Mart 29, 2026, 06:43:56 posle podne

Anketa

Treba li zabraniti pushenje na SVIM javnim mestima????

da, svakako
17 (51.5%)
ne, nikako
16 (48.5%)

Ukupno glasova: 26

Anketa završena: Februar 27, 2009, 07:58:36 posle podne

Autor Tema: Zabraniti pushenje???  (Pročitano 8319 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

..oblak.

• Gost
Zabraniti pushenje???
« poslato: Februar 20, 2009, 07:58:36 posle podne »
U Viktoriji (jednoj od drzava Australije; glavni grad Melbourne) je juce stupio na snagu zakon kojim je zabranjeno pusenje u svim kaficima, klubovima, restoranima i uopste mestima gde se nude i obavljaju javne usluge. Zakon ce se postepeno primenjivati, u fazama, i ocekuje se da u potpunosti bude postovan 2009. Vec za godinu dana ce biti potpuno zabranjeno pusenje u svim zatvorenim prostorijama tih objekata, a do 2009. ce se regulisati i zabrana pusenja na terasama i poluotvorenim objektima, pokrivenim stajalistima na zeleznickim i autobuskim stanicama, kao i na otvorenim sportskim stadionima.

Ugostitelji su obavezni da za godinu dana obezbede male prostorije za goste-pusace (kao na aerodromima, npr.) i to je jedini razlog zasto zakon nije odmah potpuno primenjen.

Inace, ovde je kultura i svest pusaca na neuporedivo visem nivou nego kod nas. Onaj ko zeli da zapali cigaretu, obavezno izlazi napolje gde ga vec ceka piksla. Ljudi se toliko drze te prakse da cak ne ulaze u kucu/zgradu dok se "ne provetre", da neko unutra ne bi osetio miris (smrad!) duvana! Svi apsolutno shvataju stetnost pusenja za pasivne pusace tako da ovaj novi zakon proterava pusace upravo iz njihove "poslednje oaze".

Sta vi mislite o svemu tome? Pretpostavljam da se pusaci uopste ne slazu sa ovim zakonom, ali licno smatram da je to jedna od najpametnijih stvari koje sam do sada video!!! Da li ima nesto gore nego kada se vratis iz grada, skidas odecu, osecas da se dim svuda uvukao i na kraju ne mozes ni da zaspis jer te oci peku?!

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: Zabraniti pushenje???
« Odgovor #1 poslato: Februar 20, 2009, 08:10:54 posle podne »
U Engleskoj se odavno primenjuje ovaj zakon.
Vise ljudi imas ispred Puba nego unutra,svi stoje napolju i puse,cak su nabavili neke lampe koje greju za zimski period da se pusaci ne smrzavaju.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #2 poslato: Februar 20, 2009, 08:22:18 posle podne »
 Sve se ja slazem sa Vama,ali posto nepusacima treba svez vazduh normalnije bi bilo da oni stoje napolju  ;)
 Doduse ako im ne smetaju izduvni gasovi,pa pasivno puse auspuhe  >:D
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže schmajser

• Moto Manijak
  • AfricaTwin , Hoerx Regina ,Triump 3SW, NSU 175 ,
« Odgovor #3 poslato: Februar 20, 2009, 09:25:18 posle podne »
Sta je pa danas zdravo????
Svako se ubija najbolje kako ume i kako mu najlepse odgovara!

Najveca je glupost umreti zdrav  ;) ali cigare su definitivno najgluplji nacin!

Podrzavam svaki vid ovakvih inicijativa iako sam pusac.
POMPEZNI, KVANTI, CIVILNI, AERONAUTICKI MLADIC NUDI SVOJE USLUGE PRI TOM SIRECI OPTIMIZAM I ZDRAVOMENTALNO DOTICANJE SRECE U VAS ZIVOT.
NIJE SEKTA!

Uploaded with [URL=http:

kuratista

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Februar 20, 2009, 09:32:19 posle podne »
Pozdravljam!!! ;)

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #5 poslato: Februar 20, 2009, 09:37:37 posle podne »
 Jebes zdravlje,sta ga cuvas,neces u grob da ga nosis  ;D
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Rider girl

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Žena
« Odgovor #6 poslato: Februar 20, 2009, 09:44:11 posle podne »
Ma divan je ovaj zakon al ja nadam da kod nas nece stupiti na snagu... ;D

Rece doktor ;D

« Poslednja izmena: Februar 20, 2009, 10:07:46 posle podne od strane Rider girl »
Never ride faster than your angel can fly!

