Mart 31, 2026, 12:16:01 posle podne

Autor Tema: Pitanje za Predsednika i UO MASa  (Pročitano 11775 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Beli MK Vrsac

• Vozac
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Yamaha XJ 650
Odg: Pitanje za Predsednika i UO MASa
« Odgovor #40 poslato: Februar 26, 2010, 12:31:02 pre podne »
Moja namera je bila da sledeci sastanak UO i NO odrzim sa svim clanovima i pojasnimo koja su cija prava i obaveze ali vidim da to nije dobra ideja jer se javlja veliko nerazumevanje pa vas ovom prilikom pozivam da se vise ne obracate jedan drugom na ovaj nacin i da cu ubuduce odvojeno odrzavati sastanke UO i NO! Za sva pitanja i dogovor mi se ubuduce obracajte na telefon koji svi imate ili na e-mail . Zeleo bih da naglasim da cu se maksimalno truditi da se ne krsi statut MAS-a i da ubuduce i UO i NO obavljaju svoje duznosti i obaveze  kako je statutom proopisano ! Pozdrav (jos jednom pozivam sve da pazljivo procitaju statut i sagledaju koja su njihova prava iobaveze i mislim da ne bismo vise trebali da polemisemo oko toga vec da energiju usmerimo prema nekim korisnim ciljevima za za dobro MAS-a )
« Poslednja izmena: Februar 26, 2010, 01:16:48 pre podne od strane vudu »

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #41 poslato: Februar 26, 2010, 01:50:13 pre podne »
Vidim ja da nazalost vi smedervci ne prestajete ali ok vasa stvar....nego ja bi da se nadovezem na Ivtin citat. Slazem se da uopste nije naivno to sto se MAS nije preregistrovao a ja dodouse sad prvi put cujem za to i mislim da ce upravni odbor u najkracem roku resiti i taj problem...zar ne? Samo ne razumem da li je ta preregistarcija i doregistracija koja se odnosi na klubove u MAS-u obavezna ili bi ti voleo da se to odradi zbog kako kazes lakrdije i javasluka?

Brate u kom delu nije jasno moje pitanje.
Ovde je veliki problem u klubovima koji su članovi asocijacije, a nemaju ispravne papire jer time ugrožavaju asocijaciju- automatski se pravi zakonski prestup samim isticanjem članstva tih klubova pravno neuredjenih. Asocijacija podrazumeva udruženje više klubova, a ti klubovi i sama asocijacija moraju da budu u zakonskim normama jer će trpeti kaznu u slučaju kontrole. Normalno je da neko neće nikad da preregistruje svoj klub i to je njegov problem ali ako MAS ističe njegovo članstvo, može da ugrozi sam sebe, jer MAS ne sme da ga drži bez ispravne dokumentacije, to je potpuno jasno definisano za pravna lica kao što je MAS ili bilo koje pravno telo. Ne prejebavam se ja ni sa kim jer jednostavno je apsurdno pričati sa ljudima koji nisu pitani za mišljenje i nemaju ama baš nikakve indirence da odgovaraju na pitanja upućena drugima, a to je već tudj problam ne moj (možda moderatora ili admina). Naravno ako smatra UO i sam predsednik da pitanje nije na mestu bilo koje postavljeno nek zaključa temu, namera mi je samo da napomenem ono što znam i da naš klub bude ravnopravan učesnik boljitka MASa i bajkera uopšte, a moje iskustvo u ovom delu želim nesebično da podelim i doprinesem boljem funkcionisanju.

Ok ja se izvinjavam ali tek sad sam razumeo da neki klubovi nemaju ispravne papire...ja sam mislio da ni ne moze da se udje u MAS sa neispravnim papirima...moja greska!

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #42 poslato: Februar 26, 2010, 02:31:10 pre podne »
 Sto se tice preregistracije :

- Svi klubovi koji su registrovani u Ministarstvu omladine i sporta ( kao i sam MAS ) ne podlezu preregistraciji!!!

- Ostali mogu da se raspitaju u Agenciji za privredne registre o nacinu preregistracije;

Van mreže klan

• Totalni Moto Manijak
  • NAJJACI SAMO OPSTAJU
« Odgovor #43 poslato: Februar 26, 2010, 10:43:04 pre podne »
E ovo moram da prokomentarisem ,Koi klub i ako ima kako kazete prave papire radi po istima ?Navedite mi bar 5 kluba koji ispunjava uslove iz svog statuta barem 51%.? Znaci da li je klub registrovan kao grupa gradjana ili kao moto klub nije bitno ,bitno je da je vecina za druzenje i jedan ili vise papira ne cini nas razlicitim . nadam se da je  ekipa dusebriznika razumela . Moj klub nije clan MAS-a i ako ima dovoljan broj clanova a nije registrovan ni kod jednog organa uprave. Trebamo li po tome da se delimo i razvrstavamo?
Braco molim vas iste probleme imamo i ovako sa drzavom usredsredite se na bitne stvari a ne na carsijska trucanja, i ogovaranja. Ne zelim da se ovo pogresno razume ,ali  bilo je jace od mene. Isti vetar nam bije u lice dok se vozimo,isto nas boli kada padnemo ,iste probleme imamo oko registracije ...... dajte se urazumiti i ne pravite se ludaci visenego sto je to potrebno  ;) . ovo je moje licno misljenje a ne i mog kluba zato rad,rad i samo rad na otklanjanju dosadasnjih i novonastalih problema pozdrav od Pop-a iz
mk.KLAN Smederevo

