April 24, 2026, 01:48:00 posle podne

Autor Tema: Misljenje o motorima italijanskih proizvodjaca  (Pročitano 5837 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
  • YAMAHA FJR 1300A
Misljenje o motorima italijanskih proizvodjaca
« poslato: Januar 18, 2009, 05:17:19 posle podne »
 Ovde ne podrazumevam poredjenje sa motorima proizvedenim u Japanu,Nemackoj,Americi,Engleskoj itd.,vec prvenstveno:

-odnos cena-kvalitet
-pouzdanost
-dostupnost rezervnih delova
-cena odrzavanja (skuplje ili kao i kod drugih)
-mogucnost servisiranja i popravki u Srbiji
-itd...
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
Odg: Misljenje o motorima italijanskih proizvodjaca
« Odgovor #1 poslato: Januar 18, 2009, 07:11:05 posle podne »
Poznato je da Italijanski motori izgledaju lepo zbog njihovog smisla za dizajn.Medjutim oni nikako ne mogu parirati Japancima zbog glavnog razloga ato su mnogo manje serije pa samim tim veca cena. Naime u Italiji ima mnostvo fabrika koje vise lice na radionice i imaju vrlo malu produkciju Kao npr. Maiko Beneli Dukati Avgusta Beta itd.Malo veci su Aprilija i Moto Guzzi.Za skutere su mnogo masovniji recimo Pjadjo i Djilera ali su ove dve firme neinteresantne za motoriste.Delovi za italo motore su strasno skupi i teze se dolazi do njih .Ovo pricam iz iskustva jer sam imao Italijanski motor nekada i skuter Gilera koji je u startu skup kao djavo.Govorim o novim motorima.Siguran sam i u to da Italijani traze posebne majstore i komplikovaniji su od Japanaca za opravke .

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Januar 18, 2009, 09:20:51 posle podne »
Volim italijanske motore zbog dizajna, zato kad uspem malo da skupim vise parica kupio bih Ducati Hypermotorad 1100. Ostalo me nista ne interesuje, jer kad vozis unikat budi spreman i da ga odrzavas i da ga lickas. Za sada to nisam u mogucnosti mada kad malo bolje razmislim verovatno u ovom zivotu necu ni biti u mogucnosti.

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #3 poslato: Januar 18, 2009, 09:31:13 posle podne »
Hypermotard je predstavljen kao prototip na "Milan motor show" u novembru 2005. Reakcija javnosti je bila vrlo burna, tako da je ovaj motocikl bio predmet bezbrojnih ????lanaka i blogova kao jedan od najinteresantnijih motocikala koji je planiran za uđe u proizvodnju u skorijoj budućnosti...
Ono ??to ????ini Hypermotard tako jedinstvenim je njegov dizajn kombinovan sa agregatom izuzetno velike snage ????ime Hypermotard nudi ono ??to ni jedan drugi motor njegove kategorije ne nudi. U martu su zavr??eni poslednji Hypermotardovi testovi i potvrdili su da sve napreduje po planu. Testiranje od strane Vittoriana Guareschija, MotoGP test voza????a Ducatijevog tima, omogućilo je da se stigne do kona????ne verzije spremne za proizvodnju. Testovi su omogućili definisanje set-upa i poslednje modifikovanje pre proizvodnje kako bi Hypermotard bio savr??eno izbalansiran i agilan.
Prvi modeli Ducati Hypermotard bi trebali da siđu sa trake već ovog meseca a potom ubrzo da se pojave i u prodaji ??irom Evrope. Motocikl će biti dostupan u dve verzije 1100 i 1100S. Ukupna Te??ina motocikla iznosiće 179 kg odnosno 177 kg za S verziju, pokretaće ga vazduhom hlađen, V2 agregat, zapremine 1100 ccm, snage od 95 KS. S verzija će će biti bogatija za potpuno podesivi Ohlinsov monoamortizer, Marzocchijevu zadnju vilju??ku i nekoliko karbonskih detalja.

