Mart 28, 2026, 04:54:51 pre podne

Autor Tema: Vase misljenje???  (Pročitano 4662 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže TRIKES-M-D

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
  • KAWASAKI VN 800
Vase misljenje???
« poslato: Januar 25, 2008, 11:03:36 posle podne »
Zivim u Italiji od davne 1996god.Pre nekoliko meseci resio  :icon_scratch:sam da za godinu dana podignem sidro i vratim se kuci,  *48u Srbiju.Zivi se i radi,ali se ne zaradjuje kao ranije jer je standard otisao u p.m,i radi se samo za placanje mnogobrojnih dazbina i zato vise ne vidim razlog da ostanem ovde.Sta vi mislite o tome,da li je to prava odluka ili ne ??? Vas TRIKES-M-D.
LUMBES-TRIKES-Dača   " COPER SRBIJA "

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
Odg: Vase misljenje???
« Odgovor #1 poslato: Januar 25, 2008, 11:10:41 posle podne »
Pa ako mozes vrati se da probas kako je ovde.
Ali ostavi sebi kao mogucnost da ako je ovde gore da mozes da se vratis tamo. ;)

Tako je jedan moj rodjak uradio i izabrao je da se vrati u Austriju. Jer naravno ovde u njegovim godinama nije mogao da zaradi ni za leba.

Izbor je tvoj! ;)  A ovo je moj predlog. :D ;)

Van mreže TRIKES-M-D

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI VN 800
« Odgovor #2 poslato: Januar 25, 2008, 11:15:12 posle podne »
Zato sam i dao sebi jos godinu dana,da omogucim sve sto treba ako bih,za ne daj boze,morao da se vratim ponovo u Italiju.

Van mreže Rider girl

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Žena
« Odgovor #3 poslato: Januar 25, 2008, 11:16:30 posle podne »
Ako ti smatraš da više nema svrhe da ostaješ tu... onda bi možda trebalo da se vratiš... Mada s druge strane... ni ovde ti verovatno neće biti bolje... ;D ;D ;D

Mrtva trka... u svakom slučaju mi smo ovde samo da damo neki predlog... moj je da se vratiš u Srbiju pa kako bude... :)
Never ride faster than your angel can fly!

Van mreže TRIKES-M-D

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI VN 800
« Odgovor #4 poslato: Januar 25, 2008, 11:18:43 posle podne »
Ako ti smatraš da više nema svrhe da ostaješ tu... onda bi možda trebalo da se vratiš... Mada s druge strane... ni ovde ti verovatno neće biti bolje... ;D ;D ;D

Mrtva trka... u svakom slučaju mi smo ovde samo da damo neki predlog... moj je da se vratiš u Srbiju pa kako bude... :)

Hvala ti.

adminX

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Januar 25, 2008, 11:24:25 posle podne »
Posto i ja napustam drzavu mislim da nisam kvalifikovan da ti odgovorim na to pitanje...mada,,omoguci sebi da se vratis u italiju...a dodji ovde onako iz zezanja na bar 3 meseca,,mada ce ti i to biti suvisno..jer ako imas tamo posao ili nesto....ostani..batali srbiju...ok je prica da tamo radis a ovde trosis..e  to je carski zivot.

X

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #6 poslato: Januar 26, 2008, 01:36:28 posle podne »
Znas kako, mozda ce me neko smatrati budalom mozda ne, ali brate isao sam porbao sam da zivimu Svedskoj i nisam mogao da se prilagodim, osecao sam se nekako kao niko!
Sve neka lica koja prvi put u zivotu vidim, ljude sa kojima ne mogu da sednem u kafanu na pice, zamisli da posle 18h nema nikoga na ulici (septembar, oktobar, novembar mesec u jednom malom mestu sa imenom Wadstena) ....ma strasno.
I posle ta tri meseca sam se vratio...izasao...vidim poznata lica, znas ono zdravo - zdravo, prijatelji, poznanici ma milina.....to mi je bilo sasvim dovoljno.
Jednostavno osecao sam se kao svoj na svome.
Ti zivis tamo prilicno dugo, kazes od  1996. Trebalo bi da nemas problema kao sto ih sam ih ja imao...poznanstava, prijatelja...itd.
Sto se tice posla...neces se ni ovde usreciti. Nema ga ni ovde dodoljno za sve.
Nego, moj predlog ti je da ostanes jer cemo i mi veoma brzo doci u tu EU. Pa cemo da vidimo kako ce nam biti, verujem nista manje dobro nego sad, mozda malo bolje tj. isto kao sto je tebi sada!
« Poslednja izmena: Januar 26, 2008, 02:24:57 posle podne od strane TRIKES-M-D »
Небитни пролазник

