Mart 29, 2026, 07:15:36 posle podne

Autor Tema: ima li ovoga i kod nas?  (Pročitano 11297 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
Odg: ima li ovoga i kod nas?
« Odgovor #40 poslato: Oktobar 21, 2010, 10:39:16 pre podne »
hm ... aj sad jedno pitanje od mene mladog i zelenog ...
ako poropisano da mora da bude moto klub ... zapravo
nas par drugara mozemo formiramo k.k. Balansero
da podnesemo zahtev za prijem u MAS ?:)

k.k. je skraceno od kotlic klub ... posto planiram da budem
klasican pasulj bajker .. :)

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #41 poslato: Oktobar 21, 2010, 10:43:21 pre podne »
Krče, vrlo dobro znam šta je MAS, možeš da ga nazoveš asocijacijom ali, složićeš se samnom do juče si i ti govorio da smo u MASu svi braća po bajku, vožnji, pivu, zezanju, idejama pa čak i interesu (vezano za ukidanje korupcije na skupovima...) .... U čemu je razlika, kaži mi ti?
Zar je ne mogu da postanem član mk ERE iz Užica ?   ako imam dovoljno novca, putujem svaki sastanak i učestvujem u svim vožnjama sa klubom.
Ili zar ne mogu ja da budem član mk ERE i da u Smederevu imam još 5 brata koji podržavaju ideologiju i ciljeve kluba i da budem "čapter" u Smederevu, a sve ukupno u MASu.
Da li je veća razlika u bratu iste vere, govornog područja i nacionalosti u odnosu na brata koji sve to nije? Jedino ako su kriterijumi za bratstvo, lepši, noviji motor ili bolji standard, što meni nije .

Iskreno ne mislim da su tebi pare motiv, ali složićeš se da mnogima u tvom bratstvu iz Srbije jesu.

Van mreže Montenegrian

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #42 poslato: Oktobar 21, 2010, 10:50:01 pre podne »
Izvini Krce..ja se samo malo zezam.

Kako god bilo - ja sam za "moto klub", ono club mi ne prija usima. Bez ljutnje.

A što bez ljutnje, nek se ljuti ko god hoće. Ne secam se da se neko obratio Debelom Zmaju biranim rečima i uz izvinjenje, a ovde kao sad postoji neko strahopoštovanje prema "mc bratu". Uvek je u Srbiji bilo onih koji su uz Lazara i onih koji su uz Brankovića, svako ima pravo na svoj izbor, ali ovde MAS treba da zauzme stav prema "mc braći", ja lično ne vidim razliku izmedju uvoza parade ponosa u Srbiju i uvoza stranih klubova u Srbiju.

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #43 poslato: Oktobar 21, 2010, 11:01:57 pre podne »
Krče, vrlo dobro znam šta je MAS, možeš da ga nazoveš asocijacijom ali, složićeš se samnom do juče si i ti govorio da smo u MASu svi braća po bajku, vožnji, pivu, zezanju, idejama pa čak i interesu (vezano za ukidanje korupcije na skupovima...) .... U čemu je razlika, kaži mi ti?
Zar je ne mogu da postanem član mk ERE iz Užica ?   ako imam dovoljno novca, putujem svaki sastanak i učestvujem u svim vožnjama sa klubom.
Ili zar ne mogu ja da budem član mk ERE i da u Smederevu imam još 5 brata koji podržavaju ideologiju i ciljeve kluba i da budem "čapter" u Smederevu, a sve ukupno u MASu.
Da li je veća razlika u bratu iste vere, govornog područja i nacionalosti u odnosu na brata koji sve to nije? Jedino ako su kriterijumi za bratstvo, lepši, noviji motor ili bolji standard, što meni nije .

Iskreno ne mislim da su tebi pare motiv, ali složićeš se da mnogima u tvom bratstvu iz Srbije jesu.

Pa naravno da mozes ako u Smederevu pristanu da budu ERE smederevo to je onda prava prica al za sada se to u Srbiji koliko ja znam nije desilo.

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #44 poslato: Oktobar 21, 2010, 11:06:07 pre podne »
A što bez ljutnje, nek se ljuti ko god hoće. Ne secam se da se neko obratio Debelom Zmaju biranim rečima i uz izvinjenje, a ovde kao sad postoji neko strahopoštovanje prema "mc bratu". Uvek je u Srbiji bilo onih koji su uz Lazara i onih koji su uz Brankovića, svako ima pravo na svoj izbor, ali ovde MAS treba da zauzme stav prema "mc braći", ja lično ne vidim razliku izmedju uvoza parade ponosa u Srbiju i uvoza stranih klubova u Srbiju.

