April 22, 2026, 10:21:40 posle podne

Anketa

Da li kupiti polovnu Yamahu Virago 250 ili novi KYMCO 250 ?

YAMAHA VIRAGO 250
KYMCO 250

Autor Tema: pomoć  (Pročitano 8244 puta)

0 Članovi i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

olja

• Gost
pomoć
« poslato: Jun 06, 2008, 01:46:01 posle podne »
U nedoumici sam: da li kupiti polovnu Yamahu Virago 250, ili novi KYMCO 250? Ne volim vožnju preko 120km/h,ne mogu se odlučiti. Šta je lakše za održavanje? ???

gordanmg

• Gost
Odg: pomoć
« Odgovor #1 poslato: Jun 06, 2008, 02:12:21 posle podne »
U nedoumici sam: da li kupiti polovnu Yamahu Virago 250, ili novi KYMCO 250? Ne volim vožnju preko 120km/h,ne mogu se odlučiti. Šta je lakše za održavanje? ???

Ja imam virago 125 i virago 535 e sad odluci sta ti vise odgovara.

Van mreže markoni

• Moto manijak u usponu
  • Pol: Muškarac
  • live to ride, ride to live BMW :)
    • www.www.mkcivija.com
« Odgovor #2 poslato: Jun 06, 2008, 02:28:44 posle podne »
moje misljenje je ako hoces malo duze da vozis taj motor bolje japanac star 25 godina nego nov kinez.lakse je odrzavati yamahu,sigurnije je za delove neko ovi kinezi

Van mreže ice indy

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #3 poslato: Jun 06, 2008, 05:28:43 posle podne »
slazem se sa Markonijem , drugar mi ima isto VIRAGA 535 i 2 sesona odkako je u njegovom posedu prolazi bez i jednog jedinog kvara ( istina da mu je guma pukla 2 puta , ali to nije neki kvar ;) )
LIVE TO RIDE , RIDE TO LIVE
2 SU NAM TOCKA , A 1 ZIVOT
NE BRZE OD ZIVOTA

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #4 poslato: Jun 06, 2008, 05:49:17 posle podne »
Definitivno je bolji stariji japanac nego nov kinez! ;)

A najbolji je nov japanac. ;D ;D

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #5 poslato: Jun 06, 2008, 07:17:32 posle podne »
 Ima i jedan cisto ekonomski aspekt!
 Posle dve godine voznje Yamahu ces prodati za skoro isti novac,a sta ces da radis sa "kinezom"?
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže HD

• Dobar Vozac
  • **
  • HD Dyna Low Rider
« Odgovor #6 poslato: Jun 06, 2008, 08:40:11 posle podne »
Ovako: ako mislis da motor koristis kao skuter, tj. u lokalu- kupi Virago 250.
Ako planiras da vozis malo dalje- kupi odmah 535.
Vozis godinu-dve, skupis malo love i predjes na HD!  ;)
Kineze ZABORAVI!!!!

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
  • Ova slika nije sa interneta !!!
« Odgovor #7 poslato: Jun 06, 2008, 10:41:46 posle podne »
Kineza zaboravi !!!    ;)
PUN GAS PA POLAKO !!!

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #8 poslato: Jun 07, 2008, 12:50:55 pre podne »
Kakav lanac kakav japanac najbolji je BMW kardanac.
ALI u tvom slucaju je ipak jako bolje Japanac ne pada vrednost tako lako a ima i delova
i sigurno ces uzivati vece postovanje neko na kinezu ne znam dali me razumes
kinez je tesko odrzavati stalno se kvare izradjeni su od jako losih materijala i po iskustvu drugih
jako su losi
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

zodiac

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Jun 08, 2008, 10:36:38 posle podne »
Olja je pitala da li da kupi Yamahu ili Kymco. Kymco nije kinez, nego tajvanac, i to sa prilicno dobrom reputacijom u svetu. Ujedno je i najveci proizvodjac na domacem trzistu, ali i u poredjenju sa kinezima i koreancima. Kompanija je osnovana daleke 1963, kao ispostava za izradu delova za Hondu. Imaju dugu tradiciju, i za razliku od vecine kineza, dobro vode racuna o kvalitetu, i svoje proizvode sklapaju u modernoj i tehnoloski naprednoj fabrici. Prica o tome da polovni motocikli ne-japanske proizvodnje brzo gube na vrednosti i tesko se prodaju kao rabljeni je tacna, za ovu o kvalitetu se ne bih bas sasvim slozio.

