April 02, 2026, 07:19:16 pre podne

Autor Tema: Honda Afrika Twin  (Pročitano 25992 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Ova slika nije sa interneta !!!
Honda Afrika Twin
« poslato: Januar 15, 2008, 04:55:40 posle podne »
Vasa LICNA MISLJENJA o pomenutom motoru !
« Poslednja izmena: Januar 15, 2008, 04:58:52 posle podne od strane stronser »
PUN GAS PA POLAKO !!!

Van mreže bokilic

• Totalni Moto Manijak
  • brmmmm brmmmm
Odg: Honda Afrika Twin
« Odgovor #1 poslato: Januar 27, 2008, 11:15:34 pre podne »
vrh,motor je strasno izdrzljiv,podvozan,mozda nije za tezak off road ali je za 2 klase bolji od konkurencije ;D ;D
brm brmmmmmmmm

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
  • Ova slika nije sa interneta !!!
« Odgovor #2 poslato: Januar 27, 2008, 01:54:21 posle podne »
Meni je bila odlicna !!! voleo bih da cujem misljenja ostalih naravno ako su je vozili !
PUN GAS PA POLAKO !!!

Van mreže MISIRAC

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #3 poslato: Januar 27, 2008, 04:21:04 posle podne »
sta da Vam kazem promenilo se za 25 godina voznje veliki broj motora svih kategorija iliti vrsta ,dali je to zbog godina iliti cega vec sada sam ponosni vlasnik jedne Africe RD07 iz 99 godine i kako trenutno stoje stvari tesko da ce se sta menjati u buducnosti ,a zasto to zna samo onaj ko je vozio kontinent, jednostavno to je motor koji kada sednes na njega jednostavno te tera da vozis i da vozis i da vozis , iz mog licnog iskustva prvi dan kada sam je uzeo napravio sam u cugu 750 km dosao kuci i posle vecere i kafe imao sam utisak da bih mogao `ladno da sednem i da napravim jos toliko kilometara, prosle sezone sam zgazio sa njom negde oko 18.000 km da napomenem da sam je uzeo krajem juna i pocetkom jula pre skupa u Ivanjici , nikkavih problema sa njom nisam imao ,potrosnja izuzetno mala , povoznost extra mozes da je lomis po krivinama kako hoces ( hehhe to znaju dvojica sa novim r6-a koju se gledali u auspuh na Rudniku letos ), i sta sve staje u kofere ne mozes poverovati a tek moja zena koja ranijih godina prespava Moracu i kanjon Lima kada je u autu , ove godine je tek shvatila sta je propustala do sada jel smo Afrikom isli na more , da li pominje vise odlazak kolima na more .... ma vazi.Eto toliko od mene sto se tice Afrike ,da treba vec jednom da dodjem do Stronsa da mi nabudzi nesto da ne bi bilo nesto :) sto mi on rece u Ivanjici a ako da bog ove godine ocekujem jedno 40.000 km .pozzz svima
godine te ne cine mudracem nego starcem :)

Shesti

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Januar 28, 2008, 10:51:50 posle podne »
Misirac, pa koliko ti trosi honda? Ja sam bas cuo da je malo veci potrosac...
Sta sa udobnoscu? Mnogi se zale na tvrdo fabricko sediste? Ti imas neki aftermarket ili...?

Van mreže Boban

• Moto manijak u usponu
  • Africa RD07
« Odgovor #5 poslato: Januar 28, 2008, 11:26:54 posle podne »
slusajuci ove fanatike ali i citajuci dosta o njoj, nisam mogao da odolim. Ove sedmice sam i sam postao vlasnik jedne, ali je jos rano da vam prenosim utiske.

