Mart 30, 2026, 05:54:51 posle podne

Autor Tema: Protestna nota  (Pročitano 11425 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
Protestna nota
« poslato: Oktobar 06, 2009, 11:59:24 pre podne »
Sasvim slucajno dodjem do texta objavljenog u nedeljniku " NIN" 01. 10. 2009 godine u kojem je na 3 strane pokusava podici nivo svesti o bajkerima. ALI( uvek to ali)... ili novinari nisu upuceni u celu bajkersku pricu, ili to namerno rade ali su se Moto Klubovi i Moto Skupovi ponovo nasli na udaru! Pri tome, u gore pomenutom textu, velicaju se pojedinci koji se bave, izmedju ostalog, "DIVLJIM TRKAMA"!!!

Mislim da je krajnje vreme da MAS pocne da upucuje protestne note na ovakve textove, jer je ugled klubova, njihovih desavanja, a samim tim i MAS-a doveden u pitanje!
 Moj predlog je da se na prvoj sledecoj Skupstini pored ostalog, oformi telo koje ce biti zaduzeno za odnose sa javnoscu koje ce se baviti ovakvim pitanjima, kao i obavestavanjem javnosti o akcijama klubova u MAS-u i samog Mas-a!
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
Odg: Protestna nota
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 06, 2009, 01:10:13 posle podne »
Ko nam je kriv kad nemamo ljude koji se bavi odnosima sa javnošću. Svako može da da intervju bilo kom novinaru i ovaj da objavi šta mu se izdiktira. Evo prilike da sad neko iz MASa demantuje ovaj text u delu gde treba da se demantuje i objasni ljudima da je "vlasnik bjba" ustvari vlasnik ničega i da je profiter koji otima pare deci, a da na učlanjenju u "asocijaciju motorista Srbije" ne može ni 30 člana da okupi prethodno im otevši 30 evra godišnje za člansku kartu i ne znam kakvu još glupost.
Treba učestati malo sa sednicama MASa i dati konkretne predloge za bolji rad ove zajednice, mislim da je decembar jako daleko kad je zakazana sledeće sednica.

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 07, 2009, 10:58:53 posle podne »
Ko nam je kriv kad nemamo ljude koji se bavi odnosima sa javnošću. Svako može da da intervju bilo kom novinaru i ovaj da objavi šta mu se izdiktira. Evo prilike da sad neko iz MASa demantuje ovaj text u delu gde treba da se demantuje i objasni ljudima da je "vlasnik bjba" ustvari vlasnik ničega i da je profiter koji otima pare deci, a da na učlanjenju u "asocijaciju motorista Srbije" ne može ni 30 člana da okupi prethodno im otevši 30 evra godišnje za člansku kartu i ne znam kakvu još glupost.
Treba učestati malo sa sednicama MASa i dati konkretne predloge za bolji rad ove zajednice, mislim da je decembar jako daleko kad je zakazana sledeće sednica.

Slazem se sa tobom Ivto, ali misljenja sam da se ne treba upustati u te malogradjanske rasprave oko " virtuelnih zajednica", vec nasim ucestalijim izlascima u medije skrenuti paznju na nas rad( klubova i samog MAS-a), pa ce samim tim i javnost proceniti ko je ko.
Sto se tice sednica, i rada MAS-a, o tome sam vec vise puta sukobio misljenje sa vecinom iz UO i pojedincima ali sam i dalje ostao pri stavu da se Skupstine MAS-a MORAJU odrzavati tokom cele godine, bar jednom mesecno! Kao sto se tokom zime Skupstine organizuju u sklopu zurki isti model bi mogao da se primeni i za vreme skupova.

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 07, 2009, 11:08:08 posle podne »
Mozda si i u pravu mozda su neke stvari malogradjanstina samo me je strah da ce se ostvariti ona stara  "dosli divlji i isterali pitome.."

