Mart 30, 2026, 05:42:48 posle podne

Autor Tema: Uključite se u rad MAS-a, ideje,pitanja, sugestije, kritike...  (Pročitano 16742 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
Odg: Uključite se u rad MAS-a, ideje,pitanja, sugestije, kritike...
« Odgovor #80 poslato: April 29, 2010, 10:59:04 pre podne »
Phobos ...
ne želim, ni ti ima potrebe za tim, izigravati 'drvenog' advokata Vuduu ali jedno je kada moderator daje svoje lično mišljenje a sasvim drugo kada ga daje kao član UO MASa i kao predstavnik 'njihove' ideje!

Više puta se izjasnio, u svojim postovima a i javno, kao pristalica 'ubacivanja ' samostalaca u MAS ali pod određenim uslovima!
Isto tako smatram da nema niko pravo da te učutka, zato što imaš dijametralno suprotni stav, osim ako si ga izneo na neki forumsko-ne prihvatljiv način.

Da remiziramo...

Shvatamo da nam je jedini 'pravi' način priključenja samostalaca MASu taj, da se prvo samoorganizujemo, osnujemo 'de jure', klub, napravimo preliminaran popis budučih članova, predamo spisak sa programom kluba/udruženja i sačekamo sledeču sednicu UO MASa.
U koliko dobijemo 'zeleno svetlo' a trebali bi...onda prelazimo na ozbiljniji rad donošenja unutrašnjeg pravilnika samostalaca, iznošenje zajedničkih planova i ciljeva i određivanje benefiteta, kako za samostalce, tako i za MAS!!  *3
Ako je tako, onda bi trebali samostalci odštampati pozivnice-pristupnice klubu samostalaca, deliti ih svima i organizovati sastanak, na kome bi izglasali rukovodeće telo.
Pa počnimo...

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #81 poslato: April 29, 2010, 11:00:05 pre podne »
Bagzi,
Da, dobro si razumeo da osnovni problem leži u broju zainteresovanih i da će to biti glavni oslonac za dalji rad na ovoj ideji ujedinjenja, što je veći broj zainteresovanih to ćemo imati veću težinu kada bude trebalo ući u suštinske promene.

za pocetak dovoljno bi bilo 10 samostalaca, da se krene,tek onda se moze ocekivati da se broj poveca
tesko je ocekivati da se prijavi veci broj u samom startu,
kad se krene sa prvih 10, sirice se prica

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #82 poslato: April 29, 2010, 11:04:17 pre podne »
Grem...

To što je neko zainteresovan... za njega samog ne predstavlja nikakvu obavezu,  već naprotiv tera nas koji smo u MAS-u da tragamo za rešenjem... i naravno ukoliko je broj zaintersovanih veći onda i njih treba uključiti da se zajedno sagledaju sve mogućnosti pre iznošenja predloga pred skupštinu.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #83 poslato: April 29, 2010, 04:28:12 posle podne »
Posto si iskoristio pravo moderatora da me ucutis u ovoj temi nisam se hteo dalje javljati ali pregledajuci temu "MAS Maticni klub" naidjoh na ovaj tvoj post:

Citat: vudu
Vidim ja da ova tema ide u smeru da clanovi MAS-a,koji se ne slažu sa ovom idejom, treba da se pravdaju  "samostalcima" !
 Da se ne foliramo!
 90% "samostalaca" su do juče pričali da su protiv klupske priče i zgražavali se nad njom,pa ne vidim trazlog zbog čega bih sad MAS trebao da ih prihavti raširenih ruku,niti me neko može ubediti da će većina sutra promeniti svoje mišlenje i razviti "bratsku ljubav" sa klubovima !
 Niko me ne može ubediti ni da je zajednički interes dovoljan za koegzistenciju klubova i "samostalaca" u MAS-u,jer je ovo Balkan ,gde su postupci bili rukovodjeni emocijama i u važnijim životnim pitanjima nego što su bajkerska pitanja !

Pa me zanima sta se toliko promenilo u tvom stavu za nekih mesec-dva da od protivnika novog kluba koristis pravo da me ucutis ili mozda banujes zato sto kritikujem osnivanje kluba za samostalce?????

