Mart 29, 2026, 10:29:11 posle podne

Autor Tema: ima li ovoga i kod nas?  (Pročitano 11305 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mrle

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Muškarac
  • BORN TO BE MRLE
ima li ovoga i kod nas?
« poslato: Oktobar 18, 2010, 12:40:41 posle podne »
Evropol zabrinut zbog balkanskih bajkera
OdštampajMake font size smaller Make font size default Make font size larger 16. oktobar 2010. 19:02 > 19:03
Evropska policija Evropol zabrinuta je zbog širenja bajkerskih "vanzakonskih" grupa, naročito na Balkanu i u istočnoj Evropi - glavnom kanalu krijumčara droge iz centralne i jugoistočne Azije, piše danas britanski "Indipendent".

Foto: Ilustracija (Guliver/Getty images)
List piše o nedavnom velikom skupu balkanskih bajkera u Slavonskom Brodu, gde je poslednjeg dana inače mirnog sedmodnevnog festivala izbila tuča između "Hels endželsa" i rivalske grupe iz Bosne i Hercegovine – "Grevinis", događaju koji je evropska policija budno pratila, prenosi Bi Bi Si.

"Indipendent" ističe da, uprkos i daljoj napetosti u regionu i činjenici da su mnogi bajkeri okoreli ratnici više balkanskih ratova, bajkerski skupovi uglavnom prolaze mirno, mada Evropol kaže da su mnogi bajkeri umešani u reketiranje, krijumčarenje belog roblja i krijumčarenje droga.

Pretnja koju predstavljaju "jednoprocentaši", termin kojim vanzakonski bajkeri razlikuju sebe od 99 odsto bajkera koji poštuju zakon, do te mere brine Evropol da su ove nedelje održali konferenciju u Dubrovniku na kojoj su zvaničnici iz cele Evrope razgovarali o tome kako da istražuju, otkriju i zaustave aktivnosti bajkerskih bandi.

"Indipendent" piše o učestalim okršajima rivalskih bajkerskih bandi u Evropi i otkrićima kriminalnih aktivnosti među nekima od njih, dodajući da zvaničnici još nisu sigurni da li se kriminalno podzemlje proširilo i na balkanske bajkere, ali da svakako budno prate njihove aktivnosti.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
Odg: ima li ovoga i kod nas?
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 18, 2010, 02:17:34 posle podne »
 Za sada sukoba nema,a support klubovi i prospecti su tu !
 Neverovatno je samo da novinari nisu sposobni da tačno prenesu naziv kluba MC Gremium   ???
« Poslednja izmena: Oktobar 18, 2010, 04:02:09 posle podne od strane vudu »
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže mrle

• Profi Vozac
  • **
  • BORN TO BE MRLE
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 18, 2010, 02:19:41 posle podne »
na sukobe sam i mislio.

ja ne mogu da shvatim da ce neko da se bije ili ti skida prsluk na semaforu ili ti ne da da udjes na moto skup jer vozis japanca...

Van mreže Boban

• Moto manijak u usponu
  • Africa RD07
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 18, 2010, 02:21:10 posle podne »
Za sada sukoba nema,a support klubovi i prospecti su tu !
 Neverovatno je samo da novinari nisu sposobni da tačno prenesu naziv kluba MC Gemium   ???
Gremium ;D

Van mreže darko dav

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 18, 2010, 02:25:01 posle podne »
Par vecih gradova u austriji i svajcarskoj kompletno drze klubovi sa oznakom 1%.Cak ni najsavremenija policija koju te drzave imaju ne mogu im nista,jer su toliko jaki i imaju ljude svuda.Pre par meseci je otvorena jedna velika diskoteka,klub,odnosno vlasnik diskoteke,je otvorio to kao mesto koje ce da okuplja bajkere iz okoline,jedina mana mu je bila sto njihov klub ima slicna krila kao sto imaju H.E.,i eto problema.Uleteli su unutra,i polomili sve sto je moglo da se polomi u lokalu,i niko za to nije odgovarao >:(
MK KRALJEVI SLOBODE
       SVILAJNAC
www.mk-kraljevislobode.com

