Mart 28, 2026, 02:18:10 posle podne

Autor Tema: Tražio sam vagu - Deo drugi!  (Pročitano 2808 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

sstruja

• Gost
Tražio sam vagu - Deo drugi!
« poslato: Jun 08, 2009, 11:19:04 posle podne »
Ko nije gledao prvi deo, neka obnovi gradivo: http://www.motoasocijacijasrbije.com/forumm/index.php?topic=2555.msg32097#msg32097

Kada smo to apsolvirali, par meseci kasnije, tačnije danas sam ponovo tražio vagu i našao je kao i nekoliko puta do sada i toliko sam se zaneo vagiranjem da nisam primetio da više nema dalje! Ne vage nego puta! Na brzinu sam spustio prednji točak posle 30ak metara i probao da ukočim po travi. Posle iskustva sa betonom, vagu tražim uglavnom po travi! Nakon bezuspešnog pokušaja kočenja skomatao sam se na basamaci (stepenice) od škole.

Traume višestruke!

Prvo što nisammogao nogu da izvučem ispod motora koji me pritiso na basamaci, srećom austuh je sa druge strane! Kada su podigli motor, nisam mogao ja da se podignem jer nisam mogao da se oduprem levom rukom na kojoj sam ležao. Nekako se uspravio, nisam ni ustao, samo sam se okrenuo i seo. Leva ruka ne daje znake života, ne mrda se tu gde je. Skinem kacigu desnom rukom, kaciga je odradila posao i to dobar jer sam temenom zveknuo u zid i tu se zaustavio. Udahnem dvaput i osilim se da vidim šta je sa levom rukom.

Brzim pregledom ustanovim da mi je iskočilo rame, uščupalo se na dole i nije se vratilo u ležište. Koliko sam mogao ocenio sam da je mala verovatnoća da sam polomio neku kost u najgorem slučaju naprsla. Pregledao nogu koja je ostala zaglavljena između betonskih stepenica i motora, video odranu cevanicu, modar list i udarenu butinu. Koleno je ostalo čitavo, nedirnuto jer je srećom bilo između stepenika... Neke druge povrede nisam primetio.

Nađe se auto, odemo kod jednog kostolomca koji nije kući pa na drugu stranu kod drugog kostolomca koga smo našli kući ali posle 40 minuta skoro. Za to vreme sam sve zvezde izbrojao i više nisam mogao da nađem položaj u kome me ruka ne boli... Kostolomac je za 500 dinara namestio iz prve uz takav klak da su ova dvojica što su me dovezla i držala skočila u stranu...

Kako je prošlo mnogo vremena, tetive su se istegle i rame boli i dalje, radijus pokreta je minimalan ali polako ali baš polako popušta... Da mi je neko odmah vratio rame, ne bi bilo ništa... džaba što sam gledao kako Pastrana sam vraća rame, gledati i cveće brati nije isto... Kaže da za dan dve bi trebalo da mi se vrati ruka, nadam se da je u pravu a noga se u međuvremenu ohladila pa boli više nego ruka...

Naravoučenije iz cele situacije mi je da nađem neku njivu jer sam školska igrališta prerastao i da tamo nastavim da tražim vagu... Neku pouku moja luda glava nije ni mogla da izvuče iz svega...

Još jednom pominjem da ako želite da učite stunt (točkiranje je samo jedna disciplina) morate biti svesni i druge strane medalje... Ja sam svesno ušao u celu priču i zahvalan sam što nisam polomio ruku i nogu jer onda ne bi mogao cele sezone da sednem na motor... Ovako ću već za neki dan ponovo da tražim vagu koju sam izgubio kad sam pao....

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: Tražio sam vagu - Deo drugi!
« Odgovor #1 poslato: Jun 09, 2009, 08:37:30 pre podne »
E moj druze. Posto imas velikju zelju da je nadjes mani se vise skole. I predji malo u poljoprivredu. Mozes da trazis vagu i da zaradjujes pare (da ores njive) ;D ;D ;D ;D

Znam dosta ljudi koji su nekoliko puta padali dok nisu naucili. Ipak je dobro sto vezbas na mestima gde ne mozes da ugrozis druge lude kao na primer u saobracaju. Srecno u nalazenju vage. ;) :D

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #2 poslato: Jun 09, 2009, 09:55:29 pre podne »
 Seti se da vas u porodici sada ima troje  >:(
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #3 poslato: Jun 09, 2009, 01:50:28 posle podne »
Nemoj je vise traziti, samo nas traumiras...  :o
pozajmicu ti ja moju i ne moras nikad da mi je vratis...  ;D

Van mreže p0peye

• Suvozac
  • *
  • ko se čuva i Bog ga čuva
« Odgovor #4 poslato: Jun 09, 2009, 03:57:16 posle podne »
Pa ti si druže mazohista  ???
Pa jel' ti nije bilo lakse da zamoliš neke ortake da te izgaze, na isto bi doš'o, a motor ne bi ni ogrebao...

