Mart 31, 2026, 03:41:51 pre podne

Autor Tema: Inicijativa UO MAS-a o prijemu samostalnih vozača u asocijaciju  (Pročitano 53734 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
  • Pol: Muškarac
Odg: "MAS Matični Klub" Zvanično saopštenje UO MAS-a
« Odgovor #180 poslato: Mart 11, 2010, 04:58:26 posle podne »
Ako nije neumesno, napisao bih par reci kao potencijalni clan tog novog kluba.
Na dva tocka sam od svoje 17-te godine, znaci vec evo 35 godina na motoru.. Nisam do sada bio clan ni jednog kluba, jednostavno, licno nisam osecao potrebu da se uclanjujem (osim kluba preko kojeg vadim takmicarsku licencu u MSS, jer ne moze samostalno, ali to je klub osnovan kao udruzenje ljubitelja starovremenskih automobila i motora, znaci, nije iz ove price).

Svedoci smo sve veceg broja motociklista na ulicama, a pamtim vreme kada se broj ozbiljnih motora u Beogradu, maltene mogao na prste prebrojati.
Takodje smo svedoci sve vece diskriminacije motociklista od strane drzave, sto se ogleda kroz pljackaske poreze prilikom registracije (posebno ako porez na motor uporedimo sa porezom na auto koji je priblizne vrednosti), kao i kroz novi ZOBS (npr, za auto 0,3 promila, za motor 0.0 promila) i slicno.

Znaci, neophodno je dici glas, pobuniti se protiv takvog stanja, protestovati, sta god, samo ne sedeti i trpeti. U toku sam i znam da se nesto u tom smislu vec preduzima.
U tom kontekstu, iako nisam clan ni jednog kluba, ucinila mi se prihvatljiva ideja da na neki nacin ipak budem clan MAS-a, znaci Asocijacije, kako bih mogao da podrzim akcije MAS-a kroz neku organizovanu i zvanicnu formu, kao clan. Pri tome mi ni malo ne smeta da rukovodjenje MAS-om ostaje u iskljucivoj nadleznosti klubova, kao i do sada.
Imam dosta prijatelja koji dele ovakav moj stav, a mislim da bi nastup MAS-a imao znatno vecu tezinu, u bilo kojoj aktivnosti ili zahtevima, posebno pred zvanicnim organima, ako bi iza njega stajala neka impozantna cifra clanstva.
Mi potencijalni clanovi tog novog kluba, ako se formira, bili bi neki vid organizovane podrske MAS-u, u idejama i akcijama koje MAS osmisli i organizuje.

To je moje misljenje koje sam hteo da vam izlozim, znaci ni pomisli od nekog podrivanja uticaja klubova koji su u MAS-u, ne trebaju ni privilegije, nego samo da nas bude sto vise u Asocijaciji, da nastup MAS-a ima vecu tezinu, na dobrobit svih koji volimo i vozimo motore.
...

Van mreže ĆORA ŠABAC

• Suvozac
  • *
« Odgovor #181 poslato: Mart 11, 2010, 07:17:01 posle podne »
Kakav je stav MK ERE Uzice po ovom pitanju to bi verujem voleli i ostali da znaju.

MK ERE će dati svoje mišljenje posle prolećne skupštine ili na samom glasanju ako za to bude potrebe...
Samo da još jednom naglasim da ovde uznosimo lična mišljenja i zapažanja a da kolektivne stavove iznesemo kada za to dođe vreme...

Ne pišem ja ovde lični svoj stav vić zvaničan stav MK Čivija. Moj ti je predlog da što pre u svom klubu izložiš ovaj predlog i vidiš da li imaš podršku u svojoj kući.

Zmajcek79

• Gost
« Odgovor #182 poslato: Mart 11, 2010, 07:21:05 posle podne »
Na dva tocka sam od svoje 17-te godine, znaci vec evo 35 godina na motoru.. Nisam do sada bio clan ni jednog kluba, jednostavno, licno nisam osecao potrebu da se uclanjujem (osim kluba preko kojeg vadim takmicarsku licencu u MSS, jer ne moze samostalno, ali to je klub osnovan kao udruzenje ljubitelja starovremenskih automobila i motora, znaci, nije iz ove price).

Svedoci smo sve veceg broja motociklista na ulicama, a pamtim vreme kada se broj ozbiljnih motora u Beogradu, maltene mogao na prste prebrojati.
Takodje smo svedoci sve vece diskriminacije motociklista od strane drzave, sto se ogleda kroz pljackaske poreze prilikom registracije (posebno ako porez na motor uporedimo sa porezom na auto koji je priblizne vrednosti), kao i kroz novi ZOBS (npr, za auto 0,3 promila, za motor 0.0 promila) i slicno.

