E pa ovako, to su me svi pitali. Znaci detektor, registruje radar i imas 5-8sec da smanjis brzinu. A to je i zabranjeno po novom zakonu. Sto se tice blokatora, on je stalno ukljucen, pandur uperi radar u tebe, ali NE MOZE DA TI OCITA BRZINU. I ti ako hoces mozes da prodjes tako pored njega ili smanjis brzinu pa ga onda isklucis. Ja sam im uvek u inat prolazio sa preko 200, a nisu nista mogli, jer nisu ni znali koliko idem
Eto cela prica. Znaci detektor, detektuje radar pre nego sto pandur ocita tvoju brzinu, a blokator, blokira radar i pandur nikako nemoze da vidi koja je tvoja brzina. Ma dovoljno da te dva puta izvuce i vec se isplatio. Detektor je zabranjen po zakonu, ali blokator nije. I radi za sve pandurske radare.
Si baaaš onako siguran?
Član 29.
U vozilu se u saobraćaju na putu ne sme koristiti, niti nalaziti, uređaj odnosno sredstvo, kojim se može otkrivati ili ometati rad uređaja za merenje brzine kretanja vozila, odnosno drugih uređaja namenjenih za otkrivanje i dokumentovanje prekršaja.
Zabranjeno je stavljati u promet i reklamirati uređaje i predmete iz stava 1. ovog člana.
Član 331.
Novčanom kaznom u iznosu od 15.000 do 30.000 dinara ili kaznom zatvora u trajanju do 30 dana kazniće se za prekršaj lice koje postupi suprotno odredbama iz sledećih članova ovog zakona:
1) člana 29. stav 1, ako se uređaj koristi,
2) člana 29. stav 2, za lice koje nije preduzetnik,
Predpostavljam da ovo prodaješ kao fizičko lice jer su kazne za preduzetnike i pravna lica bitno veće.
Prema odredbama ovog zakona on stupa na snagu osam dana po objavljivanju a primenjuje se za šest meseci. Imaš vremena da spremiš parice ili si nađeš udobno ćebence.
A postoje i neka pravila za provajdere. Sveže pooštrena.