Mart 31, 2026, 01:53:14 pre podne

Autor Tema: Inicijativa UO MAS-a o prijemu samostalnih vozača u asocijaciju  (Pročitano 53573 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
  • Rade-Squi
Inicijativa UO MAS-a o prijemu samostalnih vozača u asocijaciju
« poslato: Februar 23, 2010, 02:16:09 pre podne »

Evo nakon dva meseca da se vratimo na konstruktivnu diskusiju i pronađemo način da se ujedine svi motociklisti Srbije u jednoj asocijaciji.

Moja izvorna ideja da se za samostalce osnuje klub ( matični klub ) kako bi na taj način ušli u asocijaciju i dali svoj doprinos u napretku MAS-a i ostvarenju ideja za dobrobit svih motociklista je na skupštini u Valjevu konačno dobila svoju ocenu. Svi se na skupštini generalno slažemo da treba naći prostor u asocijaciji za "samostalce" i da su svojim radom i zalaganjem zaradili da se sa pažnjom posvetimo toj ideji, jedina zamerka se odnosila na sam naziv jer bi svojim imenom "matični" zauzeo centralno mesto u asocijaciji prilikom čega bi se prekršila neka osnovna načela asocijacije. Bilo kako bilo evo nas ponovo u temi, ovog puta imamo jednoglasnu odluku skupštine da pronađemo model  kojim bi prihvatili "samostalce" a da pri tom bitnije ne ugrozimo statut i pravilnik...   

Na sastanku UO MAS-a 20.02.2010god u Pančevu jednoglasno je doneta
odluka da se pokrene inicijativa za osnivanje Matičnog Kluba MAS-a.

MAS   Matični Klub

Evo konačno da pređemo sa reči na dela, za sve one koji su sa nestrpljenjem
čekali ishod ovog idejnog rešenja MAS je otvorio svoja vrata i pružio ruku
svim zainteresovanim da postanu deo našeg bratstva. Na sastanku UO podržan
je moj predlog da se osnuje Matični Klub MAS-a u kome će mesto naći svi oni
koji podržavaju asocijaciju i njene ciljeve.

Matični Klub će sem samostalnih vozača pod svoje okrilje primati i
klubove koji nisu zvanično registrovani pa iz tog razloga nisu mogli da ostvare
neke svoje planove i klubske aktivnosti kao i klubove koji sami odluče da iz
nekog razloga (malobrojnog članstva, nedovoljne afirmacije u svom okruženju,
loših međuljudskih odnosa, raznih “pritisaka” od strane nekih drugih
organizacija ili klubova itd.) da “boje” svoga kluba zamene  za “boje” MAS-a.

Matični Klub neće birati Predsednika i upravni odbor  jer će te dužnosti
vršiti UO MAS-a na čelu sa Predsednikom asocijacije.

Matični klub će imati svoj statut i pravilnik a upravni odbor MAS-a će
donositi godišnji plan i program aktivnosti za tekuću godinu. Članovi Matičnog
Kluba bi svojim idejama i incijativama trebalo da zajedno sa upravnim odborom
pokrenu i utiču na pozitivne aktivnosti takmičarskog,humanitarnog ili kulturnog
karaktera na lokalnom i međunarodnom nivou.

Članovi  Matičnog kluba će koristiti sve povoljnosti i mogućnosti koje UO
MAS-a obezbedi i klubovima članovima asocijacije… a radim na ideji da se
članovima Matičnog Kluba ne naplaćuje ulaz na moto skupove za ovu godinu
naravno ako dođu na motociklu. Takođe bih predložio popust na kotizaciju
relija kroz Srbiju u organizaciji MAS-a za ovu godinu.

Članovi kluba će biti u obavezi da plaćaju članarinu na godišnjem nivou u
vrednosti 2500 din. Klub će imati svoj žiro račun  a novac sa računa će se
koristiti isključivo za potrebe Matičnog Kluba MAS-a. Sredstva prikupljena
članarinom, donacijama ili sponzorstvom biće namenski iskorišćena  za  
promociju i razvoj  Matičnog Kluba.

Od ovog 23.02.2010god počinje prijavljivanje za buduće članove nadam
se najvećeg MK u SRB. Otvoriću novu temu u kojoj  možete u koliko ste
zainteresovani staviti svoje ime na spisak budućih članova novog moto kluba.
Osnivačka skupština će se održati kada broj prijavljenih članova dostigne
odgovarajuću veličinu i opravda naziv najvećeg MK. Moja očekivanja su da
će to biti u naredna tri meseca i da ćemo do kraja maja imati blizu 100 članova.

