Mart 31, 2026, 05:34:24 pre podne

Autor Tema: NOVI PROTEST, 17.07.2010.  (Pročitano 83672 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
Odg: NOVI PROTEST, 17.07.2010.
« Odgovor #60 poslato: Jun 20, 2010, 01:02:37 posle podne »
A da probamo sa blokadom autoputa kod naplatnih rampi, placanje po dinar?

Neške, imali smo razgovor i o toj soluciji koja je otpala iz više razloga...Na prilazu BGDu, gde bi se jedino mogla skrenutti pažnja, teško, ima 15 naplatnih kučica, dovoljno je na svakoj da dođe pub i kaže, 'prolazi bez plačanja'....On ima to pravo, ne vredi...a da se razbijamp po svim naplatnim...u Srbiji, toj je tek...

Da ne trošimo energiju na, 'gde' i 'kako', nego da se usredsredimo na odluku koju je već doneo MAS, sa svim pristalicama!
 Ovog puta, tu predivnu sliku največeg skupa u istoriji Srbije, okupljenih na jednom mestu, taj defile...treba profi zabeležiti, za nas a ne za medije ili neko ko je vičan video obradi na PCu, da pokuša spojiti sve partikularne snimke, pa napraviti zapis....

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #61 poslato: Jun 20, 2010, 03:31:59 posle podne »
A na ovaj protest bi trebalo da izadju jedinstveno svi motociklisti  u Srbiji,bez obzira sta voze 50 ili 1800 ccm,bez obzira kome i gde pripadaju.
Zasto na proteste ne pozvati i vlasnike automobila preko 2000ccm?I oni placaju 30000 din na luksuz.Jeste ovo protest motociklista,ali i oni bi voleli da pokazu svoje (ne)zadovoljstvo placanju poreza.
Proteste cu podrzati,sa svojim kolegama,naravno.

Ipak ovo organizuje Moto asocijacija Srbije, a automobiliste ako boli porez, neka se organizuju i urade nesto.

Ta vozila preko 2000 ccm (bar nova) su znatno vece nabavne vrednosti od motocikla, i onda bi se otupio nas glavni argument da za vozilo relativno male vrednosti placamo ogroman porez.
S druge strane, nadu za uspeh nam daje i mali broj registrovanih motora, oko 35.000 ( 2% od ukupnog broja registrovanih vozila), tako da smanjenje poreza na motocikle ne bi bio osetan udarac za budzet.

Da me ne shvatis pogresno, i sam vozim auto preko 2.000 ccm, za koji jos nema nikakvih umanjenja po osnovu starosti i porez iznosi 37.500 din. ali u razgovoru sa vlasnicima slicnih, nisam naslutio nikakvu zelju niti raspolozenje za organizovanjem ovakvih akcija. Da mi organizujemo i to - bio bi kontraefekat.
...

Van mreže cubertb

• Suvozac
  • *
  • Zivi bili i dugo se vozili.
« Odgovor #62 poslato: Jun 20, 2010, 06:02:49 posle podne »
Bio sam na prot.voznji u BG.i podrzavam novu voz. i slazem se sa kolegom da se vozi od Panceva pa da se napravi haos u saobracaju ali ne haos u smislu da neko strada pa ce nas onda kriviti za to. Moramo biti dosadni jer ni musicu sa nosa necemo oterati iz prve vec masemo nekoliko puta. Pozdrav za sve ucesnike proslog protesta a isto i poziv za sve one koji nisu bili da se pojave na sledecem pa sve ce jednom upaliti i uslisiti nam zahteve. Moja poz. uzrecica. ZIVI BILI I DUGO SE VOZILI. Pozdrav iz Vrsca. Cubert B. *4 *200 *349

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #63 poslato: Jun 20, 2010, 07:46:23 posle podne »
Vidim naviru ideje....a i misljenja....dve su mi zapele za oko, Zemunac predlaze da ostane ista prica manje vise pa u septembru da radikalizujemo proteste (ako nam ne daju odogovr a nece ili ce nam dati negativan) i Miljan predlaze da nikako ne blokiramo grad!

Zemunac brate vidis li ti kakav je jun a ko zna kakav ce tek septembar biti?

Miljane brate ti stvarno mislis da ljudi jedva cekaju da bude protest da bi se malo provozali po Bg-u??

