April 02, 2026, 08:51:43 pre podne

Autor Tema: Honda Afrika Twin  (Pročitano 26023 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
Odg: Honda Afrika Twin
« Odgovor #40 poslato: Novembar 16, 2009, 09:59:51 posle podne »
Pa dobro, Srbi jesu čudan narod i kriterijumi su kod nas donekle poremećeni tako da si, što se tiče Golfa II, u pravu 100%. Ali ipak, to je samo tvoje mišljenje o pomenutom motoru i, naravno, imaš pravo na njega. To je stvar ukusa a o ukusima ne treba raspravljati. Ne bih se složio samo sa tobom u vezi KTM-a, jer je u njegovom slučaju "mnogo para za malo muzike". Imao sam bar 20 komada da uvezem sa "motorschade" ili u prevodu sa kvarom na agregatu, a da pri tom nijedan nije bio stariji od 5 godina!!! Takvih slučajeva ima i kod nas na pretek. Srpski sindrom je kao i kod Golfa, došao do izražaja, verovatno i što se tiče Afrike jer mi ćemo pre da kupimo precenjeno vozilo ali da bude ekonomično i pouzdano pa makar bilo i na uštrb udobnosti.

Mislim da si upravu 99% a sto se tice KTM-a eeee pa i oni sami daju garanciju ja mislim 6 meseci na svoje proizzvode i isto tako mislim da u tom segmentu nemaju konkurenciju pa i cak se isplate pare koje das za ono sta on moze. Pozzz

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #41 poslato: Novembar 16, 2009, 10:11:03 posle podne »
  ;D ;D vidiš nisam znao za "toliku" garanciju KTM-a. Mnogo je to kume para za tako malu garanciju  ;)
 Ja lično nisam u tom enduro filmu jer imam falinku - fali mi vrlo malo pa da mogu da dohvatim nogama zemlju  ;D ;D.
   A lično sam probao i TDM, koji je za mene pretežak motor i ima visoko težište, i TransAlp sa kojim već nekako mogu da se izborim. Ipak su to sprave koje izmedu ostalog i zahtevaju krupniju konstituciju vozača, mislim.

kuratista

• Gost
« Odgovor #42 poslato: Novembar 16, 2009, 10:16:44 posle podne »
Wolverine ili kako vec imas svoje misljenje a sa mog stanovista je pogresno....... Vizim Africu i znam sta pricam. Sve zavisi sta ocekujes od motora. Svako uzima motor prema svojim afinitetima! Ako ti je motor lenj kupis trkalicu, ovom motoru to nije namena!
JA SEBE SMATRAM PAMETNIM!!! ;)

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #43 poslato: Novembar 16, 2009, 10:26:05 posle podne »
Ni meni nije mnogo bitno da li ce da ubrzava za 3 ili 13 sekundi, obilazim kad sam 100% siguran i nigde gde nije dozvoljeno. Vozim se da bi video kuda se vozim, ne da bi sto pre stigao tako da mi brzina nije ni bitna. Uzivam u solo voznji. Sto se tice izgleda, tu si u pravu. O ukusima ne treba raspravljati. Meni licno se najvise svidja generacija izmedju 1995-1999 posle toga samo ovaj novi iz 2007.
Ovaj je iz 1998 godine

Небитни пролазник

kuratista

• Gost
« Odgovor #44 poslato: Novembar 16, 2009, 10:29:12 posle podne »
Ja TDM ne smatram za los motor i imao sam priliku da ga vozim ali su AFRICE znatno cenjenije i skuplje kod nas i u svetu. Verovatno je svet pun bajkera budala!!!! ;)

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #45 poslato: Novembar 16, 2009, 10:50:19 posle podne »
Ja TDM ne smatram za los motor i imao sam priliku da ga vozim ali su AFRICE znatno cenjenije i skuplje kod nas i u svetu. Verovatno je svet pun bajkera budala!!!! ;)

Vidi nisam ja hteo da vas uvredim. Samo logicno je da su kod nas kriterijumi poremeceni. A to sto se tice bajkera po svetu,,,, dosao sam iz Beca pre dve nedelje i idem gore za koji dan, i zadnje dve godine tako i nesto nema puno AT po Austriji,  OK slazem se KTM je austriska firma pa sad oni cene svoje oni su budale itd itd  itd  Pa ako si pametan a kazes da jesi aj odgovori mi na prosto pitanje.  Da li taj motor treba da kosta toliko, da li je taj motor pregazilo vreme, ( po meni i estetski, a tehnoloski,, o tome necu da pricam)  ? ?  ?   I onda dodje neko i kaze ili me pita sto si kupio superenduro 950 a ne AT.  Moje je samo da ga pitam da li je on drogiran, naduvan, pijan ili vec sta?  A to isto vazi i za bajkere budale u svetu kako si ih ti nazvao? A sto se tice TDM-a i on je sranje kao i ovo samo je udobniji.