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 18, 2010, 04:03:14 posle podne »
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 18, 2010, 05:45:25 posle podne »
Evropol zabrinut zbog balkanskih bajkera
OdštampajMake font size smaller Make font size default Make font size larger 16. oktobar 2010. 19:02 > 19:03
Evropska policija Evropol zabrinuta je zbog širenja bajkerskih "vanzakonskih" grupa, naročito na Balkanu i u istočnoj Evropi - glavnom kanalu krijumčara droge iz centralne i jugoistočne Azije, piše danas britanski "Indipendent".

Foto: Ilustracija (Guliver/Getty images)
List piše o nedavnom velikom skupu balkanskih bajkera u Slavonskom Brodu, gde je poslednjeg dana inače mirnog sedmodnevnog festivala izbila tuča između "Hels endželsa" i rivalske grupe iz Bosne i Hercegovine – "Grevinis", događaju koji je evropska policija budno pratila, prenosi Bi Bi Si.

"Indipendent" ističe da, uprkos i daljoj napetosti u regionu i činjenici da su mnogi bajkeri okoreli ratnici više balkanskih ratova, bajkerski skupovi uglavnom prolaze mirno, mada Evropol kaže da su mnogi bajkeri umešani u reketiranje, krijumčarenje belog roblja i krijumčarenje droga.

Pretnja koju predstavljaju "jednoprocentaši", termin kojim vanzakonski bajkeri razlikuju sebe od 99 odsto bajkera koji poštuju zakon, do te mere brine Evropol da su ove nedelje održali konferenciju u Dubrovniku na kojoj su zvaničnici iz cele Evrope razgovarali o tome kako da istražuju, otkriju i zaustave aktivnosti bajkerskih bandi.

"Indipendent" piše o učestalim okršajima rivalskih bajkerskih bandi u Evropi i otkrićima kriminalnih aktivnosti među nekima od njih, dodajući da zvaničnici još nisu sigurni da li se kriminalno podzemlje proširilo i na balkanske bajkere, ali da svakako budno prate njihove aktivnosti.

Ova informacija stoji na Europolovom sajtu od juna ove godine kao i pomenuti konflikt koji se dogodio u maju .Tako da ziveo istrazivacki zurnalizam.

Mrle i reci mi na koliko ces jos foruma da stavis ovo posto me mrzi da trazim.Vidim da si krenuo redom.A za tvoju informaciju vecina clanova HA Brazil i Rusija voze japanske motore (ima i R motocikala)

@Darko dav
Koja zemlja ?Koji grad? Koji klub? Da se ne igramo pokvarenih telefona.

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 18, 2010, 11:19:14 posle podne »
na sukobe sam i mislio.

ja ne mogu da shvatim da ce neko da se bije ili ti skida prsluk na semaforu ili ti ne da da udjes na moto skup jer vozis japanca...

tako i treba  ;D ;D ;D ;D

ja bi da svi voze BMW  ;D ;D *302 *302
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 19, 2010, 12:19:45 pre podne »

a to ti je neki polusvet ... low life ..

Van mreže MIKA ARHANGEL

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 19, 2010, 08:22:21 posle podne »
I Sta sad

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 19, 2010, 10:29:32 posle podne »
pa sad ce murija da se izbedaci sto se kod nas samo krka pasulj i slusa rock !  a od sra..a nema ni s..
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže darko dav

