April 01, 2026, 12:56:01 pre podne

Autor Tema: Harley Davidson izbacio novi model!!  (Pročitano 6165 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže HD

• Dobar Vozac
  • **
  • Pol: Muškarac
  • HD Dyna Low Rider
Harley Davidson izbacio novi model!!
« poslato: Februar 06, 2008, 10:39:55 posle podne »
FLSTSB Softail Cross Bones -puno ime i prezime novog Harleyevog modela koji je predstavljen 22.01.2008 u Texasu.
Uradjen definitivno u "retro'" stilu,za sve nostalgicare posleratnih "bobber"-a i za sve one, (i ja medju njima), koji su se razocarali kada su videli da u predstavljanju modela za 2008 god, nije bilo ni jednog sa cuvenom "springer" viljuskom.
Motor je klasican Twin Cam 96B od 1584 cm,menjac 6-to stepeni,zadnja guma 200 mm....ostalo pogledajte sami.  http://www.harley-davidson.com/wcm/Content/Pages/2008_Motorcycles/2008_Motorcycles.jsp?swfsection=family&swffamily=so&locale=en_US
pokusacu da stavim neku sliku

Van mreže HD

• Dobar Vozac
  • **
  • HD Dyna Low Rider
Odg: Harley Davidson izbacio novi model!!
« Odgovor #1 poslato: Februar 06, 2008, 10:47:07 posle podne »
g227.imageshack.us/img227/904/flstsb2rl9.th.jpg[/IMG][/URL]

Van mreže HD

• Dobar Vozac
  • **
  • HD Dyna Low Rider
« Odgovor #2 poslato: Februar 06, 2008, 10:59:03 posle podne »
A, umalo da zaboravim. U Evropi ce biti u prodaji pocetkom aprila po ceni od 20.000 evra!
Pa kome se svidja i ko moze...

Van mreže flstf

• Suvozac
  • *
  • LIVE & RIDE RIDE & LIVE
« Odgovor #3 poslato: Februar 08, 2008, 03:28:06 posle podne »
Ne moze se reci da nije dobar,samo sto ja nisam ljubitelj nametnutog stila,tako da sam vise pristalica osnovnih verzija pa neka svako sebi pravi sta voli.
pogotovo nisam ljubitelj black-chrome masina , pa smatram da je ovaj model za pozere.

ps.
svoj motor nikad ne bi dao za ovo.

paperinos

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Februar 14, 2008, 06:34:19 posle podne »
Uzas...masinu obojiti u bljak crnu boju.
Harli je bio sinonim za hrom. Na sajmu kad sam video sugavo ofarbane masine koje nisu bile ni
cestito osmirglane a kamoli ispolirane pao sam u nesvest.
Kod kljuc, ubrizgavanje benzina...definitivno je ta firma otisla u majcinu.

Harli se poceo slihtati advokatima, doktorima i biznismenima.

Ali ta klijentela nije bajkerska u dusi, to su pozeri koji trce za brendovima i modom.
Trenutno im je in biti glumac bajker.

Za par sezona izgustirace tu novotariju, a onda Harli ima da ode pod led.

XXX

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Februar 15, 2008, 12:13:48 posle podne »
Nije prijatelju nije. Ovog, ovakvog bobera sam zamisljao godinama. A daleko da sam lekar, advokat, biznismen ili vikend bajker.

Konacno retro zamena za noklheda,  a da nema apstraktne linije ili nju vejv, ili najk liniju copera.

Mislim da su se uhvatili za granu iznad zivog peska.

Poz.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #6 poslato: Februar 15, 2008, 04:44:02 posle podne »
 Samo vas gledam!!! ??? ??? ???
 Nemoj da vam zatreba doktor-lekar  *339    *8    *46                   *34 *34 *34
VALJEVSKA PODVALA

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Februar 15, 2008, 08:02:06 posle podne »
Jeste doktor, ali nije pozer, mada ako kupi HD zamislicu se duboko.

paperinos

• Gost
« Odgovor #8 poslato: Februar 16, 2008, 01:32:13 pre podne »
Uh katastrofa.

Ugledah letos Harlija na Strandu.

Pridjem blize i poceh da ga zagledam.

Oko mi stade na masini.

Koja je budala ofarbala masinu sa mat sprejom u crnu boju....

Katastrofa, to je uvek bilo u hromu i to onom sjajnom da  ti oci iskoce.

Gledam dalje....uzas sija lampica na satu......kod kljuc.... ???

Jebem te zivote.

Pa nekako mi ne ide uz harli kod kljuc....ko sme da dira Harlija...covece likovi
koji voze te motore su opaki tradicionalisti..
Pre nisu ni kljuc imali..sta je sad ovo...
 Novotarija idiotluk.. poslednji krik nepouzdane elektronike....

Zatim ugledah ubrizgavanje...katastrofa...ima li ista jednostavnije i pouzdanije od karburatora ???

Kad sam video ABS....pozlilo mi je......ne  ne...ovo ne moze biti istina....