Van mreže schmajser

• Moto Manijak
  • AfricaTwin , Hoerx Regina ,Triump 3SW, NSU 175 ,
« Odgovor #6 poslato: Januar 29, 2008, 03:01:35 pre podne »
Bravo Boki.....bash mi je drago da si se ponovio......kad je proba preko Proslopa  >:D
ja o Africi nemam pojma...izvinite za off
pozdrav
POMPEZNI, KVANTI, CIVILNI, AERONAUTICKI MLADIC NUDI SVOJE USLUGE PRI TOM SIRECI OPTIMIZAM I ZDRAVOMENTALNO DOTICANJE SRECE U VAS ZIVOT.
NIJE SEKTA!

Uploaded with [URL=http:

Van mreže Gojko - MK Warriors

• Bajker Bez Granica
  • MK WARRIORS SERBIA
    • WWW.WARRIORS.RS
« Odgovor #7 poslato: Januar 30, 2008, 09:13:24 pre podne »
Za to godište i tu klasu nema konkurenciju..
HONDA CBR1100XX & KAWASAKI ZZR 1400 & BMW R1200GSA

Van mreže MISIRAC

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #8 poslato: Januar 30, 2008, 12:54:52 posle podne »
Misirac, pa koliko ti trosi honda? Ja sam bas cuo da je malo veci potrosac...
Sta sa udobnoscu? Mnogi se zale na tvrdo fabricko sediste? Ti imas neki aftermarket ili...?
potrosnja malo ispod 5 zadnje merenje na 320 predjenih kilometara 14,75 stalo na punjenju .voznja bila relax oko 110 relacija Sabac - Kursumlija Ibarskom magistralom , inace do mora i nazad sa mnom i zenom + 3 kofera 5,5 potrosnja, standardno sediste ali se ima viska kg  pa mu dodje kao touratech :), videcemo sad kad sam skinuo 20 kg sta ce biti sa udobnoscu :)
godine te ne cine mudracem nego starcem :)

paperinos

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Januar 30, 2008, 07:30:02 posle podne »
Na moru sam imao priliku da se bolje upoznam sa Afrikom.

Bio sam poprilicno skeptican pre toga u vezi sa tom klasom motora.

Ali eto prijatelj je dosao sa njom na more i predlozio mi da je isprobam.

Vozio sam je sedam dana po raznim putevima.

Odusevila me je.

Dok su se oni kupali ja sam se vozio...toliko o moru.

Motor je bas cudan, stvara zavisnike.... ;D

Lepo vuce, lezi jos bolje, visoka pozicija vozaca daje bas osecaj moci.

Kocnice bi za moj ukus mogle biti malo mekse.

Na ovoj Hondi su bukvalno grizle, ne smes da pipnes rucicu.

Ali kad sam se navikao bilo je sve pod kontrolom.

markotenere

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Februar 11, 2008, 10:30:39 posle podne »
Afrika, motor koji zasluzuje svako postovanje, licno vise volim a i vozim Yamahu, imao sam priliku(cast) da  par puta sednem i provozam Afriku.Neznatno slabija ali u svakom slucaju me nije ostavila ravnodusnim i pruzila fenomenalnu zabavu.Da nisam zaludjen Yamahom, Afrika bi definitivno bila moj izbor.
"Poslednji kraljevi bespuca" Afrika i Tenera  :) :) :)
Usput kakve su sanse da se Afrikaneri i Teneristi skupe na jednom mestu i "odmere snage"?  :) :) :)

