Iskopiracu post iz predstavljanja:
...ja sam Djuka i uclanjivanje na ovaj forum je BUKLVALNO prvi korak ka mom moto-iskustvu , makar teoretskom. O motorima ne znam nista sem da mi se svidjaju i da zelim da postanem dio tog svijeta. Imam 25 god i mislim da je kasno da postanem neki dobar bajker ali cilj mi je bukvalno nauciti toliko da mogu da uzivam u nekom suncanom danu i da sacuvam glavu na ramenima. Dakle, polaganje za A, trgovina nekog polovnjaka za 2-3k eura i laganica. Jel moze neko da mi preporuci topic na forumu gdje neko moze da mi udijeli par korisnih savjeta. Gdje i kako uciti, sta trgovati, sta raditi a sta ne raditi... Od svega imam samo mnogo dobre volje i zelje a i pare ce se skupiti za koji mjesec, ostalo nista al ne zelim da me to sprecava eto...
E sad, krenuo sam na casove voznje NAPOKON i bas sam hepi, prvi put sam sjeo na motor, nisam se nikad ni slikao na nekom parkiranom pa da sjednem ono... Malo cu da vas davim pricom, al meni je sve ovo extra, prvo sam ga gurao, na jednu pa na drugu stranu, shvatio da je sprava teska izuzetno, pa sam ga gurao sjedeci, pa mi je covjek objasnio, gdje su komande, kako se pali i jos malo teoretisanja i dosao je trenutak da krenem i krenuo sam jeee

hahahaha, nije se ni ugasio, nisam se zaljuljao, prvom sam zujao gore dolje, ponavljao sebi u glavi gdje mi je koja komanda, pa je onda palo i prvo saltanje, zum u drugu pa drugom kruzenje i voznja gore dolje i tako jedno sat vremena. Trecu nisam dirao

Ceka me nekih 20-ak casova koje sam uplatio. Valjalo bi da kupim kacigu, imaju neku budjavu u skoli, kakvu kacigu da kupim? po cemu se one uopste razlikuju? Citao sam dosta kako sam se zainteresovao za sve ovo i cujem da svi preporucuju novu kacigu pa kakvu god, i zbog higijene, i zbog ostecenja koja se ne vide tj zbog gubitaka svojstva apsorbcije udarca i sto ona obloga unutra kao primi vremenom konture glave vozaca, nemam pojma.... Znam samo da ne bih neku veliku da izgledam kao atomski mrav! A moram i rukavice neke nabavljati jer mi se dlanovi strasno znoje , to je vodopad.... Dajte neke savjete za pocetnika, onako teoretski, iako se ovaj tip trudi stvarno dosta. Najgore mi je okretanje na malom prostoru, npr drugom a usporim toliko da ga gusim, i onda vagam kvacilom tj stisnem ga da odvoji, al kad ga vracam uvijek cimne jako pa me strah da ne izgubim kontrolu, onda me zbunjuje sama pomisao da mogu gas i kocnicu da drzim u isto vrijeme, pa me zbunjuje kako iz prve kad ga kliknem na gore on ode u drugu a ne u neutral kad je neutral iznad prve i tako to

ali je generalno osjecaj mmmmmmm! Eto tako.