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 20, 2010, 11:35:50 pre podne »
Malo je glupo ovo,ali.....
Prvo da ti kazem da mi uopste ne smetaju nikakvi suport klubovi, u Srbiji,cak sta vise,voleo bih da sednemo nekad kad se vidimo i popricamo  uz ladno  pivce.Ono sto bi mi smetalo,kao i vecini ovde,je da pocnete da pravite sranja ovde.Ja tacno u mom klubu znam ko je i kakav covek,da li znas ti u svom.Mozda si ti  i vise nego dobar,mozda i tvoji u klubu,ali jedno svi znamo,a to je kakve ljude imate u klubovima sirom sveta.
Jedno pitanje,posto nisam bas upucen u rad vaseg kluba,ko se voli,a ko ne.Sta bi bilo da na nekom od ovih nasih skupova dodju ekipe Helsa,gremiuma itd,da li ce doci do sranja ili ne,jer kolko sam ukapirao da se vasi klubovi bas i ne vole.
Evo par clanaka ,ko ne zna jezik,nek koristi prevodilac kao ja :D,da ne bude igra pokvarenih telefona
http://www.tagesanzeiger.ch/panorama/vermischtes/Polizisten-stuermen-Vereinslokal-der-Hells-Angels/story/22822734
http://www.tagesanzeiger.ch/panorama/vermischtes/Hells-Angels-und-Bandidos-beenden-Kleinkrieg-in-Deutschland/story/31388886
http://www.tagesanzeiger.ch/schweiz/standard/Hells-Angels-etablieren-sich-in-Basel/story/29401055
MK KRALJEVI SLOBODE
       SVILAJNAC
www.mk-kraljevislobode.com

brutalnost na ulici

• Gost
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 20, 2010, 12:28:07 posle podne »
 ;D POZDRAV SVIMA BAJKERIMA SRBIJE..

MOMCI NISTE NEKI OBICNI LJUDI DA VAS NEKO SIBA PO UVETU. TREBA DA BUDETE SVESNI STA RADITE U VEZI OVE ASOSIJACIJE,NIJE TO IGRACKA KOJA SE MOZE TAKO LAKO USTRANITI KAD SE DOBIJE. SVE TO LEPO ZVUCI, ALI FASADA JE MNOGO DRUGACIJA IZA TOG DRUSTVA. ODRASAO SAM SKORO PORED NJIH I MOGU RECI DA NIJE TO ZA PAMETNE LJUDE KOJI IMAJU FAMILIJU DA BI SE U TAKO NESTO UTRPAVALI. BOLJE SE UCLANITE U NEKU MAFIJU NEGO DA PUDETE NJIHOVI KEROVI ZA POTREBU KAD JE NJIMA GUSTO. 

CITAJ OVO (PA VERUJ ILI NE, ALI JE TAKO):

1. NIKAD NEKI KLUB NECE BITI ISTI KAO ONI

2. UVEK CE TE PODUPRETI LEDJA ZA BATINE KAD JE GUSTO U ASOSIJACIJI

3. KOMANDIRA CE VAM NEKO IZ INOSTANSTVA, STO O NJEMU NEMATE BLAGE VEZE

4. MORA CETE U SVAKOJ VOZNJI KROZ DRUGU DRZAVU BITI NAJAVLJENI DA NEBI DOBILI PO NOSU OD KONKURENCIJE

5. ICI CETE ONAMO GDE VAM ONI ODREDE KAD JE NEGDE MOTORIJADA

I TAKO DALJE I DALJE I DALJE

NEZNAM LJUDI KAKO JE VAMA, ALI MENI VISE VREDI MOJA SLOBODA NEGO BILO STA DRUGO U MOM ZIVOTU.

