Ne shvatam u cemu je frka nikad ali nikad nije davan alkohol na skupovima u nedelju . Prvenstveno zbog toga sto sami ucesnici ga nece u nedelju jer putuju a preterali su proslu noc. 15 skupova smo odrzali do sada i uvek se ujtru davala kafa , burek i jogurt, a sto kaze Pedja Soko ko je hteo sok dobijao je gratis. Desavalo se ali vrlo retko da neko trazi pivo ujtru ali to je toliko malo slucajeva da nije vredno pomena, i to su bili lokalci koje i ne racunam u putnike jer i onako ne idu nigde posle skupa. Mislim da ne treba nikakva zabrana tocenja alkohola u nedelju jer se to podrazumeva u praksi posto i nema interesenata za isti.
Sa dužnim poštovanjem prema uvek dragom prijatelju Rendiju koga pozdravljam danas i koji je u pravu kad kaže da je primer retkost,
mislim da nažalost ima i drugačijih primera koji su me naterali da i napišem ovaj apel...
Naravno da vas niko kao domaćina neće optužiti za nešto loše ako nekome date i pivo umesto soka ako mu je gušt da ga baš pred polazak popije...
Apel je ustvari najviše pokrenut iz razloga da pojedinačni primeri ne postanu i loša praksa...
Mi Srbi skloni smo često oponašanju drugih i preterivanju pogotovu kad je gostoljubivost u pitanju...
Jedan na ovaj način ugrožen život možda nije razlog da se uvode neke zabrane,
ali sugestije možda trebaju pogotovu onima koji nemaju bogato iskustvo kao vi u pravljenju skupova i koji tek treba da počnu sutra da ih prave...
P.S.
Lokalci koji piju u nedelju a nigde daleko ne idu mogu takođe surovo da plate svoje kratke vožnje ali to je posebna tema..
Jer nažalost surova statistika kaže da se najviše saobraćanih nesreća u kojima učestvuju motociklisti se dešava baš na kratkim relacijama,
do prodavnice, drugara, djevojke i vrlo često su blizu lokacije odakle se kreće pa to treba ponekad i ozbiljno shvatiti...
Faktori težine povrede rastu brzinom kretanja, veličinom motocikla i količinom popijenog alkohola...
Statistika je izvađena iz čuvene i popularne dr.Hurtove Studije: „Motorcycle Accident Cause Factors and Identification of Countermeasures”
http://mk-sana.com/index.php?option=com_content&view=article&catid=1:latest-news&id=58:uzroci-saobraajnih-nesrea-u-kojima-su-uestvovali-motociklisti