Mart 31, 2026, 04:07:00 pre podne

Autor Tema: Nastavak rada na smanjenju troškova registarcije  (Pročitano 24703 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

darinjo

• Gost
Odg: Nastavak rada na smanjenju troškova registarcije
« Odgovor #60 poslato: Maj 10, 2010, 10:39:51 posle podne »
Predali ste prosle godine ,pa ste predali ove godine pa cete predati opet za koju nedelju i cekamo jos koju nedelju.

Samo napred nek ste mi zivi i zdravi ,mislim da ce sledece godine u aprilu moci ozbiljnije da se razgovara na tu temu .

Sustina ove akcije je kontrolisani protest koji ce drzati tenziju i zadovoljstvo bajkera u granicama podnosljivim Demokratama ili vec kome na vlasti ,i svi zadovoljni.

-cela prica bi pila vodu da ste zimu iskoristili za papirologiju i kulturu a prolece za pritisak.

Slazem se sa tobom, ali mozgovi bajkera rade tek na prolece , kad malo otopli.;D

Ryu

• Gost
« Odgovor #61 poslato: Maj 17, 2010, 03:05:53 pre podne »
Ako mislimo da će iz ministarstva finansija neko doći do zaključka da treba da se umanji namet na registraciju motocikala pa to čak i realizuje... a sve to na osnovu dopisa jedne grupe lakrdijaša na dvotočkašima (u tu grupu ubrajam i sebe), treba duboko da se zabrinemo za svoje mentalno zdravlje... To što mi maštamo oni neće realizovati iz jednostavnog razloga što to nije u njihovoj nadležnosti... Može samo ukoliko dobiju direktivu... A u našoj demokratiji, direktivu izdaju visoki politički funkcioneri koji ne vole da se mnogo talasa u njihovom okruženju (naročito kada se pominju prevremeni izbori), a do navedenog poteza dolaze isključivo pod pritiskom a ne motivisani nekakvom socijalnom pravdom ili izbalansiranom i pravednom fiskalnom politikom. ZA NAŠE PARE I PRAVA se moramo sami izboriti jer nam niko neće oprostiti ni dinara, naročito kada uvide koji stepan nesloge vlada u našim redovima.
Nisam od onih koji samo kritikuju a da zauzvrat nemaju konstruktivan predlog... Naprotiv predlažem Zemuncu ili Zlajibgd ili bilo kom iz reprezentativnih krugova, da me pozovu na čašicu razgovora kako bi im predočio polja na kojim mogu biti od izuzetne koristi u poboljšavanju osovnih i ostalih uslova kod zaštite prava korisnika motocikala.

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #62 poslato: Maj 17, 2010, 11:11:57 pre podne »
.. Naprotiv predlažem Zemuncu ili Zlajibgd ili bilo kom iz reprezentativnih krugova, da me pozovu na čašicu razgovora kako bi im predočio polja na kojim mogu biti od izuzetne koristi u poboljšavanju osovnih i ostalih uslova kod zaštite prava korisnika motocikala.

Vlado,prijatelju...komsija ja sam na spisku broj 10,ima i telefon i adresa...zovi kad hoces

SsnMarko

• Gost
« Odgovor #63 poslato: Maj 17, 2010, 10:18:43 posle podne »
Pozdrav svima. Sto se tice ovog protesta i naseg zalaganja za smanjenje poreza pri registraciji motora, iskreno mislim da od toga nema nista. Bavim se tim poslom vec skoro 6 god. Svake godine porez kao i ostale takse pri registraciji samo poskupljuju. Jednu pametnu stvar koju su uradili u zadnjoh 6 godina koliko ja to pratim je da su spojili porez za fizicka i pravna lica i napravili neki normalan balans. Znam da iz prvog pogleda to i ne izgleda tako za one koji voze 2500 kubika i jace ali je tako. A sto se tice motora, tesko da ce se nesto promeniti... To je kao da detetu oduzmete jednu od lizalica... Previse su postali zavisni od tog poreza. Shvataju oni odlicno da u svakoj drugoj normalnoj zemlji, ko vozi motor treba da ima posebne pogodnosti, zbog smanjenja guzve na ulicama i manjeg zagadjenja, ali kao i sve u nasoj drzavi, novac dolazi na prvo mesto, pa jedno 5 praznih mesta pa sve ostalo... Takvi smo, bili i ostacemo... Jbg... Vade se na to ja je imati motor luksuz...

