo super,ali toga vise nema
ako neko ima neki pametan predlog,svaka pomoc bi mi dobro dosla
MK KRALJEVI SLOBODE
       SVILAJNAC
www.mk-kraljevislobode.com

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
  • YAMAHA FJR 1300A
Odg: krediti i vasa iskustva
« Odgovor #1 poslato: Decembar 05, 2008, 11:46:21 pre podne »
 Sta da ti kazem?
 Ja sam imao srece,pa kad sam kupovao stan,uzeo od kuma 9000 eura,na rok od 5-6 godina sa kamatom koja je odgovarala godisnjoj kamati na orocena sredstva!
 Mora da imas nekog prijatelja,koji radi u inostrantvu,a drzi pare orocene u banci,pa bi mu bila ista stvar!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže darko dav

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #2 poslato: Decembar 05, 2008, 11:53:04 pre podne »
Sta da ti kazem?
 Ja sam imao srece,pa kad sam kupovao stan,uzeo od kuma 9000 eura,na rok od 5-6 godina sa kamatom koja je odgovarala godisnjoj kamati na orocena sredstva!
 Mora da imas nekog prijatelja,koji radi u inostrantvu,a drzi pare orocene u banci,pa bi mu bila ista stvar!
Znam doco,pricali smo kod tebe,zaista si imao srece,a i dobrog kuma.Ali realno takvih je 1 u 1000000.moracu da nadjem 1000001 ;)
MK KRALJEVI SLOBODE
       SVILAJNAC

Van mreže bokilic

• Totalni Moto Manijak
  • brmmmm brmmmm
« Odgovor #3 poslato: Decembar 05, 2008, 12:06:45 posle podne »
samo ako mozes da nadjes dobar kretit za poljoprivredu,to se najvise isplati,,naravno treba ti neka njiva,itd,da bi mogao da ga uzmes,raspitivao se ja,,naravno kad uznes iz banke oni ti daju u dinarima,po nizem kursu itd,a uzimaju ratu po kupovnom vecem kursu,tako da ustvari na onu kamatu gubis jos 5 % samo na te konverzije.....bla bla....nekako se neisplati sem poljoprivrednog jer je indeksiran u dinarima....
brm brmmmmmmmm

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #4 poslato: Decembar 05, 2008, 01:04:27 posle podne »
prijatelju....tebi je potreban dobar biznis plan.....možeš da poskidaš na netu šta je to otprilike,ali najpametnije je platiš čoveku da ti odradi.to će te koštati oko 300e.pa posle odeš u banku(bilo koju koja nudi kredite za mala preduzeća) pa još ukoliko imaš nešto da im daš pod hipoteku,onda je problem rešen automatski....mada ukoliko imaš(ponavljam)dobar biznis plan,onda nije ni potrebna hipoteka.
e sad koliko su krediti povoljni,to je već drugo nešto....naj pametnije po meni je da tražiš onaj kredit od efg banke,u kojem ukoliko nemaš para za ratu,plaćaš samo kamatu za taj mesec,ali ti se produžuje kredit vremenski.taj kredit ti isto tako dozvoljava da uplatiš i više,ili da uplatiš za par meseci,znači faktički kako budeš imao para.....što mislim da je tebi jako bitno,jer ne može ti niko garantovati da ćeš svaki mesec imati jednako posla....
 druga solucija je da uzmeš kredit sa grejs periodom od min. godinu dana.....iz istog razloga jer možda nećeš moći svaki mesec da pokupiš za ratu....ovako prve godine ne plaćaš ništa(to se zove grejs period)i možeš malo da uštekaš para,za ne daj bože...jer kod banke nema zajebancije.....
 moj ti je savet da prvo dooooobro razmisliš,da li ćeš ti moći da ostvariš svaki mesec sve troškove,tvoju platu,ukoliko budeš imao radnika i njegocu platu,porez,socijalno i RATA kredita.jer rata +porez i ostale gluposti su 600e mesečno(otprilike) a gde je još tvoja zarada.........ali ako misliš da sve to možeš,onda brate samo biznis plan i piči
 e toliko ja znam o tome,jer sam i ja u nečem sličnom

Van mreže schmajser

• Moto Manijak
  • AfricaTwin , Hoerx Regina ,Triump 3SW, NSU 175 ,
« Odgovor #5 poslato: Decembar 05, 2008, 04:32:19 posle podne »
Postojeca je i solucija da se obratish Zavodu Za Zaposhljavanje. Shanse su ti male da ti odobre sredstva,s obzirom na tvoju zeljenu delatnost, a opet nishta te ne koshta da probash.
Suma je bila maximalna 30.000,00 eura.