DEKI FAMILIJA

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Januar 27, 2008, 07:05:14 posle podne »
MOZDA MISLITE DA KAKIM ALI NEBIH MOGAO BEZ SRBIJE, MI SVI PRICAMO KAO TAMO SE BOLJE ZIVI,
TAMO BOLJE ZIVE ITALIJANI, LEPO JE NACI NEKI POSAO NA RELACIJI ITALIJA-SRBIJA ILITI DA UNOVCIS U NEKOJ TRGOVINI TO STO IMAS SENGEN A DA SI VISE OVDE, KOLIKO JA VIDIM BRATE TEBI JE SRCE OVDE,
A TVOJ MIR NEMOGU DA TI PLATE U TUDJINI, TAMO JE DOBRO SAMO ONIMA KOJI ODU I NE MISLE VISE
NA KUCU, PRIJATELJE, I SVE CEMU SU PRIPADALI, A TO NIJE TVOJ SLUCAJ OCIGLEDNO.
   MOZE I OVDE DA SE LEPO ZIVI OD SVOG RADA, A PARE NE VREDE AKO NISI OSTVAREN.
  DUGUJES SEBI DA BUDES OSTVAREN I SRETAN, ZATO PROBAJ DA TRI DANA NE POMISLIS NA NIKOGA OVDE, AKO USPES ONDA TI MOZE BITI DOBRO TAMO, A AKO TI JE MOZAK OVDE NE MUCI SE VISE

ZIVOT NEMA POPRAVNI ISPIT

Van mreže Raja

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #8 poslato: Januar 27, 2008, 07:35:58 posle podne »
Tesko je tu biti pametan i praviti neka uporedjenja sta je bolje ili gore.Dali je dobro imati sve i neznati sta stim i nemati vremena da uzivas u tome ili nemati nista ili malo a znati i uzivati.Odavno je nas prijatelj/bajker/ otisao  preko,tamo ima nov motor,novu kucu,nova kola ima sve.Preko nedelje mu niko nedolazi jer puno radi,najbolji prijatelj i mislim jedini je na 800km.od njega,nedeljom se neide nigde,samo subota.
A sad pazi ovo SRBIJA ,BRATEEE mozel kafa pre podne,KUME mozel gibanica u sredu uvece,Bando ajmo krug oko rudnika u utorak.Garaza puna prijatelja po ceo dan MA IDI,MA MISLIM ma neka mi jos ovaj moj stari motor

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #9 poslato: Januar 27, 2008, 09:14:18 posle podne »
Vidiš, druže, kako stvari stoje mnogo toga se promenilo i kod nas za ovih nekoliko godina. Onaj ko nije upućen, misli da čim se izadje iz ove naše divne zemlje (ma kakva ona nekome bila) počinje da cveta cveće i pevuše ptičice na grani, ali ti najbolje znaš na šta se svodi život u inostranstvu. Moji roditelji su otišli medju prvima, davne 1964. godine kada je Nemačka bila obećana zemlja. Ali su se medju prvima i vratili 1981. Ta srećna vremena su odavno prošla, da se razumemo, i kod nas, ali i kod "njih". Ja sam živeo u Minhenu i vratio se 2001. i smučio mi se život poput robota u fazonu posao-stan. Druženja nigde, ako neko treba da te zajebe to je sigurno neki naš...itd. A kao što vidim, kapitalistički sistem "isisavanja ljudi" sve više ovladava i ovim našim prostorima. Ima nas raznih, ja se nikad nisam pokajao što sam se vratio, pa više mi vredi jedno veče u klubu nego 7 dana na Švarcvaldu ili Bodenskom jezeru. Treba sve obići i videti, ali SRBIJA JE JEDNA . Jedno je sigurno: onaj ko HOĆE da radi, može od svog rada solidno da živi i OVDE, uživajući sve blagodeti Srbije i njenog mentaliteta; a ko NEĆE, možeš ga poslati u bilo koju zemlju, pa mu neće valjati. To je moje mišljenje.

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Januar 27, 2008, 10:17:07 posle podne »
Ja sam se dugo borio da odem iz ove zemlje ali jednostavno nisam imao srece.Ovde sam od 1998,a pre toga probao sam u Svajcarskoj Kipru Danskoj i u toj lepoj Italiji neke 1997g ali jednostavno nije islo.Tamo se puno toga promenilo pogotovo u zadnje vreme,nije to vise kao sto je nekad bilo(poznajem to jer mi je otac do penzije radio u Svajcarskoj a otisao je tamo 1968g) svuda je recesija u celoj evropi a citas u zadnje vreme najgore je u AMERICI. Mi smo ovde na svakako trnje navikli,nema ulja, benzina, kafe deterdzenta,struje,bombardovali su nas,gurali u rat i sta na kraju vidis svi ko zapete puske da se voza pije ludije i skoro svi nasmejani, a uz to i govore tvoj jezik.Ipak je nasa SRBIJA samo nasa  i iz nas izlazi kakvi  god mi bili,a i u tenisu smo najbolji.Mislim da ces se lako ovde snaci jer i ako nas prati ono "Srbin srbina sekirom sece" naci ce se uvek neko da ti pomogne oko posla a i oko svega ostalog sto ti zivot znaci.Nadam se da te ne udavih ali nigde nije lepse nego ovde,iz vlastitog ti iskustva pricam.