Znaci, neophodno je dici glas, pobuniti se protiv takvog stanja, protestovati, sta god, samo ne sedeti i trpeti. U toku sam i znam da se nesto u tom smislu vec preduzima.
U tom kontekstu, iako nisam clan ni jednog kluba, ucinila mi se prihvatljiva ideja da na neki nacin ipak budem clan MAS-a, znaci Asocijacije, kako bih mogao da podrzim akcije MAS-a kroz neku organizovanu i zvanicnu formu, kao clan. Pri tome mi ni malo ne smeta da rukovodjenje MAS-om ostaje u iskljucivoj nadleznosti klubova, kao i do sada.
Imam dosta prijatelja koji dele ovakav moj stav, a mislim da bi nastup MAS-a imao znatno vecu tezinu, u bilo kojoj aktivnosti ili zahtevima, posebno pred zvanicnim organima, ako bi iza njega stajala neka impozantna cifra clanstva.
Mi potencijalni clanovi tog novog kluba, ako se formira, bili bi neki vid organizovane podrske MAS-u, u idejama i akcijama koje MAS osmisli i organizuje.

To je moje misljenje koje sam hteo da vam izlozim, znaci ni pomisli od nekog podrivanja uticaja klubova koji su u MAS-u, ne trebaju ni privilegije, nego samo da nas bude sto vise u Asocijaciji, da nastup MAS-a ima vecu tezinu, na dobrobit svih koji volimo i vozimo motore.

To je to.  *22

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #183 poslato: Mart 11, 2010, 07:25:15 posle podne »

Ajde sad se lepo predstavi kao i svi mi. To je osnovno pravilo foruma.
To mozes uraditi ovde.
http://www.motoasocijacijasrbije.com/forumm/index.php?board=6.0

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #184 poslato: Mart 11, 2010, 07:46:36 posle podne »
Da, zaboravio sam. Ispravljeno.
...

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
    • Moto KLub Čokanlija na WEB-u...
« Odgovor #185 poslato: Mart 11, 2010, 11:17:54 posle podne »
Moj komentar na dvanaestoj strani ove teme izgleda da je baš pogodio predlagača...
Zašto ne pustite sve ljude da se po jednom bar izjasne na ovu temu a da ne komentarišete svaku napisanu reč braneći vaš predlog...
Pa pobogu zar mislite da smo baš svi nepismeni?

Pozdrav dragoj braći i dragim sestrama...

MAS JE JAK ONOLIKO KOLIKO SMO SVI MI ZAJEDNO JAKI!!!

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #186 poslato: Mart 12, 2010, 12:00:11 pre podne »
Moj komentar na dvanaestoj strani ove teme izgleda da je baš pogodio predlagača...
Zašto ne pustite sve ljude da se po jednom bar izjasne na ovu temu a da ne komentarišete svaku napisanu reč braneći vaš predlog...
Pa pobogu zar mislite da smo baš svi nepismeni?

Pozdrav dragoj braći i dragim sestrama...

Pozdrav imenjače...
Zašto bi me pogodio tekst... možda si stekao pogrešan utisak da me je pogodio ali veruj mi da nije... kao što i sam možeš da vidiš trenutno se u temi više izjašnjavaju kritičari i oni koji osporavaju ovu ideju tako da sam već navikao na takve postove i komentare... ali se zalažem za to da se neke činjenice ne protumače pogrešno i koriste zlonamerno... A kao predlagač imam moralnu obavezu da pratim temu i ispravljam neke netačne navode, obrazložim sve nejasnoće i držim temu na pravom kursu...

Znači imenjače ništa lično a to ću i dokazati kada se vidimo i ispričamo prvom prilikom...pozdrav.  :)

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #187 poslato: Mart 12, 2010, 12:25:16 pre podne »
Ne pišem ja ovde lični svoj stav vić zvaničan stav MK Čivija. Moj ti je predlog da što pre u svom klubu izložiš ovaj predlog i vidiš da li imaš podršku u svojoj kući.

Pozdrav za Šabac...

Druže moj da bih izneo pred klubsku skupštinu predlog o osnivanju novog kluba treba prvo dobro sagledati  tekst predloga uočiti  sve pozitivne i negativne strane da se čuju sve kritike i sugestije naprave kompromisi i sve tačno definiše i usaglasi do najmanje sitnice... pa tek onda tako pripremljen tekst može da bude razmatran na klubskoj skupštini... Iskreno ja mislim da si ti malo požurio sa klubskim stavom  jer tekst predloga nije konačan i mi ovde upravo radimo na izmenama i dopunama... a kada zaključimo temu i tekst predloga bude konačan onda možemo izneti zvaničano mišljenje svoga kluba... 

