Moj je predlog bio da se kompletno izmeni 5.-ti clan Statuta i Pravilnika, jer sam u ovoj prici, sada vec, 10 godina( sto preko starog- sto preko sadasnjeg kluba) i do sada nisam video, a siguran sam da ni u narednih 10 necu videti niti jedan klub koji je clan MAS-a da se profesionalno bavi moto sportom kod nas! A i sve da ima takav klub ce se pre uclaniti u SMSS ili neki drugi savez koji se bavi samo time, ali zato u Statutu i Pravilniku nepostoji clan koji regulise zaposljavanje tehnickog lica( kriterijumi, nacin izbora...) i otvaranje kancelarije MAS-a! Pa sad' mi recite sta je prece MAS-u(?!) moto trke ili svoje osnovno funkcionisanje? Jos jedna stvar: Nabrojte mi samo 3 kluba clana MAS-a koja ce se u naredne 2 godine AKTIVNO baviti profi moto sportom??? NE POSTOJE!!! Pa onda ne vidim razlog da postoji i clan koji regulise bavljenje moto sportom!
grunf ala vera brate za stavove i za shvatanje korena problema... Slozio bih se sa tobom oko svega ovoga sto si naveo i sve je to potrebno... Ali mozda se na taj problem oko clana 5, moze gledati i drugacije... Ako se obrise clan 5. MAS ostaje i bez mogucnosti za organizaciju bilo koje sportske manifestacije A ako ostane clan 5. a sve ovo sto si ti rekao se doda u statut mislim da ce mo dobiti daleko kvalitetniji statut...
Slazem se sa tobom da u nekoliko narednih godina postoji velika mogucnost da MAS ne organizuje nijednu sportsku manifestaciju ali mozda u nekom trenutku neko shvati da je dobro baviti se i moto sportom e onda ako je clan 5. u statutu ostao taj neko nece morati da menja statut i da ponovo dopisuje clan 5.
Razumem ja tebe, i tvoj stav u vezi clana 5. Statuta, ali ako se samo uzme u obzir koliko jedna organizacija skupa izadje mozes li zamisliti koliko moze da kosta, onda, organizacija jednog takvog dogadjaja? S' obzirom na nacin finansiranja MAS-a to ce se tesko ikada dogoditi!!! A svi ti koji shvate da je dobro baviti se profesionalno moto sportom otici ce u MSS ili neki drugi savez, gde ce moci da dobiju od pravilnika, kalendara... pa sve do sponzora koji su u moto sportu od osnivanja MSS-a. I nece se zamlacivati MAS-em kao
asocijacijom klubova Srbije koja nema nikakvih iskustava, a ni sredstava za takvu neku organizaciju! I ako sam dobro shvatio MOTO ASOCIJACIJA SRBIJE je ASOCIJACIJA klubova a ne SPORTSKA MOTO ASOCIJACIJA koja se bavi organizovanjem sportskih desavanja klubovima?!