Mart 31, 2026, 01:54:18 pre podne

Autor Tema: Inicijativa UO MAS-a o prijemu samostalnih vozača u asocijaciju  (Pročitano 53585 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
  • Rade-Squi
Odg: "MAS Matični Klub" Zvanično saopštenje UO MAS-a
« Odgovor #120 poslato: Mart 05, 2010, 12:23:37 pre podne »
Dodje na skup u Šabac moj brat Sveta i da nam od srca pare na ulazu a iza njega ide član MK MAS i kaze ljudi ja sam oslobodjen toga baš nema nikakve razlike,ljudi mene samo zovu ćora.

Pozdrav brate...
Ako je bio predlog da se ove godine oslobode od plaćanja ulaza na skupove ne znači da je doneta odlika da se tako i postupi... samim tim nisi u pravu jer to nije konačna odluka...
Drugi predlog je bio da se klubovi sami dogovore da li će da daju besplatne ulaznice što je možda najbolje rešenje i svima daje slobodu odlučivanja ili ako se većina ne slaže onda naravno da ta odluka neće biti doneta...

I ne smatram da si "ćora"... poštujem tvoj stav ma koliko se razlikovao od mog  jer si ušao u diskusiju i dozvolio mi da koliko toliko objasnim neke nedoumice što mi je i bio cilj .

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #121 poslato: Mart 05, 2010, 12:26:04 pre podne »
Nisam clan ni jednog kluba ali zbog ovoga i ove ideje hocu da budem clan MAS-a.
Iz toga proizilazi i naša namera da te samostalne vozače prihvatimo pod svoje okrilje i time uvećamo i osnažimo asocijaciju  ne ostavljajući puno prostora za suporte i čeptere da uzmu maha i naprave veću grupaciju u zemlji...
A ovo je pametno i razumno razmisljanje koje podrzavam.

Sumljam da ce se napraviti bilo kakav klub jer na forumu vidim za sada samo 7 zainteresovanih clanova.

http://www.motoasocijacijasrbije.com/forumm/index.php?topic=4739.msg62044#msg62044

Pa braco, kako odlucite!
Небитни пролазник

Zmajcek79

• Gost
« Odgovor #122 poslato: Mart 05, 2010, 12:31:33 pre podne »
Da, i verovatno ce MAS da me pita jel ti treba kredit da napravis skup? tu pricu smo odavno rascistili tj. da se placanjem ulaza direktno pomaze sama organizacija skupa! Ocigledno da mnogi nisu bili na casu!

Mislim da se nismo nesto razumeli, a bas sam birao reci. Ne moram da nosim nikakve boje, necu da organizujem nikakve skupove, a i dobro znam da citam. Priznajem da nisam bio bas na svim casovima, ali neke nisam propustio. Samo sam pomenuo ono sto je Squi na pocetku teme rekao sta bi npr. bile pogodnosti. Sasvim je u redu da se placa ulaz na skup i da se time ispostuje organizator.
 Samo sam rekao da, ako je nekome bas stalo, ta organizacija ne mora da bude organizovana po principu MK ili MC. Nego bi mozda bila asocijacija tipa AMSS koja bi bila od koristi svima nama. Sam MAS bi raspolagao vecim novcanim sredstvima i samim tim bi organizaciono mozda mogao da uradi vise po pitanju stvari koje sve nas muce. Slobodno se preracunejte koliko nas "slobodni jahaca" ima u zemlji Srbiji, a koiko vas po klubovima, i racunica ce biti jasna. Hteli vi to ili ne, ako ne prihvatite neki napredak samo ce vas vreme pregaziti jer ce se pojaviti neko ko ce tako nesto hteti da organizuje, mada ne kazem da cu tako nesto i podrzati.
 Doduse to je samo moje skromno misljenje.

