Mart 30, 2026, 01:41:42 pre podne

Autor Tema: TDM SRBIJA  (Pročitano 118095 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
Odg: TDM SRBIJA
« Odgovor #260 poslato: Novembar 26, 2009, 10:37:12 posle podne »
Jos neka slika sa druzenja,,,,,  ;) ;)

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #261 poslato: Novembar 26, 2009, 11:10:04 posle podne »

Sta cemo za ovaj vikend ,,,,  vreme nam ne ide na ruku,,,,

« Poslednja izmena: Novembar 26, 2009, 11:40:49 posle podne od strane WOLVERINE »

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #262 poslato: Novembar 27, 2009, 11:30:26 pre podne »
Mislim da ova vremenska prognoza nije tacna,,,, 

Van mreže apex_division

• Vozac
  • *
  • Pol: Muškarac
    • www.APEX-DIVISION.ki
« Odgovor #263 poslato: Novembar 27, 2009, 01:01:47 posle podne »
Evo jedno pitanje za TDM-dzije.

Da li neko od vas ima na svom motoru centralni stender?
Ako ga neko ima, potrebne su mi slike kako izgleda (slikano na motoru ne morate ga skidati), pa bih sebi a ako mi uspre pravio jos nekom. Po katalozima se krecu oko 150 evrica sto mislim da je jako puno. A treba ga uvek imati korisno je u svakom slucaju.
Googlao sam po netu za slikama i sve sto ima slikano je sa strane ne vidim kacenje i ono ispod sto mi je i najbitnije.

Van mreže apex_division

• Vozac
  • *
    • www.APEX-DIVISION.ki
« Odgovor #265 poslato: Novembar 27, 2009, 01:48:19 posle podne »
Hvala Arpad !!!

Van mreže TDM SURFER

• Suvozac
  • *
  • 4TX
« Odgovor #266 poslato: Novembar 27, 2009, 06:38:12 posle podne »
gledam nešto Apex čačka na svojoj mašini, pa mu se požalih da se kod mene (TDM 46ooo km.) čuje lanac i da bih hteo da ga zamenim. Kupio lanac u rodiću ali ne znam kod koga bih mogao da odradim zamenu ( da taj ima španer ako je i njega  potrebno zameniti). Yamaha platner deluje od poverenja ali mislim da bih odande izašao bez ušiju :) a ne znam kod kog, od ovih "stručnjaka" da se upustim da odem.
Za svakog ima neki komentar u negativnoj konotaciji, ne bih da mi ispriča da je odradio lanac i zamenio španer odnosno, moje staro dotegao - doštelovao da pređe 1000 km - drži vodu dok majstori odu, a popalio me za lanac.
Ovo su brige koje pretpodstavljam muče svakog od vas, ako ste laici kao ja i ne znate ni šraf da zavijete.
Pošto smo se organizovali, trebali bi da razmenimo iskustva i izaberemo "majstorsko veličanstvo" koje bi pridobilo naše poverenje da se brine o našim TDMićima, kao povoljan i dobar majstor.

Van mreže Phobos

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #267 poslato: Novembar 27, 2009, 09:50:07 posle podne »
gledam nešto Apex čačka na svojoj mašini, pa mu se požalih da se kod mene (TDM 46ooo km.) čuje lanac i da bih hteo da ga zamenim. Kupio lanac u rodiću ali ne znam kod koga bih mogao da odradim zamenu ( da taj ima španer ako je i njega  potrebno zameniti). Yamaha platner deluje od poverenja ali mislim da bih odande izašao bez ušiju :) a ne znam kod kog, od ovih "stručnjaka" da se upustim da odem.
Za svakog ima neki komentar u negativnoj konotaciji, ne bih da mi ispriča da je odradio lanac i zamenio španer odnosno, moje staro dotegao - doštelovao da pređe 1000 km - drži vodu dok majstori odu, a popalio me za lanac.
Ovo su brige koje pretpodstavljam muče svakog od vas, ako ste laici kao ja i ne znate ni šraf da zavijete.
Pošto smo se organizovali, trebali bi da razmenimo iskustva i izaberemo "majstorsko veličanstvo" koje bi pridobilo naše poverenje da se brine o našim TDMićima, kao povoljan i dobar majstor.

Kad popravljas motor ne pomeraj se od mehanicara.
Ako nista drugo bar ces nesto nauciti a i videces sta je skinuto i ugradjeno od delova.
Yamaha TDM 850

Van mreže apex_division

• Vozac
  • *
    • www.APEX-DIVISION.ki
« Odgovor #268 poslato: Novembar 27, 2009, 10:10:42 posle podne »
Kad popravljas motor ne pomeraj se od mehanicara.
Ako nista drugo bar ces nesto nauciti a i videces sta je skinuto i ugradjeno od delova.

Samo ne znam koji ce ti mehanicar to dozvoliti. Uglavno nijedan ga nece odma uzeti da radi.

