Mart 31, 2026, 03:23:11 posle podne

Autor Tema: Zahtev za ukidanje ili značajno smanjenje poreza na upotrebu motornog vozila  (Pročitano 61205 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
  • Pol: Muškarac
Odg: Zahtev za ukidanje ili značajno smanjenje poreza na upotrebu motornog vozila
« Odgovor #140 poslato: April 04, 2010, 01:41:21 posle podne »
@ Gremlin

Da, naravno tako sam i napisao "merodavni" na tom forumu ne bi da se zameraju vlastima........

A vecina izgleda podrzava protest.....
...

Van mreže popaj

• Suvozac
  • *
Odg: Zahtev za ukidanje ili značajno smanjenje poreza na upotrebu motornog vozila
« Odgovor #141 poslato: April 04, 2010, 07:49:25 posle podne »

Pa i ja za sebe tesko mogu da kazem da imam veze sa MAS-om. Nit sam clan, tu sam tek par dana, a na BJB-u sam vec cetvrta godina - aktivan i dan danas.
 Vec sam rekao da mi je muka zbog toga sto se prave 2 razlicita zahteva.
 Ja licno imam zamerke i za jedan i za drugi tekst. Za MAS-ov sam vec rekao sta sam imao, a u vezi onog drugog sigurno necu nista ovde da pisem.
  Mislim samo da je od onoga sta pise u zahtevu mnogo vaznija dobra organizacija i podrska.
  Ako smo dobro organizovani i jaki proci ce i zahtev za koji se misli da ima malu sansu za uspeh, i obrnuto.
  U ovoj podeli vidim samo nesto sto moze da nas oslabi i zato mi se ne svidja.
  Ja cu ovo rivalstvo da ignorisem i odazvacu se na oba poziva (ukoliko i BJB bude organizovao nesto slicno).

darinjo

• Gost
« Odgovor #142 poslato: April 04, 2010, 10:38:51 posle podne »
Pa prijatelju ja se bas i nisam razocarao...pre desetak dana sam cak ponudio opkladu (u MB naravno) jednom od urednika BJB da  protest(na voznja) nece biti pokrenuta sa istog foruma i on nije prihvatio...a i ovo sto nude bez saglasnosti clanova foruma ili pak diskusije je vec vidjena laza i paralaza......ZATO, postovacu one koji su smogli snage da pokrenu citavu stvar i hvala im....a ostali neka uzivaju u blagodetima zivota na zemlji i mirno gledaju kako prolazi pored njih. Pozdrav

Posto imamo malih problema sa citatom ostavio sam samo tvoj odgovor.
« Poslednja izmena: April 04, 2010, 10:59:14 posle podne od strane Dexxter »

Van mreže jager

• Vozac
  • *
  • Honda Africa Twin RD07
« Odgovor #143 poslato: April 04, 2010, 11:13:09 posle podne »
0.0 Alkohola u krvi!!!
Ne znam za vas ostale ali meni jedna stvar EXTREMNO  smeta!(cak vise i od poreza na luksuz...) A mislim da bi to moralo biti i u vezi sa protestom (buducim, poslednja 4 faza, mora se podneti)...
0.0 alkohola u krvi!!!
Do sada smo i mi i atomobilisti mogli do 0.5 a odjednom automobilistima smanje na 0.3 a nama cak na

...

Pre bi tebalo obrnuto: Automobil 0.0 a motocikl 0.3 mada ja licno zastupam tezu o jednakosti i ravnopravnosti (kao u starom zakonu, kao sto sad podnosimo u vezi poreza...)

Fantome, ovo će biti prva stvar oko koje se ne slažemo :)
I ja zastupam tezu o jednakosti, ali da bude 0.0 i za motocikle i za automobile. Brate, nije istina da se ne može NE PITI dok se vozi. Jedno piće, pa još jedno, pa tako ko zna koliko. I onda, naravno, niko ti više ne može uzeti ključeve od auta/motora, jer "možeš ti to"... Ja sam JEDNOM došao kući takav, hvala Bogu da nije bilo problema... i od onda, nikad više.
Zbog toga i obožavam bar dvodnevne vožnje. Posle večere, opuštanje, pa spavanje. I sutra, k'o nov! :)

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #144 poslato: April 04, 2010, 11:32:40 posle podne »
I ja sam za 0%. Rakija nece mirna ni u buretu, a kamoli u coveku. Sve mozes kad se napijes, pa i da vozis motor na zadnjem tocku u rikverc i to uz brdo...
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #145 poslato: April 04, 2010, 11:40:11 posle podne »
I ja sam apsolutno za 0.00 i to za sve ucesnike u saobracaju.

;)

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #146 poslato: April 04, 2010, 11:43:27 posle podne »

;)

I ja sam za 0,00 za vas ucesnike u saobracaju, a ja cu biti sudionik  ;D ;D ;D
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #147 poslato: April 04, 2010, 11:45:18 posle podne »

;)

I ja sam za 0,00 za vas ucesnike u saobracaju, a ja cu biti sudionik  ;D ;D ;D

Lukavo, nema sta...

;D ;D ;D

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #148 poslato: April 05, 2010, 12:18:14 pre podne »
 Ja cu se napijem u subotu, prespavam pa u nedelju vozim. Isparava pre podne, a popodne vec podnosljivo.
Sudionik ce mi bude sekundant ...

www.mkvaljevo.com

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #149 poslato: April 05, 2010, 09:14:45 pre podne »
@jager:
"I ja zastupam tezu o jednakosti, ali da bude 0.0 i za motocikle i za automobile."
Pa vidis da se i tu slazemo.  :)
Bilo koja od ovih opcija je ok:
1. 0.5 za vozace automobila i za vozace motocikla. (stari zakon, odlicno...)  ;D
2. 0.3 za vozace automobila i za vozace motocikla. (vrlo dobro...)  :D
3. 0.0 za vozace automobila i za vozace motocikla. (dobro...)  :)
4. Ne postoji!!! Ne smemo dozvoliti ni po koju cenu jer tada opet na mala vrata prihvatamo podredjeni polozaj (upravo onaj iz koga pokusavamo da se izvucemo, porezi...)