Van mreže marta63

• Bajker Bez Granica
  • Lutalica na dva tocka!!!
« Odgovor #7 poslato: Februar 20, 2009, 09:48:33 posle podne »
Ja sam purnjao ko parnjaca 30 godinica i batalio sam to pre dve godine i nikad vise. Jedina legalna droga koja ubija isto ko i sve druge.

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #8 poslato: Februar 20, 2009, 10:45:29 posle podne »

I to sto kazes bolje da umres bolestan nego zdrav. >:D 8)
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

..oblak.

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Februar 20, 2009, 11:06:23 posle podne »
Danas donose zakone o zabrani pusenja, sutra ce zabraniti sex bez kondoma a posle toga diktatura takozvanog zdravog zivota. >:D >:D >:D

Volim duvan, volim marihuanu, volim alkohol, volim masnu hranu i jos sam ziv.

izglasajmo zakon
ZABRANA JEDENJA MASNE HRANE i ona je stetna :) vadio bi se prosechan pushac.

A sta bi rekao protivnik pushenja:
Stojim na stanici cekajuci autobus, a pored mene covek pali cigaru, dim naravno zna da ga ja "obozavam" i ide pravo na mene. Odmicem se par koraka, ali na tom mestu vec postoji pusac ciji dim takodje kao da trazi samo mene. Pogledam bolje, na stanici ne postoji mesto gde bih mogao da stanem a da ne udisem nikotin.
Dolazi autobus, pusaci panicno povlace poslednje dimove i bacaju opuske gde stignu. Neka mesta su tako ruzna, prepuna otpadaka, a na prvom mestu su to opusci.

Pa se pitam, zasto su ti ljudi samozivi? Ako voli da pusi neka pusi za sebe. Ja ne zelim da udisem njegov dim. Ako vec pusi, zar bas mora svoje opuske da razbacuje gde stigne?
Rece neko da je i ovako grad zagadjen, pa sada jedna cigara nije nikakvo zagadjenje.
Evo jednog teksta, a ja bih obratio paznju posebno na jedan njegov deo.
Da li hrana zagadjena? Pa ako je vec zagadjena sta vas sprecava da potrazite nesto po kontejnerima?

“Zašto pušite?”
13 uobičajenih izgovora

“Moje zdravlje - moj problem”... je svakako najčešći odgovor na pitanje “Zašto?” U najmanju ruku je nepristojno kada pušač ovo izjavi osobi koja se bori za čist vazduh u prostoriji. Ali, ne samo to, zar nismo potrebni našim bližnjima zdravi, a ne bolesni ili mrtvi?

“Od nečega mora da se umre” ... Ovo se takođe veoma često čuje iz usta pušača, ali većina od njih će ostaviti pušenje nakon konstatovanog teškog oboljenja. Zašto bismo prizivali bolest i ubrzavali vlastitu smrt?

“Mogu da prestanem kad god hoću, ali sada to još uvek ne želim” ... Zamislite čoveka koji udara glavom u zid, i na pitanje “Zašto?” odgovara: “Mogu da prestanem kad god hoću, ali to još uvek ne želim.”...

“Ionako je sve zatrovano”... Da li bi bilo razumno kada bi neko jeo otpatke hrane sa smetlišta, uz izgovor da je ionako sva hrana zatrovana?

“Moj deda je pušio od svoje rane mladosti, a živeo je 85 godina” ... No comment

“Bolje je i to nego da pijem ili da se drogiram”... Još jedna u nizu nerazumnih izjava koju neki pušači potežu u svoju odbranu, sa takvim ponosom kao da nakon nje neminovno sledi odavanje priznanja.

“Lečim nervozu” ... je veoma često opravdanje iako se zna da pušenje u suštini ima suprotan efekat.

“Kad prestanem sa pušenjem, odmah se ugojim” ... Pušenje kao način da se reguliše telesna težina?!

“Lekar me savetuje da ostavim cigarete, a i on puši” ... Budite mudriji od takvog lekara i poslušajte njegov savet!

“Neće baš mene da zadesi rak” ... To su mislili mnogi od stotine hiljada ljudi koji umru od raka direktno uzrokovanog duvanskim dimom.

“To mi je jedino zadovoljstvo, zar i toga da se odreknem?” ili “Ne smem da pušim, ne smem da pijem - pa zašto onda živim?” ... Da li zaista život ne pruža veća zadovoljstva od gušenja u otrovnom dimu i uništavanja vlastitog zdravlja i zdravlja ljudi oko nas?