Jos da dodam stranih automobila.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #45 poslato: Oktobar 21, 2010, 11:11:08 pre podne »
Pa naravno da mozes ako u Smederevu pristanu da budu ERE smederevo to je onda prava prica al za sada se to u Srbiji koliko ja znam nije desilo.

Napisah malopre primer mog kluba ( Crna Reka )... Sabac, Sremska Mitrovica, Cacak, Beograd, Loznica, Raska, Lesnica...ima toga jos...i bice...
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #46 poslato: Oktobar 21, 2010, 11:22:34 pre podne »

Napisah malopre primer mog kluba ( Crna Reka )... Sabac, Sremska Mitrovica, Cacak, Beograd, Loznica, Raska, Lesnica...ima toga jos...i bice...

Da naravno ali minimum 6 ljudi u svakom gradu ,predsednik i podpredsednik , stalno mesto okupljanja klub haus i onda je to jaka prica ako razumes mk crna reka sabac predsednik taj, mk crna reka sremska mitrovica predsenik taj i td ... a prvo proveriti sa lokalnim klubovima u tim gradovima.

brutalnost na ulici

• Gost
« Odgovor #47 poslato: Oktobar 21, 2010, 11:35:51 pre podne »
Pa zar ovo nije teorija MASa ? 
Svaki klub vodi svoju politiku na svoj način ali kao zajednica sa ostalim klubovima u MAS organizaciji imaju slično mišljenje,interese i u bratskim su odnosima.
Zašto onda napuštati mk klubove iz Srbije i odlaziti u mc  klubove iz inostranstva ?

Tudje je sladje. ;)Misle da je to med i mleko,umesto da ostanu lojalni svome.
To ispada sa mc isto kao da u nato-snage ulaze, a sutra dan udri svoje ljude kad je gusto. ;D
pozz

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #48 poslato: Oktobar 21, 2010, 11:39:08 pre podne »
Moze da se o ovome prica u nedogled al malo je i dosadno. ja sam pre tri cetri godine o svemu ovome razmisljao totalno drugacije cak radikalno opoziciono dok nisam krenuo da se raspitujem posecujem upoznajem ljude koji su u tome godinama . Nisam svoje razmisljanje promenio preko noci. Tako da ne ocekujem ni od vas da shvatite nesto sto se ne moze odmah razumeti. Imam shvatanje moto scene ili kulture pomalo opsesivno. Ujutru kad ustanem prvo sto pomislim je motor i ekipa iz kluba,ponekad u kuci nemamo bukvalno za klopu a ja cutim stekam lovu da bi za par dana krenuo na put. Izaberem vise puta klub i prijatelje pre porodice. Sve sto imam i zaradim skrkam  u motore i klub. Jebiga zivim za motor kao da mi je on deo tela a ne gomila gvozdja i branim njega kao sebe jer u njega sam ulozio ma kakav da je svoj rad znoj krv odricanja,to je jedino sto znam da je moje .A sto tako e jbg. Kad imam gomilu svakakih problema ja sednem na njega i sve zaboravim odem na voznju vise dana i glava prazna pocisti brat gvozdeni iz mozga sve kao gumicom.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #49 poslato: Oktobar 21, 2010, 11:44:13 pre podne »
Da naravno ali minimum 6 ljudi u svakom gradu ,predsednik i podpredsednik , stalno mesto okupljanja klub haus i onda je to jaka prica ako razumes mk crna reka sabac predsednik taj, mk crna reka sremska mitrovica predsenik taj i td ... a prvo proveriti sa lokalnim klubovima u tim gradovima.
E sad ovaj deo ne razumem? Cemu "klub house" u svakom gradu? Cemu predsednik u svakom gradu? Pa nismo mi sindikat nego bajkeri.

Odakle uopste potreba za uspostavljanjem tako komplikovane hijerarhije. Sve to a jedan klub?

Znam bre brate ko je predsednik kluba. Sta ce mi vise? Taj deo organizovanja ne razumem. Ni malo nije primeren ovim prostorima.

Pre svega je problematican broj stanovnika...mada je ovo zemlja ministara i svinja... nego ... svinja sve manje...

Ovaj tvoj post je zapravo preslikan sistem rada MAS-a. Svaki grad ima svoj klub ili vise njih. Svaki klub ima svoj statut i predsednika i sve ostalo. Vecina tih klubova su clanovi MAS-a.

