Mart 30, 2026, 01:35:44 pre podne

Autor Tema: iskreno !  (Pročitano 6715 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bagzi_obr

• Suvozac
  • *
  • Pol: Muškarac
  • SUZUKI DL650A L0
Odg: iskreno !
« Odgovor #20 poslato: Maj 21, 2010, 02:33:10 posle podne »
Ja sam dugo zeleo a nisam mogao da vozim motor. Jos
kad sam bio prvi razred kod mene u ulazu je bio jedan
momak koji je vozio plavog MZ-a. Motor je bio prelep.
Tad sam se zaljubio u motore i rekao sam sebi da cu jednog
dana kupiti motor. Decacki san sam ostvario sa nepune 32
godine. Radim od svoje 17, pravo na gradlistima, pa na lokalnim
medijima u toku studija. Poslednjih sest godina sam radio bez dana
odmora samo sa jednim ciljem da se osamostalim sto sam i uspeo i
na kraju sebi ispunio decacki san i kupio motor.

A sad cemu ovoliko pisanije o mom zalaganju. Pa evo: ne smatram
sebe nekim posebnim vozacem pre bih rekao da samo upravljam
motorom nego da znam da ga vozim (za to treba puno km) ali me nervira
stav ljudi koji duze od mene poseduju motor i sad ocekuju neko "postovanje"
prema predjenoj kilometrazi na motoru ili ljubavi prema istom. Svako je kupio
kad je mogao neko ranije neko kasnije, ovde ne racunam one kojima su roditelji
kupili motor.

Nikad mi to nece biti jasno a i lici mi na ono partizansko - nosilac partizanske
spomenice - posebne zasluge
ili nesto iz ravnogorskog pokreta pa opet
i tu neke zasluge.  

Ja postujem ljude koji su se dokazali na raznim poljima a ne samo kao bajkere
sa ovoliko ili onoliko predjenih km. Meni je bitno da je prvo covek i da hoce da
pomogne ako moze i zeli naravno a to koliko je ko presao km ne zavisi nazalost
samo od zelje i ljubavi nego i od mogucnosti.

Na kraju krajeva kad sam dosao do mogucnosti kupio sam motor i verujete mi
da sam se kad sam ga dovezao kuci osecao kao najsrecniji decak u kraju.

Zverka

• Gost
« Odgovor #21 poslato: Maj 21, 2010, 02:38:43 posle podne »
miko ... malo si se mozda zaleteo ...nije  ovde prica o postovanju  BAJKERA,njihovim kilometrima itd
nego...to klinacko  mangupiranje ..kupila mi mama pa mogu da ga  jarcim ...
postovanje prema agregatu  koji  je  ispod tebe ...
nisam ja  rekla  sad da ti treba da postujes nekog  zato sto je  nakuco  mnoooogo  kilometara ...
tj ono kako si ti dosao do bajka tebi sigurno nesto znaci ..za razliko od onoga  kako su  oni ....

;D ;D ;D ;D ;D

aca035

• Gost
« Odgovor #22 poslato: Maj 21, 2010, 02:51:24 posle podne »
miko ... malo si se mozda zaleteo ...nije  ovde prica o postovanju  BAJKERA,njihovim kilometrima itd
nego...to klinacko  mangupiranje ..kupila mi mama pa mogu da ga  jarcim ...
postovanje prema agregatu  koji  je  ispod tebe ...
nisam ja  rekla  sad da ti treba da postujes nekog  zato sto je  nakuco  mnoooogo  kilometara ...
tj ono kako si ti dosao do bajka tebi sigurno nesto znaci ..za razliko od onoga  kako su  oni ....

;D ;D ;D ;D ;D
Znam dosta njih koji su uzeli motor na "tezi nacin" a ne postuju taj agregat meni je otac kupio motor i to nov i isti sam isplatio i svu opremu uzeo od mojih para....Hvala mu sto je bio u situaciji da to uradi i cenim to i taj motor cak i vise nego da sam ga u tom trenutku ja zaradio.....Ima nas svakakvih i ne bih sada pravio razliku oko toga.....Prvenstveno treba upoznati coveka i videti kakav je a ne stvoriti odmah neku predrasudu......

Van mreže Bobysha

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #23 poslato: Maj 21, 2010, 04:33:38 posle podne »
Pošteno i mene nešto boli što ne mogu novije i bolje, vozam KLE-a 93 god i izgleda da mi je to vrh mogućnosti, čak ni vreme za skupove od posla ne mogu da odvojim a neki gledam unazad 20 god nikad teže od ključeva besnih kola i novog motora kao i čaše viskija ili espressa nisu u životu podigli . . . Ma neću o tome da razmišljam, ovo je zemlja Svrbija u kojoj takvi prolaze i izgleda da će i dalje prolaziti nažalost  :(

Ma gledajmo mi kako nama da ulepšamo život bez osvrtanja na druge . . .