POZZ SVIMA BAJKERIMA SIROM SRBIJE

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 20, 2010, 12:57:13 posle podne »
Malo je glupo ovo,ali.....
Prvo da ti kazem da mi uopste ne smetaju nikakvi suport klubovi, u Srbiji,cak sta vise,voleo bih da sednemo nekad kad se vidimo i popricamo  uz ladno  pivce.Ono sto bi mi smetalo,kao i vecini ovde,je da pocnete da pravite sranja ovde.Ja tacno u mom klubu znam ko je i kakav covek,da li znas ti u svom.Mozda si ti  i vise nego dobar,mozda i tvoji u klubu,ali jedno svi znamo,a to je kakve ljude imate u klubovima sirom sveta.
Jedno pitanje,posto nisam bas upucen u rad vaseg kluba,ko se voli,a ko ne.Sta bi bilo da na nekom od ovih nasih skupova dodju ekipe Helsa,gremiuma itd,da li ce doci do sranja ili ne,jer kolko sam ukapirao da se vasi klubovi bas i ne vole.
Evo par clanaka ,ko ne zna jezik,nek koristi prevodilac kao ja :D,da ne bude igra pokvarenih telefona
http://www.tagesanzeiger.ch/panorama/vermischtes/Polizisten-stuermen-Vereinslokal-der-Hells-Angels/story/22822734
http://www.tagesanzeiger.ch/panorama/vermischtes/Hells-Angels-und-Bandidos-beenden-Kleinkrieg-in-Deutschland/story/31388886
http://www.tagesanzeiger.ch/schweiz/standard/Hells-Angels-etablieren-sich-in-Basel/story/29401055

Evo da ti opet kazem postavio si tri clanka koja nemaju veze sa onim postom sto si pisao predhodno .
prvi clanak pominje sukob izmedju Ha i bandidosa u pokrajini slesvig holstajn na severu nemacke a ti su klubovi u medjuvremenu ukinuti
drugi clanak pominje potpis primirija izmedju dva kluba koje je jos na snazi i nije prekrseno
treci clanak govori oosnivanju captera  HA u Bazelu i izjavama lokavnog stanovnistva koje kaze da za sad nisu videli nikakva cudna dogadjanja oko HA i da je sve normalno.

Da ti posle odgovorim na pitanje koje te zanima a to je da ce se nas klub prema ovim klubovima ponasati u skladu sa nasim pravilima . Postuj i ocekuj postovanje.Mi smo zemlja za sebe i nasu politiku u zemlji vodimo onako kako nama odgovara.A sad da li se klubovi vole to je takodje od zemlje do zemlje i od medjusobnog postovanja.u mom klubu ne primamo sa stapa i kanapa clanove tako da kroz vremenski probni period mozes da upoznas svakog potencialnog clana kluba . mislim da kvalitet u odnosu na kvantitet kod nas igra glavnu ulogu, a kvalitet znaci da si covek,bajker u pravom smislu reci i da znas sta znaci svi za jednog jedan za sve.
Nadam se da si zadovoljan mojim odgovorom.

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 20, 2010, 01:06:21 posle podne »
zar vi zaista mislite da neki skup prodje bez operativaca u civilu ?
oni izgledaju isto kao i ostali uchesnici ...
da li mislite da ce biti dozvoljen dolazak takvih grupica, grupa i shema koje sa
sobom vuku distribuciju nakotika, oruzija ...
ja sam gotovo siguran da ce sluzba da zatvori krug ...

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 20, 2010, 01:09:11 posle podne »
;D POZDRAV SVIMA BAJKERIMA SRBIJE..

MOMCI NISTE NEKI OBICNI LJUDI DA VAS NEKO SIBA PO UVETU. TREBA DA BUDETE SVESNI STA RADITE U VEZI OVE ASOSIJACIJE,NIJE TO IGRACKA KOJA SE MOZE TAKO LAKO USTRANITI KAD SE DOBIJE. SVE TO LEPO ZVUCI, ALI FASADA JE MNOGO DRUGACIJA IZA TOG DRUSTVA. ODRASAO SAM SKORO PORED NJIH I MOGU RECI DA NIJE TO ZA PAMETNE LJUDE KOJI IMAJU FAMILIJU DA BI SE U TAKO NESTO UTRPAVALI. BOLJE SE UCLANITE U NEKU MAFIJU NEGO DA PUDETE NJIHOVI KEROVI ZA POTREBU KAD JE NJIMA GUSTO. 