Po meni to je sasvim dobro organizovana asocijacija.

www.mkvaljevo.com

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #50 poslato: Oktobar 21, 2010, 11:50:37 pre podne »
Tudje je sladje. ;)Misle da je to med i mleko,umesto da ostanu lojalni svome.
To ispada sa mc isto kao da u nato-snage ulaze, a sutra dan udri svoje ljude kad je gusto. ;D
pozz

Svoju lojalnost sam pokazao u sva tri rata u kojima sam se odazvao na poziv . Drugi rat sam napustio onda kad sam video kako brat Srbin skeledzija na Drini izuva iz gaca do poslednje pare brata Srbina i muslimana i stavlja ih u isti camac da ih preveze u Srbiju.A ovo sto mi ovde se prepiremo oko motora iklubova na patriotskoj osnovi nema veze sa vezom.

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #51 poslato: Oktobar 21, 2010, 12:04:19 posle podne »
Svoju lojalnost sam pokazao u sva tri rata u kojima sam se odazvao na poziv . Drugi rat sam napustio onda kad sam video kako brat Srbin skeledzija na Drini izuva iz gaca do poslednje pare brata Srbina i muslimana i stavlja ih u isti camac da ih preveze u Srbiju.A ovo sto mi ovde se prepiremo oko motora iklubova na patriotskoj osnovi nema veze sa vezom.

Slazem se da nije korektno coveka prozivati za nepatriotizam samo zato je clan stranog kluba....pogotovu ako je bio u sva tri rata.....ali druze Krce nekada je ljudima jezik brzi od pameti.
                Ja licno poznajem nekoliko ljudi clanova stranih motoklubova  i nikako se ne bih slozio da su protiv Srbije ili nesto gore.
                Svako ima svoj izbor i dokle je god stanje sa stranim klubovima u Srbiji takvo kakvo je meni nece smetati e sad ako postane nesto drugacije tj ono o cemu pita Mrle u postavi teme onda cemo se svi i drugcije odnositi prema njima ...do tada meni ne smetaju.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #52 poslato: Oktobar 21, 2010, 12:15:49 posle podne »
E sad ovaj deo ne razumem? Cemu "klub house" u svakom gradu? Cemu predsednik u svakom gradu? Pa nismo mi sindikat nego bajkeri.

Odakle uopste potreba za uspostavljanjem tako komplikovane hijerarhije. Sve to a jedan klub?

Znam bre brate ko je predsednik kluba. Sta ce mi vise? Taj deo organizovanja ne razumem. Ni malo nije primeren ovim prostorima.

Pre svega je problematican broj stanovnika...mada je ovo zemlja ministara i svinja... nego ... svinja sve manje...

Ovaj tvoj post je zapravo preslikan sistem rada MAS-a. Svaki grad ima svoj klub ili vise njih. Svaki klub ima svoj statut i predsednika i sve ostalo. Vecina tih klubova su clanovi MAS-a.

Po meni to je sasvim dobro organizovana asocijacija.

Pa brate imas ti benziskih pumpi u srbiji koliko hoces al ja nekako uvek svratim na OMV ili Jugopetrol ili aviu a u tom gradu imam i pumpu kod Pere i Mike al kod njih mi ne pada na pamet da svratim smrdi brate prljav wc,neljubazno osoblje nemam gde da sednem,nekako su mi ove vamo prepoznatljive u Svakom gradu iste .Do pre nekoliko godina si imao u Srbiji pumpe i vako i nako dok nedodje OMV napravi nekoliko svojih lepih onako da sljaste pa toplo pa bar pa klopa ljubaznost pa videse ovi iz Jugopetrola pa i oni tako pa im se svidelo i njima i narodu. Pa onda se jednom u godinu dana skupe svi ti pumpasi na sastanak da se nesto dogovore kako dalje da se radi Ovi iz OMV i Jugopetrola se razumeju kako u buducnosti dalje jer su naravno jalki i organizovani a Pera i Mika stoje tu sa strane i posmatraju i nemaju sta da kazu kad su daleko od toga svega propadaju a nije im jasno sto oni bi naj radije da prodaju svoju pumpu ovima drugima jer je na dobrom mestu samo malo treba da se prepravi al je uslov da Pera i Mika budu sefovi na tim novim pumpama.

Ne znam svarno kako da ti drugacije objasnim.Ti sve vreme govoris o razlicitim klubovima u razlicitim gradovima a ja ti govorim o jednom klubu u vise gradova organizovanih kao klub sa istim obelezima istim statutom.Al opet moras da shvatis razliku iznedju organizacije MC i MK klubova a kolko vidim tebi je samo u slovima.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #53 poslato: Oktobar 21, 2010, 12:54:36 posle podne »
 Ma neeee..... Pogresno si me razumeo.

Ja zapravo pisem o domacem i stranom.

Primer za pumpu ti je ok, ali...to je pozitivan primer.

Sve price o stranim klubovima su negativne. Mozes li nam ( ili bar meni ) razbiti iluziju ( ako je iluzija ) o tome? O tim negativnim pricama.