Oznake-prišivke-značke-amblemi
Pod predpostavkom da će članovi matičnog kluba nositi već tradicionalni
bajkerski kožni prsluk na njemu treba da budu vidno postavljene značka
i prišivka MAS-a, ime člana i redni broj koji član dobija pristupom u asocijaciju.
Sa zadnje strane bi bio postavljen veliki dvoglavi orao u bojama naše zastave
(kao na sajtu) eventualno ime grada ispod figure dvoglavog orla, ali o tome
se da diskutovati.

Članovi  Matičnog kluba  mogu biti… ? (   ) ovde sam ostavio otvoren prostor
za diskusiju, da li i kako ograničiti pristup Matičnom Klubu.. Treba li dozvoliti  i
onim malađim od 18god da pristupe ili samo starijim od 18god, da li motor mora
biti u vlasništvu ili ne, da li ograničiti kubikažu tako da pristup imaju samo oni
sa motorima preko 500 kubika zapremine, da li članovi drugih klubova mogu biti
članovi Matičnog kluba itd…

Predlažem da u ovoj temi otvorimo konstruktivnu diskusiju  bez offovanja.  
Lično ću se truditi da se tok diskusije ne remeti radi šale i zabave, biće obrisan
svaki pokušaj provokacije i neozbiljnosti.  Zelim svima nama uspeha u ostvarenju
ovog projekta. Očekujem vaše ideje,predloge,kritike, i naravno podršku,  toliko
od mene za ovo prvo javno obraćanje na ovu temu.

Dodatak  26.02.1010

Pravne osnove na kojima počiva osnivanjhe Matičnog kluba

Da bi regularnost ove odluke o osnivanju Matičnog kluba bila potpuno validna potkrepićemo je relevantnim članovima kojih ćemo se pridržavati i na koje se pozivamo iz statuta i pravilnika.

Statut MAS-a

CLAN 8.

Radi postizanja ciljeva i zadataka MAS moze osnivati preduzeca, ustanove, agencije i druge zakonom propisane oblike kako u zemlji, tako i u inostranstvu, samostalno ili sa drugim pravnim i fizickim licima.

CLAN 11.

clanovi MAS-a su moto klubovi Srbije koji svojim aktivnostima doprinose ostvarivanju ciljeva I zadataka MAS-a
clan MAS-a moze postati svaki moto klub Srbije koji prihvata odredbe ovog Statuta
clanstvo u MAS-u se stice podnosenjem pristupnice I upisom u registar MAS-a
svi clanovi imaju jednaka prava

Prvilnik MAS-a

Clan 1.

Clan MAS-a moze postati svaki moto klub koji je registrovan u nadleznim institucijama i prihvata odredbe Statuta i Pravilnika MAS-a;

Clan 5.

Upravni odbor MAS-a moze da odlucuje o bitnim odlukama , uz punu odgovornost Skupstini MAS-a;

Clan 8.

Prijem novih klubova u clanstvo MAS-a obavlja se na prvoj Skupstini u godini. Novi klub prve godine dobija status privremenog clana. Prve godine ce Skupstina pratiti rad i aktivnost novog kluba i tek na prvoj skupstini sledece godine odlucivace o dodeljivanju statusa punopravnog clana MAS-a za taj klub;

« Poslednja izmena: April 29, 2010, 07:47:00 posle podne od strane Squi »

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
Odg: "MAS Matični Klub" Zvanično saopštenje UO MAS-a
« Odgovor #1 poslato: Februar 23, 2010, 06:28:53 posle podne »
sve je ovo ok.....ali bi po meni trebalo ograničiti obelžja na neki minimum tipa:samo značka ili prišivka.....jer većina "samostalaca" su zato samostalci jer ne žele "kožne prsluke i boje preko celih ledja"
 no to je sad moje mišljenje,ja nosim boje svog kluba(i ponosim se istim)....ali koliko sam ukapirao,većina samostalnih ne želi da bude "obeležena",stoga mislim da bi tako bilo"pametnije" a i verovatno bi odziv bio veći....... :icon_scratch:

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
  • SUZUKI *GSX-R **1000 K9** **ALSTARE Edition***
« Odgovor #2 poslato: Februar 23, 2010, 06:43:46 posle podne »
Jel moze jedno pojasnjenje? Pise da treba da se plati 2500din. i da ce za te pare imati sve povoljnosti i mogućnosti. Koje su to povoljnosti i mogucnosti koje ce meni MAS da pruzi? Koje ja povoljnosti i mogucnosti imam od clanstva? Ne pricam o idejama i oblacima, nego konkretno.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #3 poslato: Februar 23, 2010, 07:03:03 posle podne »
dencse1
Poštujem tvoje mišljenje ali da ipak sačekamo prve zaintersovane članove da se sami izjasne hoće li da nose "boje" ili neće. Rešenje postoji u oba slučaja a možemo i da napravimo kompromis pa da svako za sebe odluči da li će nositi ili ne.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #4 poslato: Februar 23, 2010, 07:18:41 posle podne »
K_A_W_A