Ne, šalu na stranu, bitno je da si dobro, mada me malo brine deo "Neku pouku moja luda glava nije ni mogla da izvuče iz svega...", pogotovo zbog
"Seti se da vas u porodici sada ima troje  Angry".

Ja od kada sam dobio sina mnoooogo, ali mnoooooooooogo pažljivije vozim. I auto i motor. ma pažljivije prelazim ulicu peške... Mada - niko nije savršen, svi grešimo... Samo što se ja bukvalno razbesnim na sebe kada skapiram kakvu sam glupost napravio, i gotovo da mi dođe da sam sebi lupim šamar - i bih verovatno da me nije sramota od ljudi...
Nemam ja zamerku što tražiš vagu, nego što si doveo sebe u situaciju da ti dete bez oca odrasta... (ako sam dobro razumeo onaj deo sa porodicom).
Vežbaj, druže, ali pazi na sebe...
Nadam se da će sledeći tvoj post bit tipa "uvežbao, nije mi više zanimljivo, sada samo po nekad sebi za dušu bacim motor na točak, kada nema gužve oko mene..."
:)
Ozdravi što pre...
Ko se čuva i Bog ga čuva - pamet u glavu kacigu na glavu i oprezna-sigurna vožnja!

pozz,
p0peye

sstruja

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Jun 09, 2009, 06:17:53 posle podne »
Nemam ja zamerku što tražiš vagu, nego što si doveo sebe u situaciju da ti dete bez oca odrasta... (ako sam dobro razumeo onaj deo sa porodicom).

Nisi, Vudu je mislio na svastiku što nam došla u goste  ::) ::)

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #6 poslato: Jun 09, 2009, 09:50:19 posle podne »
i nerece jesili nasao vagu :D :D :D :D
SMEDEREVO SRBIJA

sstruja

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Jun 09, 2009, 11:05:15 posle podne »
i nerece jesili nasao vagu :D :D :D :D

Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem  ;D

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #8 poslato: Jun 10, 2009, 12:30:22 pre podne »
Znam mnoge koji su napredovali ali samo donekle.

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #9 poslato: Jun 10, 2009, 08:30:11 pre podne »
Ma vagu će da nadješ koliko vidim baš si uporan,nego me brine svastika da je ne izgubiš ili da je ne prevare mangupi  ::) ::) :P

Van mreže TT600

• Suvozac
  • *
« Odgovor #10 poslato: Jun 10, 2009, 10:07:19 pre podne »
E moj prijatelju (mada se jos nismo upoznali ) odkad sam omatorio i nagojio se na 110 kg. koristim za svaku voznju max. opremu - cizme, stitnike za kolena i potkolenice, pojas, gladijator, kacigu i rukavice. To sve mi ne pomaze u tockarenju ali pri padovima, a uvek padam na rame, POMAZE. Probaj kombinaciju sa opremom-i posle pada ces moci ponovo na tocak i da odma ispravljas greske ( dok je svez osecaj) Za dve godine voznje sa opremom ( smeju mi se kad to sve nakacim na sebe ) ali ja ni jedan dan nisam preskocio bar sat vremena off roada, a bilo je padova. Ako ti niceg drugog nije zao - pogledaj ovo lepo vreme pa izracunaj kolko ces voznj propustiti zbog povreda. Inace zelim ti srecu u tockarenju !!!!!!!!!!

sstruja

• Gost
« Odgovor #11 poslato: Jun 10, 2009, 11:56:14 pre podne »
Na jednom drugom forumu rekao sam: "Da imam para, ja i se drogiro, ne bi mi trebo ni motor ni zaštitna oprema...."

Znam i ja šta treba al kad je čovek siroma pa pođe s'golo dupe i pijani ljudi...