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #123 poslato: Mart 05, 2010, 12:36:25 pre podne »
Rade koliko vidim ti mislis da ce samostalni preci u neki cepter ako ne udju u klub MASa. Mislim da si u velikoj zabludi onaj koji hoce da ide u strani klub oticice sigurno ali videces da ce se desavati i to da citavi klubovi odlaze u ceptere/ podrsku/ stranim klubovima. Mislim da ce se to desavati cak i klubovima koji su trenutno u MASu. Sve ove pojave ne moze da spreci MAS ili bilo koja organizacija u zemlji pa se ne zanosi sa tom idejom. Nije stvar sto ce neki pojedinci ili klubovi preci u strane klubove ima ti nesto. To nesto je sigurno da ce strani klubovi koji su mnogo jaki i brojcano i materijalno ponuditi nesto sto im MAS sigurno ne bi priustio, stoga treba razmisljati u pravcu poboljsanja MASa prema klubovima,da ljudi vide koju vrstu koristi od MASa imaju da bi bili stimulisani da budu u ovoj organizaciji. Nisam zlurad ali veruj mi ta ideja koju  sada zelite oko ceptera MASu nikad ne moze da zazivi bez obzira koliko se trudili.

Van mreže GS650G

• Vozac
  • *
« Odgovor #124 poslato: Mart 05, 2010, 12:42:49 pre podne »
E ako si im rekao.

Van mreže ĆORA ŠABAC

• Suvozac
  • *
« Odgovor #125 poslato: Mart 05, 2010, 01:08:32 pre podne »

Pozdrav brate...
Ako je bio predlog da se ove godine oslobode od plaćanja ulaza na skupove ne znači da je doneta odlika da se tako i postupi... samim tim nisi u pravu jer to nije konačna odluka...
Drugi predlog je bio da se klubovi sami dogovore da li će da daju besplatne ulaznice što je možda najbolje rešenje i svima daje slobodu odlučivanja ili ako se većina ne slaže onda naravno da ta odluka neće biti doneta...

I ne smatram da si "ćora"... poštujem tvoj stav ma koliko se razlikovao od mog  jer si ušao u diskusiju i dozvolio mi da koliko toliko objasnim neke nedoumice što mi je i bio cilj .

Hvala na objašnjenju ali i dalje mislim da ne treba praviti takav klub to je jako prosto svi ovi bajkeri imaju klubove u svom gradu kojim bi mogli da se pridruze ali teško je biti deo priče svi mi to dobro znamo.Moje pitanje je zašto misliš bez uvrede za bilo koga da bi se svi oni složili u ovom a ne mogu da budu deo bilo koje celine u svom gradu.
« Poslednja izmena: Mart 05, 2010, 01:47:55 posle podne od strane vudu »

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #126 poslato: Mart 05, 2010, 01:09:06 pre podne »
Prvo napravite klubove, posle zatrazite clanstvo u MAS-u, stazirajte nekoliko godina kao sto je i bila praksa do sada! Vi bi ocigledno preko reda pa na velika vrata MAS-a!
NECE DA MOZE!

Vladice

Ti brate moj navodiš neka dešavanja i odluke koje ne postoje... ajde da krenemo redom...

Ako si pažljivo čitao moje postove nigde nije napisano da neko ulazi negde preko reda i na velika vrata...

Redosled je sledeći, prijava članstva da bi se videlo koliki je broj zainteresovanih...

Sa članstvom od pedeset prijavljenih mi tek možemo ozbiljno da razmišljamo o celoj ideji i iznesemo to na skupštini MAS-a do tada ovo je samo inicijativa UO za koju se iskreno nadam da će zaživeti...

Kada bi broj prijavljenih članova prešao pedeset i mi na skupštini dobili zeleno svetlo tek onda bi pristupili osnivanju i skupštini, statutu, pravilniku i sve to pod strogom kontrolom asocijacije...

Pisali smo o osnivanju i načinu rukovođenja novim klubom a prava članova još niko nije ni pomenuo tako da i tu nema puno mesta za polemiku...

Pomenuo si stažiranje... naravno da bi stažiranje bilo obavezno i to bi bio glavni filter za članstvo novog kluba koji bi opet ponavljam bio pod većim nadzorom asocijacije nego ostali klubovi...

A i ova naša rasprava je dobar način da se ideja ogoli do kraja i preispita svačiji stav čuje mišljenje  i onih koji su za i onih drugih koji protiv kao i zaintersovanih članova budućeg kluba...