Miljane brate ako si vec protiv blokiranja pa predlozi nesto sto je u rangu sa takvim cinom !

Braco, samo nesto da vam kazem, ja nemam nameru da dolazim da bi se provozao po Beogradu (i ovako mi ga je preko glave) i da napravimo reprizu proslog protesta samo ce nas sad biti vise...

Kakvo bre vise cekanje i kakvi odgovori ?? Pa to je sve predato 2009. god i tad je krenulo sa protestima..

Necu da me neko smatra za incidentnu licnost (to nikad nisam bio niti imam nameru) ALI JA DA DOLAZIM DA SE VOZIM PO BEOGRADU NEMA SANSE !

ILI CEMO OPASNO RADIKALIZOVATI NASE BUDUCE POTEZE SA JASNIM NAMERAMA ILI CEMO IZGUBITI ONU MASIVNOST IZ APRILA!

GRAD MORA DA SE BLOKIRA, MORA SVE DA STANE.....moje misljenje....a vecina ce presuditi ako gresim....

POZZZ

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #64 poslato: Jun 20, 2010, 08:00:28 posle podne »
@Djox

Pa zar nije iz tvog grada predsednik MAS asocijacije, i zar ne bi mogao da se raspitas kod Belog u vezi ovog protesta u junu, i u cemu ce se razlikovati, ako se bude razlikovao. Ipak je glavni organizator MAS a UMS je samo dao potpunu podrsku i moralnu i fizicku. Tako da ce UO MAS dati glavni plan i program protesta i njegove satnice.

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #65 poslato: Jun 20, 2010, 08:00:36 posle podne »
Vidim naviru ideje....a i misljenja....dve su mi zapele za oko, Zemunac predlaze da ostane ista prica manje vise pa u septembru da radikalizujemo proteste (ako nam ne daju odogovr a nece ili ce nam dati negativan) i Miljan predlaze da nikako ne blokiramo grad!

Miljane brate ti stvarno mislis da ljudi jedva cekaju da bude protest da bi se malo provozali po Bg-u??

Miljane brate ako si vec protiv blokiranja pa predlozi nesto sto je u rangu sa takvim cinom !

Braco, samo nesto da vam kazem, ja nemam nameru da dolazim da bi se provozao po Beogradu (i ovako mi ga je preko glave) i da napravimo reprizu proslog protesta samo ce nas sad biti vise...

Kakvo bre vise cekanje i kakvi odgovori ?? Pa to je sve predato 2009. god i tad je krenulo sa protestima..

Necu da me neko smatra za incidentnu licnost (to nikad nisam bio niti imam nameru) ALI JA DA DOLAZIM DA SE VOZIM PO BEOGRADU NEMA SANSE !

ILI CEMO OPASNO RADIKALIZOVATI NASE BUDUCE POTEZE SA JASNIM NAMERAMA ILI CEMO IZGUBITI ONU MASIVNOST IZ APRILA!

GRAD MORA DA SE BLOKIRA, MORA SVE DA STANE.....moje misljenje....a vecina ce presuditi ako gresim....

POZZZ

*556
Nista cile mile, samo ostro! Pljackaju nas na svakom koraku. Dokle bre vise! Sve da stane i Beograd i Usce i Srbija i 17.07.2010 da stane!

SVE!
Небитни пролазник

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #66 poslato: Jun 20, 2010, 08:16:06 posle podne »

POZZZ
Oko blokiranja....Žurim,jer mi detetu puklo slepo crevo.Vozim ga hitno u bolnicu,minuti su u pitanju i odjednom stojim jer su motoristi blokirali put.Dao bih gas pa šta bude.Onda  me zabole za sve.Jel ti sad jasno?Dosta si mlad pa je kod tebe vrela krv.Lepo je to ali ja sam previse toga prevalio preko glave da necu da blokiram nista.Postoje mnogi drugi bolji načini protesta i pritiska.
A ako sve stane,kako ti napisa,garant će mo hladiti glavu u zatvorima.
Ps.i da blokiramo motorima to ce svaki policajac lako ukloniti.
SUPER TEŠKA DOŽIVOTNO :)
MIXED MARTIAL ARTS.....GENERACIJA 1972.

