Mart 28, 2026, 10:41:57 posle podne

Autor Tema: GADAN PROBLEM  (Pročitano 6665 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

zver_bre

• Gost
Odg: GADAN PROBLEM
« Odgovor #20 poslato: Maj 04, 2009, 02:41:19 posle podne »
nemogu da verjem sta  sam sve procitala  ovde  al  aj ...( nevezano za decka  s problemom )

no ...
fino ti drugar  uzmi  dvotaktol  neki  malkice kvalitetniji ... gorivo  u  kanister ... dvotaktol  u  kanister  promuckaj  i  onda sipaj...
obavezno  vidi  dal  ti  mesac za ulje sljaka ...kod cvaja  sto je  vec neko  pomenuo - dex ako se nevaram - mesac je  velika  mana i  on kad ti  skikne mos oma da spremas pare  za generalku
KOLIKO JE OSCTECEN klip??? obavezno vidi...mozda  neces  morati da ga kupujes( mozda  ima nade za preradu)
meni  je moja  RD-jka  svojevremeno  napravil a sl. problem al  ona kad je  odvalila klip  nije  htela  da mrdne

sad  jedan mali  savet  za tebe
OBAVEZNO pred svaku  voznju  cvajom ...DOBRO  proveri sve moguce srafove ... CVAJA  JE  TO

a za ovog  " pametnjakovica " sto  je  pomenuo  mikro prekidac mogu samo reci ...  *309
decko je  NAPOMENUO  da  motor  nemoze da se otvori ...i lepo  probije ...sto znaci da ga  je  vozio ...
mikro prekidac nedozvoljava da se bukvalno  mrdne iz mesta
LOL
MAJSTORI  MOJI ....
ZENSKO  MORA DA  VAS UCI roooofl

Hehehe. KRALJICE  ;D     Svaka Cast! Nego... pogledat cu klip danas jer majsta sve otvorio i rastavio mashinu pa cu vidjet kakav je, mada ono sto sam vidio kroz rupu za auspuh ... to je strasno :D   nashao je on klip za 50 evrica pa razmisljam da to kupim pa da ne razmisljam oce li mi crknut ovu sezonu. Mjesac ulja radi al na zalost ulje je ocaj :( .. pa je mozda zbog toga i sve se sje**alo. Od sad cu definitivno da stavljam malo ulja i u rezervoar jer kao sto kazete to je cvaja, nikad ne znas kad ce nesto da vrisne.

E sad, ovo me bash zbunjuje!
Posto je klip ostecen da li moram da mjenjam i cilindar ili...? Daj Boze da ne ;D ;D ;D

Van mreže Alexandar 666

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Suzuki M800 Intruder
« Odgovor #21 poslato: Maj 04, 2009, 04:18:03 posle podne »
ja mislim da cilindar netreba da se menja,a ako treba tj ako je ostecen,mislim da moze u njega da se stavi hilzna,bar sam ja tako na mom MZ-u....hilzna ti je ulozak koji se stavlja u cilindar,ne znam kako da ti objasnim,uglavnom ako nekako unistis unutrasnjost ciliondra onda ga izbusis kod strugara i u njega ubacis hilznu koja ima obim standardnog klipa za tvoj motor.ma pitaj majstora on ce ti najbolje objasniti..:)
VOZI BRZO, ALI NE BRŽE OD TVOG AN

strasilo

• Gost
« Odgovor #22 poslato: Maj 04, 2009, 05:06:10 posle podne »
nemogu da verjem sta  sam sve procitala  ovde  al  aj ...( nevezano za decka  s problemom )

no ...
fino ti drugar  uzmi  dvotaktol  neki  malkice kvalitetniji ... gorivo  u  kanister ... dvotaktol  u  kanister  promuckaj  i  onda sipaj...
obavezno  vidi  dal  ti  mesac za ulje sljaka ...kod cvaja  sto je  vec neko  pomenuo - dex ako se nevaram - mesac je  velika  mana i  on kad ti  skikne mos oma da spremas pare  za generalku
KOLIKO JE OSCTECEN klip??? obavezno vidi...mozda  neces  morati da ga kupujes( mozda  ima nade za preradu)
meni  je moja  RD-jka  svojevremeno  napravil a sl. problem al  ona kad je  odvalila klip  nije  htela  da mrdne

sad  jedan mali  savet  za tebe
OBAVEZNO pred svaku  voznju  cvajom ...DOBRO  proveri sve moguce srafove ... CVAJA  JE  TO

a za ovog  " pametnjakovica " sto  je  pomenuo  mikro prekidac mogu samo reci ...  *309
decko je  NAPOMENUO  da  motor  nemoze da se otvori ...i lepo  probije ...sto znaci da ga  je  vozio ...
mikro prekidac nedozvoljava da se bukvalno  mrdne iz mesta
LOL
MAJSTORI  MOJI ....
ZENSKO  MORA DA  VAS UCI roooofl

eeeee majstorice .. ;)  .. taj koji je spomenuo prekidač na nogaru je ustvari jedini i ponudio rješenje za mogući problem ... tako da recimo ja lično ne vidim da me ti imaš šta naučiti  ... NHF

jer kad ti popusti feder koji drži bočni nigar, vrlo lako se može dešavati upravo to što se dešavalo ...

ali kasnije je utvrđeno da nije to, pa se nema potrebe vraćati  .... ;)

ovo ostalo je OK ... za cvaju je vrlo bitno kakvo ulje za mješavinu koristi ... pa ću evo navesti neke od mojih preporuka .. Castrol TTS , LiquiMoly racing 2Tsynt .... a recimo jako kvalitetno ulje, a relativno jeftino je STIHL ulje za motorke .. ;)