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #64 poslato: Maj 17, 2010, 10:56:15 posle podne »
Pozdrav svima. Sto se tice ovog protesta i naseg zalaganja za smanjenje poreza pri registraciji motora, iskreno mislim da od toga nema nista. Bavim se tim poslom vec skoro 6 god. Svake godine porez kao i ostale takse pri registraciji samo poskupljuju. Jednu pametnu stvar koju su uradili u zadnjoh 6 godina koliko ja to pratim je da su spojili porez za fizicka i pravna lica i napravili neki normalan balans. Znam da iz prvog pogleda to i ne izgleda tako za one koji voze 2500 kubika i jace ali je tako. A sto se tice motora, tesko da ce se nesto promeniti... To je kao da detetu oduzmete jednu od lizalica... Previse su postali zavisni od tog poreza. Shvataju oni odlicno da u svakoj drugoj normalnoj zemlji, ko vozi motor treba da ima posebne pogodnosti, zbog smanjenja guzve na ulicama i manjeg zagadjenja, ali kao i sve u nasoj drzavi, novac dolazi na prvo mesto, pa jedno 5 praznih mesta pa sve ostalo... Takvi smo, bili i ostacemo... Jbg... Vade se na to ja je imati motor luksuz...

Cime se bavis druze?
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

gordanmg

• Gost
« Odgovor #65 poslato: Maj 17, 2010, 11:00:40 posle podne »
Verovatno agencija za registraciju.

SsnMarko

• Gost
« Odgovor #66 poslato: Maj 17, 2010, 11:14:21 posle podne »
Firma koja ima 9 tehnickih preglega i 11 agencija po Srbiji... Zastupanje u osiguranju. U stalnom sam kontaktu sa osiguravajucim kucama kao i sa Mup-om... Ovo pricam sa svog nekog gledista, i ono sto sam cuo iz prica. Nije prvi put da je neko pokrenuo ili se pobunio zbog cene pri registraciji, to je tema koja nikada ne cuti... Ako nismo mi, onda su autoprevoznici, sindikalci ili neki drugi... Uvak neko postavlja pitanje zasto su tolike cene a vlast nastavlja da ih penje + dodaju jos po neku...

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #67 poslato: Maj 17, 2010, 11:56:57 posle podne »
boricemo se..pa sta bude......na nama je da probamo sve sto mozemo..pa sta bude

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #68 poslato: Maj 18, 2010, 12:57:10 pre podne »
Vlast uvek procenjuje da izabere manju stetu za sebe.
Ako pritisci budu dovoljno jaki doci ce do zakljucka da im je jeftinije da smanje porez na motore, nego da imaju ceste radikalne akcije motociklista, posebno kada se zna da motocikli iznose samo oko 2% od broja registrovanih motornih vozila, pa manjak u budzetu i ne bi bio veliki.

A ja do sada bas i nisam video organizovani protest ni jedne kategorije obveznika Poreza na drzanje i nosenje dobara (kakvog li samo glupog naziva zakona), da bi smo mogli analogijom da izvucemo zakljucak da do sada to niko nije uspeo.
...

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #69 poslato: Maj 18, 2010, 07:50:38 pre podne »
Jedan tip, znam ga iz mladosti je prvi pretrčao 42km, zapečatio osnovicu za atletiku i...i srušio se mrtav! Zemlja ga živog ne dočeka!
Zbog njega i danas trće maraton (ne znam samo zašto ga propagiraju kao zdrav sport, kada je on ljosno mrtav).
Da se hvalio kako će to uraditi niko mu ne bi verovao ali on uradi i to PRVI!! *3

SsnMarko

• Gost
« Odgovor #70 poslato: Maj 18, 2010, 07:59:28 pre podne »
Ne znam ni sam... Nadam se da ja gresim. Registracija za hiljadarku je sada oko 30 hiljada... Braaaateeee...

jrlotpi

• Gost
« Odgovor #71 poslato: Maj 18, 2010, 08:09:12 posle podne »
Jeste li smislili (organizatori )sta dalje kako dalje ,dokle da cekamo DAJTE OGLASITE SE napisite sta vam je dalje ciniti i kada?