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #127 poslato: Mart 05, 2010, 01:32:23 pre podne »
Hvala na objašnjenju ali i dalje mislim da ne treba praviti takav klub to je jako prosto svi ovi bajkeri imaju klubove u svom gradu kojim bi mogli da se pridruze ali teško je biti deo priče svi mi to dobro znamo.Moje pitanje je zašto misliš bez uvrede za bilo koga da bi se svi oni složili u ovom a ne mogu da budu deo bilo koje celine u svom gradu.

Pozdrav brate...

Ako si obratio pažnju na onaj prvi post u temi tamo sam naglasio da su to ljudi koji nemaju MK u svojoj blizini ili su to ljudi koji se ne slažu sa politikom,planovima, pravilima i normama kluba koji je njima najbliži a u tu grupu spadaju i klubovi koji nisu afirmisani i legitimno registrovani kod ministarstva...

Na tvoje pitanje da li bi se oni složili međusobno ako već ne mogu da budu članovi nekog kluba u svojoj sredini imam jasan odgovor...  Da... a evo izašto... dobijam poruke podrške svaki dan i sve više ljudi se javlja da bi rado bili deo asocijacije jer im se sviđa ideja kako je klub zamišljen gde neće morati da nose boje ako to nije neophodno i da neće biti uslovljeni uskim klubskim normama i obavezama ali se njihovo neprijavljivanje odlaže zato što mi nismo dovoljno složni i oni se ne osećaju dobrodošlim...  Verovatno će u novom klubu biti oscilacija po pitanju članstava ali zar se to ne događa u svakom moto klubu? 

Ako bolje pogledaš te ljude videćeš da su to ljudi sa kojima ponekad vozimo koji nam pomažu kada smo u neprilici sa kojima se družimo na moto skupovima i koji su ovde sa nama na sajtu MAS-a... to su ljudi koji nas već podržavaju,poznaju i veruju u asocijaciju... da li možemo da učinimo bar toliko za njih i napravimo mesta za još jedan klub koji će okupiti sve te naše pristalice koji podržavaju asocijaciju i njene ciljeve... ili treba da im okrenemo leđa?   

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #128 poslato: Mart 05, 2010, 02:20:03 pre podne »
Rade koliko vidim ti mislis da ce samostalni preci u neki cepter ako ne udju u klub MASa. Mislim da si u velikoj zabludi onaj koji hoce da ide u strani klub oticice sigurno ali videces da ce se desavati i to da citavi klubovi odlaze u ceptere/ podrsku/ stranim klubovima. Mislim da ce se to desavati cak i klubovima koji su trenutno u MASu. Sve ove pojave ne moze da spreci MAS ili bilo koja organizacija u zemlji pa se ne zanosi sa tom idejom. Nije stvar sto ce neki pojedinci ili klubovi preci u strane klubove ima ti nesto. To nesto je sigurno da ce strani klubovi koji su mnogo jaki i brojcano i materijalno ponuditi nesto sto im MAS sigurno ne bi priustio, stoga treba razmisljati u pravcu poboljsanja MASa prema klubovima,da ljudi vide koju vrstu koristi od MASa imaju da bi bili stimulisani da budu u ovoj organizaciji. Nisam zlurad ali veruj mi ta ideja koju  sada zelite oko ceptera MASu nikad ne moze da zazivi bez obzira koliko se trudili.

Pozdrav Rendi...

Kažeš i sam da će biti samostalaca pa čak i čitavih klubova koji će prelaziti u članstvo čeptera,suporta i da mi to kao asocijacija ne možemo sprečiti... možda, kažem možda si u pravu ali to ne znači da mi nećemo i ne treba da radimo na jačanju asocijacije i širenju članstva, naprotiv sad treba pokazati veličinu ostati u asocijaciji i svojim radom i zalaganjem napraviti dobar ambijent za buduće članove asocijacije...

A oni koji za šaku dolara ili neke druge valute odluče da stanu pod tuđu zastavu neka nose taj usud sa sobom jer će ih pratiti gde god da se pojave, smatram da u ovoj našoj napaćenoj i siromašnoj zemlji još ostaje vera u patriotizam a onaj ko se i njega odrekne biće samo još jedna tikva bez korena...