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #46 poslato: Novembar 16, 2009, 11:07:41 posle podne »
Небитни пролазник

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #47 poslato: Novembar 16, 2009, 11:14:16 posle podne »
Nemoj da mislis da se ovde neko oseca uvredjenim, bar ja nisam.
Nego negde procitah da se ovde u Srbiji za KTM kaze "Kratkotrajni Terenski Motor. Verujem da ga austrijanic tako ne prevode.  ;)  ;D

Evo i slika tog kratkotrajnog :D

Lep je , mora se priznati!
Небитни пролазник

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #48 poslato: Novembar 16, 2009, 11:30:53 posle podne »
Nemoj da mislis da se ovde neko oseca uvredjenim, bar ja nisam.
Nego negde procitah da se ovde u Srbiji za KTM kaze "Kratkotrajni Terenski Motor. Verujem da ga austrijanic tako ne prevode.  ;)  ;D

Evo i slika tog kratkotrajnog :D

Lep je , mora se priznati!

A sta je u srbiji normalno? Kad je za nas golfII auto do oo ,,,,,,,,,   kriterijumi su u pitanju.   
                A  znas kako kaze lisica koja ne moze da dohvati grozdje?
                               KISELO  JE@@@

Van mreže Boban

• Moto manijak u usponu
  • Africa RD07
« Odgovor #49 poslato: Novembar 16, 2009, 11:35:03 posle podne »
Crni sine Wolverine, zar i ovde... ;D

Van mreže Bobysha

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #50 poslato: Novembar 16, 2009, 11:37:56 posle podne »
Da se umesam i ja  ;D ima sam prilike da vozim nekoliko KTM-ova i to nepostedne voznje od lc 4 Super Competition (400, 620) pa do Duke-a 990 i svi do jednog su me bas prijatno iznenadili cak odusevili. Ovak LC4 SC od 400ccm je ludilo sesti na njega, to je luuudo magare  ;D . Nije da se ne slazem sa Kratkotrajni terenski motor izrekom ali dizajn, osecaj voznje je sasvim druga prica od afrike, do duse Afriku sam provozao samo par kilometara i nije da mi se nije svidela ali malo je demode po meni bar. Elem ne zelim da osporavam da je Afrika izuzetno dobar motor za nas Srbe koji nemaju para pa daj da se ne kvari i da traje a kako izgleda i koliko je motor agilan u voznji spada na ono jbg snacu se, naucicu da je vozim na foru i slicno. Sta da se radi, zivimo u svrbiji i svi smo svesni da postoje danas daleko bolji, moderniji, jaci, brzi, startniji, agilniji motori ali evo ja prvi nema sanse da dam za motor ni pola para od na primer neke Yamahe XT 660 R koja kosta ispod 6000 jevreja, sto znace da je spao izbor na polovnjake i ispada da je Afrika najbolji potez kupovine za te novce jer je kvalitetne izrade, dugotrajna a i neide lose pa je jos ENDURO sto znaci da je ko stvorena za ove nase '' Asfalnte puteve''
Jbg, voleo bi i ja nekog V-Strom-a ili slicno al SEKA (Srpska Ekonomska Kriza  ;D ) mi ne dozvoljava to, cak ni Afriku ne vozim vec KLE-a jer je jeftinija registracija i po meni znatno manje trosi... Blago onom ko ima za nesto novo, voleo bih i ja a dok SEKA ne prodje a traje evo vec 20 godina pitanje dal cu ikad docekati. Bar da docekam to da mogu Afriku da ganjam, eeheeej, gde bi mi bio kraj . . .
« Poslednja izmena: Novembar 17, 2009, 01:10:18 pre podne od strane bobysha »

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #51 poslato: Novembar 16, 2009, 11:42:10 posle podne »
Dal je SEKA ili  kiselo grozdje?

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #52 poslato: Novembar 16, 2009, 11:47:17 posle podne »
Imam neki cudan osecaj da se ovde neko debelo uvredio!
Gresim li?
Небитни пролазник

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #53 poslato: Novembar 16, 2009, 11:58:20 posle podne »
 Nisam puno vozio AT ,al' da je grdna,grdna je brate k'o sam djavo   ;)
 I dzaba mene moj brat Boban ubedjuje,i dzaba mi daje da je provozam,kad je meni muka kad je vidim  ;)
 A da je kvalitetan motor,bilo bi debilno da tvrdim suprotno  8)
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
Небитни пролазник

kuratista

• Gost

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #56 poslato: Novembar 17, 2009, 12:56:00 pre podne »
ja preuzeo za Sustera pa hvala u njegovo ime  ;) :D

