Mart 31, 2026, 07:12:13 pre podne

Autor Tema: Moto-skupovi, odavno izgubili dušu...  (Pročitano 12744 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Peki

• Gost
Odg: Moto-skupovi, odavno izgubili dušu...
« Odgovor #40 poslato: Maj 19, 2010, 09:44:41 pre podne »
....da ne nabrajam sve te nase grupe, koje su ZAHVALJUJUCI motoskupovima,izasle iz zaborava i ponovo se vratile na spsku rok scenu u velikom stilu.

Kakav crni povratak na srpsku scenu....ona realno i ne postoji, da nema skupova i moto žurki gomila tih ljudi ne bi imala leba da jede.

Organizatori moraju konačno da shvate da su se vremena promenila i da na skupove dolazi (ili bi došla) neka druga ekipa koju zabole uvo za yu rok 70ih i 80ih ili će gomila njih nestati u poplavi skupova koji se organizuju svakog vikenda

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #41 poslato: Maj 19, 2010, 10:05:04 pre podne »
 Ima tu i drugih stvari....

Gradovi koji imaju kapaciteta ( veliki broj pesaka ) dovedu jaku grupu i na koncert dodju par hiljada pesaka koji plate ulaz, a nas bajkere stave u drugi plan...

Neznam , videcemo sta dalje....

Van mreže MIKA ARHANGEL

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #42 poslato: Maj 19, 2010, 10:36:40 pre podne »
Ima tu i drugih stvari....

Gradovi koji imaju kapaciteta ( veliki broj pesaka ) dovedu jaku grupu i na koncert dodju par hiljada pesaka koji plate ulaz, a nas bajkere stave u drugi plan...

Neznam , videcemo sta dalje....
Bas tako nesto se desava u zadnjih par godina i plus dovedu neke tzv. igracice za neku publiku koja mozda nebi dosla zbog svirke.
Prosle godine i na vasarima pocele su igracice da nastupaju (da su bar igracice).
Ja sam kako prisutan na moto skupovima isto sam prisutan i na vasarima.Sjebato je sve u trci za novcem i rezultat svega bice da to sve nece liciti na NISTA.Ali sto je tu je,sigurno je da ja mojim razmisljanjem ne mogu nista promeniti.
Za mene moto skupovi su bili MOTO SKUPOVI tu negde do 2002-2003 iako sam isao u kukuruz da kakim po negde,sve posle toga vise nije to to.

Van mreže MIKA ARHANGEL

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #43 poslato: Maj 19, 2010, 10:43:24 pre podne »
Setite se samo skupova u Kamenici ,Vajkoj,Radovanjskom Lugu,Grockoj,Elemiru....
Bilo je skromno ali toplo,lepo

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #44 poslato: Maj 19, 2010, 10:43:43 pre podne »
 Kazem ti Miko, treba shvatiti i organizatore...Kada se ulozi od 6.000 evra pa nagore treba privuci sto vise ljudi na te susrete bez obzira dali su bajkeri ili sminkeri....

E sad, sta raditi dalje, a da ne prerastemo u vasare....

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #45 poslato: Maj 19, 2010, 11:03:18 pre podne »
Kazem ti Miko, treba shvatiti i organizatore...Kada se ulozi od 6.000 evra pa nagore treba privuci sto vise ljudi na te susrete bez obzira dali su bajkeri ili sminkeri....

E sad, sta raditi dalje, a da ne prerastemo u vasare....

mislim da se tesko tome moze stati na kraj
organizatorima treba sve vise novca,sve manje sponzora dovijaju se na razne nacine da ugoste ljude
koji opet iz ko zna kojih razloga nalaze mane,umesto da budu zadovoljni dobili su najeftinije druzenje i zabavu
jbg teska vremena.............
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže Arpad

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #46 poslato: Maj 19, 2010, 11:36:10 pre podne »
Sve je to u granici normale još.

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #47 poslato: Maj 19, 2010, 12:05:44 posle podne »
Sta raditi dalje...
Ovako to izgleda (a i jeste).
Moj utisak je da se sada skupovi zasnivaju na koncertu. Na svirci. Kao centralnom dogadjaju. Nisam siguran da je to bas skroz dobro ili dovoljno...
Hmmm....
Onda bi ovako trebalo reci: Ja idem na koncert, na svirku, motociklom, a znam da ce se tamo pojaviti jos motociklista pa cu se vozati do tamo, sam ili sa nekim drugarom (bolji deo dogadjaja) u nadi da buka nece biti prevelika i da ce mo moci da se druzimo, pricamo i zezamo... Naravno, svirka ne smeta ali ona je dominatno u interesovanju mladjim "klijentima"...

Ono sto ce se desavati (a vec se desava) je da ipak lagano opada interesovanje za motoskupove narocito kod starijih bajkera... (30-40+)
U porastu je interesovanje za organizovane voznje, druzenje, prica, odlazak na neko lepo mesto ili mesto na kome jos niste bili, pozeljno je da bude pored jezera ili reke zbog mogucnosti kupanja, rostilj ili kazance, satorcic... Svirka je dobrodosla ali je sekundarna... To je istina.
Svirka je vec neko dugo vreme postala primarna a ostalo sekundarno. To nije bajkerski modus, to je rokerski...

Trebalo bi nesto drugo da bude glavni okidac za prikupljanje bajkera a i da ne kosta onoga ko organizuje. Onaj ko to uradi i smisli, dobro ce proci... Vreme je za menjanje. Sto se pre pocne sa promenom to ce biti manje stete...