A koliko me pamćenje služi, taj motor bi trebao imati i lamel ventil na usisu (ali nisam 100% ) pa ako on ne zatvara, također se može desiti da ne može u visoke obrtaje....

a može biti i do struje  ... što je po meni najvjerovatnije ...

zver_bre

• Gost
« Odgovor #23 poslato: Maj 04, 2009, 07:19:02 posle podne »
Nije do struje bilo, mislim kaze majsta da i malo struja vraca obrtaje al je on to rijesio nekako i sad ide ko zmaj :D al ne smijem ga voziti jer se tripam da mi ne vrisne klip pa ne sj*be i cilindar... bolje to rijesim za 100 evrica i spreman za sezonu :)  ;D      a kastrol je oko 17 evrica... mala cijena u odnosu na stetu koja moze nastati od ulja koje sam ja koristio a kosta oko 9 eura!! NEMOJTE ni slucajno da kupujete ulja ili sta drugo u OMV sem goriva koje je daleko najbolji na nasim prostorima (bar sto se tice mog iskustva)!

u svakom slucaju HVALA vam mnogo na pomoci ako budete dolazili u Banja Luku javite se da se provozamo ;D

zver_bre

• Gost
« Odgovor #24 poslato: Maj 04, 2009, 09:21:10 posle podne »
Evo bash bio kod majstora i rece mi fine vijesti ;D
Klip i cilindar nisu izgorili ( ;D ;D ;D ;D ;D) nego se samo trebaju ispolirati, jer cilindar je valjda hromiran pa samo se ispolirati i moze! Tako da ce mi sluziti za ovu sezonu! Takodje i kopija 'KN' filtera mi je unistila klip kao i top zato sto je bio prazan totalno! Pa sam sad narucio novi top, i orginalni filter zdraka. Jedino lose je sto cu morati od sad stavljati vise obogacenu smjesu i malo ce da dimi al .. bitno je da ide!!!!! Bambina je nesto poremecena a i to ce da se sredi... tako da u petak vam javljam kako je prica zavrsila :D

Zverka

• Gost
« Odgovor #25 poslato: Maj 05, 2009, 01:19:38 pre podne »
eeeee majstorice .. ;)  .. taj koji je spomenuo prekidač na nogaru je ustvari jedini i ponudio rješenje za mogući problem ... tako da recimo ja lično ne vidim da me ti imaš šta naučiti  ... NHF

jer kad ti popusti feder koji drži bočni nigar, vrlo lako se može dešavati upravo to što se dešavalo ...

ali kasnije je utvrđeno da nije to, pa se nema potrebe vraćati  .... ;)

ovo ostalo je OK ... za cvaju je vrlo bitno kakvo ulje za mješavinu koristi ... pa ću evo navesti neke od mojih preporuka .. Castrol TTS , LiquiMoly racing 2Tsynt .... a recimo jako kvalitetno ulje, a relativno jeftino je STIHL ulje za motorke .. ;)

A koliko me pamćenje služi, taj motor bi trebao imati i lamel ventil na usisu (ali nisam 100% ) pa ako on ne zatvara, također se može desiti da ne može u visoke obrtaje....

a može biti i do struje  ... što je po meni najvjerovatnije ...

aman sala care saaalaaa...
dal si ti blesav
jesam i ja  imala  iskustva s copavom ...
sve sto si reko na mestu je  de se busas u grudi ...manijake  :D

no ...
za kradljivca nika  :D
probaj  malo kad upalis cvaju i da pustis da odradi ...koji minut ne je odma zavrtat
ja sam zbog  mog  pametnog  burazera(KOJI MI JE  REDOVNO KRAO MOTOR iako je stariji od mene SOMINA)  2 puta radila generalnu ...
sad za delove neznam kako ti je  tu  al  je  mene generalka sa sve farbanjem KOMPLET motora i krpljenjem auspuha izasla 150e

a daaa ja sam  u moju RDjku sipala samo ono ulje za kosacice :D i sljakala je stim savrseno DOK JE NISAM PRODALA
 ;D

Van mreže Bobysha

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #26 poslato: Maj 05, 2009, 08:56:08 posle podne »
Ako nisi zadovoljan na kraju ti ugradi bocicu sa azotom i mali elektro ventil, naravno azot ide u usis vazduha, pre karburatora, poletece mala zverka :)  uzmi onda na par ulicnih trka parice i eto ti novi cilindar sa klipom i radilica za sledecu sezonu ;)

zver_bre

• Gost
« Odgovor #27 poslato: Maj 05, 2009, 11:30:57 posle podne »
Ako nisi zadovoljan na kraju ti ugradi bocicu sa azotom i mali elektro ventil, naravno azot ide u usis vazduha, pre karburatora, poletece mala zverka :)  uzmi onda na par ulicnih trka parice i eto ti novi cilindar sa klipom i radilica za sledecu sezonu ;)

vidis to je interesantno :D ima li shema kako se to sve spravlja? i da li neko to radi na nashim prostorima ?

Van mreže Bobysha

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #28 poslato: Maj 06, 2009, 12:19:45 pre podne »
Nisam cuo da neko radi kod nas ali princip je vrlo jednostavan, pojuri po netu, ima i slika i sema, princip uradi sam je siguran sam izvodljiv, samo pazi da creva, ventil, rasprsivac(diznu- najbolje od plinskog uredjaja za kola) bocu za azot uzmes u kvalitetu. Ma Google pa pitaj ako se odlucis za to ali znaj odose obrtaji u pm, vrlo brzo ce da strada cela masina...

zver_bre

• Gost
« Odgovor #29 poslato: Maj 06, 2009, 12:31:11 pre podne »
Ma necu sa tim da se igram :D