moze i pojedinacno !
Jedan nas kolega iz Pule je poslao Mail ambasadi Japana da moze da primi jednu troclanu porodicu iz cunamija pogodjene oblasti japana ..
Iz ambasade mu je stigao odgovor da su ga pribelezili i ako bude potrebno pozvace ga da ugosti porodicu , i naravno puno mu se zahvaljuju...
I jedna zanimljivost ! Rec CUNAMI je Japanska i oni su je izmislili .. inace imaju naj razvijeniji sistem za rano otkrivanje zemljotresa ...
Naravno da je pohvalna svaka pomoć i da možemo pomoći pojedinačno narod Japana i to na više načina ali mogli bi možda svi Bajkeri Srbije pomoći zajedno...
Japan je nažalost od nas geografski daleko tako je skup transport roba i sami tim je novac nešto što je preporuka koji treba kao pomoć proslediti crvenom krstu Japana...
Primer narukvice za pomoć Japanu Lady Gage je nešto što bismo kao model pomoći mogli da iskoristimo i mi samo na naš Bajkerski način...
Samo nekoliko sati nakon katastrofalnog zemljotresa u Japanu Lady Gaga je preko Twittera i Facebooka počela skupljati novac za humanitarnu pomoć. Dizajnirala je jednostavne bele narukvice na kojima crvenim slovima piše – Molimo se za Japan. Prodaju se preko njene službene online prodavnice po cijeni od pet dolara, ali svaki kupac može, prema želji, dati više što će se smatrati novčanom donacijom. "Sav prihod će ići za pomoć žrtvama tsunamija – naprijed čudovišta", poručila je Lady Gaga fanovima širom svijeta, a njih nije malo: na Facebooku ih je trideset, a na Twitteru osam miliona...

[/i]
Umesto narukvice koji je korišćena u kampanji Lady Gage mi bismo možda mogli da napravimo Bajkerski Bedž koji bi uvek mogli da sa ponosom nose svi oni koji za njega odnosno za pomoć Japanu daju neki simboličan iznos od recimo 500 dinara...Naravno ko želi i može pomoći više naravno mogao bi dati novac za više bedževa...
Bedževi bi se mogli distribuirati i na sajmu automobila u Beogradu od 25.03. do 03.04.2011 na kome je predviđeno postavljanje štanda Moto Asocijacije Srbije...
Da bi sve bilo regularno mogli bismo odštampati spiskove u koji bi svaki Bajker pored svog potpisa upisao i broj lične karte a mi bismo spisak sa imenima ljudi koji su učestvovali u akciji postavili ovde javno na forumu MAS-a da bismo sprečili mogućnost zloupotrebe u koju niko ne može posumnjati jer će svako ime donatora biti objavljeno na tom zajedničkom spisku donatora ...
Skupljeni novac bismo odmah posle sajma mogli zajedno odneti u Japansku Ambasadu u Beogradu,koja bi taj novac direktno prosledila nastradalom i ugroženom stanovništvu Japana a ujedno bi mogli da se svi tada najavljeno i organizovano upišemo u knjigu žalosti koja je otvorena ispred ambasade Japana u Beogradu...
Mi bismo dobili priznanicu od Ambasade Japana u Beogradu koju bi postavili ovde javno kao dokaz o prosledjenom novcu Japanu...
Naravno bilo bi lepo da svaki Moto Klub Asocijacije napravi interni dogovor i anketu u svom klubu...
Da li bi bilo realno očekivati da u ovu kampanju ako vam se svidi krenemo sa 500 ili 1000 bedževa?
Cenjeni članovi foruma izjasnite se šta vi mislite o ovom predlogu?!