Hypermotard je izazvao ogromno interesovanje ??irom sveta i Ducati je investirao zna????ajne resurse u ovaj uzbudljivi, novi motorcikl, kako bi on ispunio sva o????ekivanja i potpuno zadovoljio "Ducatiste" koji ??eljno o????ekuju njegov dolazak

« Poslednja izmena: Januar 29, 2009, 12:09:37 pre podne od strane Ivta »

Van mreže serginho

• Bajker Bez Granica
  • Uzivaj dok si jos ziv.
« Odgovor #4 poslato: Januar 19, 2009, 01:25:10 pre podne »
Tu je Ducati naj jaci.Sigurno o kvalitetu nema ni sumnje, jer nebi onda Italijani tako masovito vozili ove motore. U trstu ima toga puno i drugih ali Ducati cepa. Talijani imaju i sve uslove i tu se zna. *3

Van mreže HD

• Dobar Vozac
  • **
  • HD Dyna Low Rider
« Odgovor #5 poslato: Januar 19, 2009, 08:54:08 posle podne »
Ovde ne podrazumevam poredjenje sa motorima proizvedenim u Japanu,Nemackoj,Americi,Engleskoj itd.,vec prvenstveno:

-odnos cena-kvalitet
-pouzdanost
-dostupnost rezervnih delova
-cena odrzavanja (skuplje ili kao i kod drugih)
-mogucnost servisiranja i popravki u Srbiji
-itd...

Ovako.. ovo je samo moje misljenje (nista iz iskustva)
1. cena-kvalitet:  Mislim da su precenjeni u odnosu na kvalitet. Placa se dizajn i ime. "Kazu" da su japanci pouzdaniji. ???
2. dostupnpst r.delova: Uvek mozete da nadete nekog sa foruma (npr mene), koji zivi u Italiji da vam nabavi deo. Najbolje da ne zatreba. ;)
3. odrzavanje: sigurno skuplje nego kod "japanaca"
4. servis u Srbiji: neznam  ??? :icon_scratch:

E sad.. kao sto svi znamo, nijedan motor nije perfektan, svi imaju prednosti i mane..
Mislim da ako ti se nesto zaista svidja i to stvarno zelis, imas para da to sebi priustis, jedostavno zatvoris oci, zanemaris mane i gotovo...

P.S.  Ovo vam kaze neko ko je kupio motor koji, kako kazu, "ima 1000 mana", "ne vredi te pare" itd, itd..
Priznacu, ima tu malo istine..ali malo. Verujte, nije to bas tako kako kazu!
Sto je najbitnije, meni se bas svidja!!

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Januar 19, 2009, 09:38:40 posle podne »
jedostavno zatvoris oci, zanemaris mane i gotovo...
Bas tako druze HD.

@Ivta
Hvala na iscrpnom izvestaju ali bojim se da su mi mogucnosti takve kupovine stvarno svedene na nulu.

Ali znate ono bez Nade i Vere nema zivota.

Van mreže HD

• Dobar Vozac
  • **
  • HD Dyna Low Rider
« Odgovor #7 poslato: Januar 19, 2009, 10:22:00 posle podne »
@Ivta
Hypermotard je izazvao ogromno interesovanje širom sveta i Ducati je investirao značajne resurse u ovaj uzbudljivi, novi motorcikl, kako bi on ispunio sva očekivanja i potpuno zadovoljio "Ducatiste" koji željno očekuju njegov dolazak

Zaista iscrpan izvestaj, ne razumem zasto je tako napisan? Koliko ja znam, Hypermotard je predstavljen na milanskom sajmu 2005, a u prodaji je jos od 2006  :icon_scratch:

• Ultimate Biker
« Odgovor #8 poslato: Januar 20, 2009, 09:11:34 pre podne »
@Ivta
Hypermotard je izazvao ogromno interesovanje ??irom sveta i Ducati je investirao zna????ajne resurse u ovaj uzbudljivi, novi motorcikl, kako bi on ispunio sva o????ekivanja i potpuno zadovoljio "Ducatiste" koji ??eljno o????ekuju njegov dolazak

Zaista iscrpan izvestaj, ne razumem zasto je tako napisan? Koliko ja znam, Hypermotard je predstavljen na milanskom sajmu 2005, a u prodaji je jos od 2006  :icon_scratch:

tekst sam dru??e uzeo sa neta,da bi malo pribli??io temu i onima koji nisu toliko upoznati sa ovim motorom.
Tako da neki delovi texta mogu biti i stariji.
Ispravi sam neke stvari koje bolje zna??,to je i logi????no.

« Poslednja izmena: Januar 29, 2009, 12:10:09 pre podne od strane Ivta »

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #9 poslato: Januar 20, 2009, 11:24:20 pre podne »
Meni se licno ne svidjaju italijanski motori ,al dizajn bih imogao da svarim nekako al glupe kvarove i preskupo odrzavanje nikako , ali ko voli on je valjda svestan u sta se upusta .
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

cana

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Januar 20, 2009, 10:35:37 posle podne »
Ja sam recimo dosta zadovoljan voznjom Italijana. Vozim Apriliju Pegaz, koju mnogi ne vole i pljuju. Moja je 99 g sa 60 000km na satu, od kojih sam ja za dve sezone napravio 21 000 bez i jednog kvara. Mnogi nece verovati, ali posto mi niko ne placa odrzavanje i nemora da veruje. Mnogi su je prosle godine mogli videti u Kosovskoj M. Uzicu S.Mitrovici. Bjeljini Sutomou i da ne nabrajam jos dosta skupova i zurki sam obisao sa njom. Plava Aprilija RU table. ;)