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #269 poslato: Novembar 27, 2009, 10:19:51 posle podne »

Moja preporuka je Spale u Milana Rakica,,,,,,,  Jedino sto moras da zakazes kod njega ne mozes da odes na bum,,,, Dobar majstor ali zavrce usi na pola dvanest,,, ;)

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #270 poslato: Novembar 27, 2009, 10:30:04 posle podne »
Da i ako nije ustao na levu nogu, a i ako mu ne treba lova pa ti posteno odradi. Moje iskustvo sa njim je: beeezi.

Slazem se da je malo tezak covek ali mislim da je dobar majstor,,,,,,

Van mreže TDM SURFER

• Suvozac
  • *
  • 4TX
« Odgovor #271 poslato: Novembar 28, 2009, 09:54:15 pre podne »
SPALE
he dva osnivača kluba za istig majstora govore skroz drugačije.
Ja da imam vremena stajao bih u radionici i gledao šta majstor radi, ali se slažem sa apexom da to ni jedan majstor ne bi dozvolio.
Upoznao sam spaleta, hteo preko njega da naručim neke delove, u radionici BMW motori, prokomentarišem: lepi motorin, nastavi on: ovo su motori, a na to da je ovlašćen od YAMAHA, kaže pa od nečega mora da se živi.
Nije me uvredio ;)
Naručim, keže ovo imam ali mi je na drugoj lokaciji, drugo treba da naručim u Mađarskoj. Bilo mi je bilo sumnjivo što ne traži kaparu za nešto što dosta košta i pomislio sam da neće baš posvećeno da se angažuje na mom problemu, u smislu zvaću ga u terminu kad je rekao da će deo stići, a onda će stiže sutra, prekostura, javi se početkom sledeće....
Predomislim se pošto je:
- bila zima (mogao sam da sačekam rodiće)
- kod njih je cena malo manja rok isporuke za 45 dana, preko spaleta deo bi stigao u toku nedelje - isplativo
- odgovaralo mi je da kod rodića da iz tri puta platim deo, taman kad je stigao otplatio ga,.
Zbog gore navedenog sam sutra uz izvinjenje sa šlagom otkazao narudžbinu kod spaleta , negodovao je (mogu da razumem), kaže da sam neozbiljan da je on već deo naručio, nisam siguran da je poranio tog jutra da bi naručio. A nisam ni mora da mu se javim - nije mi uzeo kaparu.
Za deo koji je rekao da ima, ali da je na drugoj lokaciji - samo treba da ode po njega priča je bila : e sutra, čujemo se u ponedeljak, tako da sam i to drugo naručio kod rodića jer su zatvarali narudžbinu, a spaletovo sutra nikako da svane.

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #272 poslato: Novembar 28, 2009, 10:20:27 pre podne »
SPALE
he dva osnivača kluba za istig majstora govore skroz drugačije.
Ja da imam vremena stajao bih u radionici i gledao šta majstor radi, ali se slažem sa apexom da to ni jedan majstor ne bi dozvolio.
Upoznao sam spaleta, hteo preko njega da naručim neke delove, u radionici BMW motori, prokomentarišem: lepi motorin, nastavi on: ovo su motori, a na to da je ovlašćen od YAMAHA, kaže pa od nečega mora da se živi.
Nije me uvredio ;)
Naručim, keže ovo imam ali mi je na drugoj lokaciji, drugo treba da naručim u Mađarskoj. Bilo mi je bilo sumnjivo što ne traži kaparu za nešto što dosta košta i pomislio sam da neće baš posvećeno da se angažuje na mom problemu, u smislu zvaću ga u terminu kad je rekao da će deo stići, a onda će stiže sutra, prekostura, javi se početkom sledeće....
Predomislim se pošto je:
- bila zima (mogao sam da sačekam rodiće)
- kod njih je cena malo manja rok isporuke za 45 dana, preko spaleta deo bi stigao u toku nedelje - isplativo
- odgovaralo mi je da kod rodića da iz tri puta platim deo, taman kad je stigao otplatio ga,.
Zbog gore navedenog sam sutra uz izvinjenje sa šlagom otkazao narudžbinu kod spaleta , negodovao je (mogu da razumem), kaže da sam neozbiljan da je on već deo naručio, nisam siguran da je poranio tog jutra da bi naručio. A nisam ni mora da mu se javim - nije mi uzeo kaparu.
Za deo koji je rekao da ima, ali da je na drugoj lokaciji - samo treba da ode po njega priča je bila : e sutra, čujemo se u ponedeljak, tako da sam i to drugo naručio kod rodića jer su zatvarali narudžbinu, a spaletovo sutra nikako da svane.