Van mreže Moto Laci

• Bajker Bez Granica
  • Stara Pazova
« Odgovor #24 poslato: Maj 21, 2010, 05:22:22 posle podne »
Dođe vreme sve se preokrene.Ovo sada je sve izgubilo duh drazi čari bajkerstva. sada svako misli da je i može biti bajker.Asadašnji bajkeri uglavnom punjeni fazani nemaju pojma ni gde je svećica.o nekim intervencijama na bajku ni ne pomisljaju.Od veština vožnje su 0,alo zato znaju bespomučno da pucaju. Veština za divljenje ali ljudskoj gluposti.

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #25 poslato: Maj 21, 2010, 05:40:18 posle podne »
Iskreno a diskutabilno...
Kupim sebi jedan polovan auto i u roku od 24h ostanem bez njega (sestrič proveravao 'koliko može da razvije')...popravim i uz doplatu uzmem drugi i takođe ga u roku od 24h izgubim, na auto putu u blizini Slapove pumpe (za malo i sestru, sebe ne računam), sve to u roku od godinu dana...Prodam to što je ostalo od njega, doplatim, uzmem sebi drugu Xantiu ali ovog puta uzmem i sestriću Juga..
E sad, zipa...njemu se nije mililo da prelazi sa konja na magarca (kao da je rođen u dobrim kolima), neko vreme je čutao a zatim (uz molbu) prodao Juga i uzeo sebi motor.
Sa jedne strane nije ispoštovao Juga koji mu je pao sa neba jer mu rođeni otac, ni mobilni fon, nije u životu uzeo a situiraniji je od mene ali zato jeste ispoštovao motor (normalno, vozeći i dalje moju Xantiju)!
Divan mladić, vaspitan, kulturan, obrazovan, radan ali jbg, niko nije mogao od njega očekivati baš da padne na zadnjicu kada mu je poklonjen auto. Polako uz iskustvo doči će i ta ozbiljnost, zapravo već je došla jer od kako sam imao neki peh, pa još ove povrede, istapijao sam se tako da nema više, daj za bolje gume, servis, more...Moram napomenuti da bez obzira na vanrednu višu, zaposlen je i radi već nekoliko godina a ima sada 24!
Odrastao sam na ulici, sve prvo mi je bilo na 'snađi se', ma ni loptu nisam imao a kamoli bicikl...no, ne mislim da bi trebao i on tako da prolazi kroz život a kako nemam dece eto njemu malo sreće!
Vratimo se na suštinu...Smatram da je važnije kako se čovek ponaša prema čoveku a ne prema materiji...Da je neko i preko rudnika zaradio za motor, ne bih mu čestitao ako bih ga video da ima suvozača bez kacige.

Van mreže sandra

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #26 poslato: Maj 21, 2010, 09:11:28 posle podne »
to sto su im mame, tate i tetke kupile mene uglavnom ne brine. nekako sam takve vec pocela da prepoznajem iz daljine u retrovizotu pa da im se i sklanjam u sirokom luku. sklanjam se od nepromisljene voznje i kolicine adrenalina koji ostaje za njima. Svi ti mladici pa i devojcice, ne znaju zaista sta poseduju, pa otud i izivljavanje na ulicama grada. Takve osobe uglavnom brzo zavrse na ovaj ili onaj nacin, pa ih onda vise i ne vidjas po ulicama. njih zamenjuju neki novi svezi bezveznjakovici ili bezveznjakuse.  Ja sam se isto tako nervirala kako neki ljudi ne umeju da postuju to sto imaju, ali sam se vremenom naucila da bas iz tih razloga, mnogo vise volim i postujem ono sto ja imam.

Zveri, draga bas te briga za njih. i onako su bas bezveze !  *573

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #27 poslato: Maj 21, 2010, 10:06:03 posle podne »
Jeste, Zverka, gledas tako sta ljudi voze, pozelis naravno, jer znas da samo o tome mastas, o nekoj mocnoj masini.
Ja sam svojevremeno 70-ih godina isao na more samo da gledam motore koje su dovozili nemci, italijani, francuzi. Sednem u Splitu pored doka u luci, cekam da pristane trajekt iz Italije i gledam razrogacenih ociju sta ljudi voze. I zavidim im, mislim da li cu ja ikad u zivotu imati nesto slicno.

Proslo je dosta vremena od toga, uspeo sam da ostvarim vecinu svojih snova vezanih za motore, kupio sam mnoge motore  o kojima sam mastao kao decak, dve garaze napunio bas modelima iz tih godina a i ovim novijim modelima, stigao je i toliko zeljeni Harley......

