Gledaj to ovako...mi u ponekim ozbiljnim godinama smo pragmatičari. Pokušavamo drugim rečima da ti kažemo da ne 'pucaš' toliko novca na makinu koju ne možeš max. da iskoristiš. Ako budeš koristio samo polovinu njene snage, šta će ti osim za pokazivanje. Mi asfalta za njih nemamo a ovaj što se nalazi na našim putevima je toliko ne kvalitetan a motor vuće...hmm.
Da bi ih vozio na pisti, potreban ti je auto sa prikolicom, profi dodatna oprema (gume, vešanje, kočnice), profi zaštitna oprema za vozača (sa kojom bi izgledao kao cirkuzant, kad ideš do prodavnice) i dobar, privatan biznis da bi mogao to ispoštovati!
Niko ti ne kaže da ti lično ne možeš voziti takav motor ali on ne oprašta greške a drugi greše, izleću, oduzimaju prvenstvo, ne vide nas ..a za sve to, potrebno je veliko iskustvo. Mnogi od nas su dugo i za volanom auta tako da umemo predviđati dešavanja na putu i shodno tome, 'osećamo' raskrsnice.
Vi u Gradištu imate samo jednu raskrsnicu sa semaforom, zar ne...e sad zamisli šta bi bilo da dođeš u neki grad sa takvo makinom gde bi ti prokuvala kao od šale ako je ne znaš pravilno terati od semafora , do semafora. Zavrneš malo ručicu i upss ja ne videh crveno, ode glava!
Imate jedan put do jezera koji je mahom, u takvom stanju da je pre za endura, nego za trkalicu. Još jedan sa one strane jezera, gde se iza prvog žbuna može pojaviti motokultivator ili grešni pecaroš i ćiu, ćiu tup!
A ako je nemaš gde pošteno poterati onda će ti služiti samo kao skupa reklama za ego!
Ostavi nama, starijima te hiljadarke jer nismo tašti...znamo kada možemo a kada i gde ne. Kada budeš poželeo putovanja, na malo duže staze, autoputevima (u Evropi strogo do 130km/h) nabavičeš sebi a izbora ima do mile volje.
Naleteo sam sa Apriliom 1000 RSV na rupu, motor poskoći jer sam cimno ručicu gasa ali samo me je iskustvo spasilo prevrtanja a to je što imam naviku da sa dva prsta mazim i kvačilo i ručnu kočnicu, dok vrhove nožnih prstiju, držim na nožnoj..kvačilo i nožna i spustih je bez treska a da je pri tome nism pocepao na dva dela (alu ram 170kg i 120ks).
Pokušavam samo da opravdam negativne komentare, na tvj izbor jer se svima nama čini, da si ga napravio više zbog ega, nego stvarne potrebe!