Mart 27, 2026, 04:53:10 posle podne

Autor Tema: zenska tura kroz Srbiju na par dana  (Pročitano 46564 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Zverka

• Gost
Odg: zenska tura kroz Srbiju na par dana
« Odgovor #80 poslato: Jun 11, 2010, 11:05:47 posle podne »
ZASTO jednostavno kad moze komplikovano ...sandrica je  sjajno organizovala putanju i meni se bas bas svidja...
pokusacu da proverim prenocista preko poste...
ja licno nemogu da spavam u satoru ZBOG JAAAKO TVRDE PODLOGE  posle takvog spavanja mogu opusteno u staro gvozdje a ne na motor...
al kako god...
sto se moje  voznjice tice,.,,, ici cu diverzijom 100 % losa mi guma na kawi  jbg
PRATIM TEMU ...SAMO DA ZNATE :)
p.s
IBARSKA JE  UZASNO DOSADNA...MENI SE UOPSTE NE SVIDJA...posebno ona gomila  "crnih tacaka " na istoj ...
POLAGANEZE ...kako nas tocak vodi ...BICE NAM NAJLEPSE GARANT ...
meni nije potreban put da divljam,vec da UZIVAM

Van mreže sandra

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #81 poslato: Jun 12, 2010, 12:17:28 pre podne »
devojka hvala vam puno sto se javljate i dajete predloge! To je inace ideja svega ovoga, da zajedno stvaramo, smisljamo i osmislimo ovu voznju.

Makice srce si sto si tu, i drago mi je da si vec dala predloge.

Dakle.....

danas smo na kafenisanju "U" devojackom bunaru  (super zvuci  ;D ) razgovarali i razmatrali putanju sa vec iskusnim kolegama koji su taj put prosli oho hooooo puta.
Ima previse toga da se vidi!!! Cak postoji i ideja da se putovanje prosiri na tri dana, al za sada je to ideja, jer sve zavisi od vas.
Ono sto smo zakljucile a to je da voziti dalje od Kladova prvog dana nema smisla. Evo i zasto:
Od Beograda do Kladova imamo oko 260 km, s tim sto smo vezane satnicom za skelu koja nas vozi do Rama. Ako propustimo skelu u 10, moracemo da cekamo onu u 13!
Deonica Djerdapske klisure moze biti poprilicno zahtevna i spora zbog cestih odrona i rupa u tunelima. Vecina od nas, zakljucno samnom, nikad nije videla taj deo puta pa bi svratila i po negde na kaficu, malo fotkanje,klope... Ako istog dana nastavimo do Borskog jezera, propusticemo Rajacke Pimnice, a mislim da bi to bila steta. Spavanjem na Borskom jezeru prve noci bi produzile put za 100tinjak km, a mislim da bi nam to bilo previse, sto od uzbudjenja, sto od stajanja i uzivanja, sto od dodatne kilometraze. dakle to su glavni razlozi zbog kojih bi prespavale prvi dan puta u, ili kod, Kladova.

Pomenula sam i mogucnost produzavanja jos jednog dana putovanja, ali to zavisi od vas:
Ukoliko bi produzili jos jednu noc, sledece spavanje bi bilo kod Krepljina. U pitanju su termalni izvori koje bi takodje bilo steta propustiti, no kao sto sam rekla to sad zavisi od vas. U tom slucaju bi se bas nauzivale u Pimnicama u prepodnevnim casovima, rucku sa Ribolovcem, Borskom jezeru i naravno termalnim izvorima.

Ukoliko ne produzavamo putovanje za taj jedan dan, lako cemo se dogovoriti za povratak. meni je makicin predlog skroz na mestu, ali mislim da je to bolje da vidimo na licu mesta zbog devojaka koje dolaze iz Vojvodine, a bice ih. To je najmanji problem.

Sto se tice polaska u petak, mislim da to nece biti bas lako izvodljivo, a mozda i gresim!!!!  Mnoge radne devojke nece moci napustiti u petak svoja radna mesta, a smatram da polazak na ovakvo putovanje nakon posla nije realan sto zbog umora, sto zbog zbrzavanja putanje i voznje po mraku a to nikom ne odgovara. Mozda je realnije uzeti slobodan ponedeljak ili smisliti da ti nije dobro, ili vec....
Kao sto sam rekla o tome drage moje vredne dame s radnim vremenom, vi odlucujete.

Sto se tice smestaja u Kladovu, cekamo informacije od Angel-a koji ce proslediti iste Silvani.
Vec smo dobile adrese gde ici a gde ne. gde jesti i gde ne. To je zaista blago. Hvala Angele na savetima.

@bastetus
Bilo bi pozeljno da dodjes dan pre putovanja u Beograd kako bi ujutru rano vec bile spremne. Moja vrata su ti otvorena, i planiram te na spavanju kod mene...