Vidim da spominješ čepter kao izraz za novi klub u MAS-u... tu se nikako ne bih složio sa tobom jer kao što znaš čepteri mogu da budu samo veza sa MK a nikako sa asocijacijom tako da taj termin otpada... Znači to je moto klub u svom svom značenju ma kako ti hteo da ga krstiš... 

Ono što ja očekujem od ljudi i klubova kao što je tvoj je da u bliskoj budućnosti budete deo asocijacije i nije nikakva provokacija u pitanju nego zaista smatram da vašim ulaskom u asocijaciju imamo obostarnu korist... vi ste kao klub aktivni i na forumu, pravite skupove humanitarne akcije i treba vam podrška  koju sad nemate baš iz tog razloga što niste članovi asocijacije a vidim i da ti lično učesvuješ u svim za MAS bitnim temama i diskusijama što jasno govori da ti je stalo do asocijacije...  Ponavljam... zaista bih voleo da u skorijoj budućnosti vidim vaš klub u našim redovima... pozdrav

Van mreže Phobos

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #129 poslato: Mart 05, 2010, 05:16:20 posle podne »
Posto se u ovoj temi cesto pominju "samostalci" ja bih kao jedan od njih nesto prokomentarisao.
Prvo nisam pocetnik motor imam bez prekida 21 godinu, predjenih oko 500.000 km, pa smatram da na osnovu ovoga imam neko pravo glasa.
Drugo osnivanje kluba u okviru MAS-a za samostalce je glupost, da sam zeleo odavno bih bio clan nekog kluba, da sam zeleo "boje" imao bi ih odavno, a jos uz to dati besplatne ulaznice ili druge povoljnosti koje nemaju ni punopravni clanovi je glupost na kvadrat.
Umesto da ulaznica na skupovima, koje organizuje klub koji je clan MAS-a, ima jeftinije ulaznice i pivo za clanove ostalih klubova iz MAS-a, a skuplje za soliste vi stavljate svoje clanstvo u nepovoljniji polozaj????
Da bi MAS kao udruzenje klubova opstao clanovi moraju da imaju neku privilegiju (makar jeftiniju ulaznicu za 100 din)a ne samo obavezu da plate clanarinu
Ako vec MAS hoce (a ne treba) da se bavi nama samostalcima onda za neku clanarinu mozete ponuditi pomoc na putu, servisnu mrezu, popust pri kupovini opreme (ali samo onaj koji mogu koristiti i clanovi MAS-a) a za uzvrat da ocekujete da (mozda) podrzimo akcije koje organizuje MAS

P.S. Ovo sam napisao ne da bih nesto trazio za samostalce jer ja volim da sam samostalan nego da ne rusite udruzenje klubova i ljudi koji vole i cene klubsku pricu.
Potpuno podrzavam Vladicu69 i njegovu inicijativu

Yamaha TDM 850

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
  • SUZUKI *GSX-R **1000 K9** **ALSTARE Edition***
« Odgovor #130 poslato: Mart 05, 2010, 06:45:46 posle podne »
sad treba pokazati veličinu ostati u asocijaciji i svojim radom i zalaganjem napraviti dobar ambijent za buduće članove asocijacije...
Sad? Rade druze, da nije to malo ranije trebalo o tome razmisljati? Mislim da je sad vec kasno...
Ja sam jos na pocetku ove teme rekao da prvo MAS sam sa sobom treba da resi raznorazne ne suglasice, pa kad donesu oni zvanicni stav, onda tek mi ovde da pricamo o svemu i da dajemo predloge. A ja vidim da i u MASu ima podeljenih i razlicitih stavova na ovu temu. Pa kad clanovi MASa nisu jedinstvaeni i stalno u svadji, sta mi onda da mislimo o svemu?

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #131 poslato: Mart 05, 2010, 07:01:05 posle podne »
Pozdrav Milane...

Naravno da imaš pravo glasa i treba da izneseš svoje zapažanje jer ova tema i jeste da u njoj učestvuju samostalci i mi koji predstavljamo svoje klubove.

