April 08, 2026, 04:28:19 posle podne

Autor Tema: custom choppers  (Pročitano 9862 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

silver bullet

• Gost
custom choppers
« poslato: Septembar 26, 2008, 02:07:27 pre podne »
pre par meseci lutajuci po netu nabasam sto se kaze na sajt  CROATIA CHOPPERS
 i jako se lepo iznenadih time kako sajt izgleda ne kazem da ovaj nas izgleda lose taman posla
njihov je iskljucivo namenjen coperima pa sam mislio da vas pitam sve clanove a i ekipu koja upravlja forumom da li bi mogli ovde na ovom nasem sajtu da se napravi jedan deo posvecen samo coperima da li ce to biti podforum ili jebem li ga sad sta ne znam ali da ga ima
ja sam ceo forum pregledao ali nisam ga nasao kao takvog a iskreno voleo bih da ima neceg slicnog ili priblizno istog
pomenuo sam ranije u mojim pitanjima ili postovima da prepravljam neku svoju masinu u chopper ali tesko se dolazi do svih potrebnih informacija medjutim ovde sam od par clanova dobio nekoliko korisnih informacija i zahvaljujem se svima oni znaju koji su hehe ali i sam sam po netu pronasao kojekave savete i cudesa koja bi mogla nekom drugom ovde da pomognu poprilicno
 samim tim mislim da bi postojanje jednog takvog odeljka za choppere na ovom forumu bilo jako lepo pa kad nekom nesto padne na pamet neka ideja ili zelja sto da luta svetom kad mi imamo svoje ovde
hvala na razumevanju i bice o ovome mozda reci jos ako bude prilike i razumevanja
i izvinjavam se zbog pravopisa i ovih cudesa .,!/*-+ ali mrzi me da ih stavljam

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: CHOPPERS
« Odgovor #1 poslato: Septembar 26, 2008, 07:34:21 pre podne »
Ovako, veoma interesantna ideja. Mozda bi i mogla da se sprovede u delo. Ali za pocetak mozes da otvoris temu u Motori
http://www.motoasocijacijasrbije.com/forumm/index.php?board=13.0
Pa ako tema stvarno zazivi onda ce se sigurno nepraviti i neki podforum. A do tada potrudi se da prikupis sto vise korisnih informacija. ;)

Pozdrav.

silver bullet

• Gost
custom choppers
« Odgovor #2 poslato: Septembar 26, 2008, 01:39:58 posle podne »
Daklem  ;D
moram da se nametnem idejom o tome da se uradi nesto na ovom forumu u vezi choppera tj da se nadje jedno mesto u vidu podforuma ili nove stalne teme ideje ili ne znam kako vec samo da ga ima
ja sam za sebe trazio informacije na netu o tome kako napraviti chopper medjutim svi nesto ofrlje nude ali trud mi se isplatio pa sam nasao bas ono sto sam hteo
naravno necu biti cicija pa cu podeliti sa svima koje chopperi zanimaju ali custom chopperi naravno
ima srbin dovoljno znanja samo mu treba pogoniti volju i da vidis cuda hehe
a kad se volja pokrene kao zamajac motor nema stajanja al da ne tupim mnogo
znaci ljudi ja bih voleo da imamo ovde jedan deo samo o chopperima i custom izvedbu istih
siguran sam da ima dosta zaljubljenika u choppere tako da se nadam da cu naici na podrsku i razumevanje
ako to sve bude kako treba ja cu izneti sve sto sam nasao na netu o izradi choppera tu je video sa izradom kompletnog rama sto na onom sranju od discovery kanala necete videti nikad tu je prednja vila volan i ostale sitne i bitne stvari
znaci ja  bih samo da animiram ovom prilikom istomisljenike i sve one koji vole motore uopste da nesto ovakvo zazivi na forumu MAS-a
hvala na razumevanju svima koji budu procitali i nadam se uspehu
ali necu stati ovde videcete moracemo da dobijemo nesto o chopperima
pa ne moze svaki srbin da kupi sebi chopper ali neka pokusa barem da ga napravi zamislite samo natpis SERBIAN CUSTOM CHOPPERS
i mislite o tome ali samo jos malo hehe mozda uskoro i pise tako kad ukucate u nekom pretrazivacu
pozdrav svima
zar nije to lepo