Ali nikad posle, prilikom kupovine ni jednog motora nisam osetio toliku srecu, toliku radost i uzbudjenje koje me je drzalo nedeljama od ujutru cim se probudim pa ceo dan, kao kada sam, 1975.godine APN menjao uz neku doplatu, za petnaesticu  ( Tomos T-15, onu sa plehanim ramom, sa karburatorom sa strane, sa prednjim dobosem sa duplim kljucem i otvorom za hladjenje).

I mozda zato i kupujem tolike motore (ima ih petnaestak za sada), nebi li  opet na trenutak osetio tu euforiju kao pre 35 godina, kada sam se dovezao kuci na toj crvenoj petnaestici.
Obradujem se ja svakom motoru koji kupim, ali je to samo bleda kopija te srece. I sada, posle svih motora koje sam imao i koje imam, moja prva asocijacija kada pomislim na motor je upravo ta moja crvena petnaestica.

Zato Zveri, veruj mi da nije vazno sta covek vozi, vazno je koliko voli i koliko je srecan sa tim sto ima i sto vozi.
...

farbach

• Gost
« Odgovor #28 poslato: Maj 21, 2010, 10:13:12 posle podne »
potpisujem

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #29 poslato: Maj 21, 2010, 10:15:03 posle podne »

Ja sam TDM zaradio sam i DVAPUT ga platio prvi put 4000 evra  pre 4 god.a drugi put pre 10 dana 2800 od bivse zene kojoj je pripao posle razvoda.
Jbt .Katastrofa.
SUPER TEŠKA DOŽIVOTNO :)
MIXED MARTIAL ARTS.....GENERACIJA 1972.

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

Zverka

• Gost
« Odgovor #30 poslato: Maj 21, 2010, 10:35:51 posle podne »
sve ja  to kontam ...eee vidis zbog  tih  prica ko sto si  ti  napisao ...moto-klasik ...je i pokrenuta ova tema...
zbog price zemunca,momka koji je  sa razvodom izgubio i svoj  motor,sandre ...iskrena misljenja svih  nas...
znas kako...zelje se ostvaruju ..pa svaka i ona najmanja...samo svaka  ima svoje  vreme
drago mi je  cuti iskustva svih  vas...sa svim i kupovinom prvog  motora i onog  "PACENICKOG  BALAVLJENJA kao  decurlija"  sve to ima svoju draz...sve to ima onaj  pecat  sto ostaje  na tebi do kraja
nije  tema samo za te  momke  koji ne postuju to sto imaju ... kako kaze sandra ... nego ...ono najiskrenije  parce svakog od nas...sve one gore navedene price...

acapn

• Gost
« Odgovor #31 poslato: Maj 22, 2010, 10:25:40 pre podne »
Ja uopste ne razmisljam o takvim likovima. Poznajem par takvih, imaju skupu masinu kojom naprave godisnje 2000 km, od toga 1500 po gradu, ostalih 500 do blizih motoskupova da se pokazu. Sem sto imamo  motor, nista drugo nemamo zajdnicko, ne idemo zajedno u voznje i ne koristimo motor u iste svrhe.

I dan danas imam leptirice kad krecem negde na visednevni put i taj osecaj mi ne moze zameniti posedovanje bilo kog skupog motora. I tu uopste nije bitna vrednost motora,trenutno vozim jedan od 1000e i zadovoljstvo mi je da ga vozim kao da vredi 10.000e.  Dzaba mi skup motor koji ce stojati u garazi, ne posedujem motor samo da bi ga imao, nego koristio. A koristim ga najbolje sto mogu, obisao sam celu Srbiju uzduz i popreko vise puta i uponao gomilu dobrih ljudi, neki od njih su mi danas prijatelji, to ne moze zameniti nista. I zbog toga nisam ljubomoran na  gore pomenute likove, naprotiv, zao mi ih je.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #32 poslato: Maj 22, 2010, 10:35:01 pre podne »
Ja uopste ne razmisljam o takvim likovima. Poznajem par takvih, imaju skupu masinu kojom naprave godisnje 2000 km, od toga 1500 po gradu, ostalih 500 do blizih motoskupova da se pokazu. Sem sto imamo  motor, nista drugo nemamo zajdnicko, ne idemo zajedno u voznje i ne koristimo motor u iste svrhe.

I dan danas imam leptirice kad krecem negde na visednevni put i taj osecaj mi ne moze zameniti posedovanje bilo kog skupog motora. I tu uopste nije bitna vrednost motora,trenutno vozim jedan od 1000e i zadovoljstvo mi je da ga vozim kao da vredi 10.000e.  Dzaba mi skup motor koji ce stojati u garazi, ne posedujem motor samo da bi ga imao, nego koristio. A koristim ga najbolje sto mogu, obisao sam celu Srbiju uzduz i popreko vise puta i uponao gomilu dobrih ljudi, neki od njih su mi danas prijatelji, to ne moze zameniti nista. I zbog toga nisam ljubomoran na  gore pomenute likove, naprotiv, zao mi ih je.