U svom postu govoriš u ime samostalaca koji su potencijalni članovi novog kluba, ali koliko vidim ti ih ne podržavaš, nego upravo obratno kažeš im da je sve ovo glupost a onda na kraju podržavaš klubsku priču i pojedine klubove, mislim da imaš ozbiljan problem da definišeš svoj stav jer mi upravo pravimo klub od tih samostalaca koji su se već pronašli u klubskoj priči...

Koliko sam razumeo kada su određeni klubovi u pitanju ti  ih potpuno razumeš i svojim izlaganjem ovde pokušavaš da im pomogneš kao da si u određenoj obavezi prema njima ili imaš neki lični interes da ih podržiš iako nisi za klubsku priču...

Pominješ ulaznice kao nametnutu obavezu moto klubovima što me dovodi do zaključka da ti nisi pročitao ni moje prvo izlaganje gde se to navodi samo kao predlog u nekoliko varijanti za koji se mora dobiti saglasnost klubova organizatora moto skupova i to samo za ovu godinu, tako da je ta priča kao obaveza ne stoji već samo kao predlog.

Iznosiš tvradnju...  "da bi MAS opstao članovi moraju da imaju neku privilegiju"  

Da bi MAS opstao on na prvom mestu mora da ima članstvo i jasne ciljeve, dobru komunikaciju sa klubovima i čelne ljude koji će izabrati pravi put za asocijaciju. Ako misliš da MAS treba da nekim ustupcima, privilegijama da kupuje ljude samo da bi sačuvao asocijaciju onda je to unapred izgubljena bitka... Svakako da će se raditi i trenutno se radi na povoljnostima i pogodnostima za članove asocijacije ali to nikako ne možemo svrstati kao osnovni motiv za opstajanje klubova u MAS-u. Mi smo ovde prvenstveno zato što želimo da budemo deo asocijacije i učesvujemo u radu i aktivnostima bez naknade i lične koristi.

citat
Ako vec MAS hoce (a ne treba) da se bavi nama samostalcima onda za neku clanarinu mozete ponuditi pomoc na putu, servisnu mrezu, popust pri kupovini opreme (ali samo onaj koji mogu koristiti i clanovi MAS-a) a za uzvrat da ocekujete da (mozda) podrzimo akcije koje organizuje MAS

Oko ove konstatacije možemo da se složimo jer sam ja to i naglasio u prvom postu da sve benefite koje mi kao asocijacija klubova izdejstvujemo koriste svi naši članovi kao i novi klub.

Sam kraj tvoga posta gde ti kažeš da "ne rusite udruzenje klubova i ljudi koji vole i cene klubsku pricu" Da li ti misliš da smo mi koji smo sada na čelu MAS-a došli sa Meseca... ili smo mi takođe svako u svojoj klubskoj priči, ova primedba ti ne stoji.  Pre bih rekao da pojedini klubovi rade na slabljenju asocijacije i podrivanju njenog rukovodstva zarad nekih ličnih ciljeva.

« Poslednja izmena: Mart 06, 2010, 12:17:00 pre podne od strane Squi »

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #132 poslato: Mart 05, 2010, 07:22:37 posle podne »
sad treba pokazati veličinu ostati u asocijaciji i svojim radom i zalaganjem napraviti dobar ambijent za buduće članove asocijacije...
Sad? Rade druze, da nije to malo ranije trebalo o tome razmisljati? Mislim da je sad vec kasno...
Ja sam jos na pocetku ove teme rekao da prvo MAS sam sa sobom treba da resi raznorazne ne suglasice, pa kad donesu oni zvanicni stav, onda tek mi ovde da pricamo o svemu i da dajemo predloge. A ja vidim da i u MASu ima podeljenih i razlicitih stavova na ovu temu. Pa kad clanovi MASa nisu jedinstvaeni i stalno u svadji, sta mi onda da mislimo o svemu?

Pozdrav Nikola...
Tebi sam odgovorio putem PP proveri poštu...

Van mreže Phobos

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #133 poslato: Mart 06, 2010, 07:45:33 pre podne »
Pozdrav Milane...

