Mart 28, 2026, 01:04:43 posle podne

Autor Tema: Treba mi savet bajkera  (Pročitano 12390 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Sin Jedinac

• Suvozac
  • *
  • Pol: Muškarac
Treba mi savet bajkera
« poslato: Oktobar 14, 2010, 06:18:55 posle podne »
Treba mi savet bajkera koji imaju iskustva sa motorima kao sto su modeli Yamaha FZ6 FAZER,FZ6S,FZ6r-s ili Honda CB 600 Hornet posto me zanimaju takvi motori,ovaj Hondin model je naked i nikada ga nisam video uzivo,pa me zanima kakav ja za malo vislje vozace,posto ja imam malo problema sa visinom imam blizu 190 cm i 110 kg i vozio sam Enduro motore i vrlo su mi nezgodni za voznju,imao sam cak problema sa ledjima i karlicom posto su vrlo neudobni i resio sam se takvih motora,vise ne vozim drugarov DT 125 i ako je zmaj od motora samo zbog toga sto mi "ne lezi" neznam kako da kazem. . .
FAZER mi se svidja zbog vislje pozicije sedenja i udobnosti,telo ima mnogo bolji polozaj,kako sam uspeo da procenim kada sam sedeo na jednom prosle godine,a vozio sam se na Kawi z750 i svidaju mi se naked motori vrlo su okretni tako da sam sveo izbor na ova 2 modela Yamahe,a i Honda mi je na prvom mestu zato sto mi je to omiljena marka i ljubitelj sam svih modela te marke  ;) ako imate neki predlog ili sugestiju pisite  ;)
Takodje sam ljubitelj Honde Shadow i Yamahe Drag Star 650 i oni su mi zapali za oko i citao sam dosta o njima ;)
Zanima me sve o takvim modelima dali su udobni,pouzdani i kako su se pokazali pozdrav!
« Poslednja izmena: Oktobar 14, 2010, 07:20:25 posle podne od strane Sin Jedinac »

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
  • Vozim dokle mogu ikoliko hocu
Odg: Treba mi savet bajkera
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 14, 2010, 08:27:34 posle podne »
mesas razne vrste tj tipove motora po nameni.oces li da putujes ,da senlucis sa njima ili sta.sam moras da odlucis sta zelis pa na osnovu toga biraj sebi motor po velicini i ostalo.
Suzuki Bandit 1200s

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 14, 2010, 09:20:31 posle podne »
Ako si visok vise ce ti odgovarati Jamaha Fazer s2 od Honde hornet 600. Zbog toga sam i kupio Jamahu i ako se zna sta je Honda, naime hornet 600 je manji motor i izgledaces smesno na njemu posto sam probao isti. Sto se tice Shadow 600 ili Jamahe Drag star 650 tu nema dvojbe Honda je mnogo bolji motor i nema sa njim nikakvih problema posto je jako izdrzljiv agregat. Drag star je pretezak motor za svoju konjazu a i losije lezi nego Honda Shadow a o sporosti jamahe da ne pricamo. Uostalom za oko nije losa ni Honda a i Drag star je lep kao coperi pa ko voli nek izvoli. Shadow i znatno manje trosi nego Drag star. Imao i probao oba motora pa zato i dajem misljenje.

Van mreže Sin Jedinac

• Suvozac
  • *
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 15, 2010, 11:26:23 pre podne »
E pa to je problem  ;D,sto neznam zasta su pogodni ovi tipovi motora?Znam samo da ne nameravam da kupujem vecu kubikazu od 600 ili 700 kubika,pre svega,mislim da je to dovoljno za mene,a i kad bih posedovao takav motor ne bih imao gde da ga vozim,autoput mi je na 40 km od mog naselja,svuda gde bih krenuo su uzbrdice i krivine,a i nije mi stalo do brzine vec do uzivanja u voznji  ;) Yamaha mi se svidja zbog cene,nova je u Rodicu oko 5.500 evra sa carinom i PDV-om,a toliko kosta polovan Drag Star 2006 godiste,ali nov motor je ipak nov motor  ;) zato sam i izdvojio one motore za koje bih izdvojio do 6 000 evra jer ne planiram svakih 5 godina da menjam motor. . .

