Mart 28, 2026, 04:03:48 posle podne

Autor Tema: GADAN PROBLEM  (Pročitano 6637 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

zver_bre

• Gost
GADAN PROBLEM
« poslato: Maj 01, 2009, 12:51:36 pre podne »
Drugari imam problem!
Prije 15-ak dana poslije duze voznje mi spadne lancanik (mali) i pocne da curi ulje (majstor me upozoravao da treba da se mijenja semering il tako nesto) !  Ja ostavim motor kod nekog 'majstora' i on mi stavi novo ulje i namjesti lancanik. Od tad mi se motor cudno cuje, kao da puca iz auspuha, i nece da predje 7000 obrtaja!
On je i napunio rezervoar pa jel moguce da je to zbog loseg goriva?  inace motor je cagiva mito 98 god.

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: GADAN PROBLEM
« Odgovor #1 poslato: Maj 01, 2009, 07:10:50 posle podne »
Moze biti. Da li je to cvaja?

zver_bre

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Maj 02, 2009, 12:37:22 pre podne »
Jeste cvaja!
Na nekom mi forumu rekose da se mozda zaglavio RC ventil koji se otvara na oko 6-7 hiljada obrtaja... Pa sad nagadjam samo sta bi moglo bit jer u Banja Luci ne mogu da nadjem ni jednog majstora za cvaje(jer i ovo sto ima malo majsotra nece da diraju cvaje)!

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #3 poslato: Maj 02, 2009, 07:28:18 pre podne »
Imao sam prilike da na apriliji 125 zaglavi R ventil ali nije pucala. Pa sto ne probas da promenis gorivo. Ako nastavi isto sa drugim gorivom tako onda ces verovatno morati da preispitas svecicu i paljenje. I da li ona koristi svoje ulje za mesavinu ili ti dodajes gorivu sam.

zver_bre

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Maj 02, 2009, 01:05:29 posle podne »
Koristi svoje ulje za mjesavinu!
Svjecicu sam mijenjao prije nekih 2 mjeseca ali nisam stavio onu sto pise u service manualu(NRG il tako nesto) jer je nisam mogao naci. Po tebi sta bi jos moglo da bude?

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #5 poslato: Maj 02, 2009, 04:50:52 posle podne »
Pa ili struja zeza jer zbog pomerenog paljenja moze da puca ili je smesa ulja i goriva premasna. Ali pocni od goriva. Da li onaj mesac za ulje to jest pumpica radi i da li nije rastelovana. I pokusaj da skines manuel za nju na http://www.repairmanualclub.com/motomanuals/ tu imas tacno objasnjen je kako se steluje paljenje.

zver_bre

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Maj 02, 2009, 07:58:38 posle podne »
Druze bas ti hvala na pomoci, evo sad skidam manuale, pa cu malo da cackam (iako pojma nemam o popravkama)... kad rijesim problem javicu sta je bilo!

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #7 poslato: Maj 02, 2009, 09:05:34 posle podne »
Samo polako i ako negde zapne zovi.

Van mreže Moto Laci

• Bajker Bez Granica
  • Stara Pazova
« Odgovor #8 poslato: Maj 03, 2009, 12:29:34 posle podne »
proveri da nije zaglavio prekidac na bocnom nogaru.

zver_bre

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Maj 03, 2009, 12:38:09 posle podne »
kakav je to prekidac? nikad ga nisam vidio ;D

Van mreže MAGNUM

• Totalni Moto Manijak
  • HARLEY DAVIDSON NIGHTSTER
    • MP MOTOR
« Odgovor #10 poslato: Maj 03, 2009, 05:25:48 posle podne »
TO TI JE PREKIDAC KOJI TE SPRECAVA DA UBACIS U BRZINU DOK TI JE SPUSTENA COPAVA.
VEROVATNO JE MISLIO NA TO DA BI ON MOGAO DA PREKIDA RAD MOTORA.POKUSAJ DA BI SHVATIO STA JE I CEMU SLUZI DA UPALIS MOTOR,UBACI U BRZINU I ONDA SPUSTI COPAVU.TREBALO BI DA SE UGASI UKOLIKO NIJE NEKO PREMOSTIO TAJ PREKIDAC.STOJI TAKO DA GA COPAVA PRITISNE KAD JE PODIGNUTA,SAGNI SE POGLEDAJ PA CES GA SIGURNO NACI.POZDRAV
MK SPID

zver_bre

• Gost
« Odgovor #11 poslato: Maj 03, 2009, 08:57:49 posle podne »
Znam sad o cemu se radi, evo sad dodjoh od majsotra i namjestio mi to za 2 minute(nije bio problem u tom prekidacu!), ali smo naisli na drugi problem!
Skinuli smo auspuh da vidimo kakav je klip... kad ono tuga gola! :(       pocrnio pri vrhu i izgreban malo sa strane... kaze majstor da mu je vrijeme da se mjenja!  Pa sam ostavio moto da mi stavi novi klip, ali me zanima jel uz klip mora da se stavlja i novi cilindar??? NADAM SE DA NE! ;D

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #12 poslato: Maj 03, 2009, 10:22:55 posle podne »
Najbolje kad se menja klip da se uradi isto sa cilindrom.