Naravno da imaš pravo glasa i treba da izneseš svoje zapažanje jer ova tema i jeste da u njoj učestvuju samostalci i mi koji predstavljamo svoje klubove.

U svom postu govoriš u ime samostalaca koji su potencijalni članovi novog kluba, ali koliko vidim ti ih ne podržavaš, nego upravo obratno kažeš im da je sve ovo glupost a onda na kraju podržavaš klubsku priču i pojedine klubove, mislim da imaš ozbiljan problem da definišeš svoj stav jer mi upravo pravimo klub od tih samostalaca koji su se već pronašli u klubskoj priči...

Koliko sam razumeo kada su određeni klubovi u pitanju ti  ih potpuno razumeš i svojim izlaganjem ovde pokušavaš da im pomogneš kao da si u određenoj obavezi prema njima ili imaš neki lični interes da ih podržiš iako nisi za klubsku priču...

Pominješ ulaznice kao nametnutu obavezu moto klubovima što me dovodi do zaključka da ti nisi pročitao ni moje prvo izlaganje gde se to navodi samo kao predlog u nekoliko varijanti za koji se mora dobiti saglasnost klubova organizatora moto skupova i to samo za ovu godinu, tako da je ta priča kao obaveza ne stoji već samo kao predlog.

Iznosiš tvradnju...  "da bi MAS opstao članovi moraju da imaju neku privilegiju"  

Da bi MAS opstao on na prvom mestu mora da ima članstvo i jasne ciljeve, dobru komunikaciju sa klubovima i čelne ljude koji će izabrati pravi put za asocijaciju. Ako misliš da MAS treba da nekim ustupcima, privilegijama da kupuje ljude samo da bi sačuvao asocijaciju onda je to unapred izgubljena bitka... Svakako da će se raditi i trenutno se radi na povoljnostima i pogodnostima za članove asocijacije ali to nikako ne možemo svrstati kao osnovni motiv za opstajanje klubova u MAS-u. Mi smo ovde prvenstveno zato što želimo da budemo deo asocijacije i učesvujemo u radu i aktivnostima bez naknade i lične koristi.

citat

Oko ove konstatacije možemo da se složimo jer sam ja to i naglasio u prvom postu da sve benefite koje mi kao asocijacija klubova izdejstvujemo koriste svi naši članovi kao i novi klub.

Sam kraj tvoga posta gde ti kažeš da "ne rusite udruzenje klubova i ljudi koji vole i cene klubsku pricu" Da li ti misliš da smo mi koji smo sada na čelu MAS-a došli sa Meseca... ili smo mi takođe svako u svojoj klubskoj priči, ova primedba ti ne stoji.  Pre bih rekao da pojedini klubovi rade na slabljenju asocijacije i podrivanju njenog rukovodstva zarad nekih ličnih ciljeva.

Ja mislim da ti mene nisi razumeo.
Citat
"jer mi upravo pravimo klub od tih samostalaca koji su se već pronašli u klubskoj priči"

Pa zasto se ne uclane u lokalne klubove ili cete praviti klub od nezadovoljnih clanova lokalnih klubova?
Citat

Podrzavam ljude koji ulazu svoje slobodno vreme i energiju zbog nekog udruzivanja (meni nepotrebnog), inace nemam obavezu ove ljude ne poznajem i ne zanima me ni jedan klub pa ni MAS-ov "Maticni klub"
Citat

Ja mislim da ti nisi shvatio cilj udruzivanja ljudi u razlicite organizacije, cilj svakog udruzenja, od udruzenja gradjana do politicke partije, je da za svoje clanove izdejstvuje povoljniji polozaj u odnosu na ostale.

Citat
Da li ti misliš da smo mi koji smo sada na čelu MAS-a došli sa Meseca... ili smo mi takođe svako u svojoj klubskoj priči, ova primedba ti ne stoji.