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #57 poslato: Novembar 17, 2009, 01:30:44 pre podne »
Izmedju ostalih motora koje posedujem vozim i Jamahu Fazer s2. Ne bih hteo da razocaram vlasnike TDM Jamahe ali nemojmo uporedjivati bilo koji model Honde sa Jamahom KTM ili slicnim proizvodima. Ovaj covek koji pljuje po Africi nije svesan cinjenice da se kod motora ne gledaju samo performanse nego i sve ostale stvari. Poziva se na zastarelost Afrike a pri tom se ne izjasnjava koliko godina se pravi vrli TDM,hteo sam reci da ni on nije mladunac kao model.Nisam imao Afriku sto smatram velikim propustom ali sam imao prilike da je vozim i da razgovaram sa najboljim mehanicarima u Srbiji ,koji tvrde da je ovaj model zaista kvalitetan i izdrzljiv.Sigurno je da TDM sa svojih 86 konja ide bolje nego Afrika ali ne vidoh neke ljude koji idu na daleka putovanja sa TDM vec sa Afrikom ili BMW 1200.Eventualno sa Tenerom.Perma tome sve je stvar ukusa i potreba ali neke relacije mora da postoje prilikom poredjenja.Vrlo vazna stvar je sto mnogi ljudi kod nas kupe polovan motor usled nedostatka novca pa kad se razocaraju kao doticni onda pljuju po firmi,brate kupi nov pa posle makar 50000 km daj neke primedbe na isti, a ne kao vecina kupis ispusotinu pa popravljaj i odaj po majstorima i nikad kraja.

kuratista

• Gost
« Odgovor #58 poslato: Novembar 17, 2009, 01:36:48 pre podne »
Izmedju ostalih motora koje posedujem vozim i Jamahu Fazer s2. Ne bih hteo da razocaram vlasnike TDM Jamahe ali nemojmo uporedjivati bilo koji model Honde sa Jamahom KTM ili slicnim proizvodima. Ovaj covek koji pljuje po Africi nije svesan cinjenice da se kod motora ne gledaju samo performanse nego i sve ostale stvari. Poziva se na zastarelost Afrike a pri tom se ne izjasnjava koliko godina se pravi vrli TDM,hteo sam reci da ni on nije mladunac kao model.Nisam imao Afriku sto smatram velikim propustom ali sam imao prilike da je vozim i da razgovaram sa najboljim mehanicarima u Srbiji ,koji tvrde da je ovaj model zaista kvalitetan i izdrzljiv.Sigurno je da TDM sa svojih 86 konja ide bolje nego Afrika ali ne vidoh neke ljude koji idu na daleka putovanja sa TDM vec sa Afrikom ili BMW 1200.Eventualno sa Tenerom.Perma tome sve je stvar ukusa i potreba ali neke relacije mora da postoje prilikom poredjenja.Vrlo vazna stvar je sto mnogi ljudi kod nas kupe polovan motor usled nedostatka novca pa kad se razocaraju kao doticni onda pljuju po firmi,brate kupi nov pa posle makar 50000 km daj neke primedbe na isti, a ne kao vecina kupis ispusotinu pa popravljaj i odaj po majstorima i nikad kraja.

*556

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #59 poslato: Novembar 17, 2009, 09:04:07 pre podne »

Moram da te citiram posto evidentno nisi procitao i razumeo pricu. Nisam ja predio AT i TDM a ako me pitas oba su goli ... iako sam imao afriku a sad TDM, Harley Davidsona sportster (koji isto kurcu nevalja) i yamahu R1 KOJA JE PO MENI NAJBOLJI SUPER SPORT  KAZEM SUPER SPORT da nebude da sam je poredio sa PAPRIKOM, Tako da opet ponavljam mali je broj emisija ili ja nisam video ni jednu do sad da idu PAPRIKOM na put oko sveta. Uglavnom BMW ili HARLEY. Vozim motore od 1992, vozio sam kamaru ovih polovnih sranja, R1 sam kupio NOV i tu su u pravu,,, lep osecaj i novo je novo. A da se vratimo na PAPRIKU, opet ponavljm ne cini motor dobrim to sto ima samo dobar agregat i trosi 5l,,,posto se 99% vas za to hvata,  je jako ne zgodno,,,,,,,, jer ili niste izasli iz dvorista ili ste vlasnici golfa II,  Pa jebo motor koji se ne ide, ne koci, ne udoban,  nema sediste, dizajn oko satova kao kontejner, estetika porazavajuca, performanse kur...c, bre teska je kao TENK T84 i kako sa njom sici negde nizbrdo na off,,,,,,, pa sad ce te da kazete da je bolja i lepsa od V STROM 1000 koji moze da se nadje za iste pare.  LJUDI NA KVALITET MOTORA UTICU SVI PARAMETRI,,,,,,, PERFORMANSE, TEZINA,BRZINA,UDOBNOST,KOCNICE,ERGONIMIJA,,,,,,,,, PA UOSTALOM SVI STE ,,PAMETNI,, POGLEDAJTE NEKI TEST U MOTORADU ILI NA NETU KOJE PARAMETRE OCENJUJU KOD MOTORA PA SE TAKO DONOSE ZAKLJUCI O TOME. A to dali je paprika bolja od TDMa ili BMWa ili KTMa  pa nemoze da se poredi sa njima jer opet opet ponavljm prestala je da se proizvodi kad su oni poceli. Od prvog do poslednjeg dana nije imali niti jednu inovaciju,,,,, pa daj i kad je izasla bila je zastarela. JA SE SLAZEM DA VAS BOLI KAD VAM NEKO KENJA PO MOTORU ali to su onda kompleksi a ne pamet,      ALI SVI SU SA ISTOM PRICOM ZNAS ZA TE PARE, PA ZNAS OVO PA ZNAS ONO      KISELO JE GROZDJE  ! ! ! ! ! ! ! !  @@@@@@@