April 27, 2026, 11:46:52 posle podne

Autor Tema: Naplata upada motoristima na motoskupove  (Pročitano 17600 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MAGNUM

• Totalni Moto Manijak
  • Pol: Muškarac
  • HARLEY DAVIDSON NIGHTSTER
    • MP MOTOR
Odg: Naplata upada motoristima na motoskupove
« Odgovor #20 poslato: Mart 15, 2009, 11:00:45 posle podne »
IPAK NAM RECI CENU PICA KOD VAS I PLJESKAVICA.DA LI JE 0,7 EURA PIVO KOD VAS?
MK SPID

koma

• Gost
« Odgovor #21 poslato: Mart 15, 2009, 11:04:41 posle podne »
Kod nas osobno-piva pola litre 10kn,pelinkovac 5kn,par kobasica 15kn,majca je bila 25kn a prišivač 20kn.
1euro-7.3kn.

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #22 poslato: Mart 15, 2009, 11:16:14 posle podne »
Al je skupo neko se mnogo ugradjuje. :o

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #23 poslato: Mart 15, 2009, 11:26:04 posle podne »
Ma to je Koma kod Vas u Varazdinu jel si bio ti malo na morskim susretima u HR, pa da vidis sta kosta.

Van mreže Peđa Soko

• Nedostizni Vozac
  • BMW K 1200 RS, BMW R 1150 GS, SACHS MAD ASS 125
« Odgovor #24 poslato: Mart 15, 2009, 11:36:05 posle podne »
Ja sam PROTIV naplacivanja ulaza na moto skup za bajkere.Misljenja sam da ulaz treba naplatiti pjesacima.Na nekim skupovima,kao npr.u Novom Sadu,ulaz naplate i suvozacu(bar je tako bilo kad sam zadnji put bio tamo-prije 6 god.)sto je u najmanju ruku nekorektno.Niko mi ne moze reci da ce ga ta neka sica sto je naplati na kapiji biti vadiona za pare koje su ulozene u organizaciju!Uostalom,ko dodje na skup tu  lovu sto bi ostavi na ulazu,garantovano ce ostaviti na sanku!

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #25 poslato: Mart 15, 2009, 11:48:26 posle podne »
 Slusaj brate!
 Prvo,jedan od Admina te je vec upozorio da nisi ispostovao osnovno pravilo foruma da se predstavis tamo gde je to predvidjeno!
 Drugo,otvorio si temu sa odredjenim pitanjem i zeljom da drugi daju misljenje o tome !
 Trece,dobio si misljenje od vecine po tom pitanju,koje se izgleda razlikuje od tvog,pa se tema pretvorila u raspravu tebe i drugih clanova foruma!
 Cetvrto,ovakvim stavom

npr.da nekom nebi palo na pamet da ukine upad.
si vec poceo da delis packe,sto prevazilazi nivo razmene misljenja!
 Peto,ovo su zvanican sajt i forum MAS-a,a mi clanovi MAS-a naplacivanje ulaza ne smatramo gestom nedobrodoslice,vec gestom pomoci klubu organizatoru,tako da ces za svoju ideju i stav,ovde tesko naci istomisljenika!
 Sesto,gostima sa strane vecina klubova,clanova MAS-a, ne naplacuje ulaz!
 Sedmo,na oko 8o% skupova u HR se ulaz ne naplacuje,ali nista i ne nudi!Nema besplatnih poklona,klope niti bilo cega drugog,sto mene,iako mi se to ne dopada,ne sprecava da idem na njih,niti mi pada na pamet da organizatorima to predocavam!Jednostavno,svako organizuje skup onako kako misli da je najbolje!
 E sad posteno razmisli!
 Petak,vecera na vecini skupova fraj! Subota rucak! Nedelja dorucak!Na ulazu prigodan pokloncic! E sad otidji na ta tri obroka u najgoru kafanu,plati,kupi te sitnice na trafici ili knjizari,saberi koliko kosta,pa onda reci da li je ulaz od 5 eura gest nedobrodoslice !!! 

VALJEVSKA PODVALA

Van mreže marta63

• Bajker Bez Granica
  • Lutalica na dva tocka!!!
« Odgovor #26 poslato: Mart 15, 2009, 11:56:42 posle podne »
Dobro i posteno receno pa kom se svidja svidja a ako ne nek ide gde ima sve dzabe al ni kod babe nema dzabe

Van mreže Brrka

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #27 poslato: Mart 16, 2009, 01:30:45 pre podne »
400 dinara licno meni nista ne znaci ali klubu ce da znaci jer ce doci XYZ motora po 400 kinti pa se nakupi...

Ako nemam toliko da dam za ulaz necu ni da idem na skup mada slusao sam neke "drugare" prosle sezone, necu da idem na skup, za ulaz mogu preci skoro 100km lagane voznje ili idemo parkiracemo motore ispred ili upascemo posle defilea kada svi budu ulazili itd.

To me najvise nervira...

