Ako nije neumesno, napisao bih par reci kao potencijalni clan tog novog kluba.
Na dva tocka sam od svoje 17-te godine, znaci vec evo 35 godina na motoru.. Nisam do sada bio clan ni jednog kluba, jednostavno, licno nisam osecao potrebu da se uclanjujem (osim kluba preko kojeg vadim takmicarsku licencu u MSS, jer ne moze samostalno, ali to je klub osnovan kao udruzenje ljubitelja starovremenskih automobila i motora, znaci, nije iz ove price).
Svedoci smo sve veceg broja motociklista na ulicama, a pamtim vreme kada se broj ozbiljnih motora u Beogradu, maltene mogao na prste prebrojati.
Takodje smo svedoci sve vece diskriminacije motociklista od strane drzave, sto se ogleda kroz pljackaske poreze prilikom registracije (posebno ako porez na motor uporedimo sa porezom na auto koji je priblizne vrednosti), kao i kroz novi ZOBS (npr, za auto 0,3 promila, za motor 0.0 promila) i slicno.
Znaci, neophodno je dici glas, pobuniti se protiv takvog stanja, protestovati, sta god, samo ne sedeti i trpeti. U toku sam i znam da se nesto u tom smislu vec preduzima.
U tom kontekstu, iako nisam clan ni jednog kluba, ucinila mi se prihvatljiva ideja da na neki nacin ipak budem clan MAS-a, znaci Asocijacije, kako bih mogao da podrzim akcije MAS-a kroz neku organizovanu i zvanicnu formu, kao clan. Pri tome mi ni malo ne smeta da rukovodjenje MAS-om ostaje u iskljucivoj nadleznosti klubova, kao i do sada.
Imam dosta prijatelja koji dele ovakav moj stav, a mislim da bi nastup MAS-a imao znatno vecu tezinu, u bilo kojoj aktivnosti ili zahtevima, posebno pred zvanicnim organima, ako bi iza njega stajala neka impozantna cifra clanstva.
Mi potencijalni clanovi tog novog kluba, ako se formira, bili bi neki vid organizovane podrske MAS-u, u idejama i akcijama koje MAS osmisli i organizuje.
To je moje misljenje koje sam hteo da vam izlozim, znaci ni pomisli od nekog podrivanja uticaja klubova koji su u MAS-u, ne trebaju ni privilegije, nego samo da nas bude sto vise u Asocijaciji, da nastup MAS-a ima vecu tezinu, na dobrobit svih koji volimo i vozimo motore.