Devojke,i ja sam za....ako bude mesta,volela bih da vam se pridruzim :)

jesi'l vozac ili suvozac?
jer ako si suvozac, ja vec suvozacicu imam, i moraces da se obratis drugim devojkama koje idu na ovo putovanje....
U svakom slucaju si dobrodosla i ocekujemo te....

Toliko od mene za sada...
javljajte se sa predlozima i stavovima. Imamo jos 7 dana do puta!!!!!

Van mreže sandra

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #82 poslato: Jun 12, 2010, 12:35:48 pre podne »
Makice, i ti bi mogla da dodjes noc pre polaska u Bgd..... Vec smo te smestile kod Maje..    ::)   ...a da neznas....   ;D

Van mreže Makica

• Suvozac
  • *
  • Jedna od ludjih!
« Odgovor #83 poslato: Jun 12, 2010, 12:42:59 pre podne »
Najbolje je da mi krenemo,pa ako ranije stignemo u Kladovo lako mozemo nastaviti dalje pa spavati na Borskom jezeru,mada ne verujem,taman ce nam biti pauza za prenociste u Kladovu. Opet kazem,AKO stignemo ranije nastavicemo dalje... Ceka nas dosta kilometraze i drugi dan,da se to odvoziti ali poenta je da nesto i vidimo  ;). Ma stizemo sve ako se porani!
Ja ne mogu da produzim do ponedeljka,a ako resimo da se krene u petak onda naravno isto vazi ujutru a ne posle posla jer voznja po mraku nikako ne dolazi u obzir (losa vidljivost,mnogo vece zamaranje,umor od posla,i nista necemo videti sto nam nije cilj!!!).
Znaci pored upisanih devojaka ima li jos ko? Da znamo,pa da vidimo ko moze a ko ne na 3 dana...

@sandra
Ko jos dolazi osim nas na spisku,zna li se?

Zasto se Anka ne prikljucuje?

Najvaznije je sto nismo vezane za smestaj,naci cemo ga na licu mesta pa tako nismo vezane za mesto,cisto u slucaju iznenadne promene plana.
Ja cu licno u satoru i Maja sa mnom,imamo pored vreca i prave duseke za spavanje,tako da nema ni govora o starom gvozdju,bice udobnije nego u krevetu! A ako ne kod nekog u sobi,onda cemo se bucnuti vec negde-avantura!!!

I naravno da cemo dosadnu ibarsku izbegavati,ona je samo u slucaju da nas vec uhvati mrak u povratku...

Van mreže Makica

• Suvozac
  • *
  • Jedna od ludjih!
« Odgovor #84 poslato: Jun 12, 2010, 12:46:17 pre podne »
Makice, i ti bi mogla da dodjes noc pre polaska u Bgd..... Vec smo te smestile kod Maje..    ::)   ...a da neznas....   ;D

Samo ako me moja bracna drugarica prima u svoj krevet! Ako joj je pak tu muzic onda cu u garazi nije problem  :D

Van mreže sandra

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #85 poslato: Jun 12, 2010, 12:51:40 pre podne »
Najbolje je da mi krenemo,pa ako ranije stignemo u Kladovo lako mozemo nastaviti dalje pa spavati na Borskom jezeru,mada ne verujem,taman ce nam biti pauza za prenociste u Kladovu. Opet kazem,AKO stignemo ranije nastavicemo dalje... Ceka nas dosta kilometraze i drugi dan,da se to odvoziti ali poenta je da nesto i vidimo  ;). Ma stizemo sve ako se porani!
Ja ne mogu da produzim do ponedeljka,a ako resimo da se krene u petak onda naravno isto vazi ujutru a ne posle posla jer voznja po mraku nikako ne dolazi u obzir (losa vidljivost,mnogo vece zamaranje,umor od posla,i nista necemo videti sto nam nije cilj!!!).
Znaci pored upisanih devojaka ima li jos ko? Da znamo,pa da vidimo ko moze a ko ne na 3 dana...

@sandra
Ko jos dolazi osim nas na spisku,zna li se?

Zasto se Anka ne prikljucuje?

Najvaznije je sto nismo vezane za smestaj,naci cemo ga na licu mesta pa tako nismo vezane za mesto,cisto u slucaju iznenadne promene plana.
Ja cu licno u satoru i Maja sa mnom,imamo pored vreca i prave duseke za spavanje,tako da nema ni govora o starom gvozdju,bice udobnije nego u krevetu! A ako ne kod nekog u sobi,onda cemo se bucnuti vec negde-avantura!!!

I naravno da cemo dosadnu ibarsku izbegavati,ona je samo u slucaju da nas vec uhvati mrak u povratku...

to je pravi bajkeski duh !