Van mreže miško_kolo

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 09, 2009, 12:32:39 pre podne »

Izvinjavam se što hoću nešto da napišem. Nov sam, je li, pa ne znam imam li pravo?
Nisam neki motociklista, ne idem po skupovima, nešto ni ne putujem, u stvari ko sam ja i šta radim na ovom forumu?
Pa ja sam neko ko pre svega voli motocikle (na ovaj ili onaj način), zatim neko ko je sa svojim poznanicima- prijateljima (koje sam upoznao preko tog "famoznog" bjb-a) bio u nekakvoj redarskoj službi proletos na protestu. Mi došli (kao i svi ostali) da protestvujemo a onda se Deki i Sale dogovorili da nas desetak pokuša da isprati kolonu i obezbedi joj u beogradsko rano popodne (radnog dana), nekakav kontinuitet u vožnji. I to nisu bili nikakvi "virtuelni ljudi" već ljudi od krvi i mes sa svojim motociklima.
Sad, ne bih hteo da veličam bilo koga niti da drugoga nipodaštavam, ovo pišem samo zato što mi je pun klinac dokazivanja ko je veći Srbin, veći motociklista, veći navijač, kome je veći...
Zato, pozdravljam i mislim da ću i dalje biti čitač i posmatrač.
Hvala.
...

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 09, 2009, 11:38:48 posle podne »
Izvinjavam se što hoću nešto da napišem. Nov sam, je li, pa ne znam imam li pravo?
Nisam neki motociklista, ne idem po skupovima, nešto ni ne putujem, u stvari ko sam ja i šta radim na ovom forumu?
Pa ja sam neko ko pre svega voli motocikle (na ovaj ili onaj način), zatim neko ko je sa svojim poznanicima- prijateljima (koje sam upoznao preko tog "famoznog" bjb-a) bio u nekakvoj redarskoj službi proletos na protestu. Mi došli (kao i svi ostali) da protestvujemo a onda se Deki i Sale dogovorili da nas desetak pokuša da isprati kolonu i obezbedi joj u beogradsko rano popodne (radnog dana), nekakav kontinuitet u vožnji. I to nisu bili nikakvi "virtuelni ljudi" već ljudi od krvi i mes sa svojim motociklima.
Sad, ne bih hteo da veličam bilo koga niti da drugoga nipodaštavam, ovo pišem samo zato što mi je pun klinac dokazivanja ko je veći Srbin, veći motociklista, veći navijač, kome je veći...
Zato, pozdravljam i mislim da ću i dalje biti čitač i posmatrač.
Hvala.

Ovo je slobodan forum i svako ima pravo da iznese svoje misljenje, bez obzira svidjalo se to kome ili ne!
 Svaka cast vama koji ste se odazvali pozivu i dosli na protest,  a pri tome i svojski se potrudili da sve prodje kako treba. Ali ako pricamo iskreno vas je bilo( kao sto si i sam rekao) 10-tak( ja dupliram cifru i kazem 20-tak) koji su ucestvovali od 8500 registrovanih i vise od 1000 dnevno aktivnih?!? Malo porazavajuci podatak za tako jaku i dobro organizovanu asocijaciju( da ne kazem "virtuelnu zajednicu"), a pogotovu sto je akcija bila karaktera za opste dobro svih motociklista Srbije.

Slazem se sa tobom Ivto, ali misljenja sam da se ne treba upustati u te malogradjanske rasprave oko " virtuelnih zajednica", vec nasim ucestalijim izlascima u medije skrenuti paznju na nas rad( klubova i samog MAS-a), pa ce samim tim i javnost proceniti ko je ko.

