Mart 28, 2026, 02:58:53 posle podne

Autor Tema: Poseta moto skupu... obaveza ili zadovoljstvo...  (Pročitano 6464 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
  • Rade-Squi
Poseta moto skupu... obaveza ili zadovoljstvo...
« poslato: Januar 31, 2009, 11:50:16 posle podne »
  Verovatno ste bili u prilici da odete na neki skup a da vam se i nije išlo
  ali ste hteli da ih ispoštujete jer su i oni bili kod vas na skupu..
  Uporedo sa njima ima još recimo dva skupa i vama se ide na jedan od tih...
  PITANJA...
   -Da li ići gde vas srce vuče ili ispštovati ljude koji su dolazili vama na skup...
    Ja sam prošle godine često dolazio u dilemu šta da radim...
   -Da li imamo moralnu obavezu da uzvratimo posetu klubu kad pravi mot skup...
   ako su "oni" bili na vašem skupu..
   -Ili ići na kvalitetne skupove i tamo gde vi smatrate da će vam biti prijatno..

Ovu temu sam pokrenuo zato što je dolazilo do zameranja usled ne uzvraćenih
   poseta... barem u mom klubu imamo taj problem.
   Voleo bih da čujem vaše mišljenje...

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
Odg: Poseta moto skupu... obaveza ili zadovoljstvo...
« Odgovor #1 poslato: Februar 01, 2009, 12:06:55 pre podne »
 U jbt Squi gde me nadje  :icon_scratch:
 Mi doduse ne pravimo skupove,ali opet imamo taj problem!
 Nije problem koga ispostovati,vec gde ici kad se poklope desavanja koja prave podjednako dragi ljudi!
 I sta god da uradis i dobro si uradio i pogresio si  :(
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže marta63

• Bajker Bez Granica
  • Lutalica na dva tocka!!!
« Odgovor #2 poslato: Februar 01, 2009, 12:18:33 pre podne »
Sta se tretira pod kvalitetan jer svi traze kvalitetan. *95

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #3 poslato: Februar 01, 2009, 01:26:58 pre podne »
Valjda treba ispostovati ljude koji su bili na tvom skupu Sto se zadovoljstva tice tu nema razlike svaki skup je prica za sebe

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #4 poslato: Februar 01, 2009, 08:53:18 pre podne »
Valjda treba ispostovati ljude koji su bili na tvom skupu Sto se zadovoljstva tice tu nema razlike svaki skup je prica za sebe
  Sustina problema i jeste u tome sto smo bili na losim skupovima a propustili one
  bolje... da ispostujemo prijatelje...
  Ali da se vratimo na pitanje... da li treba da se ljutimo ako nam ne uzvrati posetu klub
  kod koga smo bili na skupu... i recimo ne uzvratimo posetu..

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #5 poslato: Februar 01, 2009, 09:02:03 pre podne »
Sta se tretira pod kvalitetan jer svi traze kvalitetan. *95
Skup koji zadovoljava tvoje kriterjume po pitanju kampa, muzike, organizacije i ukupnog
 utiska...

specijalac

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Februar 01, 2009, 10:30:14 pre podne »
  Sustina problema i jeste u tome sto smo bili na losim skupovima a propustili one
  Ali da se vratimo na pitanje... da li treba da se ljutimo ako nam ne uzvrati posetu klub

Oprosti ali nemogu da shvatim da ti u prijatelja moze biti ''los skup''?! Ako vec ides zbog prijateljstva i dragih ljudi onda ti ne bi trebalo biti lose niti bi ti trebalo biti krivo sto nisi bio negdje drugo...ali ovo je opet moje misljenje!!

A sto se tice ostatka pitanja...pa valjda se dogovorite u klubu tko gdje ide?! U nas u klubu se decki dogovore ako je vise skupova isti vikend, gdje ce tko tako da predstavnike kluba imamo na skoro svim skupovima i na taj nacin uspjevamo da uzvratimo posjete i odrzimo prijateljske odnose sa klubovima...s tim da na moto skupove bratskih klubova nastojimo da idemo svi ili bar vecina....To nam stoji i u Pravilniku o ponasanju, obvezama i pravima clanova kluba..... *527

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #7 poslato: Februar 01, 2009, 10:46:44 pre podne »

