Mart 29, 2026, 05:01:02 posle podne

Autor Tema: BAJKERI POMOZIMO NASTRADALI NAROD JAPANA ...  (Pročitano 5341 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
  • Pol: Muškarac
    • Moto KLub Čokanlija na WEB-u...
BAJKERI POMOZIMO NASTRADALI NAROD JAPANA ...
« poslato: Mart 16, 2011, 12:56:27 pre podne »
Narod Japana je danas nažalost u najvećoj mogućoj krizi izazvanoj prirodnim nepogodama...
Mislim da bi smo mi kao narod kome je Japan najviše pomagao sve ove godine danas trebali da im pomognemo...
Naše pojedinačne mogućnosti su manje više skromne ali mislim da bismo mogli pokušati skupiti neku pomoć koja je narodu Japana danas neophodna...
Možda bi neki bar skroman novčani prilog mogao da se pošalje i sa računa Moto Asocijacije Srbije kao i organizovano skupljanje dobrovoljne pomoći na nivou MAS-a.
Podrazumeva se da bi čelnici najveće Moto Asocijacije u Srbiji mogli za početak slediti primer Čokanlija i poslati telegram saučešća prijateljskom narodu Japana...

Juče smo ambasadi Japana u Srbiji sa kojom imamo odličnu saradnju uputili telegram sledeće sadržine:
Moto Klub Čokanlija iz Baroševca upućuje iskreno saučešće voljenom narodu Japana
zbog stradanja u nepogodama zbog kojih smo svi mi neizmerno tužni ovih dana.

Ambasador Japana i moja malenkost u prijateljskom razgovoru...
P.S.
Čokanlije su pre par godina samoinicijativno pozvale predstavnike Japana u sedište našeg Moto Kluba i zajedno sa našim sugrađanima smo im odali priznanje za ono što su dosada uradili za Srbiju tako što smo u Baroševcu posadili Japansku trešnju koja za nas ima simboliku drveta prijateljstva između dva velika naroda Srbije i Japana...
Kontakt koji smo tada uspostavili pretvorio se u nezaboravno prijateljstvo koje i danas traje tako da bi danas mogli bez problema da kontaktiramo ambasadu Japana u Beogradu da vidimo da li bi pored eventualnog skupljanja novca na nivou Moto Asocijacije mogli još nekako pomoći ugroženom stanovništvu zemlje izlazećeg sunca...
Pomozimo danas i mi Bajkeri narodu Japana koji nam je uvek nesebično pomagao...

« Poslednja izmena: Mart 16, 2011, 03:25:47 posle podne od strane MR.Čokanlija »
MAS JE JAK ONOLIKO KOLIKO SMO SVI MI ZAJEDNO JAKI!!!

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
Odg: Pomozimo nastradalom narodu Japana...
« Odgovor #1 poslato: Mart 16, 2011, 12:59:50 pre podne »
Jako plemenita i lepa ideja !!!  nadam se da mozemo nekako da pomognemo ... ima li nekih predloga kako ?
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže obi

• Moto Manijak
  • live to ride
    • http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.actudefense.com/wp-content/uploads/2010/08/legionnaires_pm.jpg&imgrefurl=http://www.actudefense.com/la-police-militaire-nounous-des-legionnaires/&h=525&w=800&sz=89&tbnid=Eh1_yiDdnPHQ-M:&am
Odg: BAJKERI POMOZIMO NASTRADALOM NARODU JAPANA...
« Odgovor #2 poslato: Mart 16, 2011, 09:20:50 pre podne »
svaka pomoc koja stigne iz ove nase raspale zemlje i od naseg napacenog naroda je ne za pohvalu nego za orden,jako mi je zao sto ih je sve ovo zadesilo i cestitam cokanlijama,narod japana je neunistiva,to nam istorija govori,pocevsi od atomskih bombi pa do sad,a i dalje je vodeca zemlja u svetu po pitanju tehnike ma bre svega....................saosecam sa vama braco i zao mi je *600

Van mreže Boban

• Moto manijak u usponu
  • Africa RD07
Odg: BAJKERI POMOZIMO NASTRADALOM NARODU JAPANA...
« Odgovor #3 poslato: Mart 16, 2011, 09:28:14 pre podne »
Bravo za inicijativu. Ako ne mozemo mnogo u materijalnom smislu da pomognemo, mozemo da im damo do znanja da znamo za njihovu nesrecu i da saosjecamo sa njima. I to znaci.

