Pozdrav Milane...
Naravno da imaš pravo glasa i treba da izneseš svoje zapažanje jer ova tema i jeste da u njoj učestvuju samostalci i mi koji predstavljamo svoje klubove.
U svom postu govoriš u ime samostalaca koji su potencijalni članovi novog kluba, ali koliko vidim ti ih ne podržavaš, nego upravo obratno kažeš im da je sve ovo glupost a onda na kraju podržavaš klubsku priču i pojedine klubove, mislim da imaš ozbiljan problem da definišeš svoj stav jer mi upravo pravimo klub od tih samostalaca koji su se već pronašli u klubskoj priči...
Koliko sam razumeo kada su određeni klubovi u pitanju ti ih potpuno razumeš i svojim izlaganjem ovde pokušavaš da im pomogneš kao da si u određenoj obavezi prema njima ili imaš neki lični interes da ih podržiš iako nisi za klubsku priču...
Pominješ ulaznice kao nametnutu obavezu moto klubovima što me dovodi do zaključka da ti nisi pročitao ni moje prvo izlaganje gde se to navodi samo kao predlog u nekoliko varijanti za koji se mora dobiti saglasnost klubova organizatora moto skupova i to samo za ovu godinu, tako da je ta priča kao obaveza ne stoji već samo kao predlog.
Iznosiš tvradnju... "da bi MAS opstao članovi moraju da imaju neku privilegiju"
Da bi MAS opstao on na prvom mestu mora da ima članstvo i jasne ciljeve, dobru komunikaciju sa klubovima i čelne ljude koji će izabrati pravi put za asocijaciju. Ako misliš da MAS treba da nekim ustupcima, privilegijama da kupuje ljude samo da bi sačuvao asocijaciju onda je to unapred izgubljena bitka... Svakako da će se raditi i trenutno se radi na povoljnostima i pogodnostima za članove asocijacije ali to nikako ne možemo svrstati kao osnovni motiv za opstajanje klubova u MAS-u. Mi smo ovde prvenstveno zato što želimo da budemo deo asocijacije i učesvujemo u radu i aktivnostima bez naknade i lične koristi.
citat
Ako vec MAS hoce (a ne treba) da se bavi nama samostalcima onda za neku clanarinu mozete ponuditi pomoc na putu, servisnu mrezu, popust pri kupovini opreme (ali samo onaj koji mogu koristiti i clanovi MAS-a) a za uzvrat da ocekujete da (mozda) podrzimo akcije koje organizuje MAS
Oko ove konstatacije možemo da se složimo jer sam ja to i naglasio u prvom postu da sve benefite koje mi kao asocijacija klubova izdejstvujemo koriste svi naši članovi kao i novi klub.
Sam kraj tvoga posta gde ti kažeš da "ne rusite udruzenje klubova i ljudi koji vole i cene klubsku pricu" Da li ti misliš da smo mi koji smo sada na čelu MAS-a došli sa Meseca... ili smo mi takođe svako u svojoj klubskoj priči, ova primedba ti ne stoji. Pre bih rekao da pojedini klubovi rade na slabljenju asocijacije i podrivanju njenog rukovodstva zarad nekih ličnih ciljeva.
Ja mislim da ti mene nisi razumeo.
Citat
"jer mi upravo pravimo klub od tih samostalaca koji su se već pronašli u klubskoj priči"
Pa zasto se ne uclane u lokalne klubove ili cete praviti klub od nezadovoljnih clanova lokalnih klubova?
Citat
Koliko sam razumeo kada su određeni klubovi u pitanju ti ih potpuno razumeš i svojim izlaganjem ovde pokušavaš da im pomogneš kao da si u određenoj obavezi prema njima ili imaš neki lični interes da ih podržiš iako
nisi za klubsku priču...
Podrzavam ljude koji ulazu svoje slobodno vreme i energiju zbog nekog udruzivanja (meni nepotrebnog), inace nemam obavezu ove ljude ne poznajem i ne zanima me ni jedan klub pa ni MAS-ov "Maticni klub"
Citat
Da bi MAS opstao on na prvom mestu mora da ima članstvo i jasne ciljeve, dobru komunikaciju sa klubovima i čelne ljude koji će izabrati pravi put za asocijaciju. Ako misliš da MAS treba da nekim ustupcima, privilegijama da kupuje ljude samo da bi sačuvao asocijaciju onda je to unapred izgubljena bitka... Svakako da će se raditi i trenutno se radi na povoljnostima i pogodnostima za članove asocijacije ali to nikako ne možemo svrstati kao osnovni motiv za opstajanje klubova u MAS-u. Mi smo ovde prvenstveno zato što želimo da budemo deo asocijacije i učesvujemo u radu i aktivnostima bez naknade i lične koristi.
Ja mislim da ti nisi shvatio cilj udruzivanja ljudi u razlicite organizacije, cilj svakog udruzenja, od udruzenja gradjana do politicke partije, je da za svoje clanove izdejstvuje povoljniji polozaj u odnosu na ostale.
Citat
Da li ti misliš da smo mi koji smo sada na čelu MAS-a došli sa Meseca... ili smo mi takođe svako u svojoj klubskoj priči, ova primedba ti ne stoji.
Onda neka tako i ostane, nema potrebe formirati fantomski klub. Pogotovo zato sto je moje misljenje da pravi samostalac nece u nijedan klub ma kako on izgledao.