Vidim da nisi pažljivo pročitao tekst u prvom postu, u petom pasusu sam naglasio da će sve benefite koje ostvari asocijacija u korist klubova koristiti i Matični klub. Trenutno radimo na tome da ostvarimo saradnju sa uvoznicima opreme gde će svi klubovi zajdeno sa Matičnim Klubom imati popust prilikom kupovine. Moja ideja je da se za ovu godinu ne naplaćuje ulaz članovima Matičnog Kluba na moto skupove, takođe moja ideja da učesnicima MAS Relija iz Matičnog Kluba treba ponuditi popust na kotizaciju, i na kraju ako uspemo da napravimo generalni dogovor sa jednom osiguranjem da nam odobri kasko osiguranje i da popust za članove asocijacije mislim da bi bilo savim dovoljno za ovu godinu ako objektivno sagledamo koliki je to posao.
« Poslednja izmena: Februar 23, 2010, 08:29:02 posle podne od strane Squi »

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #5 poslato: Februar 23, 2010, 07:32:27 posle podne »
Jel moze jedno pojasnjenje? Pise da treba da se plati 2500din. i da ce za te pare imati sve povoljnosti i mogućnosti. Koje su to povoljnosti i mogucnosti koje ce meni MAS da pruzi? Koje ja povoljnosti i mogucnosti imam od clanstva? Ne pricam o idejama i oblacima, nego konkretno.
[/
quote]
Pa zar nema vec dovoljan broj klubova kod nas pa treba jos i neki posebni.Najbolji je onaj predlog od 500ccm, pa svi smo takoreci poceli sa 50 odnosno uglavnom 250 ccm da li su se to podigli standardi ili sta vec. Nalbolje je da oni klubovi koji su u MASu propagiraju ulazak u iste a samim tim i u MAS a ne praviti neki klub ili ispostavu MASa ne deluje bas prirodno. Ogradjujem se da je ovo moje misljenje da ne bi bilo negativnih komentara.

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #6 poslato: Februar 23, 2010, 08:08:27 posle podne »

K_A_W_A

Vidim da nisi pažljivo pročitao tekst u prvom postu, u petom pasusu sam naglasio da će sve benefite koje ostvari asocijacija u korist klubova koristiti i Matični klub. Trenutno radimo na tome da ostvarimo saradnju sa uvoznicima opreme gde će svi klubovi zajdeno sa Matičnim Klubom imati popust prilikom kupovine. Moja ideja je da se za ovu godinu ne naplaćuje ulaz članovima Matičnog Kluba na moto skupove, takođe moja ideja da učesnicima MAS Relija iz Matičnog Kluba treba ponuditi popust na kotizaciju, i na kraju ako uspemo da napravimo generalni dogovor sa jednom osiguranjem da nam odobri kasko osiguranje i da popust za članove asocijacije mislim da bi bilo savim dovolno za ovu godinu ako objektivno sagledamo koliki je to posao.

Ako se ove godine ostvari i 50 % ovih stvari mislim da bi bio veliki, ne izvini OGROMAN napredak kako za MAS tako i konacno za ljude koji su u njemu da osetimo i vidimo nesto bolje sto za razliku od ostalih nosimo znacku i prisivku MAS-a...krajnje je vreme da se ne razlikujemo samo vise po tome sto nosimo orla i podrzavamo MAS...ajde bre neka malo MAS ucini nama nesto lepo...za pocetak bi i najmanja sitnica bila dovoljna...eto samo da osetimo da je podrzavanje obostrano...cineci i najmanje ustupke mislim da ce ljudi imati mnogo vecu zelju da doprinesu boljem radu i funkcionisanju...

Iako kazes da bi to bilo dovoljno za ovu godinu sasvim se slazem i jeste objektivno ali uvek moze i treba vise i jeste to veliki posao.... PA ZATO NA POSAO!! E da imas od mene  *603   ....ali gledamo vas!