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
Odg: BAJKERI POMOZIMO NASTRADALI NAROD JAPANA ...
« Odgovor #4 poslato: Mart 16, 2011, 03:50:22 posle podne »

Narode Japana uz vas smo i molimo se svi zajedno za vas...

Pomozimo danas i mi Bajkeri Srbije narodu Japana koji nam je uvek tako nesebično pomagao...
« Poslednja izmena: Mart 16, 2011, 05:25:23 posle podne od strane MR.Čokanlija »

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #5 poslato: Mart 16, 2011, 05:39:22 posle podne »
Samo nekoliko sati nakon katastrofalnog zemljotresa u Japanu Lady Gaga je preko Twittera i Facebooka počela skupljati novac za humanitarnu pomoć. Dizajnirala je jednostavne bele narukvice na kojima crvenim slovima piše – Molimo se za Japan. Prodaju se preko njene službene online prodavnice po cijeni od pet dolara, ali svaki kupac može, prema želji, dati više što će se smatrati novčanom donacijom. "Sav prihod će ići za pomoć žrtvama tsunamija – naprijed čudovišta", poručila je Lady Gaga fanovima širom svijeta, a njih nije malo: na Facebooku ih je trideset, a na Twitteru osam miliona...

P.S.
Napravimo sličnu akciju i mi i pomozimo i mi našim prilozima provereno prijateljsku Japansku naciju čije motocikle uglavnom vozimo i kojima se svi divimo...
Odvezimo se motociklima sa skupljenom pomoći do ambasade Japana i pokažimo svima u celom svetu kakvi smo mi Srbi i kakvi su Bajkeri iz Srbije zapravo...

« Poslednja izmena: Mart 16, 2011, 10:14:54 posle podne od strane MR.Čokanlija »

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #6 poslato: Mart 16, 2011, 05:53:55 posle podne »
Upravo sam saznao da postoji masa sajtova u stilu ''Pomozimo Japanu dajmo donaciju " a ustvari su prevare !

Pazite se ne proverenih sajtova i ne ostavlajte nikakve podatke na takvim sajtovima pa cak ni ime i prezime !
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Crni Leptir

• Moto manijak u usponu
  • Free Rider
    • Private Website
« Odgovor #7 poslato: Mart 16, 2011, 06:02:41 posle podne »
Podržavam akciju. Jeste da smo u krizi, ali ne vadi me ni 1000-2000 dinara u životu. Jeste da mi nemamo bajkera koliko Lady Gaga fanova, ali kao što je rečeno, važna je i moralna podrška.
Ukoliko bi se organizovala takva akcija ne bi bilo loše da se proveri da li ima mogućnosti da nas neko primi za vikend, zbog ljudi koji rade. Naravno pre toga prikupiti novac, videti sa koliko raspolažemo da se ne blamiramo.
« Poslednja izmena: Mart 16, 2011, 06:41:19 posle podne od strane Crni Leptir »

Crni Leptir© 2006 All Rights Reserved

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #8 poslato: Mart 16, 2011, 09:43:31 posle podne »
 *603

Van mreže Slasher

• Suvozac
  • *
« Odgovor #9 poslato: Mart 16, 2011, 09:46:02 posle podne »
BOgami opasno su nagrabusili jadni ljudi...ali evo vec se vuku naslovi po netu kako je to izazvao ljudski faktor kao isprobavanje  oruzija pod zemljom...jel zna neko da mi kaze gde je ambasad aJapana u Beoghradu otisao bih da zapalim svecu ako je to moguce !?