• Ultimate Biker
« Odgovor #11 poslato: Januar 21, 2009, 08:41:08 pre podne »
Ja sam recimo dosta zadovoljan voznjom Italijana. Vozim Apriliju Pegaz, koju mnogi ne vole i pljuju. Moja je 99 g sa 60 000km na satu, od kojih sam ja za dve sezone napravio 21 000 bez i jednog kvara. Mnogi nece verovati, ali posto mi niko ne placa odrzavanje i nemora da veruje. Mnogi su je prosle godine mogli videti u Kosovskoj M. Uzicu S.Mitrovici. Bjeljini Sutomou i da ne nabrajam jos dosta skupova i zurki sam obisao sa njom. Plava Aprilija RU table. ;)

ovakva ili?

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #12 poslato: Januar 21, 2009, 01:35:01 posle podne »
Pegazo 650 je jedan od najupotrebljivijih Italo motora zgodan za sve namene pa si stoga zadovoljan sa njim

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #13 poslato: Januar 21, 2009, 03:53:26 posle podne »
Znam samo jednu stvar, da svako ko je vozio Italijana( nebitno 2 ili 4 tocka) tesko se opredeljivao na promenu. Jedini problem Italijanskih motora je u pocetnoj ceni i ne velikoj zastupljenosti na nasem trzistu. Svaki motor moras odrzavati ako hoces da te sluzi, a cene osnovnog odrzavanja su priblizne. I za razliku od Japanaca koji sve vise lice jedan na drugog, Italijana uvek prepoznas kada ti dolazi u susret ili ga spazis u retrovizoru. A tek zvuk....
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

Nikola

• Gost
« Odgovor #14 poslato: Januar 21, 2009, 04:14:19 posle podne »
Tu je Ducati naj jaci.Sigurno o kvalitetu nema ni sumnje, jer nebi onda Italijani tako masovito vozili ove motore. U trstu ima toga puno i drugih ali Ducati cepa. Talijani imaju i sve uslove i tu se zna. *3
Da citas casopis "MOTOREVIJA" promanio bi misljenje o DUKATI-ju.Stvarno se obrukao na testu izdrzljivosti 50 000 km, nije stigo ni do pola( DUCATI 1098), a vec mu je puko klip.STRASNO!!! KANTA NEBESKA!!! JAPANAC JE ZAKON( KAWASAKI, SUZUKI)!!!

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #15 poslato: Januar 21, 2009, 04:24:48 posle podne »
Ne zelim da uticem na necije misljenje o Dukatiju ali sam mojim ocima video da Sasa iz Nisa menja zadnji zupcanik na 4500 km i pravda se time da je od aluminijuma zbog ublazavanja udaraca prilikom prenosa i da se to menja na 4-5000km predjenih .Stvarno neznam kome je potrebna takva sprava.Napominjem da sam imao Japance kojimanisam menjao lanac i lancanike na 50-60000km.

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #16 poslato: Januar 21, 2009, 04:31:47 posle podne »
Prosto ne mogu da verujem da svaki Ducati ima tu manu. Postoji i kod Japanaca sijaset mana na po nekom modelu. Ili je mozda ta serija izasla sa tim karakteristikama ali su je zato u sledecoj vec promenili kada su videli u cemu je problem.

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #17 poslato: Januar 21, 2009, 05:31:03 posle podne »
Dok oni sagledaju u cemu je problem vlasnik rikne sa lovom koja za ove motore nije zanemarljiva

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #18 poslato: Januar 22, 2009, 12:16:57 pre podne »
Moram HD da citiram
Mislim da ako ti se nesto zaista svidja i to stvarno zelis, imas para da to sebi priustis, jedostavno zatvoris oci, zanemaris mane i gotovo...

Prema tome lova nije problem ako kupujes Ducati, a i vrapci na grani znaju da je Ducati skup za izdrzavanje. zato ga i nema svako.
Moj je san i kao sto sam napisao verovatno u nekom drugom zivotu jer u ovom necu imati mogucnosti da ga vozim i izdrzavam.

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #19 poslato: Januar 28, 2009, 11:22:22 posle podne »
Pa covek (mislim da je iz Obrenovca), kupi NOVU MV Agustu. Ode sa njom u Grcku, i posle 5.000 km predjenih na motoru, rikne mu menjac. Sta dalje reci?