Anki sam poslala PP sa pitanjem da li nam se prikljucuje.
pored spiska ide i Silvana, ali ona jos nije sigurna da li ce na dva dana ili jedan, ali ja verujem da ce to biti dva dana  ;) .
Za ostale dame ne mogu da garantujem.... obavestene su, dobile broj telefona i adresu site-a. velike su pa ce se valjda javiti sa nekim odgovorima..... ukoliko ne, njihov propust

Barbie

• Gost
« Odgovor #86 poslato: Jun 12, 2010, 08:24:38 pre podne »
Ja sam suvozač...Nema veze,ako bude mesta,bude,ako ne onda neki drugi put...  :-\

Kalina

• Gost
« Odgovor #87 poslato: Jun 12, 2010, 09:26:09 pre podne »
Za mene nema sanse da uzmem ponedeljak slobodan, jer bas u ponedeljak imam neki haos na poslu i bas moram sve tamo da organizujem  :( Suvozaca ne mogu da povezem, ali mogu dve devojke da prespavaju kod mene u petak, imam i garazu za motore. Isto mislim da ne treba preterivati s kilometrazom, jer se ja licno  :) umorim od duge voznje, ali s obzirom da cemo praviti pauze, ko zna mozda mogu dosta da predjem... Vise me brine kilometraza za nedelju, u povratku, jer obavezno hocu da vidim termalne izvore i da se okupam u zdrelu i svasta da vidim... Videcemo mozda bismo mogle da prespavamo u blizini negotina tako da odemo uvece u Rajacke pivnice (jer tesko zamisljam posetu pivnica ujutru!  :D ), napijemo se, prespavamo, a ujutru odmah na Borsko jezero... Uglavnom, mislim da cemo to videti na licu mesta, u zavisnosti od toga u koliko sati stizemo u Kladovo.

Van mreže sandra

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #88 poslato: Jun 12, 2010, 09:31:29 pre podne »
PIMNICE drga, a ne PIVNICE
 *302 *302 *302 *302 *302  e bas si me slatko nasmejal

Kalina

• Gost
« Odgovor #89 poslato: Jun 12, 2010, 09:35:48 pre podne »
ne zajebavaj me, draga! kaze se i ovako i onako -  dokaz: http://www.discoverserbia.org/sr/istocna-srbija/rajacke-pivnice

Van mreže sandra

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #90 poslato: Jun 12, 2010, 09:41:43 pre podne »
ma samo malo mila.... kao sinoc na kruznom toku u Pancevu....... nisam mogla da odolim da vas vozam u krug, jer nisam znala put.....
znam ja da se ti ne ljutis....

:-*

Van mreže Silvana

• Vozac
  • *
« Odgovor #91 poslato: Jun 12, 2010, 10:40:55 pre podne »
ma samo malo mila.... kao sinoc na kruznom toku u Pancevu....... nisam mogla da odolim da vas vozam u krug, jer nisam znala put.....
znam ja da se ti ne ljutis....

Sad me stvarno zanima kad ste stigle kući...
Mislim da je Kalina u pravu, mada u pim(v)nicama nema piva već vina, a ujutro da odemo na jezero. Teško ćemo postići i da se okupamo na jezeru i u Ždrelu. Za Ždrelo bih odvojila dan.

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #92 poslato: Jun 13, 2010, 01:19:40 posle podne »
Subota popodne, dosadno i vruće za medalju, i odlučim se da šmugnem do Djerdapa i Kladova gde uvek pirka i nikad nije vrućina, naravno da izbegnem dosadni auto-put i sela izmedju Požarevca i Gradišta, idem skelom preko Dunava, iz Stare Palanke do Rama.

Evo par korisnih informacija za žensku moto-ekipu koja se sprema na vožnju:

Prevoz košta 200 dinara o osobi, 400 za motor i vozača, a cak 1000 za kola. Skela polazi tako što se "red letenja" pomera prema raspolozenju skeledzije za 15-30 minuta. Juce je gledao utakmicu na TV u kafani, pa smo kasnili pola sata.

Dok se čeka na skelu & skeledziju, osveženje i odličan riblji paprikaš, čorba, i riba po pristojnim cenama mogu se naći u kafanama na obali.

Najbolja je "Dunavski cvet":

Lokalna mačka uziva u čarima hladovine:

Skela je jedna jako čudna skalamerija-ni nalik na moderne trajekte koje vidjamo po moru, poveci ponton-splav koji pogoni brodić:

Dok skela stoji, a skeledzija gleda utakmicu u kafani, lokalni klinci koriste skelu za vodene radosti - skakanje sa iste:

Na skeli je dosta prljavo, masnoća i nekakav katran ili šta god, treba biti pažljiv pri parkiranju, a i da se ne isprljate:

Plovidba preko Dunava traje oko pola sata, dolazimo u Ram, slatko mestasce ispod srednjovekovne tvrdjave. Na obali je kafana "Lederata", mesto za pice i kaficu. Cene su Beogradske.