Vratio sam se u normalu kad sam video da taj motor vozi arhiduduk iz komsiluka.

Covek je advokat.....streber ljuti, narodnjak, dupelizac, saborash i cicija.

" A sta kazes komsija kupio sam ga novog, i ja sam sad ko i ti...motoras"

Ako si ti ko i ja....e onda ja vise nisam ja.. idem da se ubijem smesta..rekoh mu i ostavih ga u nedoumici...

Posle sam tek video da su im svi novi bajkovi na taj fazon...uzas.

XXX

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Februar 16, 2008, 02:21:08 pre podne »
Da ti si bas u pravu. Meni se nije svidelo , kao prvo, sto su ubacili lastis umesto lanca. Na sta to lici, pa ne vozim printer, nego motor. Kao usteda u odrzavanju i manje je bucan *508

Ni glupljih razloga ni besmislene komponente. Pa posle, liveni tockovi, gde su zbice..pa zbog tubeles guma..nema..

Kada su presli liniju ludila, sada je sve dozvoljeno, i otvaranje gepeka sa daljinskim i lambda sonda...muzika, grejanje sedista, mozda neki harli kisobran za nepogode..

Poz

paperinos

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Februar 16, 2008, 02:30:11 posle podne »
Komplikuju namerno ne bi li se ovajdili na rezervnim delovima.
Olupace im se to o glavu, jer ljudi odavno vise nisu naivni da ih neko lupa po dzepu i usi im uvrce.
Pogotovo sto cifra za koju oni prodaju te motore uopste nije mala.

U toj ceni dobijes agregat koji bas i nije ekonomican.
Nije ni nesto preterano kultivisan.
Sve mu prastas, ajde samo neka je pouzdan.
A on mrcina stalno da te zajebava, te crklo ovo te sija lampa za nesipravnost...
A tek kad vidis da su kod izrade masine preskocili  mnogo operacija.
Nema ni minimalne obrade, poliranja peskiranja, pa nanosenja hroma.
Ovko direktno ofarbali mrcinu sa jeftinom crnom bojom...verovatno da ne vidis kad pocne da
curi ulje na sve strane. ???
I jos za sve to masno naplacuju.
Alo bre Amerikanci.....niste vi bogom dani da zajebavate co svet..pogotovo onaj bajkerski.

Propascete vi ubrzo.

Eks4toN

• Gost
« Odgovor #11 poslato: Februar 16, 2008, 03:54:33 posle podne »
Kao Sto Sam Negde Postovao, Imaju Jos 2 Modela

Za Muškarce:

Za Žene:

rale gromovi

• Gost
« Odgovor #12 poslato: Februar 17, 2008, 05:21:41 posle podne »
onaj naguzeni motor izgleda do jaja a mozda moze da se iskoristi za duga putovanja :-)