Nadam se da se sada bar razumemo... pozdrav.  :)

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
    • Moto KLub Čokanlija na WEB-u...
« Odgovor #188 poslato: Mart 12, 2010, 12:34:40 pre podne »
kao što i sam možeš da vidiš trenutno se u temi više izjašnjavaju kritičari i oni koji osporavaju ovu ideju tako da sam već navikao na takve postove i komentare...
Citiram predlagača...
MAS JE JAK ONOLIKO KOLIKO SMO SVI MI ZAJEDNO JAKI!!!

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #189 poslato: Mart 12, 2010, 12:39:15 pre podne »
kao što i sam možeš da vidiš trenutno se u temi više izjašnjavaju kritičari i oni koji osporavaju ovu ideju tako da sam već navikao na takve postove i komentare...
Citiram predlagača...

Ne razumem šta hoćeš da kažeš ovim citatom... jesam li ja tebe ili nekog drgog u tekstu nekim svojim komentarom uvredio...

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #190 poslato: Mart 20, 2010, 02:54:58 posle podne »
moje lično mišljenje,je da što nas je više,to je bolje......e a sad to bi trebalo odraditi nekako da se klubovi ne osećaju oštećenim.....ne znam kako....ali kažu dve glave su pametnije od jedne.....zato je i otvorena ova tema(bar po meni)

stoga mislim da je suvišno da komentarišu ljudi koji su protiv ideje,svi klubovi će imati priliku da ovaj predlog izglasaju ili ne izglasaju,ovde bi trebalo da se sklopi predlog za skupštinu uo,a oni koji su protiv ne pomažu uopšte....
i klub kojeg sam ja član će možda glasati protiv,a možda i neće......to se još ne zna......a znaće se verovatno kad taj predlog bude kompletan..........
daj pustimo "ih" neka smisle tačno šta i kako hoće....pa ćemo videti
ponavljam ovo je samo moje lično mišljenje,a ne kluba kojeg sam član

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #191 poslato: April 02, 2010, 10:11:27 posle podne »
13 strana texta da li se ko uclanio ili ? ? ? ?

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #192 poslato: April 02, 2010, 10:22:35 posle podne »
13 strana texta da li se ko uclanio ili ? ? ? ?

Naravno, samo je to druga tema "Prijava zainteresovanih  članova za Matični Klub MAS-a" ali nas je presekla organizacija oko "zahteva i protesta" ali ću ja svakako na tu temu pokrenuti diskusiju u Valjevu na skupštini MAS-a.

http://www.motoasocijacijasrbije.com/forumm/index.php?topic=4739.msg61282#msg61282
« Poslednja izmena: April 03, 2010, 12:11:01 pre podne od strane Squi »

Peki

• Gost
« Odgovor #193 poslato: April 05, 2010, 10:44:35 posle podne »
Mislim da bi MAS trebalo da deluje na 2 nivoa. Jedan je čisto klubski a drugi bi trebalo da se odnosi generalno na motociklističku populaciju u Srbiji

Ideja bi bila da se napravi nešto "slično" Automoto savezu Srbije i kroz članarinu bi članovi imali popuste na registraciju, pomoć na putu.....itd itd

Člansto u jednoj takvoj organizaciji/asocijaciji bi se dokazivalo članskom kartom a prsluke, bedževe i prišivke bih ostavio na volju članovima

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #194 poslato: April 05, 2010, 11:14:24 posle podne »
I ja mislim da MAS samo vecom brojnoscu moze da predstavlja ozbiljan faktor tamo gde se pojavi, i da stavovi Asocijacije imaju sasvim drugu tezinu ako iza toga stoji impozantan broj clanova.

Bila bi steta da MAS propusti tu sansu i ostane na mariginama moto scene Srbije.
I upravo ovo sto rece Peki, delovanje na 2 nivoa koji ne moraju ni u cemu da se preplicu sem u zajednickim akcijama, mnogo bi doprinelo porastu uticaja MAS-a.
...

Peki

• Gost
« Odgovor #195 poslato: April 05, 2010, 11:27:04 posle podne »
Naravno, ideja je da se predsednik MAS-a pojavi ispred 50.000 članova i on kao takav ne može biti marginalizovan
ni u jednom dijalogu sa predstavnicima vlasti/osiguravajućih kuća(kad se potegne pitanje full kasko osiguranja)/trgovaca opremom....

Kakva je struktura tih 50.000 članova, koliko ljudi je iz klubova, koliko samostalaca, ovih, onih je interna stvar asocijacije jer se nastupa jedinstveno
« Poslednja izmena: April 05, 2010, 11:43:52 posle podne od strane Peki »

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #196 poslato: April 05, 2010, 11:37:29 posle podne »

Da, cilj je upravo da se masovnošću reše neki osnovni nedostatci asocijacije, ali da ne bih po ko zna koji put ponavljao sve iz početka sačekajmo da skupština odluči da li mogu dalje da radim na toj incijativi ili ne.
Do tada je neću produbljivati temu a i trenutno je bolje da svu energiju kanališemo na protest i sve oko njega.