“Ja pušim samo kvalitetne cigarete” ... No comment

“Ne znam šta ću s prstima” ... No comment

kuratista

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Februar 20, 2009, 11:42:58 posle podne »
Ma ne smeta meni sto neko pusi dok ja nemoram da kasljem zbog toga!!! Radio sam godinama u maloj prostoriji sa 4 pusaca koji nisu imali ni malo obzira da to nekom smeta. Nemam nista protiv prostorija za pusace, kao ni protiv svih koji uzivaju u tome a imaju obzira da to meni stvarno smeta. Na zalost takvih je malo. Uglavnom iz druzenja sa pusacima izadjem kao dimnjena sunka!!! ;)

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #11 poslato: Februar 20, 2009, 11:49:37 posle podne »
 Da neko ne pomisli da sam u prehodnim postovima bio ozbiljan !
 Pusenje je jedna stvarno glupa navika,koje covek iskreno receno tesko se resava!
 Ranije sam cigarete ostavljao kao od sale,a nastavljao da pusim,ne znam ni ja zasto.
 Medjutim, u poslednje vreme ostavljanje ne ide nikako,a bio bih presrecan kad bih se kurtalisao cigareta.
 I potpuno razumem ljude,nepusace,koji se bune kada moraju,ne svojom voljom,da udisu duvanski dim.
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Rider girl

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Žena
« Odgovor #12 poslato: Februar 20, 2009, 11:52:12 posle podne »
Ja sam jednom prilikom ostavila cigare, na oko godinu i 4, 5 meseci ne znam ni ja tacno, i posle opet nastavila...
Never ride faster than your angel can fly!

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #13 poslato: Februar 20, 2009, 11:54:01 posle podne »
Do pre sest godina pusio sam 3-4 pakla dnevno. Da sam mogao da se tusiram i pusim i to bih radio. I ako sam ne pusac ne smeta mi dim i treba pusacima dozvoliti ipak da puse, normalno tamo gde nece ugrozavati tudje zdravlje i gde ce i sami moci da se opuste uz svoju cigaru. Nista se ne moze preko noci, ali kad bi ova drzava bar malo bila pametna sve bi to moglo polako da se organizuje i da ne ugrozi nicija prava ni pusaca ni nepusaca. Ali posto je drzava takva kakva jeste ne bi me iznenadilo da prvo svuda ukinu pusenje a zatim pocnu da nam naplacuju taksu za svez vazduh.

kuratista

• Gost
« Odgovor #14 poslato: Februar 21, 2009, 12:02:56 pre podne »
I to si u pravu. Muka mi kad vidim ove moje po bolnici sto se kriju po WC-ima i puse. Treba dati ljdima prostoriju i pustiti svakog da odluci sta je dobro za njega a ispostovati i nas kojima dim smeta!!! Ovako se ponekad osecam kao da sam opet u skoli, jos samo da cuvam strazu pusacima!!!! ;)

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #15 poslato: Februar 21, 2009, 12:09:34 pre podne »
Posle bombardovanja koje smo preziveli naglo je porasla smrtnost od raka u Srbiji valjda zbog osiromasenog uranijuma ili drugih govana koje su bacali na nas.Prema tome ako ne krepamo od pusenja onda ce mo od zagadjenja koje napravise ovi pederi.Ako se uvede kod nas zakon o zabrani pusenja u kafanama niko nece ni ici u njih.Jasno je da je pusenje stetno ali se necu odreci tog zadovoljstva ni slucajno jer ne pijem ,ne drogiram se pa mora nesto da se radi za uzivanje.

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #16 poslato: Februar 21, 2009, 08:41:12 pre podne »
Ja sam jednom prilikom ostavila cigare, na oko godinu i 4, 5 meseci ne znam ni ja tacno, i posle opet nastavila...

toliko dugo nisi mogla da ih nades ;D ;D ;D

Van mreže Gsxr maniac

• Moto Manijak
  • Suzuki racing team
« Odgovor #17 poslato: Februar 21, 2009, 09:46:14 pre podne »
*351

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #18 poslato: Februar 21, 2009, 10:08:25 pre podne »

Zanimljivo. ::) :P

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #19 poslato: Februar 21, 2009, 10:18:50 pre podne »
Ja sam prestao pre 5 godina i sad mi stvarno smeta kad neko pusi u mom prisustvu pogotovu ako je mala prostorija.Nekad sam mislio da je foliranje kada me vozi neki nepusac i zamoli me da ne palim jer mu smeta ,a sad ja za zivu glavu ne dajem nikom da mi pusi u kolima...dobro ne bas ima nekih izuzetaka al ne bih sad o tome ovde. >:D
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0