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #7 poslato: Februar 23, 2010, 08:49:25 posle podne »
Rendi

Osnivanjem Matičnog kluba MAS-a nećemo dobiti konkurenciju nego ćemo ojačati redove asocijacije velikim klubom sa brojnim članstvom u svom centru. Samo oni koji ne razumeju ili su zlonamerni mogu tvrditi da je  ta ideja loša i da će nepovoljno uticati na opštu situaciju među klubovima. Zato ću još jednom zamoliti da se pročita tekst više puta i dobro razmisli, jer mi od samostalnih vozača pravimo jedan veliki i dobro organizovani klub. Kad kažem samostalni vozači onda prvenstveno mislim na one koji zbog usko definisanih klubskih normi ne žele da uđu u lokalne klubove, ili iz nekih drugih objektivnih razloga nisu u mogućnosti da se učlane.   

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #8 poslato: Februar 23, 2010, 08:53:03 posle podne »
Djox

Hvala na podršci... biće ovo vrela sezona za članove UO... ja se iskreno nadam da ćemo
"pokrenuti događaje". 

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Februar 23, 2010, 10:44:37 posle podne »
Podrzavam te u potpunosti i mislim da su OK ideje koje si izneo. Licno nisam zainteresovan da nosim znacke, prisivke, amblem, ali sam zainteresovan da se uclanim u klub i da podrzim osnivanje istog i da pomognem u razvoju takve jedne ideje. Takodje mislim da Srbija treba da bude jedan klub, ali to je vec nesto sasvim drugo. Mislim da treba primiti sve ljude koji su zainteresovani za uclanjenje bez obzira na kubikazu motora. Takodje treba ostaviti slobodan izbor da li ce neko da nosi obelezja ili ne. Jedino sto mislim je da takav jedan klub ipak treba da prima samo punoletne clanove. Toliko za sada, da mi se jos slegnu stvari pa da vidim da li ima jos sto bi se moglo ubaciti, popraviti na obostrano zadovoljstvo i MAS-a i nas ostalih motorista.

Van mreže mitri

• Vozac
  • *
  • Transalp 650
« Odgovor #10 poslato: Februar 23, 2010, 10:50:15 posle podne »
Dopada mi se ova ideja , zapravo mislim da je to moralo mnogo ranije da se desi , ali bolje ikad nego nikad ...

Do sada sam bio samostalac i to prvenstveno zbog toga sto mi se ne svidja sam koncept udruzivanja bajkera u moto klubove na lokalnom nivou ... Ali veliki MOTO KLUB na nivou Srbije , to je vec nesto drugo ... odoh da se prijavim u odgovarajucu temu ...  *351
UMS

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #11 poslato: Februar 23, 2010, 11:34:57 posle podne »
Rade druze, ja sam dobro procitao tekst, a iz tvog odgovora sam video da sam bio u pravu sa pitanjem. Ja postujem tvoje ideje i ono sta bi ti voleo da se desi, ali ja sam pitao konkretno. A iz tvog odgovora ja nisam nigde procitao da ja uclanjenjem u Maticni Klub bilo sta dobijam. To sto si ti nabrojao je super, ali to je jos u tvojim idejama, predlozima i masti. Ako ima nesto sto se konkretno dobija prilikom uclanjenja, to bih zeleo da cujem. Znaci, sad se uclanim i sta ja imam od clanstva? Sta ce biti, kad ce biti to je druga stvar.

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #12 poslato: Februar 23, 2010, 11:37:03 posle podne »
@rendi
Ti si citirao mene ili greskom, jer ne vidim vezu izmedju mog pitanja i tvog komentara meni.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #13 poslato: Februar 23, 2010, 11:40:26 posle podne »
 Pozdravljajuci svaku aktivnost UO MAS-a,ipak moram da primetim,da se ovde radi o saopstenju koje se kosi sa Statutom MAS-a,cija promena je iskljucivo u nadleznosti Skupstine MAS-a !!!
 Iskreno,nisam siguran da mi se ideja dopada!
 Uvazavajuci sve iznete argumente,ne dopada mi se ideja o pozitivnoj diskriminaciji !
 Sta znaci zalaganje da clanovi Maticnog kluba ne placaju ulaz na skupove ili ne placaju/imaju manju kotizaciju za reli ?
 Znaci li to da clanovi klubova MAS-a postaju manje znacajni,jer su tu,pa o njima ne treba voditi racuna?

Sta znaci otvaranje teme sa prijavama za Maticni klub,a radi se direktnom krsenju Statuta MAS-a?
 Mi smo imali zestoku raspravu o kandidatu za Predsednika MAS-a i osporavali smo Micinu kandidaturu jer bi se time krsio Statut, a sada ovom idejom cinimo istu stvar!!!

Sta znaci da ce MAS u svoje redove primati i klubove koji nisu mogli da se registruju?
 Znaci li to da cemo od MAS-a napraviti hajduciju, a klubove koji su registrovani proglasiti za prevazidjene ?