CITAJ OVO (PA VERUJ ILI NE, ALI JE TAKO):

2. UVEK CE TE PODUPRETI LEDJA ZA BATINE KAD JE GUSTO U ASOSIJACIJI

3. KOMANDIRA CE VAM NEKO IZ INOSTANSTVA, STO O NJEMU NEMATE BLAGE VEZE

4. MORA CETE U SVAKOJ VOZNJI KROZ DRUGU DRZAVU BITI NAJAVLJENI DA NEBI DOBILI PO NOSU OD KONKURENCIJE

5. ICI CETE ONAMO GDE VAM ONI ODREDE KAD JE NEGDE MOTORIJADA

I TAKO DALJE I DALJE I DALJE

NEZNAM LJUDI KAKO JE VAMA, ALI MENI VISE VREDI MOJA SLOBODA NEGO BILO STA DRUGO U MOM ZIVOTU.

POZZ SVIMA BAJKERIMA SIROM SRBIJE
Izvini al ja nemam pojma sta si hteo da kazes kakve asocijacije ,kakav gubitak slobode,koji klub nece biti isti kao oni,a jer su to tamo u toj asocijaciji sve nezenje bez dece i porodice.A to sto si ti odrastao pored njih neznaci nista pola splavara sa Drine nezna da pliva a odrasli na njoj.

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #16 poslato: Oktobar 20, 2010, 01:47:36 posle podne »
Izvini al ja nemam pojma sta si hteo da kazes kakve asocijacije ,kakav gubitak slobode,koji klub nece biti isti kao oni,a jer su to tamo u toj asocijaciji sve nezenje bez dece i porodice.A to sto si ti odrastao pored njih neznaci nista pola splavara sa Drine nezna da pliva a odrasli na njoj.

Ja mislim da je kolega bajker hteo da kaze da nemaju isti status maticni klubovi i klubovi suporti kod nas u Srbiji.....sto je i logicno.Trebalo bi da prodje neki period dokazivanja pa da se dobije punoravni status.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #17 poslato: Oktobar 20, 2010, 02:18:50 posle podne »

Ja mislim da je kolega bajker hteo da kaze da nemaju isti status maticni klubovi i klubovi suporti kod nas u Srbiji.....sto je i logicno.Trebalo bi da prodje neki period dokazivanja pa da se dobije punoravni status.

kolega bajker je napisao ovako.

E sad u tvom postu imaju dve strane. Suport clan ili klub  moze biti svaki klub ili pojedinac u nekoj zemlji koji podrzava politiku nekog kluba i uvek to moze ostati. Oficijalni suport klub je onaj klub koji je organizovan tacno onako kako je organizovan klub za koji je on suport stim sto oficijalni klub vremenom napreduje ka hengaraund klubu pa prospekt klub i na kraju u pridruzuje se maticnom klubu. Razlika izmedju suport kluba i oficijalnog suport kluba je dosta velika npr.nama je trebalo oko 17 meseci za promenu statusa.

Van mreže MIKA ARHANGEL

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #18 poslato: Oktobar 20, 2010, 03:36:14 posle podne »
kolega bajker je napisao ovako.

E sad u tvom postu imaju dve strane. Suport clan ili klub  moze biti svaki klub ili pojedinac u nekoj zemlji koji podrzava politiku nekog kluba i uvek to moze ostati. Oficijalni suport klub je onaj klub koji je organizovan tacno onako kako je organizovan klub za koji je on suport stim sto oficijalni klub vremenom napreduje ka hengaraund klubu pa prospekt klub i na kraju u pridruzuje se maticnom klubu. Razlika izmedju suport kluba i oficijalnog suport kluba je dosta velika npr.nama je trebalo oko 17 meseci za promenu statusa.
Ma daj Krce batali da objasnjavas isto po ko zna koji put.Koga interesuje da bude suport on sam nadje sebi sto mu valja.Pa i kod nas je isto kod vecine klubova.

Van mreže MIKA ARHANGEL

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #19 poslato: Oktobar 20, 2010, 03:41:17 posle podne »
A post:NIKAD NEKI KLUB NECE BITI ISTI KAO ONI po meni znaci da niko ne moze da imitira doticni klub (rcimo H.A.) t.j. da nosi iste boje ili tetovaze i da ima istu doktrinu u samom klubu.