Kao sto vidis i sam, ja sam prvi protiv toga da se ne treba upustati u tog tipa rasprave, niti velicanje bilo koga ali mi smeta to uvlacenje " tamo gde sunce ne sija" i pokusaji da se, indirektno, svi ostali i njihov trud i rad gurnu u drugi plan. Ova tema i nije postavljena da bi se raspravljalo o tome koje veci ono ili ovo, vec da se pored ostalog ukaze i na novinarsku neobavestenost i neobjektivnost, a takvim potezima kvazi novinara kalja se ugled svih nas.
 Obican, prosecan, covek u Srbiji na putu i tebe i mene vidi kao motociklistu i toliko hvaljenog DIVLJEG TRKACA iz gore okacenog texta, bez obzira sto ti vise preferiras solo a ja klubsku voznju!
 Moje licno misljenje da ne treba da budes citac i posmatrac, vec i aktivan clan ovog i svih ostalih foruma jer samo nasom aktivnoscu( svakog pojedinca) mozemo podici nivo svesti i uspeti da uradimo nesto za motocikliste u Srbiji! Na prvom mestu za nas same!

Van mreže miško_kolo

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 10, 2009, 10:38:34 posle podne »
Hvala Grunfe, ja u principu ne volim previše da se eksponiram jer ne smatram sebe nekim "iskusnim" tipom po pitanju motociklizma. Hoću da čujem svakoga, a šta ću uvažiti je moja slobodna procena.Ne interesuju me priče i animoziteti između foruma, jer ja u tome nisam i niti ću učestvovati.
Na tom forumu su i mnogi ljudi sa ovog foruma, koji se računaju u populaciju od xy članova, da ne računamo duple nick-ove i tako dalje.
Naravno da neću biti samo posmatrač, jer nisam takav tip, i uvek ću biti tu za stvari u kojima mogu da pomognem.
Pozdrav.
...

Van mreže TRIKES-M-D

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI VN 800
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 11, 2009, 10:54:25 posle podne »
 Gde je UO ?Sta mislite o svemu ovom.
LUMBES-TRIKES-Dača   " COPER SRBIJA "

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 13, 2009, 10:25:15 posle podne »
Gde je UO ?Sta mislite o svemu ovom.

E moj Daco, ovde UO izgleda da postoji samo na papiru jos! A posto je prva sledeca Skupstina( zakazana za 12. 12. 2009-te!!!) izborna savrseno ih boli qrac za ovo i MAS, jer da nije tako dosad bi se bar neko oglasio ili napisao bilo kakav demanti na gore pomenuti text. Pored toga u prilog ide i to da je izmedju poslednje i prve sledece, a pritom izborne, Skupstine bezmalo 3 meseca a da niti jednog trenutka nisu predlozeni i predstavnici klubova upoznati sa novim kandidatima!?! I ovo ce na kraju proci kao i akcija za smanjenje poreza i putarina: Nema se vremena u toku sezone kada smo naj aktivniji, vec ce se akcija nastaviti po zavrsetku iste, u septembru!?! I eto dodje i polovina oktobra a niko ni reci o tome... Tresla se gora- rodio se mis! I tako Jovo nanovo...
« Poslednja izmena: Oktobar 14, 2009, 01:08:47 posle podne od strane grunf014 »

Van mreže TRIKES-M-D

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI VN 800
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 14, 2009, 12:56:25 posle podne »
Vidim brate sve i zkljucak je da,ode MAS u propast.Ali sta ces sta je tu je.

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 14, 2009, 01:27:45 posle podne »
a zar je to nesto novo...
sta je to sto se uradilo ove godine....vrlo malo ili nista
sajam..to treba da se zahvali dekiju (M.K. FAMILIJA)jer on je podneo teret a ne MAS...
drugo uvek sam pricao da treba da se radi na humanitarnom planu,a ne samo skupovi
ali mislim da to nikog neinteresuje,koji upravni odbor,pa ni oni neznaju sta se desava a kamoli ostali
pazite sada naj glupost predsednik u ostavci a ceka se 3 meseca do izborne skupstine,nerazumem.....
i sta sada,....nista.........i onda nam je kriv bjb ili neko drugi ....
a sada da dodam jos posto vecina klubova cuti o tom pitanju verovatno
im to nije interesantno sto znaci da svako ima deo krivice,a najveci deo
krivice snosi rukovodstvo MAS-a

SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže TRIKES-M-D

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI VN 800
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 14, 2009, 08:17:27 posle podne »
Deki brate sve si lepo rekao,problem je sto se samo prica a nista ne radi.