Ako mi napises nesto sto ovde vec ne postoji ili nije dobro, razumecu potrebu za  "uvozom stranih klubova".

Dakle, postoji MAS i postoje klubovi. Postoji organizacija. Sta tu ne valja da bi se javila potreba za necim stranim, novim...

Sta je to kod njih bolje?

Jedan klub u vise gradova postoji, ali ne na vas ( ili njihov nacin ). Mala je ovo zemlja. Malo nas ima da bi bilo potrebe za tako nesto.

Zamisli u Srbiji samo jedan moto klub  ( ili par  (5-6) klubova )...  :icon_scratch:  ...to je ovo novo...kako se kaze ...globalizacija...pa zar i u svetu motora?

Mozda zbog monopola?  Samo ne znam kakvog i na sta?

Ovo naravno ne smatram nikakvom teskom raspravom, vec prosto informisanjem.

www.mkvaljevo.com

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #54 poslato: Oktobar 21, 2010, 01:04:39 posle podne »

sto se tiche brankovica...
on jeste zakasnio na kosovo ali nije bas sve kako narod voli da prica
ako se dobro secam on se godinama josh kidao sa turcima, skoplje je predao
tek negde 1392 i silni neki namet im je placao do ponovnog sukoba kad je
ako se dobro secam 1396 bio prognan od strane bajazita prvog ...
zanimljivo da je njegovu teritoriju pristinu, zvechane .. drenica ...
dobila lazarova udovica i deca a vukova zena je dobila samo uski pojas
oko vuchitrna .. i deo trepce...

eto tako .. cisto malo potsecanje ...

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #55 poslato: Oktobar 21, 2010, 01:20:50 posle podne »
 Zmaje, pa ode u debeo off. Upozorenje.  :police:

www.mkvaljevo.com

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #56 poslato: Oktobar 21, 2010, 01:26:51 posle podne »
Ako se dobro citam ovo se nalazi u sekciji offtopic :)
Ako skrecem u offtopic ja onda zapravo postujem pravila ...
al ok :)
 *588

Van mreže bokilic

• Totalni Moto Manijak
  • brmmmm brmmmm
« Odgovor #57 poslato: Oktobar 21, 2010, 01:52:47 posle podne »
 Ujutru kad ustanem prvo sto pomislim je motor i ekipa iz kluba,ponekad u kuci nemamo bukvalno za klopu a ja cutim stekam lovu da bi za par dana krenuo na put. Izaberem vise puta klub i prijatelje pre porodice. Sve sto imam i zaradim skrkam  u motore i klub. Jebiga zivim za motor kao da mi je on deo tela a ne gomila gvozdja i branim njega kao sebe jer u njega sam ulozio ma kakav da je svoj rad znoj krv
[/quote]
izvini,ali valjda je porodica na prvom mestu pa posle klub motor itd,,,
ako nevolis svoju porodicu,zenu decu itd,kako da volis i klub,,,
malo mi to nije jasno..
zna se sta je srbinu najprece,valjda krsna slava porodica pa tek onda sve ostalo...
brm brmmmmmmmm

Van mreže krce

• Vozac
  • *
  • MESSENGERS MC SERBIA
« Odgovor #58 poslato: Oktobar 21, 2010, 04:44:46 posle podne »
Ujutru kad ustanem prvo sto pomislim je motor i ekipa iz kluba,ponekad u kuci nemamo bukvalno za klopu a ja cutim stekam lovu da bi za par dana krenuo na put. Izaberem vise puta klub i prijatelje pre porodice. Sve sto imam i zaradim skrkam  u motore i klub. Jebiga zivim za motor kao da mi je on deo tela a ne gomila gvozdja i branim njega kao sebe jer u njega sam ulozio ma kakav da je svoj rad znoj krv

izvini,ali valjda je porodica na prvom mestu pa posle klub motor itd,,,
ako nevolis svoju porodicu,zenu decu itd,kako da volis i klub,,,
malo mi to nije jasno..
zna se sta je srbinu najprece,valjda krsna slava porodica pa tek onda sve ostalo...

Nisam ja rekao da ne volim porodicu nego o cemu prvo pomislim, a moja porodica mene prihvata onakoga kakav sam i ne tera me da se menjam.Tako funkcionisemo godinama i svima odgovara. Ja uopste ne postavljam pitanje porodice jer se to podrazumeva da mi nije bila potrebna i da je nevolim nebi je ni zasnivao.U ostalom svako zivi poroicni zivot kako njemu i njegovoj porodici pase,meni je ovako dobro.

Van mreže MIKA ARHANGEL

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #59 poslato: Oktobar 23, 2010, 09:46:54 pre podne »
Zmaje, pa ode u debeo off. Upozorenje.  :police:
*523 pa dobro *529