Sve je stvar izbora terena po kom bi da voziš. Ja sam počeo sa kruzerom. Shadow mi se dopada i dan danas, lep je kao lutka. Kupio sam ga isključivo na osnovu izgleda. Onda sam počeo da se vozikam po gradu i na kraćim relacijama (do 100 km). S obzirom da sam vozio po relativno dobrom asfaltu, a i relacije su bile kratke, nikakvih primedbi nisam imao. E, onda sam počeo da se vozim malo duže, na ture od recimo 700 i više km. Kada sam na sve to dodao i suvozačicu, stvari su počele da se menjaju. Volim prirodu, a do najlepših predela, po pravilu ne vodi dobar asfalt. Naravno da se i tamo može proći kruzerom, ali intenzivna vožnja makadamom nije nikakav ugodjaj na kruzeru. Više je borba za goli život

Šalu na stranu, ako zaista ne misliš da voziš van asfalta, predji na kruzer. Pre svega zbog mnogo nižeg sedišta, jer je tebi glavni problem manevrisanje u mestu.
Sa druge strane, ja sam visok 187cm i ni meni nije baš tako lako "rikvercovati" sa Afrikom. Sve je to stvar vežbe i navike.
No, osećaj vožnje kruzera i endura, pogotovo nekog većeg, je nemerljiv. Na enduru sediš visoko, imaš nekako bolji pregled i osećaš se "moćnije". Bukvalno kao razlika izmedju automobila i šlepera.
Pre nego što definitivno pošalješ Teneru nekom novom vlasniku, pokušaj da se sa nekim ko se u to dobro razume, posavetuješ oko mogućnosti spuštanja sedišta na tvom motoru. Može da se grunfuje samo sedište, a može malo i štelovanjem zadnjeg amortizera da se postigne... Mislim da bi ti spuštanje za nekih 10cm donelo olakšanje za kojim čezneš.
U svakom slučaju, srećno! Samo nemoj da predješ na bicikl