Ljudi policija u provinciji je najgora nemaju dovoljno posla pa kad se za nekog zakace taj ga je nadrljao. Ja da se pitam ukinuo bi kacige za tomose i male mopede koji se jedva vuku po putu a i izgleda vrlo smesno kad vidis nekog na Tomos automatiku a nosi integralku. Pri tom napominjem da uvek nosim kacigu.
Apsolutno se ne slažem sa tobom Rendi, jer nije ništa manja šansa da pijana baraba ili nesmotreni vozač naleti na mopedaša nego na bajkera koji vozi 1000+ ccm... U nekim zapdnim zemljama su i biciklisti obavezni da nose kacige u saobraćaju...
Ne samo kaciga već i dugi rukav i nogavice mogu da ublaže ujede raznih insekata a ja baš iz tog raloga nosim isključivo kacigu sa vizirom bila ona otvorena ili ne, jer kada mi nešto u letu udari u vizir dovoljno je da se trgnem a kne želim da pomislim da me nešto ujede.
Ne znam kako je kod Vas ali kod nas u Čačku često vidjam žene policajce ili inspektorke kako voze motor sa cipelam na štiklu nafrakane sa velikim mindjušama i naočarama bez kacige, i po gradu i na otvorenom putu i niko im ne piše prijave i ako bi zbog toga moglo da im se oduzme 10-20% od plate. To je sramota...kakav primer one daju ostalim vozačima motora pogotovo klincima.
E to za pandure i njihovu bahatost - to je već za drugu temu... Evo javnog predloga: većina današnjih telefona ima i ugrađenu kameru. Odškljocaš lepo par puta da se vidi registarski broj i zapamtiš mesto gde si je video, i lepo odeš u muriju...
Nemoj se plašiti da će oni posle da te uzmu na zub - Čačak nije mali grad. (Toga bi mogli da se plaše ljudi iz manjeg mesta gde se svi znaju).
Veruj mi, ko ima vremena da se cima, ima efekta... (ja nisam išao u stanicu, ali kada su me videli kako snimam, odmah su dotrčali i ljutito pitali šta radim, pa su onda spustili loptu kada sam im rekao da hoću da naravim reportažu o nesavesnom i bahatom ponašanju policije - ali to je za drugu temu...)
Pa panduri nisu normalni... čovek je mogao da odapne na nijihove oči jbt. a ne da ga skinu sa motora i da on pešači do bolnice 7 km da bi mu se ukazala pomoć . To je za svaku osudu. mogli su makar da ga odvezu da se čoveku pomogne .
Na stranu kakva je osoba - da li je čovek, ili nije, ali nije li njihova (kao i svakog drugog) obaveza da povređenome pomognu...?