« Poslednja izmena: Jun 13, 2010, 02:31:22 posle podne od strane Gremlin »

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #93 poslato: Jun 13, 2010, 02:12:44 posle podne »
Od Rama se solidnim putem na kome ima po malo rizle dolazi u selo Zatonje, a onda nasipom izmedju Dunava i Srebrnog jezera, do centra ovog turističkog kompleksa. Plaža je odmah pored, kao i gomila kafiča i
restorana za klopu.

Na nasipu ima mnogo rupa, obratiti pažnju na iste i polako, jer vikendaši voze prilicno mahnito za tako uzak put.

Obilaznicom oko Velikog Gradišta, dolazimo u Golubac:

Odatle počinje nacionalni park Djerdap, po mom mišljenju najlepsi deo Srbije:

Put je jako lep i neopterecen saobraćajem, tako da svi voze prilično brzo. Odrona ima svuda, čak i tamo gde vam se čini da ne bi trebalo, u skoro svim tunelima ima vode i klizavo je, u nekima ima i malih odrona zato samo polako i pazljivo.

Kao sto rekoh, Djerdap je prelep:

Zbog visokog vodostaja u gornjem Dunavu, nivo vode na Djerdapu je spušten
na maximum, i vide se predivni sprudovi:

Prolazim kroz Donji Milanovac, slatko metasce, sirok Dunav kao more, porka vetric, odlično da se popije kafa, pojede sladoled i malo odmori.

Nisam slikao nista, idemo dalje.

Posle Milanovca , prelazi se Porečka Reka, sada skoro potpuno "presusila" kad je Djerdap otvoren zbog poplava u gornjem toku.

Van mreže Crni Leptir

• Moto manijak u usponu
  • Pol: Muškarac
  • Free Rider
    • Private Website
« Odgovor #94 poslato: Jun 13, 2010, 02:19:36 posle podne »
Nije ta skela ni jeftina.  :-\ U Beočinu je npr. 50 dinara za čoveka sa motorom, a ona bliže Novom Sadu 150 dinara. (tako je bar bilo prošle godine)

Crni Leptir© 2006 All Rights Reserved

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #95 poslato: Jun 13, 2010, 02:26:50 posle podne »
Polako ulazim u Kazane, najlepši deo prelepog Djerdapa, tu je Dunav najuži i najdublji - preko 80 metara:

Posle Kazana, put se polako spušta u Tekiju, malo ribarsko mesto, ima par prodavnica i kafana "Panorama" sa najboljom ribljom čorbom u okolini.

Dalje put vodi ka Kladovu, pored HE "Djerdap 1", pa pored naselja Karataš, gde će devojke verovatno da prespavaju.

Kladovo je super mesto za odmor, pesacka zona kao Knez Mihajlova, puna kafića i restorana. A povetarac samo pirka, i nikad nije vrućina.

Oko 21.30, posle malog odmora u Kladovu, palim motor i frrrrrrrrr za Beograd.
Bilo bi lepo ostati jos jedan dan, ali obaveze zovu.

;)

Van mreže sandra

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #96 poslato: Jun 13, 2010, 04:27:51 posle podne »
uhh.... hvala ti na fotkama, informacijama i opisima.
sad tek ne mogu da docekam da krenem na taj put....

ajmo devojke, nastavljajte spisak,,,,,

Van mreže Makica

• Suvozac
  • *
  • Jedna od ludjih!
« Odgovor #97 poslato: Jun 13, 2010, 04:37:43 posle podne »
Hvala Gremline! Iskoristila sam neke tvoje slike za poziv na nekom drugom forumu,nadam se da nije problem... :)

Van mreže serginho

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
  • Uzivaj dok si jos ziv.
« Odgovor #98 poslato: Jun 13, 2010, 05:09:19 posle podne »
Kad  pomislim koliko sam palio tu pesaka,govorim za kazane i kladovo. Naravno ,baza mi je bila Tekija i nas oko 20 granicara polako svaki drugi dan po kazanu  i pravili oko 18 km. pesice. A sad jedva cekam,da opet obidjem Tekiju i ostale krajeve pored Dunava ali nikako pesice samo jos motorom! *3

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #99 poslato: Jun 13, 2010, 05:19:14 posle podne »
Promer profi foto reportaže...nadam se da se nečete obrukati sa praznim baterijama za vaše aparate i da če te nas obradovati sa ponekom fotkom!