Van mreže Vladan_BC

• Moto Manijak
  • Bela Crkva
« Odgovor #44 poslato: Februar 26, 2010, 01:01:20 posle podne »
Samo da podsetim da je vreme za pedavanje zavrsnog racuna.  ;)

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #45 poslato: Februar 26, 2010, 01:08:44 posle podne »
E ovo moram da prokomentarisem ,Koi klub i ako ima kako kazete prave papire radi po istima ?Navedite mi bar 5 kluba koji ispunjava uslove iz svog statuta barem 51%.? Znaci da li je klub registrovan kao grupa gradjana ili kao moto klub nije bitno ,bitno je da je vecina za druzenje i jedan ili vise papira ne cini nas razlicitim . nadam se da je  ekipa dusebriznika razumela . Moj klub nije clan MAS-a i ako ima dovoljan broj clanova a nije registrovan ni kod jednog organa uprave. Trebamo li po tome da se delimo i razvrstavamo?
Braco molim vas iste probleme imamo i ovako sa drzavom usredsredite se na bitne stvari a ne na carsijska trucanja, i ogovaranja. Ne zelim da se ovo pogresno razume ,ali  bilo je jace od mene. Isti vetar nam bije u lice dok se vozimo,isto nas boli kada padnemo ,iste probleme imamo oko registracije ...... dajte se urazumiti i ne pravite se ludaci visenego sto je to potrebno  ;) . ovo je moje licno misljenje a ne i mog kluba zato rad,rad i samo rad na otklanjanju dosadasnjih i novonastalih problema pozdrav od Pop-a iz
mk.KLAN Smederevo

Pope, znaš da te gotivim kao drugara i da smo jedan deo mladosti proveli na motorima intezivno se družeći, to stoji i ostaje. Ne kapiram te što tripuješ da svako moje pitanje ili sugestija za bolji rad MASa ide u pravcu provokacije. Da li misliš da je mk EXTREM ugrožen u Smederevu od nekog kluba ili nekoliko klubova, pa ja onda napišem pitanje predsedniku MASa plašeći se za naš klub. Svestan sam da smo sa ovako dobrom ekipom u klubu nekome trn u oku u našem gradu ali ja to(g) ne vidim ko buvu na p....
Pročitaj brate šta si napisao i koliko sam sebi protivurečiš.
Kažeš jebe nas država i jebaće nas još... Pa kako misliš da se zaštitiš od kontrola ako si pravno (papirološki) neispravan? Zašto je ovo pitanje "čaršijsko prejebavanje", zar nije upozorenje svim klubovima da pribave sve što je potrebno od dokumenata da ne bi imali problema?
Zar i ti ne shvataš da je kontrola pojačana i da se približavamo evropi i svim njenim pedantnim usranim zakonima. Prošlo je vreme vožnje bez kaciga i vetra u kosi, isto tako prolazi i vreme varijante "lako ćemo", budi ubedjen da sam u pravu i sve ovo što pišem znam jer se svakodnevno srećem sa novim uredbama vezanim za firme i udruženja, a sve pričam na vreme pa ko shvati shvati će.
I da ne zaboravim, mk EXTREM je potpun sa papirologijom i ima redovne sastanke i odluke UO i predao je završni račun i u ministarstvu sporta i omladine ima svoj obnovljeni broj. Tako da gledaj kome je u interesu da se busa u grudi i ispravlja krivine, nama u regularnom klubu sa 25 aktivnih članova ili klubovima kojima dajemo korisnu informaciju da iskoriste mogućnost i postanu regularni.
kakve veze ima druženje sa MORANJEM? Hteli ne hteli za još par meseci će svi morati da imaju urednu dokumentaciju ili neće da postoje-zvanično, a pitanje je da li će MAS smeti da ih drži u svojim redovima kao nepotpune jer time može sebe da ugrozi.

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #46 poslato: Februar 26, 2010, 08:35:30 posle podne »
 Zavrsni racun MAS-a - PREDAT!

Van mreže Vladan_BC

• Moto Manijak
  • Bela Crkva
« Odgovor #47 poslato: Mart 02, 2010, 09:19:18 pre podne »
Zavrsni racun MAS-a - PREDAT!

