Izmedju ostalih motora koje posedujem vozim i Jamahu Fazer s2. Ne bih hteo da razocaram vlasnike TDM Jamahe ali nemojmo uporedjivati bilo koji model Honde sa Jamahom KTM ili slicnim proizvodima. Ovaj covek koji pljuje po Africi nije svesan cinjenice da se kod motora ne gledaju samo performanse nego i sve ostale stvari. Poziva se na zastarelost Afrike a pri tom se ne izjasnjava koliko godina se pravi vrli TDM,hteo sam reci da ni on nije mladunac kao model.Nisam imao Afriku sto smatram velikim propustom ali sam imao prilike da je vozim i da razgovaram sa najboljim mehanicarima u Srbiji ,koji tvrde da je ovaj model zaista kvalitetan i izdrzljiv.Sigurno je da TDM sa svojih 86 konja ide bolje nego Afrika ali ne vidoh neke ljude koji idu na daleka putovanja sa TDM vec sa Afrikom ili BMW 1200.Eventualno sa Tenerom.Perma tome sve je stvar ukusa i potreba ali neke relacije mora da postoje prilikom poredjenja.Vrlo vazna stvar je sto mnogi ljudi kod nas kupe polovan motor usled nedostatka novca pa kad se razocaraju kao doticni onda pljuju po firmi,brate kupi nov pa posle makar 50000 km daj neke primedbe na isti, a ne kao vecina kupis ispusotinu pa popravljaj i odaj po majstorima i nikad kraja.
Moram da te citiram posto evidentno nisi procitao i razumeo pricu. Nisam ja predio AT i TDM a ako me pitas oba su goli ... iako sam imao afriku a sad TDM, Harley Davidsona sportster (koji isto kurcu nevalja) i yamahu R1 KOJA JE PO MENI NAJBOLJI SUPER SPORT
KAZEM SUPER SPORT da nebude da sam je poredio sa
PAPRIKOM, Tako da opet ponavljam mali je broj emisija ili ja nisam
video ni jednu do sad da idu
PAPRIKOM na put oko sveta.
Uglavnom BMW ili HARLEY. Vozim motore od 1992, vozio sam kamaru ovih polovnih sranja,
R1 sam kupio NOV i tu su u pravu,,, lep osecaj i novo je novo. A da se vratimo na
PAPRIKU, opet ponavljm ne cini motor dobrim to sto ima samo dobar agregat i trosi 5l,,,posto se 99% vas za to hvata, je jako ne zgodno,,,,,,,, jer ili niste izasli iz dvorista ili ste vlasnici golfa II, Pa jebo motor koji se ne ide, ne koci, ne udoban, nema sediste, dizajn oko satova kao kontejner, estetika porazavajuca, performanse kur...c, bre teska je kao TENK T84 i kako sa njom sici negde nizbrdo na off,,,,,,, pa sad ce te da kazete da je bolja i lepsa od V STROM 1000 koji moze da se nadje za iste pare. LJUDI NA KVALITET MOTORA UTICU SVI PARAMETRI,,,,,,, PERFORMANSE, TEZINA,BRZINA,UDOBNOST,KOCNICE,ERGONIMIJA,,,,,,,,, PA UOSTALOM SVI STE ,,PAMETNI,, POGLEDAJTE NEKI TEST U MOTORADU ILI NA NETU KOJE PARAMETRE OCENJUJU KOD MOTORA PA SE TAKO DONOSE ZAKLJUCI O TOME. A to dali je
paprika bolja od TDMa ili BMWa ili KTMa pa nemoze da se poredi sa njima jer opet opet ponavljm prestala je da se proizvodi kad su oni poceli. Od prvog do poslednjeg dana nije imali niti jednu inovaciju,,,,, pa daj i kad je izasla bila je zastarela. JA SE SLAZEM DA VAS BOLI KAD VAM NEKO
KENJA PO MOTORU ali to su onda
kompleksi a ne pamet, ALI SVI SU SA ISTOM PRICOM ZNAS ZA TE PARE, PA ZNAS OVO PA ZNAS ONO
KISELO JE GROZDJE ! ! ! ! ! ! ! ! @@@@@@@