Jebali vas 400 dinara (4.2e po sadasnjem kursu).

Ako je neko uspeo da organizuje nesto, treba mu pomoci.

Ja uvek kazem, postavite se u situaciju da oraganizujete nesto, ulozite svoj novac, vreme i zivce koje ne moze da se naplati, i onda dodje neko i upadne na kvarno da ne plati ulaz a unutra za ceo dan i vece pojede dve-tri pljeskavice, popije 5-6-10 piva sto znaci da je imao para da plati ulaz a nije hteo?

Mislim da je glupo naplacivanje ulaza suvozacima kao sto je bilo na nekim skupovima ranije, naplacivanje bi trebalo da ide po motoru.

Mada, pre 3 godine na skupu u Novom Sadu sam se prvi put u zivotu iznervirao zbog ulaza od 500 dinara (a na ostalim je bilo uglavnom oko 300), ali kazu da se dobijao broj Moto Magazina (doduse ja dobih proslogodisnji).
Da ne shvati neko pogresno, nisam se ja iznervirao zbog 200 dinara nego zbog toga sto kad sam otisao da uzmem pasulj i uzeo dve kriske hleba isecene, "ljubazni" gospodin mi je rekao, vrati jednu, ne mozes da uzmes dve, treba i da ima za druge...
Pa mogli su bar hleba da kupe dovoljno... A da ne pricam sto su mi sipali pola tanjira pasulja a ne pun...
Sreca pa i ovako ne mogu mnogo da pojedem pa nema veze.
E tu sam se iznervirao u picku materinu i zbog toga od tada nisam ni isao na skup.
Da ne pricam o totalnoj neorganizaciji skupa...

Bez uvrede, nista licno, ali tada kad sam bio imao sam utisak da je to skup uglavnom za sminkere kojih je tada i najvise bilo.
KOREKTNOST NA PRVOM MESTU!

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #28 poslato: Mart 16, 2009, 07:57:10 pre podne »
Evo pitanje za sve ovde prisutne.
Da li bi pustili bajkera sa motorom u kamp da je lepo rekao da nema da plati ulaz ili bi ga poslali kuci???

Ja sam licno prosle godine tako pustio skoro desetak ljudi. Dodje covek i lepo kaze da ima para taman da sipa gorivo do kuca i da nema za ulaz. Mozda me je i slagao ali bas me briga. Smatram da smo svi mi ovde i vise nego tolerantni.

Van mreže Brrka

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #29 poslato: Mart 16, 2009, 09:50:16 pre podne »
Drugo je ako kaze nemam pare, to je meni ok, nema pa sta sad, ali nije mi ok da upadaju na kvarno kao sto sam gore napisao.
KOREKTNOST NA PRVOM MESTU!

Van mreže Little angel87

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #30 poslato: Mart 16, 2009, 10:04:53 pre podne »
Moje misljenje je da je potpuno suludo upordjivati skupove u Srbiji i Hrvatskoj s obzirom koliko nam je drugaciji standard,zivot,politicka situacija... Jednostavno sad smo dve potpuno razlicite zemlje. Svakako da ako neko kaze da nema da je greota ne pustiti ga ali taj ulaz od 400din. i nije tako mnogo. Ionako se taj iznos potrosi za dan dva na neke sitnice i gluposti. Ajde da je ulaz 4000dinara pa i da se neko buni ali za 400 je smesno :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:

Van mreže Peđa Soko

• Nedostizni Vozac
  • BMW K 1200 RS, BMW R 1150 GS, SACHS MAD ASS 125
« Odgovor #31 poslato: Mart 16, 2009, 11:13:31 pre podne »
400 dinara ,vise ili manje,nebitno!Ne kazem da je to puno,ali mi je mnogo glupo naplatiti covjeku ulaz kad dodje umoran sa puta,skida kacigu,rukavice,rovi dzepove,nema km,ima dinare,kune eure...Bezveze!
P.S.kod nas se ulaz NAPLACUJE 5km(200 dinara)

Van mreže Little angel87

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #32 poslato: Mart 16, 2009, 11:38:34 pre podne »
Za svaki put se treba dobro pripremiti. Ako se ide u stranu zemlju treba poneti i valutu koju ce oni prihvatiti. A novcanik drzati tako da ti je uvek pri ruci.

Van mreže Damir-Junior

• Totalni Moto Manijak
  • Vozi srcem i dusom
« Odgovor #33 poslato: Mart 16, 2009, 11:44:29 pre podne »
Ja kad idem na moto skupove neidem da bi gledao koliki je ulaz, idem zbog sebe i druzenja koje ide. Znam kako je organizovati skup jer sam bio na par skupova u organizaciji. Bio sam na sitno postavljenom mestu ali mi je bilo dovoljno da vidim kako je to. Mada usvojeno je da skupovi nesmeju da budu preko 400 dinara, ali ja koliko sam sio po skupovima jos nisam naisao na skup preko 300 dinara ulaz. Ali kad pogledas sve troskove koji imaju to je opet normalna cifra za nase potrebe i standarde.