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #11 poslato: Januar 27, 2008, 10:33:02 posle podne »
Bio sam u skoli 3 godine preko. Idem i sada dosta cesto. Nikad nisam radio. Moje misljenje je da se tamo puno vise stedi i vodi racuna na lovu i da je to jedina razlika. Garantujem: da se ovde radi kao tamo i koliko tamo, zaradilo bi se mozda i vise. Savet: dodji probaj ali nemoj da zatvaras vrata za nazat. Zelim ti puno srece u pronalazenju dobrog posla ovde ali budi oprezan....

Ostoja i Tina

• Gost
« Odgovor #12 poslato: Januar 28, 2008, 06:44:17 posle podne »
Shto se tiche finansija, tamo ce ti sigurno biti bolje... Ipak. probaj tamo popodne nazvati nekog da odvezete krug po gradu... Josh, bogu hvala, sa te strane nismo postali Zapad, a nadam se da i necemo. Neka nas takvih kakvi smo, a Zapad nek ide svojim putem. Kad bi oni ziveli u nashim uslovima, pocrkali bi od gladi za dva meseca. Nemoj zatvarati vrata za sobom, ostavi i mogucnost da se mozesh vratiti tamo. Dodji ovde i probaj, pa ako ide, ide, a ako ne, uvek se mozesh vrataiti tamo. Ovakvih ljudi i ovakvog mentaliteta nema nigde, ponosan sam shto sam tu...

Van mreže mica bmw mk spid

• Moto manijak u usponu
  • MK SPID
    • mk spid
« Odgovor #13 poslato: April 15, 2008, 02:47:36 posle podne »
i ja se slazem sa ostalima probaj i ovde ali ostavi mogucnost da se vratis gore nikad se nezna
ja sam bio u nemackoj radio pa nije islo ali nismo svi isti polako i ne zuri sa odlukom  pozdrav

urke

• Gost
« Odgovor #14 poslato: April 16, 2008, 09:37:57 posle podne »
Ja bi na tvom mestu opljackao banku i napravio jos sijaset prevara,unovcio se sto bolje i dosao kuci,kao i svi moji ortaci koji su bili tamo.

Van mreže TRIKES-M-D

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI VN 800
« Odgovor #15 poslato: April 16, 2008, 09:44:24 posle podne »
Ja bi na tvom mestu opljackao banku i napravio jos sijaset prevara,unovcio se sto bolje i dosao kuci,kao i svi moji ortaci koji su bili tamo.
Lepo je sve to ali sloboda je sloboda a robija je robija.Treba razmisliti.

paperinos

• Gost
« Odgovor #16 poslato: April 17, 2008, 08:52:48 pre podne »
Napi se kao majka.
Sutra kad se probudis mucice te drugi problemi....mamurluk, glavobolja...o nostalgiji neces ni razmisljati. ;D

Van mreže bokilic

• Totalni Moto Manijak
  • brmmmm brmmmm
« Odgovor #17 poslato: April 17, 2008, 10:57:55 pre podne »
ma kakva juga,,,sedi tamo gde si,,nes se ovde leba najesti......mani nostalgiju,idi tamo gde se normalno zivi,gde mozes za sebe i svoju porodicu da zaradis,,od ljubavi se ne zivi,,a posle kad se penzionises dodji da krckas penziju i uzivas.....
brm brmmmmmmmm

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #18 poslato: April 17, 2008, 02:36:31 posle podne »
 Mog brata od tetke 22.04. deportuju iz Amerike!
 Od 1997. je u Chicagu,sa porodicom bez papira.Navatali ga pre 2 meseca!
 Za ovih 11 god. kupio kucu,dva automobila,Chiroki dzip...Godinama ima svoj kamion.
 Sve rate kredita i porez uredno placao.Ponudili mi da moze da ostane jos godinu,ali on brate od advokata zahtevao jedino da mu zavrsi da se vrati u Srbiju(pasos koji je tada imao vec odavno ne postoji,kao ni zemlja iz koje je otisao).
 Izgleda da mu je dokurchila"...Amerika zemlja velika..."!!!
VALJEVSKA PODVALA

urke

• Gost
« Odgovor #19 poslato: April 18, 2008, 08:46:19 posle podne »
Ne postoji zemlja na svetu u kojoj moze manje da se radi a da se zivi,to odgovorno tvrdim.
A ko hoce da upregne sebe i malo ukljuci mozak taj je  gazda.
Mora malo da ima i srece naravno