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

joksa

• Gost
« Odgovor #67 poslato: Jun 20, 2010, 08:17:40 posle podne »
Braco, ne padajte u vatru bez veze. Radikalizacija ce biti, sve sa opstrukcijom saobracaja u BG.  ;)
Polako, saznace se sve.

joksa

• Gost
« Odgovor #68 poslato: Jun 20, 2010, 08:20:18 posle podne »
Miljane, druze, necemo blokirati urgentni i prilaze njemu. :)

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #69 poslato: Jun 20, 2010, 08:29:23 posle podne »
Naravno da postoje drugi bolji nacini protesta. Naravno da kad je nesto hitno(procena redara na licu mesta) u tom slucaju se propusta bilo ko,i hitna pomoc npr.
Pitam Vladu RS. Zar je bilo tesko udostjiti 1500 motora i motorista, sa jednim pismom, odgovorom, na nase zahteve?
Zar je tesko odgovoriti putem e-maila, samo jedan e-mail?
Makar i sa obrazlozenjem da drzava nije u mogucnosti da razmotri nase zahteve! Sto bi inace bio presedan i bezobrazluk!
Ovako nista!!!
Sta dalje, da im se udvaramo, da ih molimo, pa nas je samo 2%, da to nije veliko opterecenje za budzet....da ovo da ono!
Pa na fermaju nas ni ta 2%, a kad pokazemo snagu volju i zube za problem koji nas muci, itekako ce da nas uvazavaju, razmatraju nase zahteve i ispune iste.
Nisam klinac, ali smatram da sad imamo snagu koja moze da radikalnje sprovede ovaj protest.
Razmisljajmo u tom pravcu!
Небитни пролазник

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #70 poslato: Jun 20, 2010, 08:37:50 posle podne »
Miljane, druze, necemo blokirati urgentni i prilaze njemu. :)
Ma to je samo primer....LJudi će ispaštati  a da i ne znaju šta mi to radimo.Psovaće nam majku sa razlogom i obilaziće ceo blok....
Ja ću doći na protest ali neću blokirati saobraćaj.Nisam toliko ni bitan za protest ali sam samo hteo da ukažem na neke aspekte.

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

acapn

• Gost
« Odgovor #71 poslato: Jun 20, 2010, 09:04:34 posle podne »
Naravno da ce se ljudi nervirati, naravno da ce psovati zbog blokade saobracaja, ali koju drugu varijantu imamo, a da je jednako delotvorna ? Stajanje ispred skupstine i defile kroz grad je varijanta koja je probana prosli put i nista. Dok ih ne zaboli, nece da reaguju, a zabolece ih samo ako se digne prasina, a ona se najbolje dize blokadama.

Bilo je hiljadu primera da su ljudi protestvovali, strajkovali gladju, transparentima i nista, tek kad legnu na prugu ili blokiraju autoput neko obrati paznju na njih.

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #72 poslato: Jun 20, 2010, 09:58:40 posle podne »
@ Crven Ban

Jeste predsednik MAS-a iz mog grada ali sta mogu ja da saznam vise osim sto cemo svi saznati na nasem forumu ! Svi ste obavesteni posredstvom Saleta ( Vudua ) koji je prisustvovao poslednjoj sednici upravnog odbora i odmah nas sve obavestio i toliko i ja znam...znaci samo da ce protesta biti...Beli niti moze niti sme da nesto odlucuje bez upravnog odbora...on kao i svi u tom odboru moze da da ideje pa da zajedno odlucuju itd itd a kad oni nesto zaejdno odluce svi cemo znati...a Beli odlicno zna moj stav povodom novog protesta ali na tome se sve zavrsava...

@ Miljan

Znam da sam mlad i zelen i ja sam rekao svoje misljenje i stojim iza njega...mislim da malo preterujes sad to za urgentni i sl. situacije...pa naravno da bi se to regulisalo..pa nismo mi izmislili toplu vodu..protesti blokiranjem su bili mnogo pre nas a kakva nam je drzava tek ce ih i biti..

Kao sto rekoh VECINA ce odluciti, a VECINA je svesna da MORAMO DA BUDEMO OSTRI ! ! !