Onda neka tako i ostane, nema potrebe formirati fantomski klub. Pogotovo zato sto je moje misljenje da pravi samostalac nece u nijedan klub ma kako on izgledao.
Yamaha TDM 850

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #134 poslato: Mart 06, 2010, 11:39:55 pre podne »
Ma politika! Idemo dalje!
« Poslednja izmena: Mart 06, 2010, 12:06:37 posle podne od strane Misa Pacov »
Небитни пролазник

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #135 poslato: Mart 06, 2010, 01:34:55 posle podne »
Pozdrav Milane...

Hajde da još malo pojasnimo stavove...

Ja mislim da ti mene nisi razumeo.
Citat
"jer mi upravo pravimo klub od tih samostalaca koji su se već pronašli u klubskoj priči"

Pa zasto se ne uclane u lokalne klubove ili cete praviti klub od nezadovoljnih clanova lokalnih klubova?

Na ovo pitanje sam dao odgovor bar deset puta u ovoj temi... ali nije mi teško da ponovim ako treba i sto puta... I sam kažeš da poštuješ klubsku priču iako ne želiš da uđeš ni u jedan klub, ja poštujem taj tvoj stav... ali onda moraš i ti poštovati želju nekih ljudi da uđu u klub a izbor koji će to klub biti i gde će biti njegovo središte je najmanje bitan...  Možda bi i ti bio član lokalnog kluba da je klubska politika bliža tvojim stavovima, hoću da kažem da "zdrav" klub sa jasnim ciljevima može da okupi većinu bajkera u svom okruženju, ali svi znamo da svaki klub za sebe  pravi statut i pravilnik i kodekse ponašanja koji su možda bili glavna prepreka za većinu zainteresovanih. Tu ću da dodam i one koji su na neki način diskriminisani u svom klubu a veruj mi i takvih je bilo, onda tu imaš i grupu ljudi koja u svom bližem okruženju nema MK  i na kraju imaš one koji podržavaju ovako zamišljen MK bez usko formulisanih klubskih normi i pravila koja bi ograničavala ili sputavala njih kao pojedince.
Mislim da bi u ovakvom klubu i ljudi tvojih ubeđenja našli svoje mesto jer njihova sloboda ne bi ničim bila suštinski  ugrožena... razmisli o tome...

Samo pokušaj da ispoštuješ ovo ispod što sam citirao i već smo na pola puta da se razumemo...
Podrzavam ljude koji ulazu svoje slobodno vreme i energiju zbog nekog udruzivanja

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #136 poslato: Mart 06, 2010, 01:37:31 posle podne »
Pošto forum iz nekog razloga ne može da podrži sve u jednom postu ovde nastavljam predhodni post...

Ovde si naveo samo jedan od više motiva za udruživanje "ljudi"...

Ja mislim da ti nisi shvatio cilj udruzivanja ljudi u razlicite organizacije, cilj svakog udruzenja, od udruzenja gradjana do politicke partije, je da za svoje clanove izdejstvuje povoljniji polozaj u odnosu na ostale.

Prvo da te ispravim... ovo je asocijacija moto klubova i na prvom mestu su ciljevi deklarisani još davnih devedesetih i odnose se isključivo na MK i nigde se ne pominje  povoljniji položaj u odnosu na one koji nisu u asocijaciji ali se može postaviti kao cilj da se članstvu obezbede određene povoljnosti na čemu mi trenutno radimo... Evo malo podsećanja kako je to zamišljeno tih devedesetih...

Osnovni ciljevi MAS su:
-Da podstice i koordinira aktivnost klubova na ostvarivannju licnih i zajednickih ciljeva u skladu sa ustavom, zakonom i statutom, organizovanju moto manifestacija nacionalnog i medjunarodnog karaktera, da unapredi vestinu sticanja moto iskustava i doprinese vecoj sigurnosti prilikom bavljenja motociklizmom, da neguje i gaji tradiciju motociklizma.

Nema potrebe formirati fantomski klub. Pogotovo zato sto je moje misljenje da pravi samostalac nece u nijedan klub ma kako on izgledao.

Ovde si izneo par netačnih zaključaka...  Kažeš da nema potrebe formirati novi klub... na osnovu čega to tvrdiš? ...ja ću ti reći da se već četrdesetak članova zainteresovalo za ulaz u isti a koliko vidim ti si po prilično usamljen u toj svojoj tvrdnji ako računamo samostalce... mislim da nije na tebi da donosiš odluku u ime većine ali ću poštovati tvoj stav da ti to ne podržavaš...

