April 27, 2026, 10:27:24 posle podne

Autor Tema: Naplata upada motoristima na motoskupove  (Pročitano 17598 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

koma

• Gost
Naplata upada motoristima na motoskupove
« poslato: Mart 15, 2009, 04:55:07 posle podne »
 Definitivno sam protiv toga i smatram to lošim jer druženje bikera mora biti bez plačanja upada,a pješaci neka plate. To je komercijalizacija i gubi se smisao prave svrhe takvog druženja. Srećom kod nas toga nema(ima al to nije vrijedno spomena npr.Slavonski Brod). Nije stvar u visini ulaznice nego u principu,kakva je to dobrodošlica?
 Zanima me vaše mišljenje?
« Poslednja izmena: Mart 22, 2009, 01:23:27 posle podne od strane koma »

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: Naplata upada motoristima na motoskupove
« Odgovor #1 poslato: Mart 15, 2009, 05:30:25 posle podne »
Kako mislis da napravis kvalitetan skup ako ne naplatis ulaznice?
Sve je skupo brate,a sponzori sve manje i manje daju u te svrhe,dok zavisno od gradske vlade i tu nema neke vajde.
Ne mozes mnogo da racunas na pesake,a ako pesacima dignes cenu ulaznice oni nece da dodju.
Od cega platiti klopu za bajkere koji dodju iz daleka,rok grupe,kafu,struju,lkaciju i jos 300 cuda?

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #2 poslato: Mart 15, 2009, 05:39:49 posle podne »
Kako mislis da napravis kvalitetan skup ako ne naplatis ulaznice?
Sve je skupo brate,a sponzori sve manje i manje daju u te svrhe,dok zavisno od gradske vlade i tu nema neke vajde.
Ne mozes mnogo da racunas na pesake,a ako pesacima dignes cenu ulaznice oni nece da dodju.
Od cega platiti klopu za bajkere koji dodju iz daleka,rok grupe,kafu,struju,lkaciju i jos 300 cuda?
*556 *556 *556 *556 *556 *556 *556

koma

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Mart 15, 2009, 05:51:53 posle podne »
Pa sve se to da rijesiti i bez naplačivanja za motoriste. Osobno nikad nisam išao na skup radi nekog zvučnog benda(znam da to košta)i znam da ima puno bikera koji tako misle jer puno je veča dobrodošlica pozdrav domačina sa rakijicom na upadu nego plati i slušaj zvučni bend. Svako pije i jede kolko može a niko nije došao na susret bez love,svi mi trošimo i ostavimo klubu organizatoru na bilo koji način,mislim da je nepotrebno plačanje upada. Kod nas sve to funkcionira jer se ne okreče sve oko love,to je greška.

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #4 poslato: Mart 15, 2009, 06:03:39 posle podne »
Druze,moto klub nema svoju hamburgernicu da proizvodi mleveno meso i prodaje pljeskavice na skupu(bar ja ne znam ko ima),drugo,neafirmisana rock grupa uzima od 150-350 eur,pa izracunaj koliko ih ima da sviraju samo dva dana.
A gde je gomila stvari koja se jos placa a sad ne mogu da ti sve nabrojim.
Licno kad odem na neki skup i nece da mi naplate ulaz ja se posvadjam i na silu im uguram novac u ruke jer znam kako je napraviti skup.

koma

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Mart 15, 2009, 06:03:49 posle podne »
Smatram ako klub radi skup da su motoristi,bikeri,članovi drugih klubova dragi gosti a pješaci posjetitelji koji plačaju ulaz. Ako je za sve isto onda je to narodno veselje po kojem nema razlike ko je što,dal si pješice-na motoru-član nekog kluba...samo je razlika da to vodi i organizira moto klub.
Bez uvrede ako se neko ne slaže al to je moje mišljenje i ne posječujem skupove gdje naplačuju upad motoristima a vozim se puno,bojkotiram ih.

koma

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Mart 15, 2009, 06:08:24 posle podne »
Druže sam organiziram skup gdje nema upada čak ni za pješake i još podjelimo 500porcija graha i 150litara vina a nemamo neke sponzore. Zarade nemamo i pokrivamo troškove al imamo gomolu prijatelja koji dolaze redovito iz cjele nam bivše pa i šire. Pa mi je čudno kad neko priča da bez upada nema fešte.