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #73 poslato: Jun 20, 2010, 10:24:05 posle podne »
Hajde samo malkice da spustimo loptu...
Djox...i te kako si u pravu, to stoji....manekenisanje moto odeće po ulicama grada nije naš cilj i ne samo ti, ama baš niko, pa ni mi iz samog BGDa nećemo dolaziti da bi, kao ulizice cvileli ispred zgrade ministarstva, proseći neki amandmančić...sve, sve ali to NE!!

Problem je u komunikaciji jer neki ljudi iz organizacije se slučajno viđaju na 'živo' pa prozbore i koju 'face end face' te smo upučeniji u sam plan i program PROTESTA, koji je još uvek preliminaran, što znaći da se iz dana u dan menja.

MAS kao ozbiljna organizacija, jer je pravno a ne fizičko lice, sa svojim UO, stoji kao organizator skupa a za isti i odgovara u pravnom smislu reči. Pitanje glasi...da li bi ti, kao načelnik policije, koji je odgovoran svojim pretpostavljenim, potpisao dozvolu za skup koji je u samom startu, previše rizičan za sve učesnike u saobračaju...a bez dozvole nema PROTESTA!

Daćemo sve od sebe, da ovog puta skrenemo pažnju nadležnim organima u onoj meri koja bude bila neophodna. Obratite pažnju na potrebu...nama je neophodno osvarenje cilja a na što primereniji način...Koliko primeren, dogovorićemo se na licu mesta jer zavisi i od toga kako će se nadležni ophoditi prema našim predstavnicima.
U prenosnom smislu...jedan lav, ma koliko snažan bio, ne može nauditi slonu koliko može jedan miš! Drugim rećima, svi imaju svoje slabe tačke koje protivnik može iskoristiti samo ako ulazi pameću a ne emocijama u konfrotaciju...

U ostalom, videćemo se na PROTESTU, siguran sam i ja ću vam prvi ponuditi obraz da ga ispljujete ako se koji slučajem ponovi 17 april!!

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #74 poslato: Jun 20, 2010, 10:33:30 posle podne »

MAS kao ozbiljna organizacija, jer je pravno a ne fizičko lice, sa svojim UO, stoji kao organizator skupa a za isti i odgovara u pravnom smislu reči. Pitanje glasi...da li bi ti, kao načelnik policije, koji je odgovoran svojim pretpostavljenim, potpisao dozvolu za skup koji je u samom startu, previše rizičan za sve učesnike u saobračaju...a bez dozvole nema PROTESTA!

Ipak je neko shatio ono moje između redova.... ;)

Van mreže Gnjat - MK La Moto

• Predstavnik Kluba
  • Bajker Bez Granica
  • **
« Odgovor #75 poslato: Jun 21, 2010, 07:45:24 pre podne »
Ovog puta je dogovoreno da se okupljamo na prilazu Beogradu i da kao organizovane kolone laganom voznjom kroz grad dodjemo do Usca. A posle svi zajedno pravimo defile kroz Beograd, nakon defilea i povratka na Usce mozemo opet organizovano da odemo u Pancevo na moto skup. Na ovaj nacin ce nas sigurno svi zapaziti i zapitati sta se desava.
Trebalo bi da se okupimo naprilazima oko 10,30 u 11,00 krecemo ka Uscu a oko 12,00 - 12,30 krecemo u defile sa Usca.
Okupljanje iz pravca Ibarske magistrale u Meljaku ili benzinskoj u Lipovici, iz pravca NS benzinska Zmaj, ili Metro na NS putu, iz pravca PA i ZR kod Metroa u Krnjaci i iz pravca Smedereva.
Na svim zbornim mestima ce biti organizovana redarska sluzba.
Ko ima kontakte u medijima nek odma pocne sa najavom protesne voznje i u svojim sredinama a i na gledanijim TV stanicama.
« Poslednja izmena: Jun 21, 2010, 11:18:54 pre podne od strane Gnjat »

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #76 poslato: Jun 21, 2010, 08:31:33 pre podne »
@Zemunac:
"Ovog puta, tu predivnu sliku največeg skupa u istoriji Srbije, okupljenih na jednom mestu, taj defile..."

Lepo to zvuci sto si napisao brate... ALI, da li je to istina i stvarnost!?

http://www.bike-rock.com/index.php?p=news&nid=5

Znaci, u startu da napomenem... Nemojte me prozivati, ali nikako!!!!! Ovo je samo realni uvid.
Ne mogu da sakrijem svoju razocaranost... Brojnost...