Nisam  siguran da je dobro,da prvo zvanicno saopstenje novog UO MAS-a,ne bude usmereno ka svom clanstvu,jer Vas je ono biralo i ono ,prvenstveno,od Vas ocekuje rezultate,na osnovu kojih mozete ocekivati podrsku !!!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #14 poslato: Februar 23, 2010, 11:47:35 posle podne »
Nije loša ideja ali mislim da ne treba prenagljivati sa obećanjima šta će sve dobiti članovi matičnog kluba. Po meni prvo treba da se vidi broj potencijalnih kandidata za taj i takav klub. Zatim, mislim da ako on živi sam za sebe treba ipak da ima predsednika ili predstavnika koji će ga voditi i predstavljati i u neku ruku biti odgovoran do neke granice, ipak je predsednik MASa nešto drugo u odnosu na taj klub, a i smenjiv je što bi moglo da znači da će sledeći predsednik ukinuti ovakav klub ako mu nije po volji. Moje mišljenje...

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #15 poslato: Februar 23, 2010, 11:51:17 posle podne »
Onda bi ova tema ili trebala da se LOCK-uje dok se vi u rukovodstvu MASa ne usaglasite, a ne da jedan prica ovo a drugi ono. Pa kad vi u rukovodstvu niste usaglaseni, pa kao onda mi da reagujemo i da razmisljamo na tu temu. Jel ima nekog zvanicnog stava MAS-a? Ili je ovde Rade napisao svoje zelje i ideje.

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #16 poslato: Februar 23, 2010, 11:55:05 posle podne »
Onda bi ova tema ili trebala da se LOCK-uje dok se vi u rukovodstvu masa ne usaglasite, a ne da jedan prica ovo a drugi ono. Pa kad vi u rukovodstvu niste usaglaseni, pa kao onda mi da reagujemo i da razmisljamo na tu temu. Jel ima nekog zvanicnog stava MAS-a? Ili je ovde Rade napisao svoje zelje i ideje.

Pa Vudu nije trenutno u rukovodstvu MASa, a po meni tema je baš zanimljiva i može biti jako korisna ...
Ne znam kako ko gleda ali ovaj klub može biti jako koristan u nekoj budućnosti, pa čak može da se desi i svi da nosimo ove boje na ledjima ako želimo da se klubski družimo sa malim znakom "starog kluba" na srcu....

Van mreže SAĆO

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #17 poslato: Februar 23, 2010, 11:59:44 posle podne »
Meni se svidja ova ideja sa Maticnim klubom i rado bih bio clan istog,ali mislim da ipak treba da postoje
nekakvi kriterijumi za prijem u klub a ne bih trazio ni ocekivao nekakve posebne povlastice u odnosu na ostale
klubove.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #18 poslato: Februar 24, 2010, 12:03:41 pre podne »

Onda bi ova tema ili trebala da se LOCK-uje dok se vi u rukovodstvu MASa ne usaglasite, a ne da jedan prica ovo a drugi ono. Pa kad vi u rukovodstvu niste usaglaseni, pa kao onda mi da reagujemo i da razmisljamo na tu temu. Jel ima nekog zvanicnog stava MAS-a? Ili je ovde Rade napisao svoje zelje i ideje.

Ja nisam clan UO MAS-a,pa mogu da iznosim svoje misljenje !!!

Ja sam imao slicno razmisljanje kao Ivta !
 Po meni bi svi clanovi MAS-a trebali da poskidaju sa prsluka prisivke drugih klubova i ostave samo svog kluba uz prisivak MAS-a!Ovo bi imalo cilj lakse prepoznavanje clanova MAS-a,a nikako nipodastavanje drugih klubova !
 Takodje bi mozda u buducnosti,svi clanovi MAS-a mogli da nose iste boje(kao sto Ivta kaze) uz oznake svog maticnog kluba kao mali prisivak !
 Ovo su samo glasna razmisljanja...
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Beli MK Vrsac

• Vozac
  • *
  • Yamaha XJ 650
« Odgovor #19 poslato: Februar 24, 2010, 12:07:01 pre podne »
vidim da se rasprava polako razbuktava pa bi i ja malo da se ukljucim  hte bi da naglasim da ovo jeste odluka UO ida je ovo ipak tek pocetak jednog velikog posla na kome ce morati jos puno da se radi a opet sve zavisi od toga koliki ce broj bajkera biti zainteresovan za ovu pricu zato pzivam sve dobronamerne bajkere koji zele da pomognu da daju svoje predloge na ovu temu