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #10 poslato: Mart 16, 2011, 09:56:37 posle podne »
Adresa Japanske Ambasade u Beogradu:Geneks apartmani, Vladimira Popovica 6, 11070 Novi Beograd
Ne znam da li tamo možete upaliti sveću ali znam da je otvorena knjiga žalosti u koju se možete upisati...
Ja se i dalje nadam da ćemo moći da se organizujemo u većem broju i da Japanu pošaljemo jasnu poruku našom posetom i eventualnom pomoći koja bi bila bar simbolična.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #11 poslato: Mart 16, 2011, 10:16:17 posle podne »
Adresa Japanske Ambasade u Beogradu:Geneks apartmani, Vladimira Popovica 6, 11070 Novi Beograd
Ne znam da li tamo možete upaliti sveću ali znam da je otvorena knjiga žalosti u koju se možete upisati...
Ja se i dalje nadam da ćemo moći da se organizujemo u većem broju i da narodu Japana pošaljemo jasnu poruku našom posetom i eventualnom pomoći koja bi bila bar simbolična ...

Mr Čokanlija, hajde da iskoristimo vaše poznanstvo i uputimo zvaničan dopis MAS-a u ambasadu Japana u kome ćemo izraziti svoju podršku, razumevanje i saosećanje za stradanje njihovog naroda. Pošto si ti već bio u direktnom kontaktu sa ambasadorom Japana ona bi bilo logično da preuzmeš i organizaciju za skupljanje pomoći, imaš moju podršku a možeš da pozoveš i ostale članove UO da se izjasne po ovom pitanju. 

Van mreže Kalcha

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
  • Web Developer
« Odgovor #12 poslato: Mart 18, 2011, 12:25:12 pre podne »
Jako tužna vest i tragedija za Japan i ceo svet :( Nemojmo zaboraviti da je Japan zemlja koja je u više navrata pomogla Srbiji, toliko obnovljenih škola, novih autobusa, donacija... Stvarno, ako je moguće, dajte da se organizujemo i svi zajendo pružimo pomoć zemlji koja nam je nesebično mnogo puta pomogla.
MK-UŠĆE BEOGRAD

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #13 poslato: Mart 18, 2011, 12:29:52 pre podne »
moze i pojedinacno !

Jedan nas kolega iz Pule je poslao Mail ambasadi Japana da moze da primi jednu troclanu porodicu iz cunamija pogodjene oblasti japana ..

Iz ambasade mu je stigao odgovor da su ga pribelezili i ako bude potrebno pozvace ga da ugosti porodicu , i naravno puno mu se zahvaljuju...

I jedna zanimljivost ! Rec CUNAMI je Japanska i oni su je izmislili .. inace imaju naj razvijeniji sistem za rano otkrivanje zemljotresa ...

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #14 poslato: Mart 18, 2011, 05:32:59 posle podne »
moze i pojedinacno !
Jedan nas kolega iz Pule je poslao Mail ambasadi Japana da moze da primi jednu troclanu porodicu iz cunamija pogodjene oblasti japana ..
Iz ambasade mu je stigao odgovor da su ga pribelezili i ako bude potrebno pozvace ga da ugosti porodicu , i naravno puno mu se zahvaljuju...
I jedna zanimljivost ! Rec CUNAMI je Japanska i oni su je izmislili .. inace imaju naj razvijeniji sistem za rano otkrivanje zemljotresa ...
Naravno da je pohvalna svaka pomoć i da možemo pomoći pojedinačno narod Japana i to na više načina ali mogli bi možda svi Bajkeri Srbije pomoći zajedno...
Japan je nažalost od nas geografski daleko tako je skup transport roba i sami tim je novac nešto što je preporuka koji treba kao pomoć proslediti crvenom krstu Japana...

