Vecinom izbegavam skupove gde se placa ulaz.
Imam neki svoj princip.
Provozam se malo okolo osacujem i odem dalje u voznju ali i kad ga platim nisam nikad do sad stao u red da se guram oko kazana ili da locem na tudji racun.
Svoje troskove placam sam i ne zelim da neko za mene placa bilo sta.
Iz mog iskustva u drugoj formi organizacije (lovacko drustvo) par nabiguzica krka i zdere na racun ostalih koji tu sluze da popune budzet.
Vrhunac ponizenja i bestidnosti koji me je naterao da se okanim te bagre je bilo hvalisanje jednog krkatora kako " je divno kad se ovako okupimo i kad se eto za malo para moze covek bas bogovski obilno najesti i napiti"

E tu mi je film pukao i sasuo sam mu u facu sve....pa naravno da se za 400 dinara mozes najesti i napiti ali samo ti.....kupili ste pice koje vi pijete, a za mene ga nema ....skuvali ste paprikas koji ste sami pokrkali.
Sebi ste nasuli meso a ja treba da jedem koske.....neka hvala..necu nista da pipnem....moju lovu hocu da mi vratite....
I tako smo se razdruzili.
Generalno mislim da ce uvek biti ljudi koji ce se laktati i provlaciti na tudjoj grbaci i da se to ne moze spreciti dokle god bude ovakvog nacina organizovanja.
Ulaznica ako vec postoji treba da bude osmisljenja sasvim drugacije.
Ako se vec podrazumeva da uz nju ide "nesto"..onda to nesto ne bi smelo da bude tako ograniceno i koncipirano da se omoguci onim bestidnim i drskim koji su " blize vatri" da se ogreju na tudj racun.