Razmisljao sam zasto je to tako... I dosao do sledeceg zakljucka:
Ili su vecina bajkera nacionalisti ili im je presudno bilo to sto ce za dzabe dobiti 2 rezervoara goriva, sendvice i sokove do Kos. Mitrovice, ucestvovanje na zurci sa najvecim imenima srpske rok scene (Bora corba, Partibrejkersi, Yu grupa...), nekakav smestaj i klopu tamo... Prakticno sve dzaba, sem goriva za povratak...
I naravno, vec ih se prijavilo 5000 za to!!! 3 puta vise nego za protest!!!!!
Zar treba jos nesto da kazem...
Hmmm... Postoji izreka u nasem narodu: Sto je dzaba i bogu je drago.
Ne mogu da sakrijem svoju razocaranost... Kad bi nas bar upola bilo na protestu, gde bi nam bio kraj...
Mnogo ovo govori o nama... A sta? Kako kome... *562

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #77 poslato: Jun 21, 2010, 08:56:14 pre podne »
Brate ti baš mnogo veruješ napisanoj reči....  i na autobusu piše robna kuća pa ne možeš da kupiš cipele.
Naravno da su se javili kad im daju džabe gorivo, sipaju rezervoar i okrenu se na izlasku iz BGa. Stani brate u Rašku pa prebroj motore, mnogo teško da ćeš izbrojati 5.000 kom ;)
Patriotizam je za ovu akciju isuviše plemenita reč jer organizatori za to dobijaju gomile novca, a patriote dobijaju po rezervoar goriva da idu u K.Mitrovicu .
Mani da off-ujemo sa ovakvim temama mnogo malo ima vremena do protesta.

Iz pravca Smedereva skup je na parkingu raskrsnice sa Bubanj Potokom i Vinčom, gde je nekad bio policijski punkt, a sad je neko osiguranje ili tako nešto u 10.30h.
Krećemo starim putem za Beograd i ulazimo preko Bulevara. Molimo vas da obavestite sve bajkere koji dolaze autoputem i iz pravca južno od Smedereva da se isključe na naplatnu rampu Bubanj Potok i da se okupimo u što većem broju na pomenutoj raskrsnici kako bi lagano oko 11.00h krenuli ka Ušću u koloni po dva motora.

MK EXTREM SMEDEREVO

Van mreže Husar - MC DeWheels

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #78 poslato: Jun 21, 2010, 09:58:06 pre podne »
Iz pravca Banata okupicemo se, kao sto je i receno, kod Metroa u Krnjaci...
nosim rock'n'roll u srcu kilometre osvajam

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #79 poslato: Jun 21, 2010, 11:48:26 pre podne »
Ovo je samo realni uvid.[/b][/u]
Ne mogu da sakrijem svoju razocaranost... Brojnost...

Moram da kazem, Fantom, stvarno sam mislio da bolje procenjujes kad negde nesto pise. Uvid je sve samo ne realan.

"Prošlogodišnja kolona motora se protezala gotovo celom ulicom Kneza Miloša u Beogradu a ovaj spektakularan prizor je zabeležen i kamerom"

Pa mi smo se protezali 17.4. od Skupstine do Usca, i mnogi nisu ni krenuli kada su prvi stigli a bilo nas oko 1500.

" Ove godine će prizor biti još veličanstveniji budući da učestvuje skoro duplo više motorista u skupu, a kolonu će pratiti gotovo isto toliko automobila i autobusa."

Znaci, racunaju se i oni u automobilima i autobusima, kao prijavljeni. Ako ima isto toliko automobila i autobusa, a zna se koliko u njih staje ljudi, onda je racun jasan.
Zar iko realan moze da poveruje da se prijavilo 5000 motora, od ukupno 35000 u Srbiji.

Samo toliko, da ne podlezemo senzacionalnim vestima kad je bilo sta u pitanju, tim pre sto je iz samog naslova i teksta jasno da je rec o ucesnicima od kojih mnogi idu automobilima i autobusima i nigde nije ni spomenuto da se cifra od 5000 odnosi na broj motora.  ( " Bajk Rok Misija će ove godine ugostiti preko 5.000 učesnika" ).
...