Ne mozemo traziti krivca u jednom ili par ljudi u MAS-i,ali se ovako ide samo u propast da li to ljudi vide,ili se samo dobro i vesto foliraju.

Kriza jete i j..e kevu,ali ako hocemo nesto da uradimo i krenemo trebamo se probuditi iz zimskog sna.

Akcije sto spomenu,koliko ih je bilo ove godine?

U reliju koliko je ucestvovalo klubova?

A ima ih dosta.

Trenutno MAS sluzi samo za kalendar skupova i .................?

Van mreže TRIKES-M-D

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI VN 800
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 14, 2009, 08:29:16 posle podne »
a zar je to nesto novo...

I da dodam da ni sma ne znam koj moj k...... se nerviram,mozda zato sto volim taj zivot "BAJKERA"
« Poslednja izmena: Oktobar 14, 2009, 08:53:01 posle podne od strane TRIKES-M-D »

Markec

• Gost
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 14, 2009, 09:39:34 posle podne »
Tekst je odličan, nije mi jasno oko čega želite da protestvujete? Šta nije tačno u tekstu? Vidi se da je novinarka podrobno istraživala materiju!

Van mreže schmajser

• Moto Manijak
  • AfricaTwin , Hoerx Regina ,Triump 3SW, NSU 175 ,
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 14, 2009, 10:19:42 posle podne »
POMPEZNI, KVANTI, CIVILNI, AERONAUTICKI MLADIC NUDI SVOJE USLUGE PRI TOM SIRECI OPTIMIZAM I ZDRAVOMENTALNO DOTICANJE SRECE U VAS ZIVOT.
NIJE SEKTA!

Uploaded with [URL=http:

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 14, 2009, 10:34:16 posle podne »

Trenutno MAS sluzi samo za kalendar skupova i .................?

*565  *611
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #16 poslato: Oktobar 14, 2009, 11:42:40 posle podne »
 Sad sam prvi put procitao tekst.  Nije to tako strasno. Zena je pokusala da nas podeli i donekle uspela u tome. Dakle BJB je dobar a svi ostali su manje dobri, losi i jako losi. Kao i sve ostalo ni ovaj tekst nije pao s neba. Narucen je. Po meni nije dobro napisan. Generalno ce doneti vise stete nego koristi - svima nama. Bez obzira za koje pleme jahali...
  Onaj sto nam sece put nema pojma ko je ispod kacige. Onaj sto bi na semaforu da bude brzi, ne zna da sam komsijin sin. Ne vidi me od kacige. Onaj sto bi da se ukljuci preko pune linije i vidi moj far (dugo svetlo) ne zna dal sam na skuteru il na Hayabusi nit ga boli retrovizor za to.
     E, al kad se "zakucamo" u slepca, valjda od udarca, dodje mu iz dupeta u glavu pa pocne da razmislja.... Tada je kasno.
  Okrivili su nas za sve. Odgovorno tvrdim da su vozaci cetvorotockasa krivi za saobracajnu nezgodu u 85% slucajeva.
 Njihovo neznanje je razlog. Ne gledaju retrovizore... Lose procenjuju brzinu motora, a za to su opet krive pausalne procene policajaca i novinara - kazu: -"Isao je 150km/h i leteo 25 metara..." - Toliko se leti sa 60km/h... Puno ljudi moze da opise svoj udes i da potvrdi ovo sto napisah..
   E, al cemu sve ovo?   