Van mreže acim

• Profi Vozac
  • **
  • BMW K1300R
    • Aćim
« Odgovor #10 poslato: Jun 09, 2008, 12:23:08 pre podne »
Olja je pitala da li da kupi Yamahu ili Kymco. Kymco nije kinez, nego tajvanac, i to sa prilicno dobrom reputacijom u svetu. Ujedno je i najveci proizvodjac na domacem trzistu, ali i u poredjenju sa kinezima i koreancima. Kompanija je osnovana daleke 1963, kao ispostava za izradu delova za Hondu. Imaju dugu tradiciju, i za razliku od vecine kineza, dobro vode racuna o kvalitetu, i svoje proizvode sklapaju u modernoj i tehnoloski naprednoj fabrici.

Ako se dobro sećam, Honda je vlasnik 30% deonica Kymca, a ono što sigurno znam je da Kymcove agregate ugrađuje i italijanski Malaguti. Moj ćale ima četvorotaktni Malagutijev skuter od 150 kubika sa Kymcovim agregatom i mogu vam reći da je odličan, a to su mi potvrdili i majstori. Nego, olja ne reče koji Kymco 250?

Van mreže acim

• Profi Vozac
  • **
  • BMW K1300R
    • Aćim
« Odgovor #11 poslato: Jun 09, 2008, 12:29:23 pre podne »
Kakav lanac kakav japanac najbolji je BMW kardanac.

Da je nešto na ovom svetu najbolje, svi ostali proizvođači bi pravili surogate. To što neki motor nema lanac, ne znači da je najbolji i drugo, zavisi iz kog konteksta se gleda, u kom smislu najbolji. Znači, koji BMW, koji drugi motor i u kom kontekstu, pa se onda može sagledati ko je bolji. Da li je taj BMW sa kardanom brži od Rosijeve Yamahe ili Stonerovog Ducatija? Teško. Brži je od tenka, to je sigurno, ali to i dalje ne znači da je BMW motor sa kardanom bolji ili lošiji od tenka, niti od neke Yamahe, Ducatija ili nečega drugog. Daj da pomognemo devojci oko izbora, ne da joj otežavamo.

Van mreže markoni

• Moto manijak u usponu
    • www.www.mkcivija.com
« Odgovor #12 poslato: Jun 10, 2008, 11:23:41 pre podne »
nemoj bmw da mi diras  :D :D.kardan ima mnogo svojih prednosti naravno ima i mana.olji bih preporucio kardan ako ima para za 535 zbog lakog odrzavanja,mnogo lakseg nego lanca,pogotovo na duzim turama.vozis i ne mislis o podmazivanju i ciscenju.ja bih iskreno pre uzeo yamahu.sto se kvaliteta kimka tice nema potrebe da sumnjam,imao sam iskustva i nikako mi se nije svideo.evo jedan primer.2006 pot sabac-ivanjica u grupi ide decko sa nekim kimkom 250 kruzerom i u jednom momentu bammm odlete mu prednji pranik iz cista mira i sa malo omasio par ljudi iza,ove godine taj isti decko nije u mogucnosti da vozi svoj motor zbog kvara na radilici koju ne moze da nadje.....ja sam veliki ljubitelj evropskih motocikala,ali nemam nista protiv japanaca,vozim i njih,samo ne R-ove,ni japanske ni evropske,ali tajvanace,korejance i kineze ne zelim ni da vozim.nemam lepo iskustvo.jedino kao rezervni motor za po gradu i to je kraj

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #13 poslato: Jun 10, 2008, 02:41:28 posle podne »
Ja sam vozio kineza i navozao se sa njim.Ipak posto o kinezima ovde nije rec mislim da Yamaha 250 pravi izbor.I da je u sreci i veselju vozas mnogo kilometara.