@serbduck:
"I ja sam za 0%. Rakija nece mirna ni u buretu, a kamoli u coveku. Sve mozes kad se napijes, pa i da vozis motor na zadnjem tocku u rikverc i to uz brdo..."
Izgleda da ne pricamo o istom.  :) Ja sam pricao o jednoj casi/ci (bukvalno) i tu nema i nemoze biti tj. nemoguce je "kad se napijes". (nema ni pripitosti...)
Onaj ko napravi problem a popio je 1 casu/casicu, to sigurno nije zbot te 1 case/casice...

Ja sam za ravnopravnost. (pa zar zahtev za umanjenje poreza nije podnesen upravo u teznji za ravnopravnoscu i zbog jednakost?) Kome ovo ne smeta (0.3 za automobile 0.0 za motocikle) radi na stetu motociklista direktno. Razmislite...
Ja nisam lazni moralista...
« Poslednja izmena: April 05, 2010, 09:37:26 pre podne od strane Fantom69 »

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #150 poslato: April 05, 2010, 10:24:33 pre podne »
Naravno, svaku odredbu zakona u kojoj su motociklisti i motocikli u podredjenom polozaju treba istaci.

Ovakva situacija je sasvim moguca:
Rucam sa drugarom, uz rucak popijemo po pivo. Krenemo kuci, zaustavlja nas policijska kontrola, meni pisu prijavu, kaznu, poene, a njemu vrate dokumenta i pozele sretan put.
Zasto?  U sustini, samo zato sto sam ja vozio motor a on auto.
...

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #151 poslato: April 05, 2010, 11:14:37 pre podne »

Možda bi mogli polako počneti rad na zahtevu za korkeciju ZOBS-a i nelogičnostima koje se odnose na motocikliste.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #152 poslato: April 05, 2010, 01:04:26 posle podne »
Nemojte preozbiljno shvatiti moje pisanje u vezi alkohola i voznje. Davno sam prestao da pijem, pa me taj deo zakona ne pogadja ni malo. Slazem se da treba biti jednako za sve.
 Jbg Francuzi ne mogu rucati ako nemaju casu vina uz jelo, a to nije ni blizu opijanja. Pre dodje kao lek.

Ne bih dalje ucestvovao u ovoj raspravi jer stvarno nisam "kompetentan", nit pripadam "reprezentativnom uzorku". Kako god bude odluceno ja se slazem i podrzavam.

www.mkvaljevo.com

Peki

• Gost
« Odgovor #153 poslato: April 05, 2010, 08:05:45 posle podne »
Sta se tu moze? Pokusalo se i nije islo. Mnogi motoristi iz BJB moto zajednice individualno ce uzeti ucesce u protestu, a i rade na njegovoj popularizaciji

Tu sam. Ovo je suviše ozbiljna tema da bi je upropastili "sektašenjem"

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #154 poslato: April 05, 2010, 09:31:45 posle podne »
ma to nema veze sa bjb-mas ,u jednom smo isti i to treba svima da bude priritet
necini rukovodstvo bjb vec claovi kao i mas tako da se nadam dacemo svi podrzati za boljitak
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
  • SUZUKI *GSX-R **1000 K9** **ALSTARE Edition***
« Odgovor #155 poslato: April 05, 2010, 09:39:34 posle podne »
Prisutan sam, pratim i podrzavam.
Sto se tice rukovodstva sa nekog drugog foruma, ja sam jos davno rekao da "vrana vrani ne kopa oci", sto znaci da ako neko sedi sa nekima iz vlasti, pije kafu i sl. pa naravno da nece da im gura prst u oko. Mislio sam da su retki oni koji to ne primecuju, ali sam se na zalost grdno prevario. Jer mnogo njih jos smatra da ako su clanovi nekog foruma, da su bajkeri/motoristi.

darinjo

• Gost
« Odgovor #156 poslato: April 05, 2010, 09:43:11 posle podne »
 E KAWA svaka ti je na mestu....100% si u pravu...sve si rekao sto treba jer stvari treba nazvati svojim imenom.

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #157 poslato: April 05, 2010, 09:52:44 posle podne »
Prisutan sam, pratim i podrzavam.
Sto se tice rukovodstva sa nekog drugog foruma, ja sam jos davno rekao da "vrana vrani ne kopa oci", sto znaci da ako neko sedi sa nekima iz vlasti, pije kafu i sl. pa naravno da nece da im gura prst u oko. Mislio sam da su retki oni koji to ne primecuju, ali sam se na zalost grdno prevario. Jer mnogo njih jos smatra da ako su clanovi nekog foruma, da su bajkeri/motoristi.

da samo je interasantno da smo svi maltene na tim forumima,
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
  • SUZUKI *GSX-R **1000 K9** **ALSTARE Edition***
« Odgovor #158 poslato: April 05, 2010, 09:57:12 posle podne »
Druze, kako ko. Ja nisam...
Necemo vise u OFF...

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #159 poslato: April 05, 2010, 10:02:02 posle podne »
Druze, kako ko. Ja nisam...
Necemo vise u OFF...

ma meni nije ni bitno,ko je gde
to me neinteresuje ja cu da podrzim svaku akciju.nebitno sa cije strane,neradim ja to zbog drugih vec sebe
SMEDEREVO SRBIJA