Van mreže HD

• Dobar Vozac
  • **
  • HD Dyna Low Rider
« Odgovor #13 poslato: Februar 21, 2008, 11:50:34 posle podne »
Kada sam postavljao ovu temu,ocekivao sam razne komentare-pozitivne i negativne.Naravno,tako i treba da bude,a razlog vise za to je izgled predstavljenog modela-ili ti se svidja,ili ti se ne svidja!
Medjutim,u nekoliko narednih postova,osim iznosenja licnog misljenja o predstavljenom modelu,otislo se  dalje,i moglo je da se procita mnogo toga sto proizilazi iz prica "rekla-kazala"! Price bez poznavanja cinjenica,a kamoli nekog minimuma iskustva sa markom koja proizvodi motorcikle od 1903 godine,i koja ako ni zbog ceg drugog,onda bar zbog toga,zasluzuje respekt.
No,krenimo redom:
1. Jeste da smo mi navikli na HD koji obiluje hromom,ali ovaj model pripada familiji "Dark Custom"-a u kojoj su jos i "Sportster Nightster 1200", "Dyna Street Bob", "Dyna Fat Bob", "Softail Night Train" i "Night Rod Special". Osim "Night Train"-a,ostali modeli su se svi pojavili u zadnjih 3-4 godine-i prodaju se! Znaci, mnogima se i to svidja!
2. Ako se i HD poceo "slihtati" advokatima,doktorima,biznismenima,onda to sigurno nije uradio sa ovim modelom vec sa "V-Rod"-om,jedinim Harleyem koji po mnogima (a i po meni), i nije Harley. Al' jbg,i to se mnogima svidja.
3. Sto se tice elektr. ubrizgavanja goriva,to je uradjeno prvenstveno zbog evropskih standarda (kazu da sa karburatorom nisu mogli da zadovolje standarde emisije izduvnih gasova koje trazi "Euro 3").
4. Kod-kljuc. Da,ne ide to uz Harley,slazem se,ali tesko je naci jedno evropsko osiguravajuce drustvo koje ce vam osigurati motor od 20.000 evra a da nema alarm i imobilizator.
5. Masina. Masina nikada nije bila hromirana,vec ili crna ili siva. Hrom, ili rucno polirani aluminijum su na poklopcima ventila i deklama, u zavisnosti od modela.
Oni "celi hromirani",oni su takvi zaslugom njihovih vlasnika koji su to naknadno uradili kupovinom dodatne opreme iz podebelog kataloga,i u to ulozili prilicno para. Standardne modele prodaju prlicno jadno i bedno sto se tice toga.
6. Kajis,ili kako ga vec neko zove "lastis" je vec duze vreme "zastitni znak" pogona svih Harleyevih modela. To vam je isto kada biste pitali one iz BMW-a zasto koriste kardan a ne lanac. Mogu vam reci da se kajis menja na 50.000 km,tako da nije tacno da su to uradili da bi zaradili na rezervnim delovima. Koliko bi trajao lanac neznam. Uostalom,vidim da i Kawasaki i Yamaha na svojim novim "cruiser"-ima koriste kajis! Zasto?
7. Tockovi. Ima ih raznih,da.. "Custom" modeli uglavnom imaju zice,dok modeli "Touring" uglavnom koriste alu felne i tubeles gume. Tu su naravno i hromirane felne,recimo na modelu "Softail Rocker",uradjene po ugledu na felne raznih "Chopera" koji u zadnje vreme izlaze iz najpoznatijih svetskih radionica. Znaci, i tu za svakog po ukusu.
8. Iz iskustva tvrdim da nije tacno da su HD toliko nepouzdane masine,da se stalno kvare i da "curi ulje na sve strane"!!
Ja vozim 883 vec nekoliko godina i NIKADA problema nisam imao! Moj brat vozi "Road King"-nikad problem. Moj drug je imao "Sportster 1.200" i onje recimo sa njim imao malih problema. Sredili su mu to u servisu, i bilo je sve ok, prosle god ga je prodao i sada vozi novu "Dina Vide Glide" bez ikakvih problema.
Nemojte mi reci da se "Japanci" ne kvare!? Vidjam i njih po radionicama i servisima, nisu valjda svi tamo samo da bi zamenili ulje i plocice!??
Eto otprilike, to je to. Sve sam ovo napisao da pojasnim neke stvari (sa moje tacke gledista naravno), a ne da bih polemisao ili branio "Amerikance".
Ja volim,vozim i sigurno cu i dalje voziti HD.

Jos samo ovo...moram malo u off
U nekoliko postova se pominju neki "pozeri". Posto ih vezete za one sto voze HD (citat: jeste doktor,ali nije pozer,mada ako kupi HD zamislicu se duboko),molio bih da mi neko pojasni malo. Kako sam ja nazalost u Srbiji 2 meseca godisnje,nemogu da pratim sve ove nove termine koji upadaju i kvare ovaj nas lepi jezik. Ako dobro razumem, "pozer" proizilazi iz glagola pozirati, znaci "pokazati se" ili kako to deca kazu "praviti se vazan",jel da??
Znaci postoje "pozeri" (oni sto hoce da se pokazu) i "bajkeri" (motociklisti)??
Ako smo mi sto vozimo HD "pozeri" (oni sto se prave vazni), sta su onda oni nabildovani,kratko osisani momci,na "R-ovima" skinuti sa osiguranja,sa ribom na zadnjem sedistu kojoj se vide tange i tetovaza na guzi?   Oni su "bajkeri" ??? Hmm... :icon_scratch:

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #14 poslato: Februar 22, 2008, 10:23:02 pre podne »
Meni licno se Harli oduvek svidja i ja nikad direktno ne bih omalovazavao Harlija, mada sam uglavnom cuo dosta negativnih komentara u vezi pouzdanosti istih.Recimo na svim motoforumima na ovim prostorima gde se postavi pitanje u vezi Harlija preko 80% komentara su negativni.Istina je verovatno negde na sredini.Sto se tice toga da su Harli poceli da kupuju doktori ,advokati i slicna klijentela ne vidim nista lose u tome jer sigurno da su celog zivota i ono zeleli da kupe motor i da osete vetar u kosi ali zbog mnogobrojnih obaveza nisu stizali i sad kada su se situirali eto prilike i na kraju krajeva zasto da ne.Mislim da je najbitnije kakav je covek koji vozi a manje bitno je sta vozi i cime se bavi .Ovo kazem da ne bi uleteli u zamku beskrajnog prepucavanja i koje na kraju krajeva nicemu ne vode i nista ne dokazuju.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #15 poslato: Februar 22, 2008, 11:14:21 pre podne »
NIsam hteo da uvredim niti pisci ove teme niti ljude koji  su napisali dobre ili lose osobine HD,vec sam hteo da se nasalim sa mojim dobrim prijateljem doktorom. Ako udjete na post Najbolji motor videcete da sam napisao de je najbolji motor HD-Electra Glide ( po mom skromnom misljenju).Jos jednom se izvinjavam ako sam nekog uvredio jer mi to ni najmanje  nije bila namera.