Lep putopis, a pejzazi su stvarno da ostave bez daha. Zanimljivo, da pored ovolike prirodne lepote i zdravog vazduha na tim nadmorskim visinama, nema vise etno sela ili nekih odmaralista, a i sami predeli su poprilicno malo naseljeni lokalnim stanovnistvom (143 stanovnika).
Vezano za Jerinin grad koji si uslikao i pomenuo.
Ovo je prvi put da cujem da se neko prirodno odrediste zove Jerinin grad u ovom slucaju vrh planine. Verovali ili ne u Srbiji ima oko 30 Jerininih gradova i svi do sad su iskljucivo zidani kamenom ili nekim cvrstim materijalom. Definicija Jerininog grada je otprilike kao u "Vikipediji", a glasi: Jerinin grad je naziv koji je srpski narod davao starim gradinama i ruševinama nepoznatog porekla povezujući ga sa legendom o Prokletoj Jerini i njenom zidanju Smedereva.
Vrlo sam zainteresovan da zajedno prodjemo ovu etapu Rade i voleo bih da mi javis kad budes isplanirao, a ujedno bih te zamolio da proveris da li je motorom moguce stici do vrha Jerinin grad jer sam jako zainteresovan da obidjem tu oblast i "osvojim" taj vrh. To bi mi bio 25. Jerinin grad koji sam do sad obisao
Lepo odradjeno Ercov, nema sta