Van mreže Sin Jedinac

• Suvozac
  • *
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 15, 2010, 11:36:52 pre podne »
Nemam sta vise da dodam kao pitanje  :) svaka Vam je na mestu  ;) meni se vise svidja Honda,samo sto mi mnogi savetuju da kupim motor srazmerno sa mojim godinama da je coper vise za starije i za iskusnije vozace,a za naked motore ste potpuno u pravu vozio sam se na Z750 i to pozadi,izgledao sam kao neki Yeti(posto sam imao na sebi belu jaknu :D)kada me je drugar slikao na njemu vise ja upadam u kadar nego sam motor haha  ;D ali zato sam imao prilike da se vozim na Suzukiju SV 650 isto naked motor ali je zato udobnost u poredjenju sa Kawom nebo i zemlja  ;) sediste je nize postavljeno,i vece je i mekse,a i pozicija vozaca je isto bolja i ako je taj motor u odnosu na kawu stariji i staromodno deluje sa onim okruglim farom ali sve je to cena lepote kako se to kaze. . .da bi motor bio laksi,spretniji,startniji,ekonomicniji mora se smanjiti na masi,zato se i gubi na udobnosti,a za mene je udobnost uzivanje  ;) Hvala na savetu definitivno Shadow je moj izbor Drag Star otpada  ;D

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 15, 2010, 03:10:06 posle podne »
Nemam sta vise da dodam kao pitanje  :) svaka Vam je na mestu  ;) meni se vise svidja Honda,samo sto mi mnogi savetuju da kupim motor srazmerno sa mojim godinama da je coper vise za starije i za iskusnije vozace,a za naked motore ste potpuno u pravu vozio sam se na Z750 i to pozadi,izgledao sam kao neki Yeti(posto sam imao na sebi belu jaknu :D)kada me je drugar slikao na njemu vise ja upadam u kadar nego sam motor haha  ;D ali zato sam imao prilike da se vozim na Suzukiju SV 650 isto naked motor ali je zato udobnost u poredjenju sa Kawom nebo i zemlja  ;) sediste je nize postavljeno,i vece je i mekse,a i pozicija vozaca je isto bolja i ako je taj motor u odnosu na kawu stariji i staromodno deluje sa onim okruglim farom ali sve je to cena lepote kako se to kaze. . .da bi motor bio laksi,spretniji,startniji,ekonomicniji mora se smanjiti na masi,zato se i gubi na udobnosti,a za mene je udobnost uzivanje  ;) Hvala na savetu definitivno Shadow je moj izbor Drag Star otpada  ;D

Drag star ti je vizuleno veci motor od Shadow i mnogo mnogo lepsi.Replica Harli fetboy a ni po kvalitetu ne zaostaje mnogo sa Hondom I IMA KARDANSKI PRENOS.
                  Ako vec hoces udobnost tu ti je  neprevazidjen maksi enduro i to je za tebe ko stvoren DL 650 STROM  nov  ili ako si malo kraci s novcem JAMAHA TDM 850...ekstra kvalitetan motor za male pare.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Van mreže Sin Jedinac

• Suvozac
  • *
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 16, 2010, 01:18:06 posle podne »
Dali mozda imas neki dobar test (review) DL 650 STORM-a ili TDM-a?Posalji mi link  ;) Hvala na savetu  :) trazicu na tube-u testove tamo ima dosta ljudi koji testiraju razne motore  ;) a sta mislis za Jamahu Virago 535?Moj komsija ima 125-cu crnu,dovezao iz Francuske,slabo je odrzava vec je pocela da korodira svuda :/ a to ne bi trebalo da se desi motoru takve marke ili gresim...?Moj Kinez je stajao ispod stepenica spoljnih pored kuce,celu jesen tu odstoji dok ne spakujemo ja i cale drva i ugalj za zimu i ocistimo dvoriste da bih mogao da ga sklonim negde gde nece smetati zimi,i nigde nije pojavio koroziju  ???

Van mreže kuglica14

• Suvozac
  • *
« Odgovor #7 poslato: Februar 01, 2011, 12:03:22 pre podne »
moje licno misljenje je da je za tebe tdm i ako sam veliki ljubitelj honde, moj komsija ima 192 i 110 kg i njemu kaze da lezi fenomenalno taman kako treba, dobra mu je i za put ledja su boljem polozaju nego kod tipa kakav je moj honda cbr.
To je moje misljenje bilo bi lepo kad bi nasao nekoga ko ima tdm pa da sednes i da vidis.
  pozzz
Honda je ipak Honda

Van mreže ACO610

• Suvozac
  • *
  • MC IL PARADISO
« Odgovor #8 poslato: Februar 17, 2011, 12:51:59 posle podne »
Sa   visinom  preko  190 cm,  kako  reče  da  imaš,  a  vidim  da  nisi  ušao  ni  u  petu  deceniju  života,  ja  mislim  da  ti  je  njbolji    enduro  motor.  A  što  se  tiče  enduro  motora  imaš  dobru  ponudu,  moj  ti  je  prijedlog  (pošto  nećeš  nešto  prejako )  Suzuki DL 650   poznati  kao  V-strom. Pozdrav.    