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #7 poslato: Mart 15, 2009, 06:11:22 posle podne »
Ljudi ulaz se placa i to je to nema filozofije,kad klubovi budu imali pare bice dzabe. *343 *527

koma

• Gost
« Odgovor #8 poslato: Mart 15, 2009, 06:14:10 posle podne »
To je samo zato jer ste se vi tako dogovorili međusobno? To se zove monopol-ako je tako.

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #9 poslato: Mart 15, 2009, 06:18:52 posle podne »
bina sator muzika hrana o kakvom monopolu pricas i jos dosta stvari se placa nema nista za dzabe i sta se ko dogovara. :icon_scratch: :icon_scratch:

koma

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Mart 15, 2009, 06:23:55 posle podne »
Pa čuo sam da je dogovor u MAS-u da svi klubovi naplačuju upad motoristima.

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #11 poslato: Mart 15, 2009, 06:36:16 posle podne »
Dogovara se oko cene da nebi nekom palo na pamet svasta koliko ja znam.

koma

• Gost
« Odgovor #12 poslato: Mart 15, 2009, 06:45:39 posle podne »
npr.da nekom nebi palo na pamet da ukine upad.

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #13 poslato: Mart 15, 2009, 06:55:44 posle podne »
npr. zbog kataklinkera to utice na gebocnu.

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #14 poslato: Mart 15, 2009, 07:36:44 posle podne »
Pa čuo sam da je dogovor u MAS-u da svi klubovi naplačuju upad motoristima.

izgleda da si ti cuo samo ono sto ti je odgovaralo
da ti malo uprostim recimo da angazujes bendove da ti sviraju 2 dana pa im plati minimalno po 200 evra
4 benda jedan a 4 drugi dan pa izracunaj
drugo bina oko 1500 evrica,pa recimo stampa reklamnog materijala i ostale sitnice
pa usrani wc kosta oko mislim 3 komada 100 i nesto evrica jedan dan
i da ne nabrajam, siromasna je ova zemlja,a svako posle skupa zna da palamudi nema,ovo,ono i tako dalje
nije kod nas nista jednostavno,a zamisli klub koji broji 20 clanova da sve iznese,na svoja ledja
a sad zamisli tebe i jos mnogo ljudi kojima je tesko da plate ulaz ,i time pomognu bracu bajkere jer je situacija takva kakva jeste
a nije im tesko da se nalivaju 2 dana,i da se razbacuju picem
nista licno, samo sam pokusao da ti objasnim situaciju
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #15 poslato: Mart 15, 2009, 07:37:14 posle podne »
Pazi ovaki nisam nigde vidao da si se predstavio da kazes ko si odakle si i tako to. To mozes uraditi ovde. Inace to je pravilo foruma.
http://www.motoasocijacijasrbije.com/forumm/index.php?board=6.0

Dogovor u MAS-u je da ulaz ne sme da se naplacuje vise od 400din. Klubovi koji imaju pokrivene sve troskove od opstine i sponzora oni ne naplacuju ulaz. Kao na primer Jagodina. Klubovi koji nemaju podrsku opstine i sponzora (imaju ali nedovoljno) oni naplacuju ulaz i to ne vise od 400din. 2007god. Ere iz Uzica su naplacivali 400din ulaz ali si dobijao majicu kao poklon. I docekali su nas sve kao rodjene kumove. Oces reci da je to nekorektno. Kod mene na skupu ulaz je bio 200din i dobijao se poklon koji kosta bas toliko (olovka, privezak, upaljac, nalepnica, bon za gulas, bedz). Ima jos dosta skupova kod kojih je ulaz bio i vise nego korektan. Naravno ima i ispada kao recimo u Novom Sadu gde je bio 400din i namrstene face.