Prvo,nisam te ucutkivao,vec te na vrlo fin nacin upozorio,ne zbog tvog suprotnog misljenja,vec zbog nacina kako si branio svoje stavove,tipa pominjanja "diktatora" itd.
 Drugo,za vise od dve ipo godine postojanja ovog foruma,samo su banovana dva clana,tako da tvoje razmisljanja u tom smeru su nepotrebna,jer su moji i MAS-ovi principi mnogo jaci od bilo kojih vrsta provokacija  ;)
 Trece,i na Skupstini MAS-a,a i Squi-u licno sam rekao da je ideja o Maticnom klubu falš,iz mnogo razloga,sto misli i vecina clanova Skupstine MAS-a !Od samog imena,koje je nepromereno necemu sto tek treba da se inkorporira u postojece tkivo,do mase resenja koja su izazvala negodovanje mnogih clanova!!!
 Cetvrto,licno sam Squi-u obecao da cu uciniti sve sto je u mojoj moci,da se nadje nacin,naravno primereniji,za ulazak "samostalaca" u MAS !!!
 Peto,a mozda i prvo,moze ziv covek i da pogresi,pa kad vidi na delu saradnju MAS-ovaca i "samostalaca",jednostavno promeni misljenje  ;)
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Raja

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #84 poslato: April 29, 2010, 06:50:34 posle podne »
Mislim da MAS prvo treba da donese odluku dali ce primati ljude koji nisu u nijednom klubu i pod kojim uslovima.Posle toga ce se videti koliko ce to clanova biti a mislim da ce ih biti vise nego sto se ovde pominje.Pravljenje kluba za samostalce,mislim da to netreba da bude klub,jer klubovi vec postoje,treba ga samo izabrati.Posto oni nisu ni u jednom klubu ja bi to postovao tu slobodu i samostalnost.Dakle to bi trebalo nazvati nekako drugacije i drugacije gledati na to a ne kao na klub

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #85 poslato: April 29, 2010, 09:09:02 posle podne »
Rajo...sve je ovo preliminarno i podložno promenama koje će doći čim se organizujemo. Neki početak mora postojati...kasnije, kada se krene lako ćemo izkristalisati i izbrusiti...

Van mreže Phobos

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #86 poslato: April 30, 2010, 09:41:01 pre podne »
Peto,a mozda i prvo,moze ziv covek i da pogresi,pa kad vidi na delu saradnju MAS-ovaca i "samostalaca",jednostavno promeni misljenje  ;)
Hvala na odgovoru.
Odlika pametnih ljudi je da promene misljenje u svetlu novih cinjenica.
Yamaha TDM 850

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #87 poslato: April 30, 2010, 06:54:37 posle podne »
Ovo prijavljivanje zainteresovanih za clanstvo u MASu treba uzeti u obzir uslovno, jer vecina zainteresovanih nije na ovom forumu.
Takva situacija je bila i 17.aprila, kada uporedite neke spiskove prijavljenih i broj pridoslih na Usce (mislim samostalnih motociklista). Bilo ih je dosta vise nego na spiskovima po forumima.

Mislim da se polako kristalise kompromis:
1.  Samostalni motociklisti da udju u MAS kroz svoj novoosnovani klub, kako bi se ispostovao statut MASa, i zadovoljili postojeci uslovi. Ipak mi ne pravimo sada MAS od nule, nego trazimo resenje da udjemo u vec postojecu Asocijaciju, koja ima vec utvrdjena pravila, i koja ona ne bi da menja zbog ulaska novih clanova.

2. Novoosnovani klub ne bi imao u svom statutu nikakve obavezujuce odrednice, kako bi se time ispostovao stav samostalnih motociklista da ne zele obavezujuce sastanke ni sprovodjenje obavezujucih odluka sa tih sastanaka, ne zele nosenje oznaka preko celih ledja i sl.

Znaci, u MAS bi se uslo po postojecoj proceduri i statutu, a clanovi prakticno ni po kakvim obavezama ne bi osecali to clanstvo.
Mas bi dobio nove clanove, brojcano bi ojacao, a samostalci koji se uclane bi postali deo jake Asocijacije.
Iz tog porasta broja clanova, neminovno bi porastao i kvalitet Asocijacije.
...

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #88 poslato: April 30, 2010, 07:54:13 posle podne »
Da to je to...sada ostaje da se obaveste svi i da se izvrši upis kako bi se imao uvid u okvirni broj članova.