Van mreže Alexandar 666

• Profi Vozac
  • **
  • Suzuki M800 Intruder
« Odgovor #13 poslato: Maj 03, 2009, 11:10:02 posle podne »
pa zar nemoze hilzna??
VOZI BRZO, ALI NE BRŽE OD TVOG AN

zver_bre

• Gost
« Odgovor #14 poslato: Maj 04, 2009, 08:21:50 pre podne »
pa zar nemoze hilzna??

Sta je to?  ;D
Jel to ona kosuljica? Ma valjda ne moze! Al nasao sam za 50 jevreja klip pa .... Mislio sam stavljati i cilindar al nisam sad nesto dobar sa finansijama pa.... morat ce da izdrzi ovu sezonu! :P

djera

• Gost
« Odgovor #15 poslato: Maj 04, 2009, 08:43:01 pre podne »
Druže tvoj motor definitivno nije imao podmazivanje , pošo on ima svoj mešač moraš strogo voditi računa koji dvotaktol kupuješ i sipaš u motor tj. rezervar za ulje.

Van mreže Moto Laci

• Bajker Bez Granica
  • Stara Pazova
« Odgovor #16 poslato: Maj 04, 2009, 09:03:45 pre podne »
uzmi vodenu smirglu, pa dobro iz smirglaj klip icilindar stavi nove karike ivozi. Naravno zameni ulje u mesacujer sve probleme ti je stvorilo lose ulje. motori koji imaju mesace dvotaktol zaboravite on zadovoljavo samo kod tomosa,MZijawe.Dakle kod motora sa manje obrtaja  i goriva gde vi pravite mesavinu.

zver_bre

• Gost
« Odgovor #17 poslato: Maj 04, 2009, 09:23:30 pre podne »
Ma jebem ti OMV zapalit cu ga! Prije mozda 2 mjeseca usuo sam njihovo ulje! Od sad cu castrol svi mi ga preporucuju, jest da je skuplji od ostalih ali... sta se mora mora se  ;D
Onda mi je definitivno zbog toga! A od sad cu malo ulja stavljat i u rezervoar (svi to rade i nema nikakvih problema)!

Zverka

• Gost
« Odgovor #18 poslato: Maj 04, 2009, 09:36:46 pre podne »
Ma jebem ti OMV zapalit cu ga! Prije mozda 2 mjeseca usuo sam njihovo ulje! Od sad cu castrol svi mi ga preporucuju, jest da je skuplji od ostalih ali... sta se mora mora se  ;D
Onda mi je definitivno zbog toga! A od sad cu malo ulja stavljat i u rezervoar (svi to rade i nema nikakvih problema)!

nemogu da verjem sta  sam sve procitala  ovde  al  aj ...( nevezano za decka  s problemom )

no ...
fino ti drugar  uzmi  dvotaktol  neki  malkice kvalitetniji ... gorivo  u  kanister ... dvotaktol  u  kanister  promuckaj  i  onda sipaj...
obavezno  vidi  dal  ti  mesac za ulje sljaka ...kod cvaja  sto je  vec neko  pomenuo - dex ako se nevaram - mesac je  velika  mana i  on kad ti  skikne mos oma da spremas pare  za generalku
KOLIKO JE OSCTECEN klip??? obavezno vidi...mozda  neces  morati da ga kupujes( mozda  ima nade za preradu)
meni  je moja  RD-jka  svojevremeno  napravil a sl. problem al  ona kad je  odvalila klip  nije  htela  da mrdne

sad  jedan mali  savet  za tebe
OBAVEZNO pred svaku  voznju  cvajom ...DOBRO  proveri sve moguce srafove ... CVAJA  JE  TO

a za ovog  " pametnjakovica " sto  je  pomenuo  mikro prekidac mogu samo reci ...  *309
decko je  NAPOMENUO  da  motor  nemoze da se otvori ...i lepo  probije ...sto znaci da ga  je  vozio ...
mikro prekidac nedozvoljava da se bukvalno  mrdne iz mesta
LOL
MAJSTORI  MOJI ....
ZENSKO  MORA DA  VAS UCI roooofl

Van mreže marta63

• Bajker Bez Granica
  • Lutalica na dva tocka!!!
« Odgovor #19 poslato: Maj 04, 2009, 11:58:16 pre podne »
Idi begaj >:D >:D