Kad sam ja reshio da otvaram svoju firmu bio sam skeptik da se tu moze ishta
uraditi,ali sam uspeo da zbudzim i izvuchem nepovratnih 140.000,00 dinara na konto samozaposhljavanja.
Lepa paznja  ;D Naravno taj novac kasnije morash da pravdash menicama.....bla bla bla

Sa bankama se ne bih zaletao,narochito u ovo vreme!!

Srecno
POMPEZNI, KVANTI, CIVILNI, AERONAUTICKI MLADIC NUDI SVOJE USLUGE PRI TOM SIRECI OPTIMIZAM I ZDRAVOMENTALNO DOTICANJE SRECE U VAS ZIVOT.
NIJE SEKTA!

Uploaded with [URL=http:

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #6 poslato: Decembar 06, 2008, 12:01:13 posle podne »
Postojeca je i solucija da se obratish Zavodu Za Zaposhljavanje. Shanse su ti male da ti odobre sredstva,s obzirom na tvoju zeljenu delatnost, a opet nishta te ne koshta da probash.
Suma je bila maximalna 30.000,00 eura.

Kad sam ja reshio da otvaram svoju firmu bio sam skeptik da se tu moze ishta
uraditi,ali sam uspeo da zbudzim i izvuchem nepovratnih 140.000,00 dinara na konto samozaposhljavanja.
Lepa paznja  ;D Naravno taj novac kasnije morash da pravdash menicama.....bla bla bla

Sa bankama se ne bih zaletao,narochito u ovo vreme!!

Srecno

Bas ovo sa zavodom je moj komsija uradio. Napravio covek biznis plan, otisao na biro za zaposljavanje, podneo sve zahteve i odobrili mu kredu od 15000 evra za masinu koja radi papirne kese!?!
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

paperinos

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Decembar 06, 2008, 12:52:41 posle podne »
Moj savet je da nadjes nekog prijatelja,znaci ona prva solucija.
Sedite ako teba i pet dana,pa se do tancina o svemu dogovorite,objasni mu do detalja sve kako mislis da mu platis.
Plati njemu ono sto si mislio da platis banci.
Fora je u tome da ako nesto krene kako ne treba sa covekom se uvek mozes dogovoriti.
Pogotovo ako ste prijatelji...uvek imas soluciju da se nekako izvucete obojica i da ne bude nezadovoljnih a i ostecenih...ortakluk, ustupanje posla,delimicna prodaja...bezbroj kombinacija postoji.
Sa bankom to nije slucaj, oni ce da te zaplene i ubogalje bez milosti ako im budes pao pod hipoteku.
Banke u sustini od toga i prave najveci profit.
Pa i ova kriza je potekla od pohlepnih banaka koje su navne ljude uvlacili da se zaduzuju prekomerno i da time finansiraju potrosnju,koja nije u skladu sa zaradama.
Plus banke stalno nesto novo izmisle,novi nameti i noviuslovi i ne mozes im nista a kamate ti lupaju po usima kao nenormalni.
Onaj ugovor koji potpisujes ima bezbroj zakulisnih fora da te uvek navozaju.
I sve je po zakonu

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #8 poslato: Decembar 06, 2008, 12:55:13 posle podne »
Ako mozes bezi od kredita gadna vremena dolaze.

farbach

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Decembar 06, 2008, 12:57:54 posle podne »
Ovo nam je nasa borba dala je moderna bankarska pesmica. Sa njima u kolo NE ako ikako mozes. U sretna vremena je za zelenasenje glava letaela. U Mitrovici u glavnoj ulici ima 30 banaka. Od dolaska slobode pravde i demokratije otvorene su dve firme a zatvoreno 10. Ne treba puno pameti da se vidi sta je na kraju tobogana niz koji jurimo.

paperinos

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Decembar 06, 2008, 01:07:59 posle podne »
E to je ono...sta ti vredi bilo sta da sa njima dogovaras,kad njihov motiv nije da ti uspes u poslu i da im vratis novac sa kamatom koju ste dogovorili.
Oni nisu tu da razvijaju nasu privredu, nego da nas poplene i opljackaju.otmu nam nase nekretnine..a onda sut karta.