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #72 poslato: Maj 18, 2010, 08:37:39 posle podne »
Jesmo. Smislili smo.

Plasimo se da kazemo. Neko ce to iskoristiti za kontru.

Cuce se...
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

SsnMarko

• Gost
« Odgovor #73 poslato: Maj 18, 2010, 10:10:14 posle podne »
Aj nesto da radimo dok traje ova kisa... Ubih se ovde...  *11

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #74 poslato: Maj 19, 2010, 01:41:15 pre podne »
Jedino što mogu da potvrdim je da se zaista radi na tome i da je ovih dana to ozbiljnije ažurirano.
I ja sam za što pre, bez obzira na postojeće probleme ali neki su zaista veoma kompleksni i treba na njima malo duže raditi!

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #75 poslato: Maj 19, 2010, 02:25:28 posle podne »
Jedino što mogu da potvrdim je da se zaista radi na tome i da je ovih dana to ozbiljnije ažurirano.
I ja sam za što pre, bez obzira na postojeće probleme ali neki su zaista veoma kompleksni i treba na njima malo duže raditi!

pa trebalo bi sto pre jer ako cena goriva naraste na 150din tesko da bi dosao neko sem samih beograjana...mada bi se ja snasao i dosao vozom za 130din...
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #76 poslato: Maj 19, 2010, 05:39:52 posle podne »
Pa ne moraju uvek svi da dolaze u Beograd. moze i vise blokada istog pravca, svako u svom regionu, ali istovremeno.
...

SsnMarko

• Gost
« Odgovor #77 poslato: Maj 19, 2010, 06:10:23 posle podne »
Ljudi, kasikom na bager ne ide... Ne mozemo da blokiramo puteve ili da pravimo neka veca sranja, jbc nam kevu...
Ko od bajkera postuje brzinu, ko postuje propise?? Niko. A oni nam to jos uvek tolerisu... Ako nam zategnu i to, sta cemo onda da radimo... Mene i ovako ceka zabrana na B na min 6 meseci... Ne znam sta su staresine planirale, videcemo sta oni imaju u planu...

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #78 poslato: Maj 19, 2010, 06:59:50 posle podne »
Znaci, predlazes da cutimo i trpimo sve namete? Velikog manevarskog prostora nema.
...

zodiac

• Gost
« Odgovor #79 poslato: Maj 19, 2010, 07:13:13 posle podne »
Covece, cim sednes na R motocikl, ti si vec u prekrsaju. Ako ne verujes, probaj da vozis 50. To nije razlog da sibaju sa registracijama, nista oni ne tolerisu, ovo pravilo da si u prekrsaju na motoru non stop vazi bilo gde u Evropi, jer su po gradovima ogranicenja slicna. Nesto nisam primetio da se ondasnji motociklisti krecu sporije od ovih kod nas. Ja kazem, registraciju za i zbog sebe, iako je bezobrazno visoka, a tablicu pod sediste, okvir prazan. Pa ako nameti potraju, ne sumnjam da ce biti dosta onih koji ce da razmisljaju u pravcu voznje neregistrovanog motora, kad vec ionako voze bez tablice. Ne verujem da su u ministarstvu spremni da 15-20.000 ljudi predje u ilegalu na ovaj nacin. Nema ni smisla, za njih pogotovo, finansijski je lose. Neka smanje namete, pa ce sve biti u najboljem redu. Skidanje table je dobar nacin da se uvere u ozbiljnost nasih namera. Bar ja ne mogu da se setim boljeg.