a para nema.........
problem je što je sada već toliko motora uveženo,da jednostavno nema više ni kupaca.........
već i prošle godine nije bilo neke preterane prodaje ili kupovine motora.....obično su to neke zamene...sa raznoraznim doplatama i sl.
sad su već i kod nas počeli motori da manje vrede,pa nek se uvredi ko god hoće.......
npr.jedan moj prijatelj,ne bih da ga imenujem....uveze dominatora 650...93-94 god,koji se ovde ceni oko 1800-2000e.......plati ga 400e,ima tu mogućnost da ga doveze sam(100e),carina+porez 300e......e sad jednostavnom matematikom to ti dodje 800e.....ali takav motor se kod nas ceni 1800-2000.....e sad,koja će budala da bude skromna pa da ajde zaradi malko....pa da ga prodaje za recimo 1000e?
ne tu se kod nas ode na
www.motoberza.com.....pogledaš kolko ljudi traže......ih,moj je lepši.....moj je od prvog vlasnika.....ma moj vredi barem 200 više......i automatski ljudi zaboravljaju koliko su taj isti motor platili....i ko kaže da je uvezao motor,i prodaje ga a da neće da uhvati na njemu barem 600-700e,taj laže...
a onaj ko zato uvozi da bi od toga živeo zarađivao(ne kažem da je to sa tobom slučaj,stoga nemoj da se osetiš uvređenim).....taj nek traži onolko koliko taj motor "vredi".......vremenom će verovatno doći neko,ko ne zna da na stranim sajtovima nađe isti taj,upola cene,da se malko iz organizuje i doveze ga,ocarini i uštedi 600-700 e
druga stvar.....od kada više nisu potrebne vize,ne znam da li se zna,ali ja provereno znam jer sam bio,čak sam i kupio motor.....oko granice,horgoš,kanjiža,subotica(pogotovo horgoš)ispred svake,ali baš svake kuće,minimum 5 automobila,5-6 motora.....svako je bio pametan pa je hteo da se obogati......sad prodaju sva ta vozila jeftinije nego što su preko.....valjda računaju bolje da izgubi 200-300e,nego da mu ostane....
ja sam tamo kopio yamahu tt600r,97mo god za 1000e(ocarinjenu),a taj motor kod nas "vredi" 2500......(bio je i jedan cbr f3 za 1300,al mi falilo 300

)
tako da odgovor na to tvoje pitanje je da kao prvo nema se para,a kao drugo,ukoliko ga ne prodaješ po to koliko te košta,teško da će se proda,jer sad već ljudi odrade to lepo sami....nadju jeftino,makar i u mozambiku,uvezu....i imaju motor koji ovde kod nas"vredi" mnogo više....al samo na papiru
bez uvrede,ovo je samo moje mišljenje