Svaka cast, nisam ni sumnjao, ali nije lose podsetiti na vreme. ;)

• Ultimate Biker
« Odgovor #48 poslato: Mart 06, 2010, 07:24:56 posle podne »
Da li će predsednik MASa, konačno naći malo vremena i javno objaviti ko koliko ima članova u svom klubu jer je rok za podnošenje bio 01.03.2010. godine

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #49 poslato: Mart 06, 2010, 07:40:34 posle podne »
Da li će predsednik MASa, konačno naći malo vremena i javno objaviti ko koliko ima članova u svom klubu jer je rok za podnošenje bio 01.03.2010. godine

Ja se trudim da koliko toliko pratim forum MAS-a i naj aktuelnije teme i nigde ne videh nikakav rok za podnosenje clanstva??? Niti da je to neko to naredio od clanova upravnog odbora ili predsednika? Samo si ti rekao da bi bilo lepo da se to objavi na forumu (u cemu se ja inace slazem) ali pretpostovljam da to upravni odbor treba da odluci da li ce i kada ce se to objavljivati... Koliko znam  postojao je samo neki rok oko clanarine za 2010 god......izvanjavam se unapred ako sam nesto prevideo...

• Ultimate Biker
« Odgovor #50 poslato: Mart 06, 2010, 08:05:07 posle podne »
Brate moj i ne treba da pratiš forum jer na forumu kolo vode neki koji i nisu relevntni za MAS priču, samo prati pravilnik MASa koji kaže u svojoj tački 22.

citat pravilnika:

Clan 22.

Svi klubovi moraju jednom godisnje a naj kasnije do 01. marta Upravnom odboru dostaviti spisak clanova sa osnovnim podacima. (ime, prezime, nadimak, maticni broj).

na osnovu ove tačke pravilnika pitam to što sam pitao jer mi u klubu želimo da znamo ko koliko ima članova u svom klubu I KO JE KOLIKO RELEVANTAN ZA MAS PRIČU.
Sledeće što budemo tražili je uredna papirologija, ali otom potom....
Da jednom stanemo na rep "jakima na tastaturi"

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #51 poslato: Mart 06, 2010, 08:20:58 posle podne »
Brate moj i ne treba da pratiš forum jer na forumu kolo vode neki koji i nisu relevntni za MAS priču, samo prati pravilnik MASa koji kaže u svojoj tački 22.

citat pravilnika:

Clan 22.

Svi klubovi moraju jednom godisnje a naj kasnije do 01. marta Upravnom odboru dostaviti spisak clanova sa osnovnim podacima. (ime, prezime, nadimak, maticni broj).

na osnovu ove tačke pravilnika pitam to što sam pitao jer mi u klubu želimo da znamo ko koliko ima članova u svom klubu I KO JE KOLIKO RELEVANTAN ZA MAS PRIČU.
Sledeće što budemo tražili je uredna papirologija, ali otom potom....
Da jednom stanemo na rep "jakima na tastaturi"

*603                   *603                    *603                *603   

PODRAZAVAM U POTPUNOSTI  !!!!! A i mislim da bi bilo (kao sto sam i rekao u predposlednjem postu) lepo da taj spisak stoji....i radi naseg prepoznavanja i boljeg sporazumevanja...ali ne znam ja kakva je uredjivacka politika i da li se to sme ili ne objavljivati ali u svakom slucaju te spiskove moraju imati upravni odbor i predsednik zar ne?

P.S. ja cu ovoga trenutka predsednika mog kluba podsetiti na tu obavezu da dostavi taj spisak...i jos nesto posto sam u mogucstvu da proveravam e-mail predsednika MAS-a znam da njemu na njegov e-mail koji je i objavio na forumu bas u ovoj rubrici belinikolic@gmail.com do sada nije dostavljen ni jedan mail ni jednog kluba sa spiskom clanova...e sad da li jo to preusmereno na nekog iz upravnog odbora ili nekog treceg ne znam niti ulazim u to nego samo kazem ono sto znam....

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #52 poslato: Mart 06, 2010, 08:35:32 posle podne »
 Mislim da nema potrebe da se ti spiskovi objavljuju na forumu,pogotovu ne JMBG !!!
VALJEVSKA PODVALA

• Ultimate Biker
« Odgovor #53 poslato: Mart 07, 2010, 03:35:21 pre podne »
Extrem je sigurno poslao.
Ne mora jmbg, može samo broj članova.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #54 poslato: Mart 07, 2010, 04:27:57 posle podne »

A da ,to svakako  ;)

VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #55 poslato: Mart 07, 2010, 07:11:50 posle podne »

Ne kazem da nije poslao, ja sam samo rekao da to nije stiglo na e-mail koji sam gore pomenuo e sad na neki sigurno jeste... ;)

MOZE SAMO IME CLANOVA SA REDNIM BROJEM I NISTA VISE !

Van mreže Beli MK Vrsac

• Vozac
  • *
  • Yamaha XJ 650
« Odgovor #56 poslato: Mart 08, 2010, 12:31:10 pre podne »
posto je odziv klubova za podnosenje spiska clanova jako slab narednih dana cemo pojacati rad na toj temi i insistirati da svi klubovi ispune obaveze po tom pitanju
« Poslednja izmena: Mart 08, 2010, 01:19:45 pre podne od strane Beli MK Vrsac »