Mart 30, 2026, 01:35:13 pre podne

Autor Tema: enduro vs cruzer  (Pročitano 5296 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže jager

• Vozac
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Honda Africa Twin RD07
Odg: enduro vs cruzer
« Odgovor #20 poslato: Jun 01, 2010, 04:33:20 posle podne »
Sve je stvar izbora terena po kom bi da voziš. Ja sam počeo sa kruzerom. Shadow mi se dopada i dan danas, lep je kao lutka. Kupio sam ga isključivo na osnovu izgleda. Onda sam počeo da se vozikam po gradu i na kraćim relacijama (do 100 km). S obzirom da sam vozio po relativno dobrom asfaltu, a i relacije su bile kratke, nikakvih primedbi nisam imao. E, onda sam počeo da se vozim malo duže, na ture od recimo 700 i više km. Kada sam na sve to dodao i suvozačicu, stvari su počele da se menjaju. Volim prirodu, a do najlepših predela, po pravilu ne vodi dobar asfalt. Naravno da se i tamo može proći kruzerom, ali intenzivna vožnja makadamom nije nikakav ugodjaj na kruzeru. Više je borba za goli život :D
Šalu na stranu, ako zaista ne misliš da voziš van asfalta, predji na kruzer. Pre svega zbog mnogo nižeg sedišta, jer je tebi glavni problem manevrisanje u mestu.
Sa druge strane, ja sam visok 187cm i ni meni nije baš tako lako "rikvercovati" sa Afrikom. Sve je to stvar vežbe i navike.
No, osećaj vožnje kruzera i endura, pogotovo nekog većeg, je nemerljiv. Na enduru sediš visoko, imaš nekako bolji pregled i osećaš se "moćnije". Bukvalno kao razlika izmedju automobila i šlepera.
Pre nego što definitivno pošalješ Teneru nekom novom vlasniku, pokušaj da se sa nekim ko se u to dobro razume, posavetuješ oko mogućnosti spuštanja sedišta na tvom motoru. Može da se grunfuje samo sedište, a može malo i štelovanjem zadnjeg amortizera da se postigne... Mislim da bi ti spuštanje za nekih 10cm donelo olakšanje za kojim čezneš.

U svakom slučaju, srećno! Samo nemoj da predješ na bicikl ;D

Van mreže PedjaR

• Suvozac
  • *
  • Honda Pantheon 150
« Odgovor #21 poslato: Jun 01, 2010, 05:16:08 posle podne »
hvala svima na savetima... prelazim na cruzera

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #22 poslato: Jun 01, 2010, 05:37:22 posle podne »
hvala svima na savetima... prelazim na cruzera
*603 *611 *556 *34
Небитни пролазник

@Dzambo@

• Gost
« Odgovor #23 poslato: Jun 01, 2010, 06:40:42 posle podne »
A i stoji ti bolje!  ;D

Treba ispitivati, sta ti vise odgovara tj sta ti "lezi". Ja volim kruzere i copere, ali mi trenutno najvise odgovara turing motor, i jako sam zadovoljan njime.

Van mreže PedjaR

• Suvozac
  • *
  • Honda Pantheon 150
« Odgovor #24 poslato: Jun 07, 2010, 09:59:52 posle podne »
evo da vidite kako mi bolje stoji cruzer neg enduro

bar ja tako osecam, a mislim da je to najbitnije  :)

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #25 poslato: Jun 07, 2010, 10:09:39 posle podne »
Kad ti vec tako lepo lezi, hajde prijavi se ovde!

http://www.motoasocijacijasrbije.com/forumm/index.php?topic=4982.0

Da razmenimo iskustva!
Небитни пролазник

Van mreže PedjaR

• Suvozac
  • *
  • Honda Pantheon 150
« Odgovor #26 poslato: Jun 07, 2010, 10:22:48 posle podne »
cek jos nije to moja vt600... to je bila samo od druga proba, videcemo sta cu ja uspeti
imam jednu kombinaciju ako ne uspe stavljam oglas  ;)

acapn

• Gost
« Odgovor #27 poslato: Jun 08, 2010, 10:24:24 pre podne »
Pedja,

Odluka je najvise na tebi, ne moze ti niko drugi pomoci da "preseces" i doneses odluku, a neke smernice za razmisljanje mogu biti:

Koliko se vozis ? Krace ili duze ture ?
Da li volis da vozis off road ?
Da i vozis po losem vremenu/cele godine ?
Koliko ti je vazna udobnost, kruzeri su udobniji od endur motora.

;)

Ko te to slagao :) Kruzeri su daleko neudobniji od enduro motora. Kad sednes na motor cini ti se da je udoban zbog sirokog sedista, ali cim krenes vidis koliko je u stvari tvrd motor i prenosi svaku neravninu direktno na kicmu.
Uzimao sam da probam Hondu Shadow 600cc od drugara, kad sam seo odusevio se udobnoscu sedista, ali cim sam krenuo, odusevljenje je naglo splasnulo. Prvo sto je tvrd, drugo sto mi je bilo jako nezgodno po krivinama (mada verujem da je to stvar navike) i na kraju izuzetno lose povlaci, kao da nema zivota u sebi. U odnosu na Transalp koji ima maltene istu masinu, duplo losije. Tada sam sebi rekao da u zivotu sigurno nikad necu voziti kruzera.

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #28 poslato: Jun 08, 2010, 11:24:26 pre podne »
Afiniteti su razliciti.
I kruzeri i enduro motori se prodaju po svetu u ogromnom broju.
Svaki dozivljaj motora je izuzetno subjektivan. Ja vozim i enduro i kruzer i svaki put kad posle nekoliko dana voznje jednog sednem na drugi, odusevljen sam promenom.
...

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #29 poslato: Jun 08, 2010, 12:47:03 posle podne »
Ko te to slagao :) Kruzeri su daleko neudobniji od enduro motora. Kad sednes na motor cini ti se da je udoban zbog sirokog sedista, ali cim krenes vidis koliko je u stvari tvrd motor i prenosi svaku neravninu direktno na kicmu.
Uzimao sam da probam Hondu Shadow 600cc od drugara, kad sam seo odusevio se udobnoscu sedista, ali cim sam krenuo, odusevljenje je naglo splasnulo. Prvo sto je tvrd, drugo sto mi je bilo jako nezgodno po krivinama (mada verujem da je to stvar navike) i na kraju izuzetno lose povlaci, kao da nema zivota u sebi. U odnosu na Transalp koji ima maltene istu masinu, duplo losije. Tada sam sebi rekao da u zivotu sigurno nikad necu voziti kruzera.

Probaj suzukija 1800 m pa da vidis sta je povlacenje.Retki su i R-ovi koji mogu da mu stanu na crtu makar u startu.Inace meni se mnogo svidjaju kruzeri i verovatno cu nekad da kupim jednog ali samo veliku kubikazu.Svidja mi se nisko teziste i osecaj koji daje.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0