Primer narukvice za pomoć Japanu Lady Gage je nešto što bismo kao model pomoći mogli da iskoristimo i mi samo na naš Bajkerski način...
Samo nekoliko sati nakon katastrofalnog zemljotresa u Japanu Lady Gaga je preko Twittera i Facebooka počela skupljati novac za humanitarnu pomoć. Dizajnirala je jednostavne bele narukvice na kojima crvenim slovima piše – Molimo se za Japan. Prodaju se preko njene službene online prodavnice po cijeni od pet dolara, ali svaki kupac može, prema želji, dati više što će se smatrati novčanom donacijom. "Sav prihod će ići za pomoć žrtvama tsunamija – naprijed čudovišta", poručila je Lady Gaga fanovima širom svijeta, a njih nije malo: na Facebooku ih je trideset, a na Twitteru osam miliona...  

[/i]
Umesto narukvice koji je korišćena u kampanji Lady Gage mi bismo možda mogli da napravimo Bajkerski Bedž koji bi uvek mogli da sa ponosom nose svi oni koji za njega odnosno za pomoć Japanu daju neki simboličan iznos od recimo 500 dinara...Naravno ko želi i može pomoći više naravno mogao bi dati novac za više bedževa...
Bedževi bi se mogli distribuirati i na sajmu automobila u Beogradu od 25.03. do 03.04.2011 na kome je predviđeno postavljanje štanda Moto Asocijacije Srbije...
Da bi sve bilo regularno mogli bismo odštampati spiskove u koji bi svaki Bajker pored svog potpisa upisao i broj lične karte a mi bismo spisak sa imenima ljudi koji su učestvovali u akciji postavili ovde javno na forumu MAS-a da bismo sprečili mogućnost zloupotrebe u koju niko ne može posumnjati jer će svako ime donatora biti objavljeno na tom zajedničkom spisku donatora ...
Skupljeni novac bismo odmah posle sajma mogli zajedno odneti u Japansku Ambasadu u Beogradu,koja bi taj novac direktno prosledila nastradalom i ugroženom stanovništvu Japana a ujedno bi mogli da se svi tada najavljeno i organizovano upišemo u knjigu žalosti koja je otvorena ispred ambasade Japana u Beogradu...  
Mi bismo dobili priznanicu od Ambasade Japana u Beogradu koju bi postavili ovde javno kao dokaz o prosledjenom novcu Japanu...
Naravno bilo bi lepo da svaki Moto Klub Asocijacije napravi interni dogovor i anketu u svom klubu...
Da li bi bilo realno očekivati da u ovu kampanju ako vam se svidi krenemo sa 500 ili 1000 bedževa?
Cenjeni članovi foruma izjasnite se šta vi mislite o ovom predlogu?!

« Poslednja izmena: Mart 19, 2011, 09:35:37 pre podne od strane MR.Čokanlija »