Istina se mora objaviti. Na sva zvona!  To sto postoji ocigledna mrznja bjb-a i MAS-a je samo otezavajuca okolnost. Nisam se petljao u istorijski slucaj utvrdjivanja ko je stariji - kokos ili jaje, pa necu ni u odnos bjb-a i MAS-a. Jedino bih ovim pisanjem zeleo da vam skrenem paznju na ozbiljnost situacije. Izgibosmo ki Vlasi na ringispil.... Pobise nas ko glinene golubove.
  Takmicenja tipa ko ce vise motora da skupi i povede u voznju ( zajednicku - mos misliti...) je zapravo projektovanje onoga sto sledi. Bicemo sigurni samo u koloni i u pratnji policije dok se i tu ne nadje strucnjak i uleti u kolonu i pobije nas ...... desetak... dvadesetak...   Usamljene jahace ce rokati kao komarce.
  Ova tema bi po mom skromnom misljenju morala biti primarna. U ovome moramo svi ucestvovati.
Menjaju zakon  ??? ??? ??? :icon_scratch:.... Pa to je zbog skole koju su zavrsili :police:. Naravno da su promasili temu al niko im nije rekao!!!!!!!! Pa ajde da im kazemo. Automobil auto skole mi na Banjici sece put!!! Kandidat za vozaca vozi a instruktor ga uci (valjda). Ukljucuje se sa sporednog na glavni put i sece punu liniju :icon_scratch: ... i ko je kriv? Motorista...pisu novine. Dok dokazes istinu prodje puno vremena a narod je vec cuo i procitao u medijima da je motorista krivac - i taj a i svi drugi su unapred krivi.  O opisu bajkera kao masnih, prljavih, ruznih, nasilnih i sta ja znam - valjda ljudi, ne treba trositi reci. Puno gluposti pise u tom tekstu.  Mora se objaviti tekst koji afirmise bajkere. TV emisija sa istom temom. Svako od nas, sa bilo kakvom vezom i vezicom u medijima bi morao da "lobira". Ako svako ponese po jedan kamen - prenesmo planinu za cas ;). Mislite o tome...
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #17 poslato: Oktobar 14, 2009, 11:50:37 posle podne »
 Ja ne vidim zbog cega bi mi trebali da se oglasavamo,povodom ovog teksta!
 Da demantujemo pisanje neke pizde,kojoj je i dalje Rade Vojvodic najveci poznavalac sveta motora ,a koja verovatno uz zvuke turbo folka moli nekog od "pravih bajkera" da je provoza jedan krug !!!
 Da je demantujemo i objasnimo,da da bi se doslo do piva i pasulja treba voziti i voziti???
 Da joj objasnjavamo da folk i tehno nisu bajkerska muzika,vec upravo od nje prokuzeni rock i heavy ???
 Ma,'ajte ljudi molim vas,sta vam pada na pamet !!!
 Ja ovde sebe,svoj klub,a ni MAS nisam prepoznao,a i da jesam zaboli me ..... sta ona pise !!!

Mora se objaviti tekst koji afirmise bajkere. TV emisija sa istom temom. Svako od nas, sa bilo kakvom vezom i vezicom u medijima bi morao da "lobira". Ako svako ponese po jedan kamen - prenesmo planinu za cas ;). Mislite o tome...

Upravo je ovo resenje,a ne demantovanje kojekakvih nebuloznih tekstova!!!

VALJEVSKA PODVALA

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #18 poslato: Oktobar 14, 2009, 11:56:56 posle podne »
  Moze i tako. Ni ja se nisam prepoznao. Ne prepoznaju nas ni oni sto gledaju iz kola.....Svi smo im isti. To sta mi mislimo o novinarki  je nebitno. Bitna je steta naneta svima nama pisanjem te novinarke.

www.mkvaljevo.com

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #19 poslato: Oktobar 14, 2009, 11:58:17 posle podne »
Sanirati stetu i ispraviti losu sliku. To htedoh reci.

www.mkvaljevo.com