Mart 29, 2026, 09:36:16 pre podne

Autor Tema: Zatamljena stakla !  (Pročitano 3894 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Zatamljena stakla !
« poslato: Mart 12, 2011, 11:34:56 posle podne »
Danas su mom komsiji napisali kaznu i skinuli tablice sa auta jer je imao zatamljena stakla (25%) i kazna od 5000 din ..

Receno mu je da mora da uradi atest na zatamljena stakla pa da mu vrate tablice ... za par dana tera auto na kragujevacki masinski fakultet da uradi atest ...

Ne mogu da verujem cega se jos nece setiti ????
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
Odg: Zatamljena stakla !
« Odgovor #1 poslato: Mart 12, 2011, 11:44:08 posle podne »
Sta se cudis sve propise u ovoj drzavi koji se odnose na vozila i vozace donosi policija koju mora vlast da tetose da bi je cuvali. Svaki diktatorski rezim radi na jacanju policije u cilju svog opstanka. To ti je nasa stvarnost i nasa demOnkratija .

Van mreže markan.srb

• Suvozac
  • *
« Odgovor #2 poslato: Mart 13, 2011, 12:08:51 pre podne »
Sta se cudis sve propise u ovoj drzavi koji se odnose na vozila i vozace donosi policija koju mora vlast da tetose da bi je cuvali. Svaki diktatorski rezim radi na jacanju policije u cilju svog opstanka. To ti je nasa stvarnost i nasa demOnkratija .

ne znam bas Rendi da li ova vlast radi na jacanju policije ili na punjenju svojih dzepova, a policija nikako ne moze donositi zakone vec to rade oni sto ih zovu cirkus, tj skupstina, propisujuci velike kazne i izmisljajuci neke nove zakone oni pune budzet da bi mogli da uzmu platu i dnevnicu za svako zasedanje, ponekad za dan i nekoliko puta, a za to vreme policiji navodno nema para ni uniforme da se sasiju.......

Van mreže zokowmali

• Suvozac
  • *
« Odgovor #3 poslato: Mart 13, 2011, 05:28:56 pre podne »
JA npr. ne volim nesto da budzim svoja vozila....na kolima mogu samo gume i felne,na mopedu mora sve fabricki i trudim se da tako ostane.
Neko voli da budzi Yuga,kadete,sta god ko ima.o ukusima se ne raspravlja.A po zakonu je da ako je na autu fabricki zatamnjeno staklo,znate ono soferka pri vrhu,zadnja na pojedinim automobilima i tako to,ima lepo u cosku stakla vrsta tog istog i koja je funkcija.i to bi trebalo da bude po sistemu ako prodjes tehnicki sa tim staklima,racuna se da je ok,fabrika je tako propisala.E sad svi znamo kako se ovde radi tehnicki...
Svako naknadno budzenje u sopstvenoj reziji(u mom slucaju Punto Van,ubacio sedista,bez atesta,sad me cimaju kako ne smem da vozim vise od dvoje ja+1+putni nalog+80 000 registracija za 1.3 dizel zato sto se tretira kao teretno vozilo...a koliko je takvih). Znate one sto se kotrljaju ulicom sa Kadetima,nalepnica 2fast 2 Furious,niklovane plasticne radkapne i one idiotske plave diode umesto pozicije????i naravno zatamnjena stakla,koja po lepom danu imaju neku funkciju(moz' da teras i bez naocara),ali po mraku....tesko.
Se seca neko ludog Beninija u onom filmu kad tera Zastavu 128 kao taxi kroz Rim???

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #4 poslato: Mart 13, 2011, 07:37:06 pre podne »
Danas su mom komsiji napisali kaznu i skinuli tablice sa auta jer je imao zatamljena stakla (25%) i kazna od 5000 din ..

Receno mu je da mora da uradi atest na zatamljena stakla pa da mu vrate tablice ... za par dana tera auto na kragujevacki masinski fakultet da uradi atest ...

Zakonom je poodavno propisano ko i pod kojim uslovima moze da ima zatamnjene stakla, e sad sto kod nas svaki drugi dziber uzme i oblepi Golfa 1 u najcrnju mogucu foliju i pokaci plave diode pa misli da je glavni smeker u selu - pa takvi moraju da nastradaju. Jednostavno BODU OCI, kako drugima tako i policiji.

Prosle godine sam negde iza Avale u mrkloj noci naisao na lika u Golfu sa PLAVIM FAROVIMA...nisam mogao da poverujem....

Jos nisam cuo da je policija nekog smarala oko fabricki zatamnjenog stakla.

;)

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #5 poslato: Mart 13, 2011, 08:08:22 pre podne »

Sva vozila koja nemaju foliju a imaju tamna stakla i na staklu zig kompanije koja je ta stakla proizvela, sa kodom koji oznacava sertifikat, sigurnost i boju stakla nece dirati. Sve ostalo se skida.   ;) ;) ;)

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže obi

• Moto Manijak
  • live to ride
    • http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.actudefense.com/wp-content/uploads/2010/08/legionnaires_pm.jpg&imgrefurl=http://www.actudefense.com/la-police-militaire-nounous-des-legionnaires/&h=525&w=800&sz=89&tbnid=Eh1_yiDdnPHQ-M:&am
« Odgovor #6 poslato: Mart 13, 2011, 08:39:37 pre podne »
e imao sam i ja taj problem sa doticnom sluzbom,al sam se fizicki obracunao i ....bilo sta je bilo.....al folija je jos na autu,a posto sam dopisni novinar da ne pricam za koga  i sta sve izgladjeno finooooooooo na moju srecu ;)