Ko je shvatio, taj je shvatio... ;)
« Poslednja izmena: Maj 19, 2010, 12:33:15 posle podne od strane Fantom69 »

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #48 poslato: Maj 19, 2010, 12:16:09 posle podne »

Mislim da je glavni problem za lepo druzenj na skupovima preglasna muzika.Uzecu dobar primer Sapca gde je bina prilicno udaljena od centralnog mesta i stvarno buka nije smetala.E sad kljucni momenat je da je vrlo malo bajkera otislo kod bine  dok je ogroman broj bio za stolovima i pored njih,sto je jasno pokazalo kolko je nama stalo do muzike.Ja hocu na skupu da se vidim sa drugarima i da se ispricam sa njima stoje na vecini skupova nemoguca misija pa uglavnom svi zavrse u lokalnim kaficima gde na miru mogu da se sede i razgovaraju.
   Na zalost organizatori nemu sluha za to vec mi se cini da idu za pravilom sto glasnije to bolje.Ok je koncert uvece od 22 pa daslje ali brate ono rokaju celog dana ...glava da ti prsne.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #49 poslato: Maj 19, 2010, 12:19:58 posle podne »
Da, Pit-e.
Ciljamo na isto...
Shvatice to organizatori, kad tad...
Treba (morace) biti malo kreativniji...

farbach

• Gost
« Odgovor #50 poslato: Maj 19, 2010, 12:49:41 posle podne »
Dobro je. I ako sam lud, nisam sam. Treba napraviti dogovor, da se muzika pali posle xx sati, a u medjuvremenu nas pustite da zivimo.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #51 poslato: Maj 19, 2010, 01:12:11 posle podne »
Narode dal mi verujete da prosle i ove godine ni na jednom skupu nisam gledao ( ni slusao ) koncert. Uglavnom odem pre pocetka ili se sklonim sto dalje. To stvarno smeta!
 Nisam ni sanjao da toliko nas isto misli... ;)
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže Arpad

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #52 poslato: Maj 19, 2010, 01:15:22 posle podne »
Samo ste zašli u godine a to je normalno  ;) haha

Nema ljutiš.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #53 poslato: Maj 19, 2010, 01:19:36 posle podne »
.... *523 ....

www.mkvaljevo.com

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #54 poslato: Maj 19, 2010, 01:44:19 posle podne »

+ Još jedan željan sasvim običnih i jednostavnih skupova gde je akcenat upravo na druženju i upoznavanju...

Predlažem da u toplim letnjim danima napravimo jedno manje okupljanje istomišljenika u okviru nas sa foruma gde će glavno svetlo biti logorska vatra, a od muzike akustična gitara i eto prijatne i lepe atmosfere za razgovor i druženje...

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #55 poslato: Maj 19, 2010, 01:47:35 posle podne »
Evo me oma ! Jos da bude Zlatibor... i neki jaguar i kus bolje?

www.mkvaljevo.com

Van mreže Boban

• Moto manijak u usponu
  • Africa RD07
« Odgovor #56 poslato: Maj 19, 2010, 01:54:10 posle podne »
Izuzetno korisna rasprava. Neke predrasude padaju u vodu, neke stvari su jasnije. Moze dobar skup i za manje para. Jasno je da zamisao skupa nije ista za bajkere i obicne posjetioce. Mozda se moze sublimirati da oni sadrzaji koji privlace mase nisu bitni ili mozda cak iritirajuci za bajkere. Licno mislim da je dobro da skupova ima i ovakvih i onakvih. Kad smo kod muzike, obicno mladje, slabije afirmisane grupe prospu mnogo vise energije na svirci nego renomirane grupe, koje za to uzmu 10x vise para. Nekako mi je to mnogo blize nekoj R`n`R filozofiji bajkera i slobode. Ni mi svi nismo isti, pa ni ideja dobre zabave ne moze biti ista za sve. Lose je kad je sve isto kao na kalup. A izgleda da je takav trend.

A ruku na srce, ni motiv organizovanja skupova nije svuda jednak. Bio sam i na takvim skupovima koje domacini naprave da docekaju prijatelje, stare i nove, da se vide i ispricaju, a bio sam i na takvim na kojima je ocigledno da je komercijalni moment jedina vodilja.  

gordanmg

• Gost
« Odgovor #57 poslato: Maj 19, 2010, 02:03:14 posle podne »
+ Još jedan željan sasvim običnih i jednostavnih skupova gde je akcenat upravo na druženju i upoznavanju...

Predlažem da u toplim letnjim danima napravimo jedno manje okupljanje istomišljenika u okviru nas sa foruma gde će glavno svetlo biti logorska vatra, a od muzike akustična gitara i eto prijatne i lepe atmosfere za razgovor i druženje...

Ma imam ja muziku na motoru.........al jos samo da ga registrujem >:(

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #58 poslato: Maj 19, 2010, 02:08:51 posle podne »
...i akumulator da kupis, pa da kofere koristis za pametnije stvari  ;D ;D ;D ;D ;D

www.mkvaljevo.com

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #59 poslato: Maj 19, 2010, 02:19:45 posle podne »
Da...
Ono sto je rekao Squi... = jeftino, opusteno, prijateljski...
I organizovane voznje, slicno kao reli ali da ih ima i da su krace vremenski (jednodevna, dvodnevna, vikend...) Izleti bi mozda bila prava rec...
Kako god bilo, ali da je primarna voznja i opusteno druzenje...
Mozda neostvareni hipik (na motociklu :D) i avanturista govori iz mene... ;)
« Poslednja izmena: Maj 19, 2010, 02:46:12 posle podne od strane Fantom69 »