Van mreže Boban

• Moto manijak u usponu
  • Africa RD07
« Odgovor #11 poslato: Februar 11, 2008, 11:42:09 posle podne »
Nakon par kracih voznji ne mogu reci mnogo jos uvijek, ali cu prenijeti par utisaka. Bar u poredjenju sa Kawasakijem EN500, ono sto se desava kod startovanja je da joj, recimo, treba mnogo vise da se zagrije na neku radnu temperaturu. Kad krene, ono sto je fascinantno je mekoca. Svega. Mekoca mjenjaca (jao kako sam zajebao ubadajuci iz trece u prvu i ne shvatajuci da je odavno u njoj), tecno povlacenje, izuzetno lagana upravljivost stvarno cine da ono sto se cesto govori za nju da ne treba period navikavanja, svarno nije fraza. Dobro poteze za deklarisanu snagu (obtni moment, hmm). Prolazak kroz krivinu daje osjecaj sigurnosti, ali se dosta visoko sjedi, pa moze biti malo neobicno prvi put. Kocnice su dobre, ali se primjecuje njena tezina. Doduse to se primjecuje kod ostrih kocenja, po asfaltu naravno. Recimo, drugom potegne do 90 bez naprezanja, ali nisam gledao u obrtomjer. Kazu da joj je putna brzina 140-150 ali nisam probao. Razlog jednostavan-jos nije registrovana i nisam ni mogao mnogo da se vozam. Pri silasku sa asfalta stice se utisak njene prave vrijednosti. Prosto pliva po makadamu. Probao sam je i pored Drine na krupnom kamenju i tu sam takodje bio iznenadjen kako se snalazi, pogotovo ajde da kazem udobnosti ako se o tome na tom terenu i moze pricati. Probao sam i malo brze po makadamu krivudavim putem, naravno u stojecem stavu, iz pocetka oprezno, ocekujuci neko proklizavanje prednjeg ili zadnjeg tocka, ali se nije desilo. Doduse, taj makadam je bio suv, ali sa dosta sitnih oblutaka. Gume su Mitas 08, tek da napomenem. Sad sto se potrosnje tice, blage veze nemam. Ono sto sam cuo je 5-6 ali jos nije probano. E sad jedan detalj iz garaze. Prevrnula me kao bebu. Prevaren lakocom voznje, nonsalantno sam pokusao da je dignem na nogaru, malo se nagela na desnu stranu i...vise nisam mogao da je vratim. Sreca pa je sa desne strane bio ormar pa se zavalila na njega ;D. Bice i nekih slika kasnije.

Van mreže Gojko - MK Warriors

• Bajker Bez Granica
  • MK WARRIORS SERBIA
    • WWW.WARRIORS.RS
« Odgovor #12 poslato: Februar 13, 2008, 12:16:58 posle podne »
ako smem da dodam imam jednu na prodaju.. do jaja je ;D
HONDA CBR1100XX & KAWASAKI ZZR 1400 & BMW R1200GSA

paperinos

• Gost
« Odgovor #13 poslato: Februar 13, 2008, 12:20:44 posle podne »
A cifra...govori koliko trazis...osim ako nisi hteo samo da se pohvalis.

Van mreže shejtan

• Suvozac
  • *
  • BG 25-135
« Odgovor #14 poslato: Februar 13, 2008, 02:47:31 posle podne »
ako smem da dodam imam jednu na prodaju.. do jaja je ;D

Godiste i koliko parica? ;)
Bolje ziva pi***, nego mrtav heroj!!!

paperinos

• Gost
« Odgovor #15 poslato: Februar 13, 2008, 04:35:22 posle podne »
Nemoj da nas drzis u neizvesnosti...daj reci cifru.

Van mreže Boban

• Moto manijak u usponu
  • Africa RD07
« Odgovor #16 poslato: Februar 13, 2008, 04:40:24 posle podne »
Vidi ti buducih afrikanaca... ;D. Pogledajte i kod Gordana iz  Sapca, mislim da ima jednu RD04 1992 ;)

paperinos

• Gost
« Odgovor #17 poslato: Februar 13, 2008, 04:49:05 posle podne »
Pa da evo i kosu sam uvrnuo, pustio sam donju usnu, stomak mi se uvecao...pravi afrikaner... ;D

Van mreže Boban

• Moto manijak u usponu
  • Africa RD07
« Odgovor #18 poslato: Februar 13, 2008, 04:53:29 posle podne »
Ako ces komsinice da obradujes, zaboravio si jos neke atribute... ;D

paperinos

• Gost
« Odgovor #19 poslato: Februar 13, 2008, 05:51:57 posle podne »
Okacio sam ciglu..evo dobio sam na boji...jos samo da se produzi... ;D