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #15 poslato: Mart 19, 2011, 10:04:15 pre podne »
Primer narukvice za pomoć Japanu Lady Gage je nešto što bismo kao model pomoći mogli da iskoristimo i mi samo na naš Bajkerski način...Umesto narukvice koji je korišćena u kampanji Lady Gage mi bismo možda mogli da napravimo Bajkerski Bedž koji bi uvek mogli da sa ponosom nose svi oni koji za njega odnosno za pomoć Japanu daju neki simboličan iznos od recimo 500 dinara...Naravno ko želi i može pomoći više naravno mogao bi dati novac za više bedževa...
Bedževi bi se mogli distribuirati i na sajmu automobila u Beogradu od 25.03. do 03.04.2011 na kome je predviđeno postavljanje štanda Moto Asocijacije Srbije...
Da bi sve bilo regularno mogli bismo odštampati spiskove u koji bi svaki Bajker pored svog potpisa upisao i broj lične karte a mi bismo spisak sa imenima ljudi koji su učestvovali u akciji postavili ovde javno na forumu MAS-a da bismo sprečili mogućnost zloupotrebe u koju niko ne može posumnjati jer će svako ime donatora biti objavljeno na tom zajedničkom spisku donatora ...
Skupljeni novac bismo odmah posle sajma mogli zajedno odneti u Japansku Ambasadu u Beogradu,koja bi taj novac direktno prosledila nastradalom i ugroženom stanovništvu Japana a ujedno bi mogli da se svi tada najavljeno i organizovano upišemo u knjigu žalosti koja je otvorena ispred ambasade Japana u Beogradu...  
Mi bismo dobili priznanicu od Ambasade Japana u Beogradu koju bi postavili ovde javno kao dokaz o prosledjenom novcu Japanu...
Naravno bilo bi lepo da svaki Moto Klub Asocijacije napravi interni dogovor i anketu u svom klubu...
Da li bi bilo realno očekivati da u ovu kampanju ako vam se svidi krenemo sa 500 ili 1000 bedževa?
Cenjeni članovi foruma izjasnite se šta vi mislite o ovom predlogu?!
Čelnici Moto Asocijacije su se sližili sa idejom da bi trebali napraviti ovu humanu akciju skupljanja novčane pomoći ugroženom narodu Japana...
Šta vi mislite o jednoj ovakvoj akciji i da li je predložen način dobar ili ne?
Da li da pomenute bedževe distribuiramo preko predstavnika klubova svako u svom klubu ili da ih distribuiramo možda i na sajmu automobila na kome će MAS imati svoj štand...
Nadam se da tako ne bismo kršili neki od zakona ove zemlje jer ne znam da li za ovakvo skupljanje pomoći možemo javno da nastupamo na javnoj manifestaciji kao što je sajam...
Ne bih voleo da neko ovu akciju shvati nikako drugačije nego dobronamerno pa vas molim da se izjasnite...

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #16 poslato: Mart 20, 2011, 05:36:14 posle podne »

Podržavam ovu akciju i pomoći ću koliko je to u mojoj moći...

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #17 poslato: Mart 20, 2011, 06:47:44 posle podne »
 Je li ima neki pouzdan žiro račun gde mogu da uplatim pare?? Ima li neka humanitarna organizacija koja skuplja pomoć, neki crveni krst ili nešto slično? Imam i neke garderobe da dam, obuće ....

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #18 poslato: Mart 20, 2011, 09:16:33 posle podne »
Trebalo bi poslati Mail ambasadi Japana i pitati za proverene nacine i mogucnosti kako pomoci Narodu Japana....

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
« Odgovor #19 poslato: Mart 20, 2011, 10:02:32 posle podne »
Mene je prvenstveno zanimao način organizovanja skupljanja kolektivne pomoći Japanu u organizaciji Moto Asocijacije Srbije u koju će se nadam se uključiti i nezavisni Bajkeri naše zemlje pa sam se u tom smeru i lično informisao u kontaktu sa osobljem ambasade...
Prijavljivali su se naš sugrađani da mogu ugostiti Japansku decu i porodice ugrožene nepogodama što osoblje ambasade po mom saznanju uz zahvalnost zasada samo evidentira...
Preporuka je da osnovna pomoć bude novac kao što ste svi mogli videti u sredstvima informisanja a osnovni razlog je daljina i troškovi transporta...
Novac možete uplatiti preko svih provajdera mobilne telefonije i takav vid pomoći se reklamira već neko vreme u svim medijima...
Žiro račun na koji možete uplatiti novac takođe možete naći na internetu i u drugim sredstvima informisanja ali sam ja bio slobodan da pitam ljubazno osoblje Japanske ambasade da li im mi možemo lično doneti skupljeni novac i rečeno mi je da možemo doneti organizovano skupljen novac direktno u ambasadu gde će nam predstavnici Japana izdati potvrdu da smo novac predali Japanskoj ambasadi i Japanskom narodu...
To mi je bilo najlogičnije jer Japanska Ambasada je praktično Japanska teritorija a njeno osoblje direktni predstavnici prijateljskog naroda Japana u ovoj zemlji...
Naravno tom prilikom bi se mogli svi i upisati u knjigu žalosti koja je otvorena ispred ambasade...
 *33 BAJKERI POMOZIMO NASTRADALI NAROD JAPANA ... *33