Dača

• Gost
« Odgovor #197 poslato: Maj 15, 2010, 04:13:00 posle podne »
Pa Vudu docekali ste nas na noz, kao da mi zelimo da svojatamo MAS, a ne da vam pomognemo i podrzimo u vasim akcijam. Ovo je samo trebalo da bude ukrupnjavanje moto scene Srbije, s tim da samostalci imaju neki osnov da se prikljuce MAS-u, a nikako da dovode do svadja medju njihovim clanovima i rukovodstvu. Shvatio sam ovo kao ideju da Mas postane mocna oprganizacija svih bajkera Srbije,a ne da nas tamo predvode neke privatne asocijacije. Ispade da smo samo jos mi samostalci falili da vas razjedinimo. To nama samostalcima sigurno nije cilj, vec nam je cilj da pognemo i pruzimo podrsku vasim akcijama bez ikakvih beneficija. Ako ce ova ideja dovesti do razjedinjavanja MAS. odmah vam kazem ukinite predlog, jer svi mi zelimo jak MAS, a ne da zbog nas takva jedna asocijacija propadne(znam da nece ali se figurativno izrazavam).
   Još jean potpis individualca za svaku napisanu  *605 Individualci bi trebali da budu po meni zavedeni i eventualni potpisnici svih akcija i peticija za naše interese i svojim ne malim brojem daju dodatnu težinu svemu i pomognu svaku ideju. Naravno svi imamo pravo da kažemo svoje mišljenje, ali odluka većine je zakon. Ne treba praviti preveliku filozofiju. Jedan primarni cilj je trenutno svima nama isti. Ako su mogli Bajkeri u okruženju da se izbore za nešto, onda to možemo i mi.
   I moram da kažem da verujem u pobedu do koje ćemo doći na kraju ali pre svega u istrajnost svih bajkera, jer se po meni ovde radi pre svega o ponosu pa onda i o novcu naravno.  *48 *48

jrlotpi

• Gost
« Odgovor #198 poslato: Maj 15, 2010, 07:25:18 posle podne »
I ja mislim da MAS samo vecom brojnoscu moze da predstavlja ozbiljan faktor tamo gde se pojavi, i da stavovi Asocijacije imaju sasvim drugu tezinu ako iza toga stoji impozantan broj clanova.

Bila bi steta da MAS propusti tu sansu i ostane na mariginama moto scene Srbije.
I upravo ovo sto rece Peki, delovanje na 2 nivoa koji ne moraju ni u cemu da se preplicu sem u zajednickim akcijama, mnogo bi doprinelo porastu uticaja MAS-a.

ni u jednom dijalogu sa predstavnicima vlasti/osiguravajućih kuća(kad se potegne pitanje full kasko osiguranja)/trgovaca opremom....

Kakva je struktura tih 50.000 članova, koliko ljudi je iz klubova, koliko samostalaca, ovih, onih je interna stvar asocijacije jer se nastupa jedinstveno
[/quote]
Na protestu je bilo bar 1500 motorista zar to ne daje legitimitet zahtevima
Licno nisam clan nijednog kluba ali sam kao i mnogi podrzao zahteve .
Interesujeme koliko ima motorista koji cine clanstvo klubova u Srbiji a koliko motoristi koji nisu clanovi klubova,to se lako moze uporediti.
Zar se nismo i okupili na protestu u tolikom broju da nas shvate ozbiljno ,nije valjda da traze da  pisemo peticiju ili da se uclanjujemo u klubove da bi nas ozbiljno shvatili.

Dajte da isteramo ovo sa dazbinama nemojte uslovljavati dalje aktivnosti sa bilo kakvim clanstvom 17.04.smo se svi upisali u klub "nedajmo da nas pljackaju"
Nemojte koristiti situaciju za licne afirmacije u pozicioniranju prema vlastima to ce posle samo doci jer ste se organizacijom pokazali da imate snagu.

JUL je imao naj brojnije i naj elitnije clanstvo ali djaba, pobedila je realnost i stvarnost .
Snaga se dobija ispravnim idejama i pravim ciljevima sve drugo je politikanstvo.
Zakazujte novi protest jer ce vam "clanstvo" od 1500 motorista da se rasprsi .
Ne gledaju ministri da li svi imamo clanske karte vec da li su nam se pokvarili motori na raskrsnicama ili smo namerno blokirali

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
Odg: Inicijativa UO MAS-a o prijemu samostalnih vozača u asocijaciju
« Odgovor #199 poslato: Maj 16, 2010, 02:49:50 pre podne »
Biće, biće....