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #34 poslato: Mart 16, 2009, 12:49:37 posle podne »
Kad mogu da odem 800-1000km na susret u HR mogu i da platim ulaz i kad bi naplacivali jer od Nisa preko Bosne ima mnogo km. pa su i troskovi veliki.

Van mreže Damir-Junior

• Totalni Moto Manijak
  • Vozi srcem i dusom
« Odgovor #35 poslato: Mart 16, 2009, 12:54:14 posle podne »
Svako ko izdvoji za toliki put to mu je najmanji trosak. Ako si platio put 100 evra mozes i ulaz. 

Kad mogu da odem 800-1000km na susret u HR mogu i da platim ulaz i kad bi naplacivali jer od Nisa preko Bosne ima mnogo km. pa su i troskovi veliki.
XEXEXEXE ti iz nisa a ja smeo da se zakunem da si iz hrvatske. :icon_scratch: ??? Bez ljutnje ali nisam te nasao medju nislijama.

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
  • SUZUKI *GSX-R **1000 K9** **ALSTARE Edition***
« Odgovor #36 poslato: Mart 16, 2009, 12:55:22 posle podne »
Podrzavam neku simbolicnu cifru i smatram da je to pomoc klubu. Ako se nema ni 300-400 din. pa onda treba sedeti kuci. Ja smatram da za te pare dobijam: ok klopu, ok svirku i super druzenje :) Ljudi, teska su vremena i verujem da je organizatorima veliki problem lova koja je potreban za organizaciju skupa. Treba pomoci moto klubu.

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #37 poslato: Mart 16, 2009, 01:54:50 posle podne »
sve u svemu gledano,nije to nista lose zasto bi se bilo ko mesao jednom klubu
u pravljenju skupa,ako postujem taj klub koji pravi skup docicu,ne zbog muzike ,pica
vec zbog ljudi koji su nam dragi,ako je za to ulaz velika cena.........
pa sedite kuci ,provozajtese do kafica popite kaficu i .......... :D :D
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže Gojko - MK Warriors

• Bajker Bez Granica
  • MK WARRIORS SERBIA
    • WWW.WARRIORS.RS
« Odgovor #38 poslato: Mart 16, 2009, 03:28:44 posle podne »
Kod nas na skupu nije naplacivan ulaz bikerima iz inostranstva (SLO, HR, BIH, MK, H...) I BIKERIMA KOJI SU POTEGLI VISE OD 400KM DA DODJU KOD NAS...
Inace ulaz je naplacivan 300  din i dobijala se marama itd...
Ove godine ista prica  ;)
HONDA CBR1100XX & KAWASAKI ZZR 1400 & BMW R1200GSA

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #39 poslato: Mart 16, 2009, 04:52:51 posle podne »
Normalno je i ljudski da mu ne naplatis ulaz kad te covek ispostovao i dosao 400 i vise kilometara,zatim imas prijatelje kluba kojima ne naplacujes,pa imas i neke ljude koji su te zaduzili necim pa im ne naplacujes,nekog castis ulazom,neko nema pare pa se jedva skrpio da dodje pa opet mu ne naplatis,sve je to ljudski i O.K.
Nije striktno da svakome mora da se naplati,obicno na ulazu bude clan kluba koji pravi moto skup i koji zna ko je sta zaduzio za taj klub i po slobodnoj proceni postupa.
Ja mislim da pricamo uopsteno da ne treba naplacivati ulaz ,sto je po meni suludo.
Ako nemas pomoc od opstine i sponzora nema sanse da napravis okupljanje i da budes pozitivan sa ulaznicama a kamoli bez njih,jos ne daj boze da ti padne kisa,e tek si ga tu za....
Svaka cast svakome ali za 400 din sta dobijes na Srpskim skupovima i po kojoj ceni dobijes pivo to nema nigde u svetu ,a kamoli u bivsim republikama.
Lojd nas poslednjih par godina juri sa utokom da platimo 5 eur i proverava po 10 puta ulaznica,a pivo ide u rasponu od 1 do 2 evra u zavisnosti da li je vece il jutro i dal ima vise pesaka na plazi.
U Hrvatskoj se i voda prodaje,a kamoli da dobijes tanjir pasulja bez para,sem ako nisi prijatelj moto kluba kod kog ides.Normalno da ima izuzetaka,AL SU RETKI, pustimo price za malu decu ako oces kvalitetno da napravis moras da imas sredstava,a ako nemas sponzora koji te uglavnom uslovljava necim onda ti je jedini vid finansiranja ulaznica.
Pa i na sajam kad odes da gledas motore moras da platis 300 dinara ,a ne dobijes pasulj.(a malo pivo 150 din)
Klinci sa skuterima trose po crvenu dve po kaficima i prikljucuju se svakom defileu,sto da ne daju 5 i manje evra da dozive atosferu,cuju neku grupu i vide motore......