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
Odg: custom choppers
« Odgovor #3 poslato: Septembar 26, 2008, 04:56:16 posle podne »
Eh i ja sam nekada pokusao da ortacki napravim coper jer se nije imalo para. Nemam skoro nista na papiru ali zato u glavi imam dosta toga. ;D
Cak sam dosta dugo i vozio chopere. Ali sam presao na neku drugu kategoriju.
Potpuno mi se svidja ideja da se postavi sve sto bi buducim majstorima i vizionarima pomoglo ka ostvarivanju njihovog cilja.

silver bullet

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Septembar 26, 2008, 05:40:31 posle podne »
Eh i ja sam nekada pokusao da ortacki napravim coper jer se nije imalo para. Nemam skoro nista na papiru ali zato u glavi imam dosta toga. ;D
Cak sam dosta dugo i vozio chopere. Ali sam presao na neku drugu kategoriju.
Potpuno mi se svidja ideja da se postavi sve sto bi buducim majstorima i vizionarima pomoglo ka ostvarivanju njihovog cilja.
pa postavicu ja sve sto imam kod sebe i sigurno ce nekom pomoci dosta jer je i meni u mojim nedoumicama oko nekih bitnih stvari najvise oko rama uglova materijala i tako dalje
ali i tvoje ideje iz glave nam sigurno mogu dobro doci i ideje svih ostalih ljubitelja motora
samo da se sto vise ljudi ovde pojavi i da prica na istu temu nekako mi se cini da malo ljudi dolazi na forum i ne tako cesto pa pogledajte hrvate koliko oni imaju clanova i poseta pa u cemu je razlika izmedju njih i nas nije mi jasno

paperinos

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Septembar 26, 2008, 09:39:25 posle podne »
Koji agregat mislis da stavis u taj coper?

Ovo je moje vidjenje idealne sprave.
Moj predlog je da to bude neki V2 agregat vazdusar obavezno sa karburatorima.
Hrom je obavezan na svim detaljima, masina da bude sva u hromu, tockovi obavezno sa spicama.

Motor mora da ima elegantnu linije, nemoj da bude neki debeljko, i da bude kao kamion.
Prenos kardan ili kais.
Sediste komforno, polozaj za voznju opusten.

Cajgeri retro beli sa crnim ciframa, osvetljenje zuto.
Nemoj da auspuh bude neki bucan, fora je da ima lep zvuk koji ce da dozvoli da se masina cuje kako prede.

silver bullet

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Septembar 26, 2008, 10:31:58 posle podne »
Koji agregat mislis da stavis u taj coper?

Ovo je moje vidjenje idealne sprave.
Moj predlog je da to bude neki V2 agregat vazdusar obavezno sa karburatorima.
Hrom je obavezan na svim detaljima, masina da bude sva u hromu, tockovi obavezno sa spicama.

Motor mora da ima elegantnu linije, nemoj da bude neki debeljko, i da bude kao kamion.
Prenos kardan ili kais.
Sediste komforno, polozaj za voznju opusten.