Van mreže darko dav

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #11 poslato: Decembar 06, 2008, 01:50:10 posle podne »
Hvala svima na odgovorimq,a i savetu,dosta ste mi pomogl,ako neko ima jos nesto da doda,neka kaze slobodno.Razmisljao sam o tom biznis planu,mislim da u mom poslu to nebi tek tako proslo,ali su mi se javile dosta fine druge ideje
MK KRALJEVI SLOBODE
       SVILAJNAC

paperinos

• Gost
« Odgovor #12 poslato: Decembar 06, 2008, 02:04:02 posle podne »
Samo ti lepo sve na papir stavi i deset puta se preracunaj, ne srljaj nigde.

paperinos

• Gost
« Odgovor #13 poslato: Decembar 06, 2008, 02:48:58 posle podne »
Ono sto sam ja iskusio sa bankama daje mi za pravo da ti dam savet da ako ikako mozes to zavrsis mimo njih.

Mog kuma su zavlacili mesecima za kredit od 50.000 evra.

Znaci strahota.....podneo zahtev za kredit.

Sa tim kreditom placa carinu, i transport na robu koju povlaci od dobavljaca iz Nemacke koji mu je nenadano odobrio ogroman rabat ukoliko povuce neku vecu kolicinu robe i dao uz robu odlozeno placanje od 200 dana. ???

Kum je pre toga radio samo sa svojim novcem....i manje kolicine.

Ovoliku kolicinu nije mogao da zatvori iz svojih priliva.

Ta roba se daje na odlozeno placanje od 120 dana firmama koje daju bankarske garancije.

Dakle sve sigurno, nema rizika.

Banka mu kaze kolika je kamata na kratkorocni kredit od godinu dana.

Covek uradi kalkulaciju napravi cene obavesti kupce.

A banka sve proverava i odugovlaci.
Onda tu ide papirologija, izvestaji, preseci stanja, zadnje tri godine su mu gledali poslovanje, bilanse.
Do sitnih creva su mu sve proverili.

A vreme prolazi.

E onda sve to ide na kreditni odbor.

Cekao je skoro mesec dana. ???

I odbiju ga,  kao imaju veliku potraznju za kreditima...bla bla bla...al ga referent posavetuje
da svo svoje poslovanje prebaci iz drugih banaka da ide  preko njih.

Kao to  mu je bio jedini minus u svemu i da nije bilo toga dobio bi kredit sigurno.

Covek sve prebaci kod njih, prolongira dobavljacu, kaze da ima cvrste garancije da ce kredit dobiti.

Opet obavesti kupce skine im cenu jos vise,zove Nemca, ponovo se nekako dogovore, obezbedi transport.

Primi ovog puta dopunjenu  preciznu narudzbinu od firmi koje treba da kupe tu robu.

I pazi sad...prodje tako opet mesec, dva.... :o tri, oni ga lazu danima.

Bice sutra, prekosutra, odbor zaseda, donesi ovu potvrdu, onu, tamo vamo.

Nemac zove svaki dan, kupci cekaju robu.

Na kraju ga obaveste da kamata nije ona.....ako prihvata tu novu dobice novac..... ???

Covek se ne uklapa naravno.....i propade mu posao.

Da zlo bude gore izgubi i zastupnistvo, kupci ga tuze...i sad ima brdo problema.

A banka se izmakla....oni nemaju nikakvu obavezu, diskreciono rpavo ih stiti od bilo kakve odgovornosti..oni su ti koji su zasticeni....i oni su nedodirljivi.