A sada da se osvrnemo na konstataciju da "pravi smostalac ne želi ni u jedan klub"... hajde da se složimo do neke granice oko ovog pitanja jer tvoje mišljenje ne znači da tako misle svi samostalci a neki su se već pozitivno izjasnili ako pratiš temu... Tvoj stav i izlaganje mi deluje malo usamljeno i nesigurno u odnosu na ostale učesnike u temi, stiče se utisak kao da se plašiš da će se većina samostalaca prijaviti u novi klub a ti ćeš ostati strašno malobrojan... Ali nema razloga za strah i sam si rekao da nijedan pravi samostalac neće ući u klub, a ovi što veruju u ovu priču sigurno nisu ti o kojima ti govoriš...

PS... Nadam se da ćeš konačno razumeti istinske ciljeve ove ideje... pozdrav

Van mreže Phobos

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #137 poslato: Mart 07, 2010, 08:48:32 pre podne »
@Squi
Hvala sto si se potrudio da odgovoris na moja pitanja, vreme ce pokazati ko je bio u pravu.
Pozdrav i srecno sa novim klubom!
Yamaha TDM 850

Van mreže Vladica69

• Totalni Moto Manijak
  • Honda XL1000V Varadero,crni!
« Odgovor #138 poslato: Mart 07, 2010, 02:10:45 posle podne »
Ti Rade nisi ni skupstina niti ceo upravni odbor, koliko vidim da si bas ti usamljen iako si inicijator svega ovoga! Jos jednom zahtevam zasedanje skupstine asocijacije pa da cujemo sta ostali klubovi misle! Za ovakva pitanja od veoma velikog znacaja za asocijaciju mora odluku da donese skupstina a ne upravni odbor koji je SMENJIV! Skupstina definitivno nije smenjiva, slozices se!
Predsednik Free Wheels-a Velika Plana
www.freewheels.velikaplana.info

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #139 poslato: Mart 07, 2010, 02:33:34 posle podne »
Čekajte ljudi nešto mi nije jasno.
Ovo je predlog UO za osnivanje matičnog kluba i služi da se vidi zainteresovanost članova ili ti ljudi koji bi eventualno želeli da se priključe matičnom klubu. Do sad nisam nigde pročitao da je ovo osnivanje matičnog kluba konačano i definitivno odlučeno bez sednice i da se već taj klub osnovao kao MASov matični i ZVANIČNI klub. Zašto dizati tenziju i kritikovati UO kad ljudima nismo dali šansu da rade ili bar pokušaju da rade i donesu nešto bolje ovoj organizaciji. Dali su predlog za matični klub, nekome se svidja nekome  ne, verovatno će na sednici imati potpune podatke i izneti pred članove i tada ćemo glasati ZA ili PROTIV osnivanja tog kluba. Dobro je da se učestvuje u javnoj raspravci (na ovom forumu) i o predlozima UO jer imamo vremena da vidimo i neki dobar predlog i imamo vremena da se dogovorimo sa svojim članovima kluba o eventualnom glasanju za sledeću sednicu MASa. Koliko vidim u statutu piše da vandrednu sednicu raspisuje predsednik, UO i kada ima više od 50% pisanih zahteva od članova MASa. Nemoj da osudjujemo ljude i skidamo im glavu po prvom koraku ili prvoj ideji pa makar bila i loša. Šta će biti ako svakih mesec dana smenjujemo i postavljamo predsenika i nov UO i ako se nekome ne svidja predlog- odmah prozivamo i pravimo vandredne sednice.
Mišljenje članova našeg kluba je podeljeno kao i mišljenje ovih ljudi na forumu koji učestvuju u ovoj temi ali svi smo mišljenja da je ovo samo jedan predlog UO, da to osnivanje matičnog kluba nije pokrenuto dok se na nekoj od narednih sednica skupštine ne bude glasalo, ako grešim nek me neko ispravi...