Cajgeri retro beli sa crnim ciframa, osvetljenje zuto.
Nemoj da auspuh bude neki bucan, fora je da ima lep zvuk koji ce da dozvoli da se masina cuje kako prede.
to da je kao kamion mozda bude kad masina bude od 1500 ccm za pocetak ce biti mnogo manja ne znam tacno koju cu da stavim ali nie mi bitno toliko koja je masina u pitanju vec kako ce to sve da izgleda kad se ukomponuje sa svim detaljima hrom je naravno obavezan i bez toga nema price bio bi u fazonu klasika sto prostije i elegantnije karburator naravno
sediste jedno elegantno i udobno vile niklovane mozda budu i sa oprugama a sto se prenosa tice nije ni lanac losa opcija ipak je to klasik ali kais je takodje opcija koja moze da upadne e sad sto se masine tice hrom je super ali ja bi da je ona u boji zlata jer je to bas retko vidjeno osvetljenje naravno zuto e sad ako mi uspe da na prednjem tocku odradim umesto zica postavim lancice celicne samo mi je to malo pipaviji posao ali jebi ga to je ipak moja ideja nisam je ukrao
za pocetak cu prepraviti stari jawin ram a drugi poduhvat ce biti od golih cevi pa sve po redu tad ce i biti u opticaju snaznija masina

Van mreže ssaallee

• Profi Vozac
  • **
  • night wolves mc
« Odgovor #7 poslato: Septembar 27, 2008, 01:05:26 pre podne »
Da,da..
 ;D
''...Krim - Rusija, Ukrajina - Rusija, Aljaska - Rusija, Sve - Rusija, osim Kosova, Kosovo je Srbija...''

Van mreže PICASOO MZ

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #8 poslato: Septembar 27, 2008, 09:19:08 pre podne »
Da li ces od JAwe samo ram da koristis ili jos nesto (masinu, vesanje i sl...)

Evo kako sam ja ovog MZ TS 250/1 iz 1979...

preradio u ovo...

silver bullet

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Septembar 27, 2008, 07:00:21 posle podne »
pa ppomozite mi da animiram ostalo gradjanstvo ovog foruma da se pojavljuju malo cesce ovde i da se zanimaju za chopppere hehe i za sve ostalo zaista je mala posecenost foruma ne dopada mi se to iskreno ponekad se desi da samo ja i neko od moderatora ako je vidljiv bude ovde
u cemu je problem razumem sve obaveze ostalih clanova ali forum je kvalitetan i ziv samo ako ga posecujemo zato svi na forum osim kad niste na motorima hehe

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #10 poslato: Septembar 27, 2008, 07:48:17 posle podne »
 ;) Samo ti pisi i daj nesto konkretno, ima nas animiranih  ;D !
Evo ti slicice da vidis moj prvi pokusaj u custom- chopper izvedbi:

A ako se malo zagledas primetices da je viljuska niklovana u zuto. Pored toga ram i viljuska su originalni, ali je prednji tocak od BMW-ove prikolice precnika 20 coli i da nema kocnicu, zadnji je 120/80 R18 od BMW-a R25/3( tako je dobijen povecan ugao na prednjoj viljusci i izgleda produzena), far je IMT 539, zadnja lampa od NSU prime, zadnji izduv made in "Krusik" Valjevo( od tela granate),a guvernala od( verovao ili ne) bicikle koju smo vecina nas kao klinci sanjali( Sa visokom guvernalom, "banana" sedistem, amortizerima pozadi i menjacem na sipci izmedju nogu). Sve u svemu pokusaj po uzoru na EASY RIDER stil.
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

paperinos

• Gost
« Odgovor #11 poslato: Septembar 27, 2008, 09:07:29 posle podne »
Lepotani, ih  ala sam s eobradovao temi,kad tad cu se i ja baciti na sklapanje mog chopera.

Van mreže HD

• Dobar Vozac
  • **
  • HD Dyna Low Rider
« Odgovor #12 poslato: Septembar 27, 2008, 09:09:38 posle podne »
a guvernala od( verovao ili ne) bicikle koju smo vecina nas kao klinci sanjali( Sa visokom guvernalom, "banana" sedistem, amortizerima pozadi i menjacem na sipci izmedju nogu). Sve u svemu pokusaj po uzoru na EASY RIDER stil.