AMIN
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #33 poslato: Maj 22, 2010, 10:37:15 pre podne »
Jeste, Zverka, gledas tako sta ljudi voze, pozelis naravno, jer znas da samo o tome mastas, o nekoj mocnoj masini.
Ja sam svojevremeno 70-ih godina isao na more samo da gledam motore koje su dovozili nemci, italijani, francuzi. Sednem u Splitu pored doka u luci, cekam da pristane trajekt iz Italije i gledam razrogacenih ociju sta ljudi voze. I zavidim im, mislim da li cu ja ikad u zivotu imati nesto slicno.

Proslo je dosta vremena od toga, uspeo sam da ostvarim vecinu svojih snova vezanih za motore, kupio sam mnoge motore  o kojima sam mastao kao decak, dve garaze napunio bas modelima iz tih godina a i ovim novijim modelima, stigao je i toliko zeljeni Harley......

Ali nikad posle, prilikom kupovine ni jednog motora nisam osetio toliku srecu, toliku radost i uzbudjenje koje me je drzalo nedeljama od ujutru cim se probudim pa ceo dan, kao kada sam, 1975.godine APN menjao uz neku doplatu, za petnaesticu  ( Tomos T-15, onu sa plehanim ramom, sa karburatorom sa strane, sa prednjim dobosem sa duplim kljucem i otvorom za hladjenje).

I mozda zato i kupujem tolike motore (ima ih petnaestak za sada), nebi li  opet na trenutak osetio tu euforiju kao pre 35 godina, kada sam se dovezao kuci na toj crvenoj petnaestici.
Obradujem se ja svakom motoru koji kupim, ali je to samo bleda kopija te srece. I sada, posle svih motora koje sam imao i koje imam, moja prva asocijacija kada pomislim na motor je upravo ta moja crvena petnaestica.

Zato Zveri, veruj mi da nije vazno sta covek vozi, vazno je koliko voli i koliko je srecan sa tim sto ima i sto vozi.

Ha hahah identican slucaj ikod mene samo sto sam ja zamenu obavio 3-4 godine kasnije i sto je moja''petnestica '' imala celicni ram...al zato nije imala 3 brzinu.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Zverka

• Gost
« Odgovor #34 poslato: Maj 22, 2010, 05:10:03 posle podne »
a koliko ste cekali na bas taj  ...svoj  prvi motor...osecaj ... ??uopste kako je prolazilo sve to ...
ja  npr sam ko klinka  uvek  dobilala  "lekcije" kad god sam pomenula da cu kupiti motoj...posto tad jos nisam ni znala da pricam kako treba...

Van mreže Bastetus

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #35 poslato: Maj 22, 2010, 07:02:42 posle podne »
Meni je tata (koji me je, inace, po nekim drugim pitanjima razmazio do besvesti) rekao da ce me izbaciti iz kuce sa sve njim ;D. I dalje veoma nemeravam da ga kupim, pa makar i po tu cenu...:))

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #36 poslato: Maj 22, 2010, 08:38:22 posle podne »
Meni je tata (koji me je, inace, po nekim drugim pitanjima razmazio do besvesti) rekao da ce me izbaciti iz kuce sa sve njim ;D. I dalje veoma nemeravam da ga kupim, pa makar i po tu cenu...:))
Otac brine.
Moj prelog je 250 cc neka yamaha virago i samo lagano. :)
SUPER TEŠKA DOŽIVOTNO :)
MIXED MARTIAL ARTS.....GENERACIJA 1972.

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

Van mreže Moto Laci

• Bajker Bez Granica
  • Stara Pazova
« Odgovor #37 poslato: Maj 22, 2010, 11:53:35 posle podne »
Zveri svaka ti je na mestu.

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #38 poslato: Maj 23, 2010, 12:01:07 posle podne »
iskreno nerazmisljam ko sta vozi vec
kakav je covek

vozim sta imam i to me ispunjava,cine me srecnim,
a pozeri ko pozeri,samo ih ima mnogo vise  nego ranije

zverka koliko se znamo i druzimo ne zbog motora sigurno.........a ovih pusti to retko ko je od njih covek
svaka cast pojedincima.........

oni voze da bi bili vidjeni.........mi vozimo sto volimo... :D :D :D :D
SMEDEREVO SRBIJA

Balansero

• Gost
« Odgovor #39 poslato: Maj 24, 2010, 08:16:30 pre podne »
Neee,taman posla da stavi kacigu na glavu. Sjebace mu se zurka a i ne vidi se pod kacigom da je to on.
Meni je dva puta spasila glavu,nosim je i na fudbal kad idem...   :D :D :D