Oprosti ali nemogu da shvatim da ti u prijatelja moze biti ''los skup''?! Ako vec ides zbog prijateljstva i dragih ljudi onda ti ne bi trebalo biti lose niti bi ti trebalo biti krivo sto nisi bio negdje drugo...ali ovo je opet moje misljenje!!
  Evo ti konkretan slucaj... proslog leta je trebalo da se ide na jedan skup na severu a uporedo je imao jedan juzno blizu mora...   Naravno svi su zapucali na more a samo ja na sever... tada ide ona prica "sta samo si ti dosao gde su ostali" itd...  Mozda je bolje da idemo svi zajedno, bar cemo negde ostaviti dobar
utisak...  :icon_scratch:

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #8 poslato: Februar 01, 2009, 10:49:42 pre podne »

A sto se tice ostatka pitanja...pa valjda se dogovorite u klubu tko gdje ide?! U nas u klubu se decki dogovore ako je vise skupova isti vikend, gdje ce tko tako da predstavnike kluba imamo na skoro svim skupovima i na taj nacin uspjevamo da uzvratimo posjete i odrzimo prijateljske odnose sa klubovima...s tim da na moto skupove bratskih klubova nastojimo da idemo svi ili bar vecina....To nam stoji i u Pravilniku o ponasanju, obvezama i pravima clanova kluba..... *527
[/quote]

Mislim da je pitanje na mestu i tice se licnosti (pojedinca) a ne obaveze clanova moto kluba.Normalno je da cete se podeliti i otici da ispostujete sve skupove ali,sta ako meni zapadne u toj podeli uslovno receno "losiji skup" ?
Naravno da na skupove ides kod prijatelja i da ne moze biti lose ali,manje posecen skup,bez neke dinamike i akcije na samom skupu moze jako da te smori i da bude isto kao i ispijanje piva u kaficu.

specijalac

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Februar 01, 2009, 10:53:09 pre podne »

Evo ti konkretan slucaj... proslog leta je trebalo da se ide na jedan skup na severu a uporedo je imao jedan juzno blizu mora...   Naravno svi su zapucali na more a samo ja na sever... tada ide ona prica "sta samo si ti dosao gde su ostali" itd...  Mozda je bolje da idemo svi zajedno, bar cemo negde ostaviti dobar
utisak...  :icon_scratch:

pa zato i postoji dogovor i ostali clanovi kluba nose iste boje kao ti...prema tome pored uzitka i zadovoljstva postoje i neke obveze i pravila...kome se ne svidja a nek izadje iz kluba i bude free biker...jednostavno!!! Svi se vole pohvaliti bojama na ledjima a malo ih je koji zbilja shvataju sta znaci clanstvo u klubu!!!

specijalac

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Februar 01, 2009, 10:59:45 pre podne »
Mislim da je pitanje na mestu i tice se licnosti (pojedinca) a ne obaveze clanova moto kluba.Normalno je da cete se podeliti i otici da ispostujete sve skupove ali,sta ako meni zapadne u toj podeli uslovno receno "losiji skup" ?
Naravno da na skupove ides kod prijatelja i da ne moze biti lose ali,manje posecen skup,bez neke dinamike i akcije na samom skupu moze jako da te smori i da bude isto kao i ispijanje piva u kaficu.

Pa sta bih onda trebalo znaciti...da smaranje na pojedinim skupovima treba da bude samo obveza predsjednika i starijih clanova kluba?!! Iskreno receno, na svakom skupu mi je dobro onoliko koliko ja zelim da mi bude dobro...Npr. svi ste kritikovali skup u Valjevu ali nama je EXTRA bilo!!!...Cak smo napravili i shou od defilea i cinjenice da smo pokisli ko misevi do gole koze...Cijelo vrijeme smo bili u dobrom drustvu sa prijateljima tako da mane i falinke skupa i nismo primjetili... ;D ;D ;D ( cinjenica je i da se dosta popilo ;) ) A uzmite cinjenicu da smo po kisi vozili cijelo vrijeme od Mostara do Valjeva i natrag...i presli dobru kilometrazu

• Ultimate Biker
« Odgovor #11 poslato: Februar 01, 2009, 11:09:29 pre podne »
Ne pricam ja koji su skupovi losi-dobri,nego konstatujem da je pitanje na mestu.

specijalac

• Gost
« Odgovor #12 poslato: Februar 01, 2009, 11:15:37 pre podne »
Ne pricam ja koji su skupovi losi-dobri,nego konstatujem da je pitanje na mestu.

ne pricam ni ja o dobrim i losim skupovima...dala sam samo jedan primjer... ::)
A kad je pitanje na mjestu...hajde onda pokusaj i ti da mu das odgovor a nemoj kritizirati i analizirati tudje odgovore jer oni su individualni i cine ih cinjenice i misljenje onog ko ih daje...a to sam odmah na pocetku i rekla...