Bicikl se zvao PFS i pored visokog guvernala imao je i naslon na onom "banana" sedustu. I jedno i drugo sam skinuo i stavio na APN-6! Steta sto nemam sliku, EASY APN!!
Jbg, to je bilo 83-ce, ja imao 14 god, to sad izgleda smesno, ali dok su drugi spustali guvernale da bi im APN-ci i "automatici" izgledali sportski, ja sam pravio "chopera".. ;D

paperinos

• Gost
« Odgovor #13 poslato: Septembar 28, 2008, 01:26:33 pre podne »
Ovo je pravi primer koliko je mocna "plasticna operacija".

Od babe si napravio lepoticu. ;D

silver bullet

• Gost
« Odgovor #14 poslato: Septembar 28, 2008, 05:16:23 posle podne »

na nesto ovako sam mislio da uradim sa ramom koji ja imam i tako ce i biti samo ako uspem lepo da postavim sliku hehe

silver bullet

• Gost
« Odgovor #15 poslato: Septembar 28, 2008, 05:58:55 posle podne »
evo prave riznice informacija i znanja u vezi choppera
http://www.bikerradiomagazine.com/forum/phpBB2/index.php
ovde ima svega
hehe samo pazljivo pregledajte sve a ja imam nacrte koje sam odatle skinuo za prednju8 vilu pa sam mislio da je suvisno da ih postavljam

Van mreže WARU

• Bajker Bez Granica
  • SLOVENIJA
« Odgovor #16 poslato: Septembar 29, 2008, 10:51:57 pre podne »
STVARNO ODLIČNO
:police: come in peace or stay at home *3

silver bullet

• Gost
« Odgovor #17 poslato: Septembar 29, 2008, 05:09:08 posle podne »
evo linka kako lik pravi sediste jako lepo objasnjeno
http://www.bikernet.com/news/newsarch.asp?article=053103

silver bullet

• Gost
« Odgovor #18 poslato: Septembar 29, 2008, 05:13:15 posle podne »
L]
A ako se malo zagledas primetices da je viljuska niklovana u zuto. Pored toga ram i viljuska su originalni, ali je prednji tocak od BMW-ove prikolice precnika 20 coli i da nema kocnicu, zadnji je 120/80 R18 od BMW-a R25/3( tako je dobijen povecan ugao na prednjoj viljusci i izgleda produzena), far je IMT 539, zadnja lampa od NSU prime, zadnji izduv made in "Krusik" Valjevo( od tela granate),a guvernala od( verovao ili ne) bicikle koju smo vecina nas kao klinci sanjali( Sa visokom guvernalom, "banana" sedistem, amortizerima pozadi i menjacem na sipci izmedju nogu). Sve u svemu pokusaj po uzoru na EASY RIDER stil.
vila ti ima super boju zaista ali samo da si odstranio zadnje mortizere i produzio zadnju za nekih 15 -20 cm bila bi ti linija jos bolja jos ako bi izdigao rezervoar malo savrseno inace svaki pokusaj je za pohvalu pa moj je skroz razjeban jednom sam nesto radio pa sve rasturio ali sad ce sve od pocetka ali jos bolje tj mnogo bolje  hehe
ako te zanimna imam film o izradi kompletnog rama po koracima jako lep dokumentarac

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #19 poslato: Septembar 29, 2008, 08:12:12 posle podne »
L]
vila ti ima super boju zaista ali samo da si odstranio zadnje mortizere i produzio zadnju za nekih 15 -20 cm bila bi ti linija jos bolja jos ako bi izdigao rezervoar malo savrseno inace svaki pokusaj je za pohvalu pa moj je skroz razjeban jednom sam nesto radio pa sve rasturio ali sad ce sve od pocetka ali jos bolje tj mnogo bolje  hehe
ako te zanimna imam film o izradi kompletnog rama po koracima jako lep dokumentarac

Pravo da ti kazem, zadnje amortizeere na 25/2 ne moras da izbacujes iz prostog razloga jer tu stoje samo radi estetike( uopste ne spiluju  ;D ), a i trudio sam se da ram zadrzim u originalnom stanju jer sam imao kompletne delove da ga vratim u original  ;) .
A sto se tice dokumentarca slobodno sibni na mail, zainteresovan sam i te kako!!!
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!