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #16 poslato: Mart 15, 2009, 07:52:37 posle podne »
izgleda da si ti cuo samo ono sto ti je odgovaralo
da ti malo uprostim recimo da angazujes bendove da ti sviraju 2 dana pa im plati minimalno po 200 evra
4 benda jedan a 4 drugi dan pa izracunaj
drugo bina oko 1500 evrica,pa recimo stampa reklamnog materijala i ostale sitnice
pa usrani wc kosta oko mislim 3 komada 100 i nesto evrica jedan dan
i da ne nabrajam, siromasna je ova zemlja,a svako posle skupa zna da palamudi nema,ovo,ono i tako dalje
nije kod nas nista jednostavno,a zamisli klub koji broji 20 clanova da sve iznese,na svoja ledja
a sad zamisli tebe i jos mnogo ljudi kojima je tesko da plate ulaz ,i time pomognu bracu bajkere jer je situacija takva kakva jeste
a nije im tesko da se nalivaju 2 dana,i da se razbacuju picem
nista licno, samo sam pokusao da ti objasnim situaciju
100% si u pravu mislim da je ovaj decko malo preterao sa tim ulazom .Tacno je da se u HR na mnogim mestima ne placa ufur ali se nista i ne daje ili deru posetioce bez motora koji u redovima stoje i mole te da ih ufuras u kamp jer je ulaznica za njih 50kuna sto nije malo.Posto idem na skupove uHR znam situaciju a njihova je stvar ako ne naplacuju ulaz.Ja bih isao i ako bi naplacivali ali treba mu postaviti drugo pitanje.Kolike su cene piva i hrane kod njih a majci tek i prisivaka da ne govorimo. Treba shvatiti da sad zivimo u razlicitim drzavama pa su razlicite i okolnosti za pravljenje moto partija kako oni kazu.

Van mreže činčin

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #17 poslato: Mart 15, 2009, 07:55:52 posle podne »
i ja sam pravijo .pre pet godina u baču na tvrdjavi.

i ja sam ovako uradijo .

plakate .platijo.muziku obezbedijo..sa lavom se dogovorijo za pice .napravijo sam  karte za ulaz.i to placeno.

pojavili se neki da prodavaju .pljeskavice .bajkerske stvari .i sve kako ide po skupovima .

ali stop .ako hoceš da radiš tu delatnost.kosta .50 evra .pa izvoli.radi peci .  prodavaj ,opremu.

ulaz se naplacuje .i bajkerima ali samo ko vozi motor.i pešacima .sve prošlo još sam dotirao 300 evra .

pa ko nije pravijo .bolje da nepriča .najlakše je platiti.ulaz.i no problem?
činčin

Van mreže Rockhead

• Vozac
  • *
« Odgovor #18 poslato: Mart 15, 2009, 10:06:37 posle podne »
ja sam bio na dosta skupova u evropi
ali da se deli jelo za bikere za dzabe toga nigde nije bilo
dorucak u nedelju za svakog je tradicija u duzo zemalja
ali svaki dan po jedno jelo  to ima samo u srbiji a ideja je fenomenalna deliti bracima koje dolaze sa daleka na skup
to je pravi bajkerski smisao....svaka cast toj tradiciji i tome koje uveo

ja bi na skupovima delio te nalepnjice sto se stave oko ruke u dve boje
jednu sa civile a jednu za bikere
tako da stvarno samo bajkeri dodzu u ukus jela za dzabe

a sto se tice standa
 ako oce neko da postavi stand da prodaje nesto na skupu mora da naplati za to
electrifying pure rock n roll energy tour dates on www.myspace.com/rockheadvienna & www.rockhead.at

koma

• Gost
« Odgovor #19 poslato: Mart 15, 2009, 10:54:46 posle podne »
Meni nije problem platiti upad al mislim da je to loše. Uvjek kupim majcu i prišivak za uspomenu(time direktno pomažem klubu),jedem i pijem na susretu-ne unosim a i time pomažem klubu(ne razbacujem se novcima jer nisam rock-feler). Blesavo mi je kad moram na samom ulazu vaditi novce pa makar to bilo i malo jer onako ostavim i dam za klub. Kod nas na ulazu djelimo bonove svakom vozaču i suvozaču-jedan bon za grah,jedan bon za gemišt i jednu naljepnicu za uspomenu sa logom kluba a na ulazu obavezno rakijica dobrodošlice. Eto ako tko ne vjeruje sad imamo 04.04.2009 u Varaždinu 5.ME