Van mreže Sin Jedinac

• Suvozac
  • *
« Odgovor #9 poslato: Maj 16, 2011, 07:11:28 posle podne »
Hvala na savetu ;) nisam skoro video ni jedan TDM u okolini,nadam se da cu u toku leta ako naletim na nekom moto skupu na TDM obavezno da pogledam i probam jer sudeci po tvojoj konstataciji i mojim gabaritima,to ne bi bilo lose resenje :) pozzz

Van mreže Sin Jedinac

• Suvozac
  • *
« Odgovor #10 poslato: Maj 16, 2011, 07:19:29 posle podne »
Zanimljiv predlog,posto sam i ja isto do nedavno gledao grupu bajkera iz Cuprije sa BMW motorima i medju njima je bio i V-Storm i to jos u crnoj boji znaci motor je azdaja :). . .Samo ja ipak mislim da je ovaj motor vise za vozace koji zele da idu na neka duza putovanja,mada ne sumnjam da je ladja sto se tice udobnosti. . . .Kako vreme odmice sve su mi manja finansijska sredstva,tako da trenutno razmisljam o kupovini nekog starijeg modela do 2002 godista,ovaj je zestok ali za sada moracu da razmisljam o nekom jeftinijem modelu na zalost. . .pozzz

Van mreže Bane hornet

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #11 poslato: Maj 16, 2011, 07:56:15 posle podne »
  Vozio sam hornet 600 5 godina,meni je bila taman ali ja sam visok 175 i 80 kg,kada sam video mog druga tvojih gabarita na njoj,veruj mi mnogo bi ti smesno stajala ;D ;D
 Ali hornet 900 bi vec bio druga prica dosta veci motor,kazem ti jer ga sada vozim razlika je velika...

Van mreže Sin Jedinac

• Suvozac
  • *
« Odgovor #12 poslato: Maj 17, 2011, 12:37:08 posle podne »
  Vozio sam hornet 600 5 godina,meni je bila taman ali ja sam visok 175 i 80 kg,kada sam video mog druga tvojih gabarita na njoj,veruj mi mnogo bi ti smesno stajala ;D ;D
 Ali hornet 900 bi vec bio druga prica dosta veci motor,kazem ti jer ga sada vozim razlika je velika...
hehehe pretpostavljam da je izgledao kao ''slonče na noši" bez uvrede :) probao sam jednom Kawu Z750 i uvideo da je to previse ''besan'' motor za mene :D tako da Hornet 900 ne bih smeo ni da provozam :D

Van mreže Damir-Junior

• Totalni Moto Manijak
  • Vozi srcem i dusom
« Odgovor #13 poslato: Maj 18, 2011, 11:45:42 posle podne »
Dali mozda imas neki dobar test (review) DL 650 STORM-a ili TDM-a?Posalji mi link  ;) Hvala na savetu  :) trazicu na tube-u testove tamo ima dosta ljudi koji testiraju razne motore  ;) a sta mislis za Jamahu Virago 535?Moj komsija ima 125-cu crnu,dovezao iz Francuske,slabo je odrzava vec je pocela da korodira svuda :/ a to ne bi trebalo da se desi motoru takve marke ili gresim...?Moj Kinez je stajao ispod stepenica spoljnih pored kuce,celu jesen tu odstoji dok ne spakujemo ja i cale drva i ugalj za zimu i ocistimo dvoriste da bih mogao da ga sklonim negde gde nece smetati zimi,i nigde nije pojavio koroziju  ???

Ja sam uzeo od drugara TDM-a 850 i mogu ti reci da mu je i udobnost i brzina na mestu. Jednostavno se osecas kao da si na ladji jer plivas asfaltom. Isto tako i nije bucan tako da te nece boleti glava posle 600 km neprekidne voznje.

Van mreže miskoR6

• Dobar Vozac
  • **
  • R6 ni za drugi 6
« Odgovor #14 poslato: Novembar 11, 2012, 01:18:16 posle podne »
Yamahu fazera nemoj. Moj otac ga je vozio a ima 185cm i oko 90kg tada je imao i zalio se da mu je neudoban. Prodao ga posle predjenih 150km. :)
Ispred krivine zavrni gas-to ti je jedini spas!