Van mreže WARU

• Bajker Bez Granica
  • SLOVENIJA
« Odgovor #14 poslato: Jun 10, 2008, 03:03:15 posle podne »
IMAO SAM JA JAMAHU250 I URADIO SA NJIM VIŠE OD 100000 KM TAKO DA TI PRIPORUČAVAM YAMAHU!
:police: come in peace or stay at home *3

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #15 poslato: Jun 10, 2008, 04:08:17 posle podne »
IMAO SAM JA JAMAHU250 I URADIO SA NJIM VIŠE OD 100000 KM TAKO DA TI PRIPORUČAVAM YAMAHU!

Jbg,ako ovo nije dovoljno,ne znam sta je ;)
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže acim

• Profi Vozac
  • **
  • BMW K1300R
    • Aćim
« Odgovor #16 poslato: Jun 10, 2008, 06:45:43 posle podne »
nemoj bmw da mi diras  :D :D

Zašto se vlasnici BMW-a tako lako daju isprovocirati? ;D Evo, BMW RULEZ  ;D ;D ;D

Šalu na stranu, nisam ja rekao da je BMW loš, već da ne postoji najbolji motor, niti najbolji auto, niti najbolji hamburger, već zavisi šta ko voli, šta kome treba, šta ko može sebi da priušti, dakle zavisi od konteksta ili ugla posmatranja. Zato ne mislim da je kardan najbolje rešenje, niti da je to lanac, ali da ne zaplićemo priču o tome, da je nešto najbolje, ono drugo bi prestalo da se proizvodi, to je jasno nadam se.

olji bih preporucio kardan ako ima para za 535 zbog lakog odrzavanja,mnogo lakseg nego lanca,pogotovo na duzim turama

Koliko sam ja primetio, olja pokušava da nauči da vozi motor, ne verujem da joj je glavni kriterijum da ne mora da podmazuje lanac, niti da vozi dugačke ture u samom startu. Možda će lanac da joj podmazuje dečko ili tata, baš je briga.

ja bih iskreno pre uzeo yamahu

Potpuno se slažem, ja vozim Yamahu. Ja nisam ni savetovao Kymca, već sam potvrdio zodiacov post da Kymco nije Kinez, već Korejanac i da je za dve klase bolji od Kineza i da ga ne treba gurati u istu vreću. Opet kažem, da su im agregati lom, ne bi ih ugrađivao Malaguti.

u grupi ide decko sa nekim kimkom 250 kruzerom i u jednom momentu bammm odlete mu prednji pranik iz cista mira

Da nije bio Keeway? Kod nas nema puno Kymco motora, a Keewaya ima na svakom koraku. Još jednom da ponovim, daleko je Kymco od Japanaca, ali je daleko i od Kineza. I onaj Hyosung je daleko bolji od Kineza, ali i dalje ne tvrdim da je blizu Japanaca.

Ovakva pitanja se uvek pretvore u raspravu šta je bolje, a time najmanje pomognemo onima koji su pitali :)

Dakle, olja ima reč  :-X

Van mreže markoni

• Moto manijak u usponu
    • www.www.mkcivija.com
« Odgovor #17 poslato: Jun 10, 2008, 09:05:05 posle podne »
bio je,i jos uvek je kimko.ne znam koji je model tacno,ali je kimko  ;D :D :D

Van mreže acim

• Profi Vozac
  • **
  • BMW K1300R
    • Aćim
« Odgovor #18 poslato: Jun 10, 2008, 09:14:59 posle podne »
bio je,i jos uvek je kimko.ne znam koji je model tacno,ali je kimko  ;D :D :D

Važi :) da smo živi i zdravi i da popijemo po neko ladno kada se vidimo 8)

Van mreže black rain

• Vozac
  • *
« Odgovor #19 poslato: Decembar 05, 2008, 02:17:31 pre podne »
ali nezaboravite da kineza ima na svakom koraku pa da delove mozete uzeti u svakoj kineskoj radnji.
salim se naravno.
 ako bi trebao da biram od ta dva motora ja sam za YAMAHU