Van mreže obi

• Moto Manijak
  • live to ride
    • http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.actudefense.com/wp-content/uploads/2010/08/legionnaires_pm.jpg&imgrefurl=http://www.actudefense.com/la-police-militaire-nounous-des-legionnaires/&h=525&w=800&sz=89&tbnid=Eh1_yiDdnPHQ-M:&am
« Odgovor #7 poslato: Mart 13, 2011, 09:13:27 pre podne »

ZVANICNO SA MASINSKOG FAKULTETA KOJI JE OVLASCEN DA ATESTIRA FOLIJU I ZATAMNJENA STAKLA
FOLIJOM NE MOZE BITI ZATAMNJENO:
1)SOFERSAJBNA
2)PREDNJI BOCNI PROZORI NA VRATIMA
3)ZADNJE STAKLO NA PETIM VRATIMA (ILI SAMO ZADNJE STAKLO)

UKOLIKO SE ZATANE FOLIJOM GORE NAVEDENA STAKLA MORA SE ICI NA ATEST PROVIDNOSTI,
U PROTIVNOM SE NAVODNO KRSI PROPIS
 ??? ??? ???
ja sam kad sam imao problem sa mojim staklima imao zatamnjena ona stakla koja smem da imam zatamnjena a pokusano mi je silom skinuti foliju od strane ovlascenog saobracajca,al i ja sam branio svoju imovini isto tako silom, ;)

Van mreže alexr6

• Suvozac
  • *
« Odgovor #8 poslato: Mart 13, 2011, 06:12:48 posle podne »
koliko li kosta taj atest sa masinskog fakulteta da mi je znati?

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
  • SUZUKI *GSX-R **1000 K9** **ALSTARE Edition***
« Odgovor #9 poslato: Mart 15, 2011, 12:33:54 posle podne »
Evo mene su juce u NS startovali i pitali za taj atest. Ja imam fabricki zatamnjena stakla (nemam folije). To neki dzipovi imaju. E sad on meni kaze da idem na masinski faks. Ja odem na masinski, oni mi kazu da nemaju tu spravu. Ja odem u AMSS i oni nemaju tu spravu i kazu mi da to jedino radi institut Vinca. Ali oni dolaze u NS jednom mesecno. Tako da me bas zabole za njihova izivljavanja. Jel ja treba da menjam stakla sad zbog njih. Strasno!

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #10 poslato: Mart 15, 2011, 12:45:22 posle podne »
Evo mene su juce u NS startovali i pitali za taj atest. Ja imam fabricki zatamnjena stakla (nemam folije). To neki dzipovi imaju. E sad on meni kaze da idem na masinski faks. Ja odem na masinski, oni mi kazu da nemaju tu spravu. Ja odem u AMSS i oni nemaju tu spravu i kazu mi da to jedino radi institut Vinca. Ali oni dolaze u NS jednom mesecno. Tako da me bas zabole za njihova izivljavanja. Jel ja treba da menjam stakla sad zbog njih. Strasno!

ako su fabricki zatamljena onda na staklu treba da imas zig (homologaciju) atesta i to treba da ustavove na tehnickom pregledu i upisu u saobracajnu ... nadji oznaku na staklu !
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #11 poslato: Mart 15, 2011, 03:33:27 posle podne »
pa ima na staklima nekih 100 oznaka, cak ima neka oznaka u nekom krugu. U krugu pise K6 ili R6

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #12 poslato: Mart 16, 2011, 01:18:53 pre podne »
ako ima oznaka na staklu onda si resio problem !  samo da "strucnjaci" na tehnickom ustanove da su fabricka !

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #13 poslato: Mart 16, 2011, 07:52:17 posle podne »
A sto bi covek u ovom slucaju KAWA isao na tehnicki a ima novog dzipa da im gura pare u dzepove , sve ca da izmisle samo da uzmu kintu zlikovci.

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #14 poslato: Mart 21, 2011, 01:45:55 pre podne »
Evo Emisije gde su malo pojasnjene stvari u vezi zatanljenih stakla !

Jako lepo obasnjeno oko fabrickih i naknadno zatamljenih stakala !

http://www.rts.rs//page/tv/sr/story/20/RTS+1/856812/SAT.html

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #15 poslato: Mart 22, 2011, 05:18:11 posle podne »
Koliko sam primetio, i mi sa fabrickim i oni sa folijama moramo da imamo papir na kome pise da su stakla atestvovana.

Van mreže alexr6

• Suvozac
  • *
« Odgovor #16 poslato: April 01, 2011, 08:48:16 posle podne »
danas sam ja bio na atestiranju stakala i mogu vam reci da nema sanse da se dobije atest ni za jednu foliju,poenta je da sam skinuo sa prednjih stakala i to je dovoljno jer sad izlazi uredba da ce moci zadnja da budu zatamnjena,ebi ga razbise mi dizain u auta,dobro su mu cucale folije,nema veze bice opet,zaboravice se vremenom :'(

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #17 poslato: April 05, 2011, 01:09:36 posle podne »
Ja dobio atest sa Masinskog i u njemu mi pise da mi je sve po propisu i da su mi fabricki zatamnjena stakla. Sada plavi mogu da mi gledaju samo u crna stakla ;D ;D

Van mreže obi

• Moto Manijak
  • live to ride
« Odgovor #18 poslato: April 05, 2011, 11:00:06 posle podne »
e sad skeniraj to fino i.............. ;)