• Ultimate Biker
« Odgovor #13 poslato: Februar 01, 2009, 11:30:34 pre podne »

A kad je pitanje na mjestu...hajde onda pokusaj i ti da mu das odgovor a nemoj kritizirati i analizirati tudje odgovore jer oni su individualni i cine ih cinjenice i misljenje onog ko ih daje...a to sam odmah na pocetku i rekla...

nemam nameru da se raspravljam niti nadmudrujem sa tobom,verovatno si upravu (kao i uvek),rekao sam da je decko postavio po meni dobro pitanje,a tebi ako je lepo da se vozis po kisi,dodji kod nas ovih dana pada kisa pa se vozi.

specijalac

• Gost
« Odgovor #14 poslato: Februar 01, 2009, 11:31:47 pre podne »

nemam nameru da se raspravljam niti nadmudrujem sa tobom,verovatno si upravu (kao i uvek),rekao sam da je decko postavio po meni dobro pitanje,a tebi ako je lepo da se vozis po kisi,dodji kod nas ovih dana pada kisa pa se vozi.

::) ::) ::)

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #15 poslato: Februar 01, 2009, 11:46:50 pre podne »

Dolazimo do sustinskog problema... Svi znamo da ova putovanja kostaju puno i oduzimaju dosta vremena...
 ako vec radimo punom parom preko nedelje i vikend ne provodimo sa porodicom da li da odlazenje na skup
 treba bude obaveza ili da jednostavno izaberemo marsutu gde cemo se opustiti u voznji i biti sa dragim ljudima.
 ILI cu da bi ispunio klubsku obavezu otici negde gde ne zelim...

• Ultimate Biker
« Odgovor #16 poslato: Februar 01, 2009, 12:08:43 posle podne »
Tacno tako. Mislim da su dobri pokusaji MASa da se skupovi kontrolisu i da imaju neke norme .odnosno da se kazne oni koji prave na "livadi" bez uslova. Time ce nam bar skratiti muku,a sve ostalo je individualno.
I ove strane imaju veliki znacaj ,lepo vidis koje ekipe gde dolaze,pa izaberes.

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #17 poslato: Februar 01, 2009, 12:17:38 posle podne »
Kod mene je recimo druga prica. Kod mene je dzep gazda. Naravno da uvek volim da odem kod prijatelja na skup. A prijatelji su uglavnom svi oni koji su ispostovali tebe i dosli kod tebe. Jer ti skupovi postoje valjda da bi se druzili i vidjali. A ako nisam u modicnosti da odem negde dalje kod nekog prijatelja onda ili sedim kuci (ako nema ni jedan drugi skup) ili odem negde blize. Isto tako vazi i za moje drugare iz kluba.
Ja ne smatram uvredom ako ti nisi poslao nekoga kod mene na skup a ja sam kod tebe bio. Niti smatram da sam te uvredio ako nisam dosao. Jednostavno svako ima svojih razloga. I smatram da ako nisam sad dosao doci cu sledeci put. Ili na neku zurku. Kako god. Mi smo svi braca po motorima. I tolerancije treba biti. Pogotovu u danasnje vreme.
Bilo je vremena kad zbog dobre finansiske situacije (dobro poslovne nedelje) odem na dva skupa. Ujutru na jedan a negde posle podne na drugi.

I ispostujmo temu. A ima drugih tema gde moze da se komentarise kvalitet skupa.

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #18 poslato: Februar 01, 2009, 12:28:34 posle podne »
Iskreno, nikada nisam gledao kakav je skup i ko ce sve od klubskih ici na isti, vec se trudim da ispostujem prijatelje i dobre drugare. To dali ce skup izgledati kao ispijanje piva u kaficu, ili ce imati 2000 motora nije mi bitno jer kada je dobra ekipa oko tebe ne moze biti lose!!!
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

• Ultimate Biker
« Odgovor #19 poslato: Februar 01, 2009, 12:39:46 posle podne »
Odosmo u off,uopste ne pricamo o samom kvalitetu skupa vec o odluci gde otici.
Mozes ti Grunfe da pricas sta god hoces ,tacno je da je ekipa bitna ali tacno je da negde odes i pozelis da nikad nisi dosao koliko je sranje pa upadne cela ekipa u bedak.
Covek iskreno pitao i ja mu iskreno odgovorio sta mislim
Vezano za ispijanje piva u kaficu,nisi uhvatio kontekst sta sam hteo da kazem ali,to nije ni bitno.
Putuj igumane i ne misli na manastir
 *109 *109 *109 *109 *109 *109