Ja sam samo jednom bio kod njega i nisam imao tih problema bilo mi je potrebno steelovanje ventila zatekli su se neki moji drugari koji su extra sa njim on odradio motor tako da ja nisam mogao da ga prepoznam mislio sam da je sve novo u njemu a ustvari ga je samo nastelovao vrhunski,,,,,,Zadnjih 10 motora sam sam servisira,,,, menjao ulje,,,, lance regastih      stelovao ventile    tako da nisam imao potrebe za nekim jurcanjem majstora   Moj brat vozi FZ6N i motor odrzava kod Marinkovica u Cacku i prezadovoljan je sa njim,,,, JBG razlicita su iskustva sa majstorima definitivno da su dilee svi sta je tu je ako neznas sam onda moras kod dilee      a sto se tice delova nikad nisam kupovao delove od nnjih uvek je postojala kombinacija da se kupe negde i nekako drugde,,,,, ;)

Van mreže TDM SURFER

• Suvozac
  • *
  • 4TX
« Odgovor #273 poslato: Novembar 28, 2009, 10:29:37 pre podne »
STANKARA
Tek sam kupio motor, ništa oko toga ne znam, vlaži mi na dihtungu dekla reko daj da to sredim. Odem kod stankare da mi našteluje ventile, sinhronizuje karburatore i sredi to što vlaži. Kaže dođi u četvrtak. OK dođem da preuzmem motor, a ispod njega barica, zamisli zabole ih da provere pred moj dolazak da možda ne pušta ponovo negde.Dođe stankara, pogleda i kaže: ma mora da pušta  i na karteru, tu mora da skida auspuh to je još 20 eur na dogoorenu cenu i dođi u subotu.
Dođem po motor da platim karticom, nisam imao keš, onaj moma što treba da naplati veli: jebe nas tel. linija, pozova stankaru, a on kaže idi do bankomata uzmi pare, u  fazonu što da plaćam porez kad je moj dihtung i moj rad. Odem da podignem pare (imao je poverenja da mi da da odem TDM-om).
Ne znam da li je išta štelovao - motor je radio isto (nisam primećivao razliku ali to može da se pripiše mom nepoznavanju mehanike), tad mi je i napomenuo da bi trebao lanac i španer da se zamene.
Znači ne tvrdim da nije štelovao, ali dekl je i dalje vlažio sve dok nije radio rodić, jer je posao završio original dihtung, a ne neki karton premazan silikonom.

Van mreže Phobos

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #274 poslato: Novembar 28, 2009, 04:40:51 posle podne »
Ovo ja predlog za jedan letnji vikend.
Lepa voznja, satori i jos malo adrenalina u medjuvremenu?
Yamaha TDM 850

Van mreže Phobos

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #275 poslato: Novembar 28, 2009, 04:42:32 posle podne »
Samo ne znam koji ce ti mehanicar to dozvoliti. Uglavno nijedan ga nece odma uzeti da radi.

Zakazes, dodjes na vreme i ne pomeras se dok nije gotovo.
Yamaha TDM 850

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #276 poslato: Novembar 28, 2009, 04:44:30 posle podne »
       Evo ocena za TDM 850   ;)

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #277 poslato: Novembar 28, 2009, 05:00:49 posle podne »
                                 General information
  Model:                                          Yamaha TDM 850
  Year:                                                    2001
  Category:                                           Allround
  Engine and transmission
  Displacement:                                   849.00 ccm (51.81 cubic inches)
  Engine type:                                          Twin
  Stroke:                                                      4
  Power:                                       82.00 HP (59.9 kW)) @ 7500 RPM
  Torque:                                      80.00 Nm (8.2 kgf-m or 59.0 ft.lbs) @ 6500 RPM
  Bore x Stroke:                             89.5 x 67.5 mm (3.5 x 2.7 inches)
  Fuel system:                              Carburettor Mikuni 32x2
  Valves per cylinder:                                    5
  Gearbox:                                             5-speed
  Transmission type
  final drive:                                              Chain
                              Physical measurements
  Dry weight:                                 198.0 kg (436.5 pounds)
  Seat height:                                795 mm (31.3 inches) If adjustable, lowest setting.
  Wheelbase:                                 1,475 mm (58.1 inches)
  Chassis and dimensions
  Front Suspension travel:                  149 mm (5.9 inches)
  Rear Suspension travel:                  144 mm (5.7 inches)
  Front tyre dimensions:                     110/80-ZR18 
  Rear tyre dimensions:                      150/70-ZR17 
  Front brakes:                                 Dual disc
  Rear brakes:                                  Single disc
  Rear brakes diameter:                      245 mm (9.6 inches)
  Speed and acceleration
  Top speed:                                   215.0 km/h
  Power/weight ratio:                           0.4141 HP/kg
  Other specifications
  Fuel capacity:                                   20.00 litres (5.28 gallons)

Van mreže Arpad

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #278 poslato: Novembar 28, 2009, 09:23:38 posle podne »
Imam ja,što ne pitaš,ako je ovo što tražiš

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #279 poslato: Novembar 28, 2009, 10:40:18 posle podne »
Sjajno *34. Hvala. Kad se budemo dogovorili za vidjanje pa da je kloniram. E sad sam se setio da pitam. A ako jos neko hoce kloniracu je u vise komada. ;D

Baci u PDF pa okaci to u temi,,,, ;)